Térdprotézis Törökországban

térdprotézis 1
Írta Erika

A térdprotézis vagy térdprotézisműtét egy olyan műtéti eljárás Isztambulban, Törökországban, amelynek során a beteg térdet műtéttel helyettesítik.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi térdprotézisekről, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a térdprotézis Törökországban?

Törökországban, Isztambulban egy térdprotézis műtét átlagos költsége 5000 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 4 000 és 8 000 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Térdprotézis5000 €

Mi az a térdprotézis?

A térdprotézis, vagy térdízületi protézis egy olyan műtéti eljárás, amelynek célja a térdízület teherviselő felületeinek cseréje a fájdalom és a rokkantság enyhítése érdekében. A térdízületet fémötvözetekből, műanyagokból és polimerekből készült műízületre cserélik.

A különböző típusú pótszerek

  • Teljes térdprotézis (TKR):
    A teljes térdprotézis során a sebész eltávolítja a sérült porcot és csontot a térdízület felületéről, és egy fémből és műanyagból készült mesterséges felülettel helyettesíti azt.
  • Részleges térdízületi protézis (UKA):
    A részleges térdprotézis (unikompartmentális térdprotézis) során a sebész a térdízületnek csak egy részét cseréli ki. A részleges térdprotézis előnyei közé tartozik a kisebb bemetszés, a rövidebb kórházi tartózkodás, a kisebb vérveszteség, a könnyebb műtét utáni rehabilitáció, a fertőzés, a vérrögök és a merevség kisebb kockázata, valamint szükség esetén a könnyebb felülvizsgálat.
  • Minimálisan invazív térdprotézis műtét:
    A minimálisan invazív műtét (MIS) speciális technikákat és műszereket használ, amelyek lehetővé teszik a sebész számára, hogy nagy bemetszés nélkül végezzen nagyobb műtétet.
    A minimálisan invazív térdprotézis műtét kisebb, 7-12 cm-es bemetszést igényel, szemben a hagyományos megközelítéssel, amely általában 20-30 cm-es bemetszést igényel.
    A minimálisan invazív műtét kisebb fájdalmat, rövidebb felépülési időt és a kevesebb hegszövetképződés miatt jobb mozgást eredményezhet.
  • Revíziós térdprotézis műtét:
    A térd revíziós műtétet a térdprotézis cseréjére végzik, ha az már elhasználódott.
    A revíziós műtét általában bonyolultabb és hosszabb, mint az eredeti műtét. A revíziós műtétek száma nincs korlátozva, de széles körben elfogadott, hogy a műtéti térdízület minden egyes cserével egyre kevésbé lesz hatékony.

Mennyi ideig tart a műtérd?
A műtérd általában 15 és 20 év között van, attól függően, hogy milyen típusú ízületet használnak, és hogy Ön mennyire terheli az új térdét.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


A szerzőről

Erika

A nevem Erika. Több mint 10 év orvosi kutatás után úgy döntöttem, hogy 2018-tól a tudományos és orvosi írásnak szentelem magam. Különböző területekre kiterjedő szakértelmet alakítottam ki, mint például a kozmetikai, fogászati, bariátriai és szemészeti sebészet. Ez az új irány lehetővé teszi számomra, hogy megosszam tudásomat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️