Bariátriai sebészet Törökországban

bariátriai sebészet Törökország 1
Írta Maria

A törökországi bariátriai műtét olyan műtét, amely a gyomrot és a táplálék megemésztésének módját érinti. Célja, hogy a gyomrot sokkal kisebbé tegye, hogy az illető már kis mennyiségű étel elfogyasztása után is jóllakottnak érezze magát. Ezek az eljárások gyomorhüvely, gyomor bypass és gyomorballon néven ismertek.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi bariátriai műtétekről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

A bariátriai műtét ára Törökországban

A bariátriai műtét költsége Törökországban nagyon kedvező. A sleeve gastrectomiáért 2300 euróval, a gyomor bypassért 3500 euróval, a gyomorballonért 2100 euróval, a gyomorbotoxért pedig 1200 euróval kell számolnia. Az isztambuli tartózkodás időtartama 6 nap. Az ár tartalmazza az altatást, a műtétet és a gyógyszeres kezelést.

Sleeve gastrectomia2300 €
Gyomor bypass3500 €
Gyomor ballon2100 €
Gyomor botox1200 €

Mi a bariátriai műtét?

A bariátriai műtét Törökországban nagyon népszerű. A fogyókúrás műtét vagy elhízási sebészet a túlsúlyos betegeken végzett különböző eljárásokból álló hormonális műtét. Az eljárás férfiak és nők számára egyaránt alkalmas.

Olyan betegek kezelési tervének tekinthető, akiknek a BMI-je 35 kg m2 vagy annál magasabb, akik megfelelő mozgás- és fogyókúrás programot vállaltak, de nem sikerült, és akiknek az elhízással összefüggő társbetegségeik vannak, mint például magas vérnyomás, glükóz intolerancia, cukorbetegség, hiperlipidémia stb.

Az alábbiakban a gyomor méretének csökkentésére alkalmazott különböző eljárások közül néhányat mutatunk be.

A különböző bariátriai műtétek Törökországban

Törökországban virágzik az egészségturizmus. A kórházak és klinikák nagyszámú beteget regisztrálnak. A Törökországban leggyakrabban végzett bariátriai műtétek a gyomorszalag (gasztroplastica néven ismert), a gyomorhüvely (gastrectomia néven ismert) és a gyomorballon.

Gyomor bypass

A Törökországban végzett gyomor-bypass műtét úgy segít a fogyásban, hogy megváltoztatja a gyomor és a vékonybél feldolgozásának módját az elfogyasztott táplálékkal.

A gyomor-bypass technika során a gyomrot egy kis felső tasakra és egy sokkal nagyobb “maradék” alsó tasakra osztják, majd a vékonybelet átrendezik, hogy összekapcsolják a kettővel. Az étel a gyomor nagy részét megkerüli, és kevesebb kalória szívódik fel.

Schéma avant et après d'un bypass gastrique
A gyomor bypass műtét előtti és utáni ábrája

Isztambulban ezt a műtétet laparoszkóposan végzik, és nem jár mély bőrmetszéssel vagy fájdalommal. A műtétet általános érzéstelenítésben végzik, és átlagosan 1 órát vesz igénybe.

Gyomorhüvely

A gyomorhüvelyműtét Törökországban biztonságos és az egyik legnépszerűbb bariátriai műtét, mivel csökkenti az elhízással összefüggő egészségügyi problémák, például a szívbetegségek, a meddőség, a rák, a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás kockázatát, miközben segít a fogyásban.

A gyomor nagy részét eltávolítják, beleértve azt a részt is, amely az éhségérzetet keltő hormont termeli. A műtét előfeltétele a 35-ös vagy annál magasabb testtömegindex (BMI). Ezt a műtétet gyomoreltávolításnak is nevezik.

Schéma avant et après d'une sleeve gastrique
A gyomorhüvely előtti és utáni diagram a gyomorhüvelyről

Törökországban a sleeve laparoszkópos úton történik, és nem jár mély bőrmetszéssel vagy fájdalommal. A műtétet általános érzéstelenítésben végzik, és átlagosan 1 órát vesz igénybe.

Törökország a legjobb választás számukra, mert az árak megfizethetőek és a sebészek hozzáértőek.

Gyomor ballon

A gyomorballon Törökországban az egyik legnépszerűbb nem sebészeti fogyókúrás műtét. A 30 és 40 közötti testtömegindexszel (BMI) rendelkező betegek számára előnyös lehet.

A Törökországban végzett gyomorballon-eljárás egy rugalmas, tágítható ballonból, egy bevezető csőből és egy töltőrendszerből áll. Az intragasztrikus ballon túl nagy ahhoz, hogy áthaladjon a beleken, és viszonylag hosszú távú telítettségérzetet eredményez kisebb ételadagokkal.

Általánosságban elmondható, hogy a gyomorballonozás jelentősen csökkenti az adagok méretét, és segít a hosszú távú fogyási célok elérésében.

Schéma de la pose d'un ballon gastrique
A gyomorballon elhelyezésének ábrája

A ballont endoszkóposan helyezik be a gyomorba. Az eljárás körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. Először egy diagnosztikus endoszkópiát végeznek , hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely megakadályozhatná a ballon behelyezését (például fekély).

Az Allurion Elipse gyomorballont lenyelik, elhelyezik a gyomorban, és sóoldattal felfújják. A választott kezeléstől függően 6 vagy 12 hónap elteltével természetes úton ürül ki.

Sok külföldi ember választja Törökországot a gyomorballon kezelésre, mert az isztambuli orvosok profik és tapasztaltak a szakmájukban.

Gyomorbotox

A gyomor-botox eljárás során a gyomor bizonyos területeire Botoxot fecskendeznek, hogy csökkentsék a gyomorizmok terhelését. Az emésztési folyamat így lelassul a gyomorban.

Injection de botox gastrique à une patiente
A botox befecskendezése a páciens gyomrába

A gyomorba adott botoxinjekciókat a gyomor meghatározott területein lévő idegek blokkolására használják. Ez egy egyszeri eljárás. A cél az étvágy elnyomása és a gyomormotilitás lelassítása, hogy a beteg megehessen egy húsgombócot vagy egy tál joghurtot, és sokáig jóllakott maradjon. A tudományos szakirodalomban nem figyeltek meg jelentős gyomorkárosodást.

Mikor érdemes megfontolni a bariátriai műtétet?

A bariátriai műtétet általában nagyon elhízott (40 feletti testtömegindexű) vagy 35 feletti testtömegindexű betegek számára javasolják, akiknek egyéb súlyos egészségügyi problémáik vannak, például cukorbetegség vagy szívbetegség.

Une femme mesurant son tour de taille
Egy nő megméri a derékbőségét

A bariátriai műtétet megfontolhatja, de csak azután, hogy más megoldásokat is kipróbált. Az első lépés általában az, hogy megpróbál változtatni azon, hogy mit eszik és iszik, valamint a napi tevékenységeken és a testmozgáson. Bizonyos gyógyszerek segíthetnek a fogyásban. A műtétet általában csak azután mérlegelik, hogy ezeket az egyéb lehetőségeket kipróbálták.

A fogyás egészségügyi előnyei közé tartozik a 2-es típusú cukorbetegség javítása, a vérnyomás csökkentése és a szív egészségének javítása.

Ön HIV-fertőzött? Egy speciális klinikát különítettek el az Ön és a személyzet számára, ahol a bariátriai műtétet az Ön és a személyzet teljes biztonságában végezhetik el.

Milyen típusú bariátriai műtét a legjobb számomra?

Számos tényező határozza meg, hogy melyik típusú műtét a legjobb Önnek, beleértve a fogyni kívánt testsúly mennyiségét és az esetleges egészségügyi állapotát.

Orvosa részletes felmérést végez, és megbeszéli Önnel a legjobb lehetőséget, beleértve a kockázatokat is.

Simulation avant et après d'une chirurgie bariatrique
Túlsúlyos beteg

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A bariátriai műtét során előfordulhat néhány ritka kockázat:

  • Savas reflux ;
  • Krónikus hányinger és hányás;
  • A nyelőcső tágulása;
  • Bizonyos ételek fogyasztásának képtelensége;
  • Gyomorelzáródás.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a megfelelő sebészt Isztambulban, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Ráadásul ez a műtét az iszlámban megengedett. Ez halal műtét, nem haram, mert egészségügyi előnyöket kínál és javítja az ember életminőségét.

Hogy kellemesebbé tegyük az itt tartózkodását, speciális segítséget nyújtunk a fogyatékkal élőknek (PRM) a repülőtérre érkezéstől kezdve a szállodáig és a klinikáig.

Műtét utáni utókövetés a bariátriai műtét után Isztambulban

Az isztambuli bariátriai műtét után jelentős változtatásokat kell végrehajtania életmódjában annak érdekében, hogy lefogyjon és megtartsa a súlyát. Például diétás étrendet kell majd követnie, és valószínűleg élethosszig vitaminokat vagy egyéb táplálékkiegészítőket kell szednie. A fogyókúrás programja fokozott fizikai aktivitást is magában foglal majd.

Simulation d'une perte de poids par chirurgie bariatrique
A bariátriai műtéttel történő fogyás szimulálása

A műtét után folyékony ételekkel fog kezdeni. A következő hetekben áttér a pürésített ételekre, majd a szilárd ételekre. Az étkezései sokkal kisebbek lesznek, és előfordulhat, hogy a kis gyomra miatt le kell állnia az ivással az étkezések alatt.

Egyes esetekben a betegek eleinte fogynak, de aztán a szervezetük hozzászokik a műtét okozta változásokhoz, és a leadott súly egy részét visszanyerhetik.


Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk Önnek, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul csökkentett áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a gyomorhüvely és a gyomor bypass között?

A sleeve-műtét során a sebész a gyomor térfogatának 80%-át véglegesen eltávolítja. A bypass műtétnél ezzel szemben a sebész csökkenti a gyomor térfogatát és kivágja a vékonybél egy részét. Ez azt jelenti, hogy a bypass műtét visszafordítható, míg a sleeve műtét visszafordíthatatlan.

A törökországi bariátriai műtét után még nagyobb az esélye a teherbeesésre, mivel a testsúlycsökkenés növeli a termékenységi arányokat. A műtét után azonban legalább egy évet várnia kell, mielőtt a terhességet fontolóra venné, hogy elkerülje a hiányosságokat.

Igen, egy gyomorszalaggal kezelt páciens alávetheti magát bypass- vagy sleeve-műtétnek. Ez azt jelenti, hogy a műtét nehezebbé válik. Ezenkívül a műtétet követően nagyobb a szövődmények kockázata, mint egy olyan beteg esetében, akinek nem volt gyomorszalagja.

A sporttevékenységet újra lehet folytatni, de a műtét után legalább 3 hetet várni kell. A sebész beleegyezését is be kell szereznie. Ezenkívül a testmozgás újrakezdésének fokozatosnak kell lennie. Fokozatosan kell növelnie az erőfeszítések időtartamát és intenzitását.

Törökország a legmegfelelőbb úti cél, ha fogyókúrás műtétet szeretne. Itt találhatók a világ legjobb sebészei, és itt a legjobbak a műtétek árai. Mi több, Törökországban csúcstechnológiás kórházak találhatók.

Ha a törökországi bariátriai műtét után bármilyen komplikáció lép fel, azonnal vegye fel a kapcsolatot sebészével. A kezelés, az utóműtétek és a szállás ingyenes. A műtét utáni utókezelésre is jogosult. A repülőjegyekért önnek kell felelnie.

A szerzőről

Maria

A nevem Maria. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem marketingmenedzserként az orvosi iparban. Számos terméket, köztük orvosi eszközöket is sikeresen piacra dobtam, és nagy szenvedélyem az értékesítés és a marketing.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️