Szépészeti sebészet Törökországban

plasztikai sebészet Törökország 1
Írta Émilie

Szépészeti műtétet tervez Isztambulban, Törökországban? Íme a TOP 10 legnépszerűbb beavatkozás nők és férfiak számára a legjobb törökországi klinikákon. Kulcsadatok: tartózkodási idő, műtét, kórházi tartózkodás, felépülési idő és az érzéstelenítés típusa.

A LegjobbKlinika.com információt nyújt a törökországi plasztikai sebészetről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

A kozmetikai műtétek költségei Törökországban

A kozmetikai műtétek költségei Törökországban nagyon kedvezőek. A hajátültetés 1800 euróba, a mellnagyobbítás 2500 euróba, a zsírleszívás 1900 euróba, a szemhéjplasztika 1400 euróba és az orrplasztika 1800 euróba kerül. Valamint 2 800 € a hasplasztika, 2 700 € a farplasztika, 1 400 € a hajvonal csökkentés, 2 200 € a gyomorballon műtét és 1 500 € a péniszplasztika.

Az átlagos tartózkodási idő Isztambulban 8 nap. Az ár tartalmazza az érzéstelenítést, a műtétet és a gyógyszereket.

Hajátültetés1800 €
Mellnagyobbítás2500 €
Zsírleszívás1900 €
Szemhéjplasztika1400 €
Orrplasztika1800 €
Hasplasztika2800 €
A fenék zsírfeltöltése2700 €
Homlokráncfelvarrás1400 €
Gyomor ballon2200 €
Penoplasztika1500 €

Bevezetés

Az esztétikai sebészet Törökországban továbbra is kedvelt megoldás a születésből, betegségből, balesetből vagy a szervezetben lévő hiányosságból eredő esztétikai hibák korrigálására. Lehetővé teszi atest bizonyos aspektusainak esztétikai vagy praktikus és funkcionális okokból történőmegszépítését és javítását.

Törökország azért vonz olyan sok pácienst, mert itt találhatók a legjobb plasztikai sebészek, a legjobb klinikák és a legjobb kórházak. De mindenekelőtt nagyon vonzó árakat kínál, akár 70%-kal olcsóbbakat, mint Európában, köszönhetően az előnyös török valutának (török líra) és az all-inclusive csomagnak (utazás, szállás, tartózkodás, kórházi kezelés, műtét, gyógyszeres kezelés).

chirurgien esthétique en Turquie
Kozmetikai sebész Törökországban

Az orvosi turizmus fontos szerepet játszik Törökországban, és a kozmetikai sebészet egy rendkívül versenyképes ágazat.

Amellett, hogy Törökország a plasztikai sebészeti technológia élvonalába tartozik, a legjobb feltételeket kínálja a tartózkodáshoz(prémium közlekedés, VIP szálloda, nagyon gyors kezelés).

Ezen túlmenően a mozgáskorlátozottak számára hozzáférési lehetőségek (PRM) és kerekesszékkölcsönző szolgáltatás áll rendelkezésre. A helyszínen különleges segítséget kap, attól a pillanattól kezdve, hogy a repülőtéren leszáll a repülőgépről, a szállodáig és a klinikáig.

Statisztikák 2022: Szépészeti sebészet Törökországban

2022-ben a kozmetikai sebészetre irányuló orvosi turizmus 85%-kal nőtt, és a becslések szerint 1,9 milliárd dollárt hozott Törökországnak. Az ország új infrastruktúrákat is létrehozott, és fordítási szolgáltatásokat indított a nemzetközi betegek számára. Emellett az árpolitikát az állam ellenőrzi, speciális szabályozásokkal. Ez magyarázza az isztambuli vagy antalyai plasztikai sebészet sikerét.

A Nemzetközi Esztétikai Sebészeti Intézet (ISAPS) tanulmánya szerint Európában évente átlagosan 522 000 szépészeti sebészeti beavatkozást végeznek. A Boszporusz felőli oldalon 2021-ig több mint 800 000 sebészeti beavatkozást végeznek Törökországban, 2022-ig pedig 940 000-et Isztambulban.

Fotók előtte és utána

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie

A legnépszerűbb műtétek Törökországban

Törökországban nők és férfiak egyaránt igénybe veszik a plasztikai sebészetet, és a műtéti eljárások az egyes páciensek igényei és céljai szerint változnak. Íme a férfiak és nők számára Törökországban végzett legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozások:

Plasztikai sebészet nőknek

Továbbra is a nőknél végzik a legtöbb szépészeti műtétet. Ők teszik ki az összes plasztikai sebészeti páciens 70%-át.

Chirurgie esthétique pour femmes
Kozmetikai sebészet nőknek

A nők számára a legnépszerűbb szépészeti műtétek a következők :

  • Csípő, has és combzsírleszívása: A zsírleszívás a fizikai megjelenés korrigálására és a testsúlycsökkentésre szolgáló kezelés a csípő, a has és a comb zsírjának eltávolításával.
  • Mellműtét: a nők gyakran alávetik magukat ennek a műtéti eljárásnak a rák utáni eltávolítást követő mellrekonstrukció, mellnagyobbítás vagy mellkisebbítés céljából.
  • Homlokleszállítás: ez a kozmetikai sebészeti eljárás a túl nagy homlok újrarendezéséből áll. A hajvonal előrébb kerül, hogy harmonizáljon az arc többi részével.
  • Szemhéjfelvarrás vagy szemhéjplasztika: Ezt a műtéti eljárást többek között a ráncok, az öregségi foltok és a tökéletlenségek eltüntetésére alkalmazzák. Az arcfiatalítás részeként végzik.
  • Fenéknagyobbítás vagy BBL (brazil fenékfelvarrás): Ennek során a fenék üregeinek átformálása vagy feltöltése történik a test más részeiből vett zsírral.

Kozmetikai sebészet férfiak számára

Törökországban a férfiak teszik ki a kozmetikai sebészek pácienseinek 30%-át.

Chirurgie esthétique pour homme
Kozmetikai sebészet férfiak számára

A férfiak számára a legnépszerűbb kozmetikai műtétek a következők :

  • Hajátültetések: Ezeket a kopaszság vagy az alopecia elfedésére végzik. Lehetővé teszi a ritkuló területek újraerősítését a donor területről vett haj újbóli beültetésével.
  • Szemhéjplasztika: Ez a szemhéjplasztika a megereszkedett szemhéjak problémáját orvosolja, amelyek az arcot öregnek és fáradtnak mutatják.
  • Hasi zsírleszívás: Ez a zsír és a bőr leszívását és eltávolítását jelenti a hasról. Ez a módszer nagyon népszerű a túlsúlyos férfiak és nők körében.
  • Orrplasztika: Ez az esztétikai eljárás az orr méretének és alakjának átformálását vagy korrekcióját jelenti esztétikai, de funkcionális okokból is (légzésjavítás, horkolás csökkentése stb.)
  • Penisplasztika: Ez a sebészeti eljárás a pénisz méretének meghosszabbításából és kerületének növeléséből áll.

A kozmetikai műtétet szakképzett szakembernek kell elvégeznie a megbízható és tartós eredmények elérése érdekében. Törökországban a kozmetikai sebész szakma nagyon divatos, és nagyon fontos szerepet játszik az ország gazdaságában.

Törökországban több mint 1200 olyan kozmetikai sebész szakember van, akik világszerte minősítettek és elismertek, mivel orvosaik vezető nemzetközi iskolák diplomásai.

Lásd még: Fogászati sebészet Törökországban

Fontos megjegyezni, hogy a plasztikai sebészet nem tiltott az iszlámban. Bizonyos körülmények között megengedett, sőt ajánlott. Ez a kezelés az életminőség javítását szolgáló orvosi hasznot nyújt, és halalnak, nem pedig haramnak tekintendő.

A 10 legnépszerűbb plasztikai műtét Törökországban

  1. Hajátültetés;
  2. Mellnagyobbítás;
  3. Zsírleszívás;
  4. Szemhéjplasztika;
  5. Orrplasztika;
  6. Hasplasztika;
  7. Afenék zsírfeltöltése;
  8. Homlokleeresztés;
  9. Gyomor ballon;
  10. Péniszplasztika.
Passeport pour voyager en Turquie
Törökországba utazáshoz szükséges útlevél

Hajátültetés (hajbeültetés)

  • Meghatározás: A hajátültetés olyan sebészeti kezelés, amely haj beültetéséből áll a fejbőrbe. A graftokat a koponya hátsó részéből veszik.
  • Mikor van szükség hajátültetésre?
    A hajátültetésre a kopaszodás vagy az alopecia fedezésére van szükség. Szükséges a haj volumenének megadásához is. A hajátültetés alsó korhatára 18 év.
Photo avant et après d'une greffe de cheveux en Turquie
Törökországi hajátültetés előtti és utáni fotó

A hajátültetésiműtét 2 és 6 óra közötttart. A hajátültetéseket általában helyi érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és lehetséges mellékhatások a gyenge visszanövés, gyulladás, ödéma, duzzanat vagy fertőzés. Nincs kórházi tartózkodás, mivel a műtétet ambulánsan végzik.

Törökországban a kötelező tartózkodási idő 7 nap. A lábadozási idő 10 nap. A hajátültetés végeredménye 9-12 hónap alatt érhető el. A visszanövés 3 hónap után látható.

Jelentés a törökországi hajátültetésekről

Mellnagyobbítás (mellimplantátum)

  • Meghatározás: A mellnagyobbítás olyan sebészeti eljárás, amely mellprotézisek beültetését jelenti a mellek méretének és alakjának javítása érdekében.
  • Mikor végzik a mellnagyobbítást?
    A mellnagyobbítást esztétikai okokból, illetve az enyhe mellpótlás korrekciója céljából végzik. Az alsó korhatár 18 év.
Photo avant et après d'une augmentation mammaire en Turquie
Törökországi mellnagyobbítás előtti és utáni fotó

A mellnagyobbító műtét 1-2 órát vesz igénybe. A mellnagyobbítást általános érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és a lehetséges mellékhatások közé tartozik a defláció, az implantátum megrepedése, a vérzés vagy a fertőzés. A kórházi tartózkodás 48 óra.

A kötelező törökországi tartózkodás 7-10 nap. A kontrollvizsgálatot 3-6 hónapon belül kell elvégezni. A lábadozási idő 15 nap. A végleges eredmény a műtét után azonnal látható.

Jelentés a mellnagyobbításról

Zsírleszívás (csípő, has, comb)

  • Meghatározás: A zsírleszívás a felesleges bőr alatti zsír felszívásából és eltávolításából áll a karokról, a hasról, a csípőről és a combokról.
  • Mikor végzik a zsírleszívást?
    A zsírleszívásra akkor van szükség, ha a szokásos karcsúsító technikák nem váltak be. Eltávolítja az olyan területeken felhalmozódott felesleges zsírsejteket, mint a comb, a has, a hát, a karok, a szeretetpárnák, a vádli, a boka és a térd. A műtét 18 év felettieknek ajánlott.
Simulation photo avant et après d'une liposuccion
Fotószimuláció a zsírleszívás előtt és után

A zsírleszívás átlagosan 2 órát vesz igénybe. A zsírleszívást helyi vagy általános érzéstelenítésben végzik, a kezelendő területektől és a zsír mennyiségétől függően. A kockázatok és lehetséges mellékhatások közé tartozik a véraláfutás, a fájdalmak, a fertőzés és az ödéma.

A kórházi kezelés 48 órán át tart. A kötelező törökországi tartózkodás 7-10 nap. A lábadozási idő 10-15 nap. Az első eredmény 2 hét után látható, a végleges eredmény pedig 3 hónap után lesz látható.

Jelentés a zsírleszívásról

Szemhéjplasztika (szemhéjplasztika)

  • Meghatározás: A szemhéjplasztika a felső és alsó szemhéjak megjelenésének javítására szolgáló műtét.
  • Mikor végzik a szemhéjplasztikát?
    A szemhéjplasztikára a megereszkedett szemhéjak korrekciója és a szem alatti táskák csökkentése érdekében van szükség. A műtéthez szükséges alsó korhatár 18 év.
Simulation photo avant et après d'une blépharoplastie
Szemhéjplasztika előtti és utáni fotószimuláció

A szemhéjplasztikai műtét 1 és 2 óra között tart. A szemhéjplasztikát általában helyi érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és lehetséges mellékhatások a túlzott könnyezés, a fényérzékenység, az égés és a száraz bőr.

A szemhéjplasztika során nincs kórházi tartózkodás, mivel erre nincs szükség. A kötelező tartózkodás Törökországban 5 nap. A lábadozási idő 5-10 nap. A végleges 100%-os eredmény a műtét után azonnal látható.

Jelentés a szemhéjplasztikáról

Orrplasztika (orrműtét):

  • Definíció: Az orrplasztika olyan sebészeti eljárás, amely az orr alakjának és méretének esztétikai vagy funkcionális okokból történő megváltoztatását jelenti.
  • Mikor végzik az orrplasztikát?
    Az orrplasztika 18 éves kortól végezhető. Az orrpúp csökkentésére vagy az orrnyereg kiegyenesítésére van szükség.
Photo avant et après d'une rhinoplastie
Az orrplasztika előtti és utáni képek

Az orrplasztikai beavatkozás 1-2 órát vesz igénybe. Az orrplasztikát általában általános érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és lehetséges mellékhatások a szabálytalanság, az orrhegy deformációja és a csúnya hegek.

A kórházi tartózkodás ritkán haladja meg a 24 órát. Törökországban a kötelező orvosi tartózkodás 7 nap. A lábadozási idő 14 nap. Az orrplasztika végeredménye 6 hónapon belül elérhető.

Interjú egy sebésszel az orrplasztikáról

Hasplasztika

  • Meghatározás: A hasplasztika a has körüli zsír vagy bőr mennyiségének csökkentését célzó műtét.
  • Mikor végzik el a hasplasztikát?
    A hasplasztikára a terhesség vagy a túlzott fogyás után a hason lévő bőrfelesleg csökkentése érdekében van szükség. A műtét 18 éves kortól végezhető.
Photo avant et après d'une abdominoplastie
A hasplasztika előtti és utáni fotó

A hasplasztikai beavatkozás 2-4 óra között tart. A hasplasztikát általában általános érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és lehetséges mellékhatások a fertőzés, a vérzés, a rossz gyógyulás és a tüdőembólia.

A kórházi kezelés 24 órán át tart. A kötelező törökországi tartózkodás 7 nap. A lábadozási idő 15-20 nap. A hasplasztika végleges eredménye 6 hét után érhető el, és évekig tart.

A hasplasztikáról szóló jelentés

Fenékfeltöltés (brazil fenékfelvarrás BBL)

  • Meghatározás: A fenék-lipofilling vagy brazil fenékfelvarrás olyan műtét, amelynek során a test más részeiből leszívott zsírt fecskendeznek a fenékbe.
  • Mikor végzik el a fenéklipidfeltöltést?
    A brazil fenékfelvarrás a fenék térfogatának növeléséhez és fiatalosabb megjelenéshez szükséges. A műtét alsó korhatára 18 év.
Simulation photo avant et après d'un BBL
BBL előtti és utáni fotószimuláció a BBL-ről

A fenéklippfeltöltés eljárása 2-4 óráig tart. A fenéklippfeltöltést általában általános érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és a lehetséges mellékhatások közé tartozik a szükséges transzfúzió, a zsíros tüdőembólia és a befecskendezett zsír véráramba jutása.

A kórházi kezelés 48 órán át tart. A kötelező törökországi gyógykezelés 7-10 napig tart. A lábadozási idő 15-20 nap. A brazil arcfelvarrás végleges eredményét 6 hónap elteltével kapjuk meg.

Interjú egy BBL sebésszel

A homlok mélyítése (homlokredukció)

  • Meghatározás: A homlok lesüllyesztése vagy homlokredukció olyan műtét, amely a homlok felső részének csökkentéséből áll, hogy a hajvonal előrébb kerüljön.
  • Mikor van szükség homlokredukcióra?
    Homlokredukcióra akkor van szükség, ha a homlok túl nagy vagy aránytalan az arc többi részéhez képest. Ennek a műtétnek az alsó korhatára 18 év.
Photo avant et après d'un abaissement de la ligne frontale
A homlokredukció előtti és utáni fotók

A homlokcsökkentő műtét 1-2 órát vesz igénybe. A homlokredukciót általában általános érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és lehetséges mellékhatások közé tartozik a zsibbadás, a hajérzékenység elvesztése, a vérzés, a csúnya hegesedés, a véraláfutás és az ödéma.

A kórházi kezelés 24 órán át tart. A kötelező törökországi tartózkodás 7 nap. A lábadozási idő 10-15 nap. A homlokredukció végeredménye 6 hónap alatt érhető el.

Videó a homlokredukcióról

Gyomor ballon

  • Meghatározás: A gyomorballon egy endoszkópos, nem sebészeti beavatkozás, amelynek során egy ballont helyeznek a gyomorba, hogy teltségérzetet adjon, és kevesebb evésre ösztönözze a pácienst.
  • Mikor alkalmazzák a gyomorballont?
    A gyomorballonra túlsúlyos, 27 és 40 közötti BMI-vel rendelkező betegeknél van szükség a fogyáshoz. A minimális életkor 18 év.
Photo avant et après d'un ballon gastrique
A gyomorballon előtti és utáni fotó

A gyomorballonos eljárás 1-2 órát vesz igénybe. Az eljárás szájon át történik, általános érzéstelenítés nélkül. A kockázatok és lehetséges mellékhatások a hasi fájdalom, hányinger és gyakori hányás az első néhány napban.

Nincs kórházi tartózkodás, mivel a kezelés ambulánsan történik. A kötelező törökországi tartózkodás 3 nap. A felépülési idő 3 nap. A végleges eredményt 6 hónap elteltével érik el.

Gyomor ballon videó

Péniszplasztika (pénisznagyobbítás)

  • Meghatározás: A péniszplasztika vagy falloplasztika olyan sebészeti eljárás, amely során hialuronsavat fecskendeznek a pénisz meghosszabbítása és kerületének megnövelése érdekében, ami a pénisz általános megnagyobbodását eredményezi.
  • Mikor végzik a péniszplasztikát?
    A péniszplasztika a nemi szervek megnagyobbítása, a szexuális teljesítmény javítása vagy a korai magömléssel kapcsolatos problémák kezelése érdekében szükséges. A műtét alsó korhatára 18 év.
Un homme en pleine confiance de virilité
Egy férfi teljes önbizalommal

A penoplasztika 1 és 2 óra között tart. A péniszplasztikát általános érzéstelenítésben végzik. A kockázatok és lehetséges mellékhatások a fertőzések, a vérömlenyek és a pénisz deformációja. A kórházi kezelés 24 órán át tart.

A kötelező törökországi tartózkodás 7-10 nap. A felépülési idő 15-20 nap. A végeredmény a műtét után azonnal látható, és 1-4 cm-es növekedést tesz lehetővé.

Videó a péniszplasztikáról

Segítünk, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Törökországban a társadalombiztosítás fedezi a plasztikai műtéteket?

Akár Európában, akár Törökországban, a tisztán esztétikai céllal végzett kezelést nem fedezi a társadalombiztosítás. Továbbá az európai egészségbiztosítás nem fedezi az Európai Unión kívüli országban végzett kezelést.

Törökországban a megélhetési költségek sokkal alacsonyabbak, mint Európában. A törökök számára, akiknek az átlagfizetése 380 euró, a kozmetikai műtétek még mindig nagyon drágák. A külföldiek számára viszont sokkal olcsóbb, annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló kezelések magas színvonalúak.

Minden az elvégzett műtét típusától függ. Az elálló fülek kezelése például már gyermekkortól lehetséges, míg a mellnagyobbítással egészen a késői serdülőkorig kell várni. A legtöbb műtétet 16 vagy 17 éves kortól végzik.

A legtöbb külföldi páciens Isztambulba utazik, amelyet néha a plasztikai sebészet világfővárosának tartanak. Törökország nagyvárosaiban, például Ankarában, Izmirben, Antalyában és Bursában is vannak kiváló klinikák.

A szájhagyomány hatékony módja a jó törökországi plasztikai sebész megtalálásának. Számos weboldal is hasznos információkkal szolgál, amelyek segítségével pontosabb képet kaphat a török sebészekről: több éves tapasztalat, diplomák, szakterület stb.

Mielőtt visszatérne Törökországba, 5 napos ellenőrzést végzünk a műtét után. Minden utóműtétet ingyenesen fedezünk. Szállodai elhelyezést biztosítunk az Ön kényelme érdekében. Későbbi komplikációk esetén Önnek csak a repülőjegyét kell kifizetnie.

Mivel Törökország nem tagja az Európai Uniónak, a kozmetikai műtéteket az európai egészségbiztosítás nem fedezi. Lehetőség van azonban utazási egészségbiztosítást kötni, hogy teljes vagy részleges fedezetet kapjon a kezelésre.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️