Orvosi turizmus Törökországban

orvosi turizmus Törökország 1
Írta Émilie

Törökországban virágzik az orvosi turizmus: fogászati műtétek, plasztikai sebészet, haj helyreállítása, bariátriai műtétek stb. Európa minden tájáról érkeznek emberek, hogy kihasználják az alacsony árakat és a neves sebészek szakértelmét. 98%-os sikerességi arányról beszélnek… Nagyítson rá erre a trendre.

Törökország egyike azon országoknak, amelyek az elmúlt években a legjelentősebb előrelépést tették, különösen az orvostudomány területén. Ma már számtalan ember áramlik a világ minden tájáról ebbe az anatóliai országba a fejlett orvosi kezelések és gyakorlatok miatt.

A helyi orvoslás minőségének köszönhetően Törökország ma már kétségtelenül Európa egyik vezető országa az orvosi és egészségügyi turizmus területén.

Vue sur le pont Galata d'Istanbul en Turquie
A Galata-híd látképe Isztambulban, Törökországban

De melyek azok az orvosi ágak, amelyekben Törökország kiemelkedik az orvosi turizmusban? Megfizethetőek-e a költségek? Tudjon meg többet a törökországi gyógyturizmus rejtelmeiről.

Költségek, a törökországi orvosi turizmus fő előnye

A törökországi orvosi turizmus elmúlt években elért sikerére több lehetséges magyarázat is van. Az egyik fő ok az állam befektetései, amely a gazdasági növekedést kihasználva fejlesztette az egészségügyi ágazatot.

A fő ok azonban, amiért a világ minden tájáról oly sok turista áramlik Törökországba orvosi kezelésre, az alacsony árak, amelyek nem akadályozzák meg, hogy a szolgáltatások a legmagasabb és kifogástalan minőségűek legyenek.

Hall de l'aéroport d'Istanbul
Isztambuli repülőtér előcsarnoka

Sőt, ha a hajátültetést, a törökországi orvosi turizmus egyik fő ágát vesszük példának, egy műtét ára akár 70%-kal is olcsóbb lehet, mint más országokban!

Ez a különbség elképesztő, ami nagyban magyarázza Törökország vonzerejét a betegek szemében.

A törökországi orvosi turizmus egyéb előnyei

Az elvégzett eljárások többségének nagyon kedvező árain kívül vannak más tulajdonságok is, amelyek az egészségturizmust oly sok ember számára vonzóvá teszik. Mindenekelőtt az adminisztratív eljárások egyszerűsödésének nagy szerepe van ebben.

Számos ország bonyolultabbá teszi az adminisztratív eljárásokat annak érdekében, hogy az egészségügyi turisták az országukba látogathassanak, ami nagy hátrányt jelent, de a törökök esetében ez nem így van.

Hall d'une clinique esthétique à Istanbul
Egy isztambuli esztétikai klinika csarnoka

Törökország emellett nagy erőfeszítéseket tesz az orvosi szolgáltatások nyújtása érdekében. Ultramodern, legkorszerűbb berendezések állnak rendelkezésre, nem beszélve asebészek minőségéről ésszakértelméről, akik a világ legjobbjai közé tartoznak a saját szakterületükön.

Végül Törökország fényűző, kényelmes szállást és jó műtét utáni ellátást kínál, egy olyan országban, amely rendkívül kedvez a turizmusnak, és amelynek lakossága viszonylag befogadó.

Ez csak néhány azok közül a jellemzők közül, amelyek Törökországot az orvosi turizmus erős célpontjává, és a régió valódi csomópontjává tették.

Fotók előtte és utána

Hány orvosturista érkezik Törökországba?

Évente több mint 2 millió orvosturista látogat Törökországba műtétekre. A keresett műtét típusai egyénenként változnak, de a fő ágazatok továbbra is a fogászati műtétek, a kozmetikai és hajsebészet, a lézeres szemműtétek és a bőrgyógyászati kezelések.

Természetesen sok más típusú műtétet is végeznek az országban, de az előzőek a legnépszerűbbek.

Vol long courrier d'un avion Turkish Airline
Hosszú távú repülőút a török légitársaságtól

Több mint 300 ultramodern, minden szükséges eszközzel és felszereléssel felszerelt kórház látja el évente ezt a nagyszámú lakosságot. Az ilyen jellegű turizmus lehetővé teszi, hogy az ország évente több milliárd dollár bevételt halmozzon fel, ami jelentős összeg, és ezzel az ország ezen a téren a dobogóra kerül, nevezetesen az USA mellett.

Orvosi turizmus Törökországban

Érdemes részletesebben is kiemelni és tárgyalni a törökországi orvosi turizmust, pontosabban az elvégzett műtétek típusait. Nagyjából három különböző kategóriája van a törökországi orvosi turizmusnak. Ezek a fogászati turizmus, az esztétikai turizmus és a hajturizmus, valamint a reproduktív orvoslással, pontosabban az in vitro megtermékenyítéssel kapcsolatos turizmus.

Fogászati sebészet Isztambulban

A fogászati problémák szinte mindenkit érintenek. Még a kifogástalan szájhigiénia mellett sem lehet senki sem mentes a fogászati problémáktól, amelyek idővel súlyosbodhatnak.

Míg a kisebb problémák kis összegért kezelhetők, a helyzet gyorsan megváltozhat, ha komolyabb műtétről van szó. A hatalmas költségek mellett az ilyen típusú beavatkozások nagy szakértelmet igényelnek.

Dentiste et une patiente
A fogorvos és a páciens

Ha a törökországi fogászati kezelést választja, valószínűleg azeurópai műtéti költségek akár 70, sőt 80%-át is megspórolhatja! És biztos lehet benne, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapja, szakértő sebészekkel és a legmodernebb berendezésekkel.

Még a kisebb műtétek esetében is jelentős a megtakarítás. A törökországi fogászati turizmus már két fogkorona esetében is költséghatékony lehet.

Becslések szerint a költségek 20-30%-kal alacsonyabbak lesznek, és ez magában foglalja az utazási költségeket is! Minél nagyobb a műtét, annál nagyobb a megtakarítás.

Choix de la teinte des facettes dentaires
A foghomlokzat árnyalatának kiválasztása

És ez még nem minden, hiszen Törökországban garanciát vállalnak a beültetett implantátumokra és protézisekre, és a műtétet követő probléma esetén mindig rendelkezésre áll a vevőszolgálat.

Végül, általános szabályként elmondható, hogy a fogászati kezelések visszatérítési ideje nagyon rövid. Egy másik előny, amely meggyőzi Önt arról, hogy orvosi kezelését ebben az országban végezze el.

Hajsebészet Isztambulban

A hajsebészet szintén a törökországi orvosi turizmus egyik leggyakoribb oka. A Törökországban hajműtétet igénylők többsége férfi.

Ennek oka, hogy a férfiak természetesen hajlamosak kopaszodásban vagy kezdődő kopaszodásban szenvedni. Ezért jönnek Törökországba hajbeültetés céljából.

A hajsebészet legfőbb előnye mindenekelőtt a megfizethetőség. Európában átlagosan 1000 graft költsége 2000 euróra becsülhető. Törökországban 3000 graftot ültethetnek be ugyanennyiért. Érdekes, nem igaz?

Chirurgien capillaire
Hajsebész

Törökországban a hajbeültetés a legelterjedtebb műtéti típus. Az ország ezen a téren is kiemelkedik a technológiai és orvosi fejlődéssel, jobban, mint az orvostudomány bármely más ágában.

Ma a törökországi hajpótló műtétekkel látványos eredményeket lehet elérni, mindezt úgy, hogy a páciensnek semmilyen fájdalmat nem okoznak, amit más országok számos kórháza nem tud garantálni.

Kozmetikai sebészet Isztambulban

Sokáig kritizálták, hogy túlságosan mesterséges vagy akár erkölcstelen, de egyre többen fordulnak a kozmetikai sebészet felé. Ez a helyzet a veleszületett deformitásokkal rendelkező vagy balesetet szenvedett emberek esetében, de más betegek esetében is, akiknek egyszerűen csak komplexusuk van azzal kapcsolatban, ahogyan a testük kinéz.

A plasztikai sebészet területén Törökország ismét felnő a kihíváshoz, különösen az egészségügyi személyzet minőségét és mennyiségét tekintve. Az országnak összesen több mint 1200 képzett sebésze van , akik világszerte elismertek a szépészeti sebészeti eljárásokban való jártasságukról;

tracé d'une chirurgie faciale
Az arcsebészet nyomai

Törökország jelentős szerepet játszott a plasztikai sebészet demokratizálásában is. Korábban a nagyon gazdagok számára volt fenntartva, de ma már egyre inkább elérhetővé vált.

Ma már szinte bárki alávetheti magát plasztikai műtétnek Isztambulban vagy bármely más török városban: Antalyában, Izmirben, Bodrumban, Ankarában.

Az ország ma már ugyanazokat a kezeléseket kínálja a pácienseknek, mint Európában, feleannyiért. Csábító ajánlat, amely ismét igazolja Törökország sikerét az orvosi turizmus területén.

A Törökországban végzett főbb szépészeti sebészeti beavatkozások az orrplasztika, a zsírleszívás (általában hasi), a mellplasztika és a fenékplasztika.

Orrplasztika

Az orrplasztika célja az orr korrekciója és méretének kiigazítása. Esztétikai vagy funkcionális okokból, vagy mindkettő egyszerre végezhető. Az orrplasztika becsült költsége Törökországban 1700 és 2500 euró között mozog.

Patiente avec un pansement sur le nez
Páciens kötéssel az orrán

Hasi zsírleszívás

Ez egy olyan műtéti eljárás, amelynek célja az egyes emberek hasán található zsírlerakódások eltávolítása. A legtöbb elhízott ember számára a has kellemetlenséget okoz, és képtelenek betartani a megszabaduláshoz szükséges diétát.

Meg kell jegyezni, hogy a hasi zsírleszívás sikeres lehet, ha a páciens kiálló hasa a túlzott zsírtömeg miatt van, de ha a probléma máshol van, a zsírleszívás nem old meg semmit.

Tracés pour une abdominoplastie
A hasplasztika nyomvonalai

A török klinikákon ezt a fajta műtétet az esettől és a körülményektől függően 2650 és 3100 euró közötti összegért végzik. Akárhogy is, ez még mindig sokkal olcsóbb, mint amit más országokban, különösen Európában talál.

Mellműtét

A közhiedelemmel ellentétben a mellplasztika nem csupán a női mellek méretének növeléséről szól. Bár igaz, hogy ez a mellnagyobbítás leggyakoribb oka, egyes nők ellenkező okból is alávetik magukat a műtétnek.

A túl nagy mellek ugyanis hátrányt jelenthetnek egy nő életében, és napi szinten fájdalmat okozhatnak. Ezt nevezik mellkisebbítésnek.

A mellplasztika tehát mind esztétikai, mind funkcionális okokból elvégezhető. Egy ilyen műtétért 2200 és 2800 euró közötti összegre számíthat a törökországi orvosoknál.

Tracé pour une réduction mammaire
A mellkisebbítés vázlata

Fenékrekonstrukció

Ez a műtéti beavatkozás a fenék méretének növelését és alakjának javítását jelenti. Nyilvánvalóan olyan nőknél végzik, akik számára a fenék alakja a ma uralkodó szépségnormák szerint fontos tulajdonság.

Ezt a fajta műtéti kezelést BBL brazil fenékfelvarrásnak is nevezik, mivel az ötlet feltehetően Brazíliában született az 1960-as években.

Fontos tudni, hogy a brazil arcfelvarrás nem jár azzal, ahogyan egyesek gondolják, hogy szilikont alkalmaznak a fenékre. Arról van szó, hogy a saját zsírját ateste egy részéből vonják ki, és azt fecskendezik vissza a fenékbe.

Fesses galbée après un BBL
Formázott fenék a BBL után

Ez az eljárás valamivel drágább, mint a többi, a becsült átlagár 2500 és 3200 euró között van, esettől függően. Ugyanakkor természetesen sokkal olcsóbb, mint bármi más, amit Európában és máshol találhat, és a legjobb erőforrásokkal.

Akár mozgásképes, akár kerekesszékes, létesítményünk a mozgáskorlátozottak számára is hozzáférhető.

A török orvosi szolgáltatás minőségének világszintű elismerése

Sokan kételkednek a török kórházak által nyújtott orvosi szolgáltatás minőségében. Ennek a bizalmatlanságnak a fő oka a furcsán kedvező árakban rejlik, amelyek, mint már említettük, néha akár 80%-kal olcsóbbak, mint máshol. Pedig nincs hiány bizonyítékokból, hogy a török orvoslás magas színvonalú.

JCI Accréditation
JCI akkreditáció

A leghitelesebb és legelismertebb nemzetközi szervezetek közül sokan elismerik a törökországi orvoslás minőségét. Ezek közé tartozik a JCI (Joint Commissions International), a JCAHO (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations) és az ISO.

Kulcsfontosságú tények

Alig egy évtized alatt a törökországi gyógyturizmus a világ élvonalába került. Évente több mint 250 000 sebészeti műtétet végeznek az országban.

Meg kell jegyezni, hogy az iszlám vallásban az orvosi turizmus nem haram. Azért halal és elfogadott, mert célja a testet érintő hiba eltávolítása.

Törökország kórházainak és sebészeinek minőségének, de az általa kínált áraknak is köszönhető, hogy ilyen káprázatos sikereket ért el. A HIV-fertőzött férfiak és nők egyaránt elfogadottak. Az, hogy a műtétek akár 70%-kal kevesebbe kerülnek, mint Európában, beleértve az utazási költségeket is, figyelemre méltó eredmény.

Ha tehát olcsó műtéteket keres, Törökország valószínűleg az egyik legjobb választás. Különösen, ha a török orvoslás egyik olyan területéről van szó, amelyen a török orvostudomány kiemelkedő.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Szükségem van vízumra ahhoz, hogy Törökországba utazhassak?

Ha Ön európai állampolgár, nincs szüksége vízumra ahhoz, hogy Törökországba utazzon. Feltéve, hogy a Törökországban töltendő napok száma nem haladja meg a 90 napot. Azonban olyan érvényes útlevelet vagy személyi igazolványt kell bemutatnia, amelynek érvényességi ideje legalább 150 nappal hosszabb, mint a Törökországba való belépés napja.

A külföldön elvégzett műtétek után nem lehet költségtérítést kapni. A legtöbb kozmetikai műtétet még Európában sem téríti meg az európai egészségbiztosítási pénztár. Ezért ajánlatos utasbiztosítást kötni.

Törökországban a kozmetikai műtéteket általában a következő 4 török városban végzik: Isztambul, Izmir, Ankara és Antalya. Ami a mérleg nyelvét az ország javára billenti, az a városok turisztikai jellege és az ott felszámított árak, amelyek 70%-kal olcsóbbak, mint Európában.

A gyógytornát követően a sporttevékenységet fokozatosan kell folytatni. Ráadásul minden műtét más és más, és meghatározott pihenőidőt igényel. Kérjük, tartsa tiszteletben a sebész által meghatározott lábadozási időt.

Az orvosi turizmus lehetővé teszi, hogy jelentős megtakarítást érjen el, és egyúttal új úti célokat fedezzen fel: Tunézia, Thaiföld, Spanyolország, Brazília stb. Törökország kínálja a legjobb ár-érték arányt a kezelés gyorsasága és az ellátás minősége szempontjából.

Mielőtt hazatérne, a műtét 5. napján ellenőrző vizsgálatot végzünk. Minden utókezelési műtétet térítésmentesen fedezünk. A szállodát biztosítjuk az Ön kényelme érdekében. Későbbi komplikációk esetén Önnek csak a repülőjegyét kell kifizetnie.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️