Lézeres szemműtét Törökországban

ár lézeres szemműtét Törökország 1
Írta William

Minden, amit a törökországi lézeres szemműtétről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres törökországi lézeres szemműtéthez.

A LegjobbKlinika.com információt nyújt a törökországi lézeres szemműtétekről, és segít lefoglalni a műtétet a képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a lézeres szemműtét Törökországban?

Az isztambuli lézeres szemműtét átlagos költsége 1400 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 1200 és 1600 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Lézeres szemműtét1400 €

Mi az a lézeres szemműtét?

A LASIK (laser in situ keratomileuses), közismert nevén a lézeres szemműtét egyfajta fénytörő szemműtét a látásproblémák korrigálására. Az eljárás során a szaruhártyát úgy alakítják át, hogy a szembe érkező fény megfelelően fókuszálódjon a retinára, és így jobb, tisztább látást biztosítson. A LASIK elsősorban a hiperópia (távollátás), a rövidlátás (rövidlátás) és az asztigmatizmus kezelésére szolgál. Bizonyos esetekben a LASIK enyhe vagy közepes fénytörési hibával rendelkezőknél is elvégezhető.

A LASIK műtét elvileg fájdalommentes és gyors. Az eredmények jobb látást tesznek lehetővé szemüveggel vagy kontaktlencsével. A műtétet 21 és 40 év közötti személyeken lehet elvégezni. Néha 40 év felettiek is alávethetik magukat a beavatkozásnak.

Fontos tudni, hogy a LASIK nem mindenki számára alkalmas. Bizonyos esetekben a pácienseknek nem ajánlott az eljárás elvégzése, ilyenek például a keratoconus, az immunrendszeri rendellenességek, a nagy pupillák, az előrehaladott glaukóma, a cukorbetegség okozta szemproblémák, a korábbi herpeszes szemfertőzés, az autoimmun betegségek és a szemszárazság. Mindenképpen konzultáljon szemészorvosával, mielőtt fontolóra venné ezt a fajta műtétet.

A LASIK előtt Ön rövidlátó, táglátó vagy asztigmatizmusban szenved, és valószínűleg szemüvegre vagy kontaktlencsére szorul. A szemüveg vagy kontaktlencse viselése korlátozza tevékenységeit. A LASIK után Ön tisztán lát és aktív életet élhet, például sportolhat. Az eljárás jelentősen javítja életminőségét.

Mivel jár az eljárás Törökországban?

A beavatkozás előtt szemészorvosa utasításokat ad Önnek a műtétre való felkészüléssel kapcsolatban. Megmérik a szaruhártyáját, és felmérik kórtörténetét. Ha rendszeresen visel kontaktlencsét, a műtét előtt legalább néhány héttel teljesen le kell állnia a viselésével, mivel a kontaktlencse megváltoztathatja a szaruhártya alakját.

A LASIK során egy fekvőszékben a hátán fog feküdni. Az eljárást helyi érzéstelenítésben végezzük, amely elzsibbasztja a szemét. Egy műszerrel nyitva tartjuk a szemhéját.

A sebész egy mikrokeratomnak nevezett kis sebészeti eszközzel vagy femtoszekundumos lézerrel egy kis csuklós lebenyt vág ki a szem elülső részén (szaruhártyán). A csuklós lebenyt ezután visszahajtják, hogy hozzáférjenek az alatta lévő szaruhártyához. Szemészorvosa ezután egy programozott lézer segítségével újraformálja a szaruhártyát.

A szaruhártyát úgy alakítják át, hogy a szembe érkező fény pontosabban fókuszáljon a retinára, és így javuljon a látás. A szaruhártya átformálása után a lebenyt visszahelyezik a helyére. A lebeny normálisan, varratok nélkül gyógyul.

Mennyi ideig kell Törökországban maradnom a lézeres szemműtét (LASIK) miatt?

A LASIK-ot gyakran ambulánsan végzik, ami azt jelenti, hogy a helyi érzéstelenítés és a nyugtatás hatásának elmúlása után elhagyhatja a kórházat. Maga a beavatkozás mindkét szem esetében legfeljebb 30 percet vehet igénybe. A kórházból való távozás után azonban nem szabad azonnal elhagynia Törökországot. Az ajánlott tartózkodási idő körülbelül 3-5 nap, hogy teste felépülhessen, és részt vehessen az utóellenőrzésen. Ezen ellenőrzés során a szemészorvos megvizsgálja a szeme egészségét és a látásélességét.

Mennyi a gyógyulási idő a törökországi lézeres szemműtétek (LASIK) esetében?

A beavatkozás napján látása homályos vagy elmosódott lehet. Látása azonban a beavatkozást követő két nap alatt javulni fog. Ha munkája nem fizikailag megterhelő, a műtétet követő 2-3 héten belül visszatérhet a munkájához. Szeme a LASIK után még körülbelül 6 hónapig gyógyul és javul.

Milyen utókezelésre van szükség a törökországi lézeres szemműtét (LASIK) után?

A legjobb eredmény elérése és a szövődmények elkerülése érdekében mindenképpen tartsa be szemészorvosa minden utasítását. Előfordulhat, hogy a gyógyulási időszak alatt tartózkodnia kell a megerőltető tevékenységektől, hogy szeme megfelelően gyógyuljon. Mindig óvja szemét a sérülésektől, mivel a LASIK után általában érzékenyebbek a sérülésekre. Előfordulhat, hogy rendszeres kontrollvizsgálatokon kell részt vennie látásának ellenőrzése céljából, de ezt általában a helyi szemészorvosnál végzi.

Ne feledje, hogy a LASIK nem akadályozza meg, hogy más szembetegségeket kapjon, ezért mindig óvja szemét. Táplálkozzon egészségesen, hogy megőrizze látása minőségét, viseljen napszemüveget, hogy megvédje szemét a napsugárzástól, tartson szüneteket, amikor számítógépen dolgozik vagy mobiltelefont használ, hogy ne fárassza el szemét, aludjon eleget egy hosszú nap után, és rendszeresen keresse fel szemészorvosát.

Mekkora a lézeres szemműtétek (LASIK) sikerességi aránya Törökországban?

A LASIK nagyon magas sikerességi aránnyal rendelkezik. Tanulmányok kimutatták, hogy a rövidlátó betegek 95%-a eléri a 20/25-ös látást a műtét után. A LASIK műtéten átesett emberek közül 10-ből több mint 8-nak nincs többé szüksége szemüvegre vagy kontaktlencsére a mindennapi tevékenységei során.

Az Ön által elért eredmények számos tényezőtől függnek, beleértve az Ön egyedi fénytörési hibáját is. Az alacsony fokú rövidlátással rendelkezők általában a legjobb eredményeket érik el. A magas látásélességgel, nagy rövidlátással és asztigmatizmussal rendelkezők esetében az eredmények kevésbé kiszámíthatóak.

Néhány LASIK-páciensnek második műtétre van szüksége látása javításához, mert a műtét eredményei alulkorrekcióhoz vezettek. Nagyon ritka esetekben egyesek szeme lassan visszatérhet a műtét előtti látásszintre bizonyos körülmények miatt, például egy másik szemprobléma, rendellenes hegesedés és hormonális egyensúlyhiány miatt.

A LASIK bizonyos kockázatokkal is jár, amelyekkel tisztában kell lennie, beleértve a szemszárazságot, a káprázást, a kettős látást, a glóriát, az alulkorrekciót, a túlkorrekciót, a lebenyproblémákat, az asztigmatizmust, a regressziót, a látásvesztést és a látásváltozást. Ezeket a kockázatokat mindenképpen beszélje meg szemészorvosával.

Vannak alternatívái a lézeres szemműtétnek (LASIK) Törökországban?

A LASIK fő alternatívája a fakikus intraokuláris lencse beültetés és az Epi-Lasik. A fakikus intraokuláris lencse beültetésénél a szaruhártya rétegeit nem hámozzák vagy vágják le. Ehelyett egy mesterséges szilikon- vagy műanyag lencsét ültetnek be a látás javítása érdekében.

Az Epi-Lasik során az Ön természetes kristályos lencséjét lézerrel eltávolítják, és egy mesterséges intraokuláris lencsével helyettesítik. Mivel a mesterséges lencse tiszta marad és nem öregszik, az eredmények tovább tartanak, mint más fénytörő eljárásoknál.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

William

A nevem William Royer, és orvosi szakíró vagyok, aki komplex tudományos adatok megírásában jártas. Szakterületem az immunológia és a hematológia. Nagy inspirációt jelent számomra a különböző egészségügyi szakemberekkel, köztük orvosokkal, ápolókkal és betegjogi képviselőkkel való szoros együttműködés. Emellett recenziókat is publikálok.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️