Lábhosszabbítás Törökországban

A törökországi lábhosszabbítás 2-3 hónapig tart (általában 1 mm naponta, pl. 6 cm esetén 2 hónap, 7 cm esetén 70 nap), a hosszabbítás mértékétől függően.

A lábhosszabbítás ára Törökországban

Törökországban egy lábhosszabbító műtét átlagos költsége 22 000 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 15 000 € és 9000 € között változhat. Minden a kívánt hosszúságtól függ, mivel ez befolyásolja a kezelés időtartamát. Az ár tartalmazza a műtét előtti vizsgálatot, az altatást, a tolmácsot, a kórházi tartózkodást, a gyógyszereket, a taxit és az ötcsillagos szállodát.

Lábhosszabbító műtét Törökország22000 €

Mi az a lábhosszabbító műtét?

A lábhosszabbítás a szervezet azon képességének felhasználásával érhető el, hogy új csontot és az azt körülvevő és támogató lágyrészeket, szalagokat, ereket és idegeket regeneráljon. A folyamat egy oszteotómiának nevezett műtéttel kezdődik, amelynek során az ortopéd sebész átvágja a meghosszabbítandó csontot. A végtagot (általában a felső vagy alsó lábszárat) ezután különböző külső és/vagy belső rögzítő eszközök vagy keretek segítségével stabilizálják.

Két helyreállítási fázis következik.

Az első, vagy disztrakciós fázisban a levágott csontot nagyon fokozatosan széthúzzák, egy olyan folyamat során, amely elősegíti a disztrakciós oszteogenezist, vagyis az új csont növekedését az osteotómia területén. Az új csontszövet növekedését úgy érik el, hogy a teret általában naponta négyszer, minden egyes módosításkor negyed milliméterrel (¼ mm), összesen napi egy milliméterrel (1 mm) terelik vagy tágítják.

Ahogy a csontvégek közötti tér megnyílik, a szervezet addig termel új szövetet a térben, amíg a kívánt hosszúságú csont létre nem jön. További stratégiák állnak rendelkezésre az esetlegesen meglévő deformitások, például a csont trauma vagy veleszületett rendellenesség következtében kialakult elferdülése korrigálására. Ennek a fázisnak az elején a betegek mankók segítségével járnak, hogy mozgékonyak maradjanak.

A fenti röntgenfelvételek egy perkután megközelítéssel végzett combcsont-osteotómiát ábrázolnak. A láb hosszának optimalizálása érdekében progresszív hosszabbítást (8 cm) végeztek belső hosszabbító szöggel. Figyelje meg az új csont korai kialakulását a hasadékban.

A kezelés második szakaszában a csont megszilárdul és gyógyul. A beteg fokozatosan nagyobb súlyt helyez az érintett végtagra, és elkezd önállóan járni.

A progresszív hosszabbítási folyamat külső rögzítővel vagy belső hosszabbító szöggel végezhető.

A külső rögzítés a végtag külső oldalán kialakított keret, amely csapokkal (rudakkal), csavarokkal és drótokkal kapcsolódik a csonthoz. A külső fixátor beállításával fokozatosan lehet meghosszabbítani és kiegyenesíteni a rövid vagy elferdült lábat.

A belső hosszabbító szög egy teleszkópos intramedulláris szög vagy rúd, amelyet a csont medulláris üregébe helyeznek be. Egy távirányító készülék segítségével a szög mágnest forgatják, fokozatosan meghosszabbítva a teleszkópos szöget és a csontot. Ezzel a módszerrel a csont a műtét idején, amikor a belső hosszabbító szöget behelyezik, kiegyenesedik, majd a hosszabbítás a következő hetekben fokozatosan történik.

A csontmetszés és a legtöbb rögzítő eszköz behelyezése epidurális érzéstelenítésben is elvégezhető – ugyanolyan érzéstelenítésben, mint amilyet sok nő a szülés során kap -, így a műtét alatt a nők – ha kívánják – ébren lehetnek. Az átlagos kórházi tartózkodás két nap. A műtét nem jár nagy bemetszésekkel vagy csontátültetéssel.

Általában azok a betegek, akik nem éreztek fájdalmat a műtét során, nem számolnak be jelentős, a műtéttel vagy a felépüléssel kapcsolatos fájdalomról.

A legtöbb betegnél a lábhossz egyenlőtlensége veleszületett rendellenesség, gyermekkori növekedési lemezsérülés, vagy rosszul gyógyuló törés következménye, amikor a csontok deformált helyzetben gyógyulnak, vagy nem-unió, amikor a csontok egyáltalán nem gyógyulnak. A végtaghosszabbítás azonban a kar deformitásának korrigálására is alkalmazható. Ezt az eljárást alkalmazták már a kivételesen alacsony termetű emberek karjainak és lábainak meghosszabbítására is, mint például törpeség vagy korai pubertáskor.

A betegek másik csoportja, akik számára előnyösek lehetnek a végtaghosszabbítási technikák, azok, akiknek a végtagját amputáció veszélye fenyegeti a csontszövet hiánya, fertőzés, trauma vagy daganat okozta elvesztése miatt. Az úgynevezett bifokális végtagmentő eljárás során a csontnak az érintett területtel ellentétes végénél bemetszést ejtenek.

Ahogy ezt a területet fokozatosan széthúzzák, a csontnak a réssel határos végeit összehozzák. Más végtaghosszabbító eljárásokhoz hasonlóan az osteotómia helyén lévő terület új csontot termel; az a terület, ahol a csont hiányzott, újra egyesül és gyógyul, mint bármely más törés. Még ilyen helyzetekben is gyakran el tudjuk kerülni a külső rögzítőt, és a csontszállító szöget használjuk.

Összességében a végtaghosszabbító műtéteknek magas a sikerességi aránya (kb. 95%). A hegesedés általában minimális, mivel a legtöbb eljárás során csak kis bemetszésekre van szükség. Bár kisebb problémák előfordulhatnak a csapokkal és az ízületi merevséggel, a végtaghosszabbító műtétből eredő súlyos szövődmények ritkák.

95%-os sikerességi arány

Összességében a lábhosszabbító műtétek sikerességi aránya magas (kb. 95%). A hegek általában minimálisak, mivel a legtöbb eljárás során csak kis bemetszésekre van szükség. Bár kisebb problémák előfordulhatnak a csapokkal és az ízületek merevedésével, a végtaghosszabbító műtétek súlyos szövődményei ritkák. Azok, amelyek mégis előfordulnak, általában olyan betegeknél fordulnak elő, akiket már eleve magas kockázatúnak tartanak, például végtagmentés céljából kezelnek.

Gyógyulás és rehabilitáció

A lábhosszabbító műtét utáni felépülési idő páciensenként eltérő, a konszolidációs szakasz néha jelentős ideig tart – különösen felnőtteknél. Általános szabály, hogy a gyermekek fele annyi idő alatt gyógyulnak, mint a felnőtt betegek. Például, ha a kívánt cél 1½ cm új csontnövekedés, egy gyermek három hónapig viseli a rögzítő eszközt. Felnőtteknél, bár a csontgyógyulás hosszabb ideig tart, a belső hosszabbító szög használata egyszerűbbé teszi a folyamatot, mivel nem kell külső rögzítőt viselni.

A gyógyulási időszak alatt a fizioterápia döntő szerepet játszik a páciens ízületeinek rugalmasságának és izomerejének fenntartásában. A betegeknek ajánlott a tápláló étrend követése és kalcium-kiegészítők szedése. A csontok gyógyulásának felgyorsítása érdekében fokozatos terhelésre ösztönzik a betegeket, és a csontgyógyulás felgyorsítása érdekében olyan táplálékkiegészítőket szednek, mint a D3-vitamin és a kalcium.

A lábhosszabbító műtétre való jogosultság

A lábhosszeltérés kezelését az eljárásban jártas ortopéd sebész alapos felmérésével kell kezdeni. A páciensek meglepődve tapasztalhatják, hogy amit például lábhosszeltérésnek hittek, valójában egy teljesen más egészségügyi probléma, például skoliózis (a gerinc rendellenes görbülete) vagy csípődeformitás. Vagy tévesen érzékelik végtagjaik egyenlőtlen hosszát. A Hospital for Special Surgery kórházban a végtaghosszabbító osztály ortopéd sebészei speciális röntgenfelvétel-sorozatot készítenek, hogy pontosan felmérjék és megerősítsék az egyes diagnózisokat.

Ha valódi különbség van, még ha nem is trauma eredménye, ez az aszimmetria hát-, térd- és bokafájdalmakhoz vezethet. Ha a törés nem gyógyult be megfelelően, csontritkulás alakulhat ki. Egyes esetekben a páciens hosszú évekig élt a végtag hosszának aszimmetriájával anélkül, hogy bármilyen problémát tapasztalt volna, majd középkorban kellemetlen tünetek jelentkeznek nála.

“Amellett, hogy a végtaghosszabbítás fizikai kritériumainak megfelel, fontos, hogy a páciens rendkívül motivált legyen” – magyarázza Dr. Rozbruch. A páciensek aktív szerepet játszanak az ellátásukban, távvezérléssel ténylegesen meghosszabbítják csontjaikat, részt vesznek a fizikoterápián, és a gyógyulási folyamat során két-három hetente személyesen vagy virtuálisan találkoznak orvosukkal.

A lábhosszabbító műtét biztonságosan és hatékonyan elvégezhető gyermekek és felnőttek esetében, beleértve a 20-as, 30-as, 40-es, 50-es és akár 60-as éveikben járókat is. Gyermekpácienseknél az ortopéd sebész különös gondot fordít arra, hogy elkerülje a növekedési lemez sérülését, és a csontképződés a normális növekedés és terelés révén a gyógyulás során is folytatódik.

Egyes esetekben, például a veleszületett rövid combcsontú gyermekek esetében célszerű lehet a problémát két szakaszban kezelni. Ebben az esetben a gyermeknél az eltérés százalékos aránya a növekedésével növekszik; például a páciens első vizsgálatakor 5 cm-es eltérésből öt-hat év alatt várhatóan 7 cm-es eltérés lesz. Az alább bemutatott páciens esetében Dr. Rozbruch egy első beavatkozás során 5 cm-es eltérést korrigált; valószínűleg újabb beavatkozásra lesz szükség, amikor a fennmaradó eltérés nagyobb lesz.

A fenti képen a combcsont fokozatos, 5 cm-es megnyúlása látható, amelyet egy eszközzel értek el Az alábbi képek hét hónappal később készültek.

Mivel ez a fajta deformitás akár 15 cm is lehet, általában előnyösebb két vagy több műtétre osztani.

A jövőbe tekintve

Dr. Rozbruch szerint a lábhosszabbító műtétek “gyerekcipőben járnak”.

Drámai változás történt e műtét megítélésében … és a terület iránti érdeklődés gyorsan növekszik, számos ígéretes fejlesztés várható, beleértve a gyorsabb felépülést elősegítő új eszközöket.

A legújabb előrelépések közé tartozik, hogy egy hivatalos egészségügyi szerv jóváhagyta egy teljesen beültethető belső csontszállító eszköz használatát, amely külső rögzítés nélkül használható csontdefektusok helyreállítására.

Ezenkívül a lábhosszabbító eljárások során fellépő jelenségek, mint például az idegek regenerálódása és egy új érrendszer kialakulása, fontos jövőbeli következményekkel járhatnak számos ortopédiai és egyéb egészségügyi állapotra.

Tanácsok a klinikáról

Egyetlen kezeléssel nem lehetséges 15 cm-rel meghosszabbítani a lábszárat. Maximum 7 cm az első évben és további 7 cm a következő évben. Az ideális azonban az 5 cm-es hosszabbítás tervezése. A páciens az első műtét után fixátorokat kap, és átlagosan 70 napot kell várnia, amíg ezeket a fixátorokat eltávolítják.

Nem szükséges 70 napig Törökországban maradni. A műtét után visszatérhet hazájába, és 70 nap múlva visszatérhet Törökországba.

Ha szeretne személyre szabott árajánlatot a törökországi lábhosszabbító műtétre, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️