Fogászati sebészet Törökországban

fogászati ellátás Törökország
Írta Laura

Fogászati beavatkozást tervez Törökországban? Implantátumok, koronák és furnérok Isztambulban. Mennyibe kerül ez Isztambulban? Tanácsaink a törökországi fogászati beavatkozásokkal kapcsolatban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi fogászati kezelésekről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a fogászati műtét Törökországban?

A fogászati műtétek költsége Törökországban nagyon kedvező. Akár 50-70%-ot is megtakaríthat a fogászati kezelésen. Egy fogászati implantátumért 350 euróval, egy fogfehérítésért 250 euróval, egy foghéjburkolatért 230 euróval, egy fogkoronáért pedig 140 euróval kell számolnia. Az átlagos tartózkodási idő Isztambulban 10 nap. Az ár tartalmazza az érzéstelenítést, a műtétet és a gyógyszereket.

Pillar ABfogászati implantátum 350 €
Fogfehérítés250 €
Kerámiafoghomlokzat 230 €
Emaxfogkorona 140 €

Fogászati beavatkozások Isztambulban: az új Eldorádó

A törökországi fogászati beavatkozás még mindig a legjobb módja annak, hogy olcsón helyreállítsa fogait, és visszanyerje tökéletes mosolyát. Így a fogak teljes mértékben képesek lesznek betölteni különböző szerepeiket: funkcionális, fonetikai és esztétikai szerepüket.

Európában évente becslések szerint 400 000 fogászati implantátumot ültetnek be. Törökországban évente mintegy 700 000 fogászati műtétet végeznek. Ezek a számok azzal magyarázhatók, hogy Törökország a fogászati kezelések globális célpontjává vált.

Az ország a világ egyik legkedvezőbb árait kínálja, az árak 60%-kal alacsonyabbak, mint Európában, Belgiumban, Spanyolországban és máshol. De nem csak az ár a vonzó, hanem az egész kínálat, ami ezzel együtt jár.

patiente chez le dentiste
Egy páciens a fogorvosnál

Az elmúlt körülbelül tíz évben Antalya és különösen Isztambul fejlesztette ki a fogászati turizmus fogalmát Törökországban. Az elképzelés lényege, hogy egy olyan nyaralást kínálnak, amely hasonlít a csúcsturizmushoz (utazás, felfedezés, kényelmes szálloda, fordítószolgálat, személyre szabott támogatás stb.), és magában foglal egy orvosi beavatkozást (fogászati kezelés, implantátumok, koronák stb.). Egy új fogsorért.

Az orvosi turizmus fontos része a török gazdaságnak, mivel az árpolitikát az állam külön szabályozással ellenőrzi. Az ország a fogászati létesítmények tekintetében is a technológia él vonalába tartozik, ami lehetővé teszi a gyors és hatékony műtétek elvégzését. Meg kell jegyezni, hogy minden HIV-fertőzött beteget elfogadnak.

Speciális létesítményeinket úgy alakítottuk ki, hogy a kerekesszékkel közlekedők számára is elérhetővé tegyük létesítményünket.

Fotók előtte és utána

implant dentaire turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Extraction dentaire   Implant dentaire à Istanbul
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après

Fogászati kezelés Törökországban

A fogászati kezelés Törökországban olcsó. Ezért az európai, amerikai és ázsiai fejlett országokból érkező betegek gyakran jönnek Isztambulba vagy Antalyába fogászati implantátum, fogkorona, foghéj(Hollywood Smile) és fogfehérítés céljából.

patiente chez le dentiste
Páciens a fogorvosnál

Visszatérő fogászati problémák

A szájegészségügy nagyobb gondot jelent a nők számára, mint a férfiak számára. A nők megelőző jelleggel járnak fogorvoshoz, míg a férfiak csak a fogászati problémák kezelésére kérnek időpontot.

Fogászati kezelés nők számára

A nők esetében a fogászati fertőzések, az ínygyulladás és a fogínyvérzés a fő fogászati problémák közé tartoznak, amelyek fogorvoshoz való látogatásra késztetnek.

Chirurgie dentaire chez la femme
Fogászati beavatkozás nők számára

Ezeket a problémákat súlyosbítják a terhesség, a pszichológiai és/vagy kényszerbetegségek, a fogamzásgátlás vagy a menopauza okozta hormonális csúcsok. A fogak meglazulása és elvesztése szintén okot ad a konzultációra.

Fogászati kezelés férfiak számára

A férfiak visszatérő fogászati problémái közé tartozik az ínygyulladás, a fertőzések, a tályogok és a fogtörések. Ezeket a dohányzás, a rossz foghigiénia és a sportolás is elősegíti.

Chirurgie dentaire chez l'homme
Fogászati műtétek férfiaknál

A férfiak hajlamosak a szájat és a fogakat érő sérülésekre a kontakt sportok során.

Népszerű fogászati kezelések Törökországban

Törökországban a fogászati műtétek három típusa a legnépszerűbb az európai és nemzetközi páciensek körében. Ezek a fogászati implantátumok, a fogászati burkolatok (Hollywood Smile) és a fogászati koronák.

Fogászati implantátumok Törökországban

  • Definíció: A fogászati implantátum egy olyan eszköz, amelyet az állcsontba helyeznek be, hogy mesterséges gyökérként vagy rögzítési pontként működjön. Ezután egy műfog vagy korona rögzítésére használható. Célja a fog esztétikájának és alapvető funkciójának: a rágásnak a megőrzése. Emellett megőrzi a szomszédos fogakat, az állkapocs egyensúlyát és a fogsor stabilizálását.
  • Mikor használnak fogászati implantátumokat Törökországban?
    Török fogorvosa akkor javasolhat fogászati implantátumot, ha olyan fogat kell pótolni, amelynek gyökere rossz állapotban van. A fogászati implantátumokat akkor is ajánlják, ha egy vagy több fog elvesztése vagy foghúzása miatt rögzített fogsorra van szükség. Az implantátum megtámasztja a fogpótlást és biztosítja annak stabilitását.
Schéma de l'implant dentaire
A fogászati implantátum ábrája

Melyek a fogászati implantátum különböző típusai?

  • Titán fogászati implantátumok: A titán egy átmeneti fém, amely nagy hő-, mechanikai és korrózióállósággal rendelkezik. A csontba vagy az ínybe rögzítik, ha az állcsont túl vékony.
  • Cirkónium-dioxid fogászati implantátumok: A cirkónium-dioxid egy polikristályos kerámia, amely molekuláris módosításon ment keresztül, hogy lágyabbá és ellenállóbbá váljon. Fehér színű, így diszkrétebb, mint a titán implantátum.

Hogyan történik a fogászati implantátum beültetése Törökországban?

A fogászati implantátum beültetése ambuláns eljárás, amely nem igényel kórházi kezelést. A beavatkozás szakaszosan történik.

Az első fázisban több röntgenfelvétel készül, és az implantátumokat a páciensnek megfelelően megmunkálják.

A második szakasz egy foghúzási ülésből áll, amelyet szükség esetén csontátültetés követ, végül pedig az implantátum behelyezése, ha ez ugyanabban az ülésben lehetséges. A sebész bemetszést ejt az ínyen, hogy becsavarjon vagy rögzítsen egy 5-15 mm-es implantátumot. A gyógyulás elősegítése érdekében varrással fejezi be a munkát. A műtétet helyi érzéstelenítésben végzik.

Videó egy fogászati implantátumról Isztambulban, Törökországban

Mennyi ideig tart egy fogászati implantátum Isztambulban?

A fogászati implantátum élettartama Isztambulban meghaladhatja az emberi élettartamot. Kiváló minőségű, nagy ellenálló képességű anyagokat használnak; a műtétet tapasztalt implantológus végzi, figyelembe véve az összes kényszert és rágótengelyt.

Az implantátum élettartama a páciens szájhigiéniájától és az implantátumhoz rögzített korona vagy protézis karbantartásától is függ.

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A fogászati implantátumok nem javasoltak, ha a fogíny beteg vagy rossz állapotban van, illetve ha nincs elegendő csont. Terhes nőknek vagy csontritkulásban szenvedőknek szintén nem ajánlott.

Mint minden műtétnél, itt is fennáll az implantátum körüli duzzanat, fertőzés, elváltozás és a szomszédos fogak károsodásának kockázata. Ezek a problémák könnyen kezelhetők.

Fáj a műtét? Ha igen, mennyi ideig?

Maga a műtét nem fáj, mivel altatásban végezzük. Az érzéstelenítés elmúltával azonban a páciensnek lehet némi kellemetlen érzése vagy fájdalma, amely néhány nap múlva, fájdalomcsillapítók vagy antibiotikumok szedése után elmúlik. Ezek súlyosbodásának elkerülése érdekében kövesse a fogorvos diétás ajánlásait.

A tartózkodás minimális időtartama Isztambulban vagy Antalyában

A koronák vagy hidak által követett fogászati implantátumok esetében a minimális tartózkodási idő 5-7 nap.

Mennyibe kerül egy fogászati implantátum Törökországban?

A Boszporusz partján a fogászati implantátum költsége akár 70%-kal olcsóbb lehet, mint Európában. Isztambulban egy fogászati implantátumért 220 és 570 euró közötti összeggel kell számolnia.

Schéma de l'implant dentaire
Fogászati implantátum diagram

Fogászati burkolatok Törökországban

  • Meghatározás: A foghéj (vagy hollywoodi mosoly) a fogak látható része fölé helyezett héj. Ennek a mikroprotézisnek, amely a fog külső felületét fedi, tisztán esztétikai funkciója van.

    Szerkezeti hiba, illetve repedt vagy elszíneződött fog javítására szolgál. Használható a fogak alakjának, árnyalatának és igazításának megváltoztatására, de mindenekelőtt az esztétikai hibák elrejtésére és a szép mosoly gyors helyreállítására.
  • Mikor használják a fogászati furnérokat Törökországban?
    Az Ön török fogorvosa javasolhatja a fogászati furnérokat a repedezett, törött, elszíneződött vagy rossz helyzetben lévő fogak esetében. Használható a fogak közötti csorba vagy hézagok javítására is. Ez a legjobb alternatíva a fehér fogak helyreállítására is, ha a fogfehérítés sikertelen volt.
Essayage des facettes dentaires
Fogászati furnérok felhelyezése

Melyek a fogászati furnérok különböző típusai?

  • Kompozit foghomlokzat: Ez rugalmas gyantapasztából készül, és elsősorban repedezett fogakra való. Ennek a furnérnak az építését és formázását közvetlenül a török fogorvos végzi, aki közvetlenül a páciens szájába építi be. A kompozit burkolatok olcsóbbak.

    Kevésbé megbízhatóak és kevésbé esztétikusak, mint a porcelánfurnérok. A furnérokat akár egy nap alatt is fel lehet szerelni. Akár 5 évig is eltarthatnak (bár az esztétikai eredmény 2-3 év után jelentősen romolhat).
  • Porcelán foghomlokzat: A foghomlokzatokat laboratóriumban méretre készítik (méret, forma és szín). Szilárd és tartós, akár 10 évig is eltartható. Kevesebb fogzománcot távolítanak el, mint a hagyományos foghomlokzat esetében. Az ára magasabb, mint a hagyományos furnéré. A valódi fogak színének tökéletes utánzása. A szín megmarad, mert ellenáll a savaknak és a festékeknek. Nem szívják magukba a nedvességet.
  • Kerámia foghomlokzatok: Ezek fémes tulajdonságokkal rendelkező, ellenálló anyagból készülnek. Ez is méretre készül, miután a fogorvos megformázta a fogakat.

    Törökországban két fő kerámia burkolatot használnak: a Lumineers-t a tökéletesen igazított fogakkal rendelkező páciensek számára, valamint az Emax burkolatokat, amelyek széles körű testreszabási lehetőségeket kínálnak. A fogszövetek kevésbé károsodnak, de a páciensnek így is többe kerülnek.

Hogyan történik a Hollywood Smile felhelyezése Törökországban?

A furnérozás három fázisban történik Isztambulban. Az elsőben egy maszk segítségével meghatározzák a páciensnél a leendő furnérok formáját, megjelenését és elhelyezését.

A második szakasz a foghomlokzatok elkészítését és a zománc előkészítését foglalja magában. A harmadik szakasz a végleges burkolatok helyi érzéstelenítésben történő felhelyezését foglalja magában.

A műtét hat furnér esetében akár 4 órát is igénybe vehet. A végleges burkolatok felhelyezése előtt egy ideiglenes próbát végeznek. Ez a három szakasz különböző ülések során is elvégezhető.

A foghéjhéjak felhelyezését magyarázó videó

Mennyi ideig tart egy fogászati furnér Isztambulban?

A foghomlokzat burkolat élettartama a felhasznált anyagtól függ. A gyanta, amely kevésbé ellenálló, néhány évig tarthat. A kerámia burkolatok ezzel szemben körülbelül 20 évig tartanak. Az élettartam optimalizálásához kiváló szájhigiénia szükséges (puha fogkefe használata, rendszeres fogkőeltávolítás, a dohányzás korlátozása stb.)

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A fogászati burkolatok ellenjavallt bruxizmus, ideg nélküli fogak, polikariózus fogak vagy parodontális betegségek esetén. Nem alkalmas olyan személyek számára, akik túl sok cukrot vagy savat fogyasztanak, vagy megrögzött dohányosok számára. A műtét után a kockázatok közé tartozik az íny enyhe duzzanata, érzékenység bizonyos hideg vagy forró ételekre, valamint kellemetlen érzések, amelyek idővel elmúlnak.

Fáj a műtét? Ha igen, mennyi ideig?

A műtét nem fáj, mivel helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítő hatásának elmúlásával némi kellemetlenséget érezhet. Ez 1-2 napig tarthat, amíg Ön hozzászokik a furnérhoz.

A tartózkodás minimális időtartama Isztambulban vagy Antalyában

Törökországban a foghomlokzat burkolásának minimális tartózkodási ideje 6-8 nap.

Mennyibe kerül a fogászati furnér Törökországban?

A fogászati burkolat ára a felhasznált anyagtól függően változik. Törökországban a kompozit foghomlokzat 180 és 240 euró közötti összegbe kerül, míg a kerámia foghomlokzat 210 és 290 euró közötti összegbe.

Schéma sur les facettes dentaires
A foghomlokzati burkolatok ábrája

Fogászati koronák Törökországban

  • Meghatározás: A fogkorona olyan mesterséges protézis, amely helyreállítja a súlyosan sérült fog alakját és funkcióját. Rögzített és stabil, megőrzi a törékeny, szerkezeti károsodással fenyegetett fogat. A török fogorvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek a koronák beillesztésében. Ezek olyan “sapka” formájú protézisek, amelyeket a fogakra helyeznek.
  • Mikor szerelnek fel fogkoronát Törökországban?
    Fogkoronára akkor lehet szükség, ha egy fog törékeny, elszíneződött vagy sérült. Szintén elengedhetetlen, ha nagy mennyiségű fogszerkezetet kell pótolni, vagy ha a veszélyeztetett fogfalakat kell megvédeni. A fogkorona egyszerűen a fogak esztétikájának javítására is alkalmazható.
A fogászati koronák ábrája

Melyek a fogkorona különböző típusai?

A koronákat a fogászati laboratóriumban készítik fogászati lenyomatból vagy szkennelésből. Különböző anyagokból készülhetnek, így áruk is jelentősen eltér.

  • Fémkerámia koronák: Ezek fémötvözetből készült tartóból és kerámia protézisből készülnek. Ez a leggyakoribb típus, mert nagyon erős és tartós.
  • Kerámia-kerámia korona: Ez teljes egészében biokompatibilis kerámiából készül. Áttetsző, nagyon természetes, esztétikus eredményt ad.
  • Fémkorona: A teljes egészében fémből készült fémkorona erős és ellenálló. Megfizethetőek, háromféle kivitelben kaphatók: arany, ezüst és réz. Esztétikailag azonban nem esztétikusak, ezért általában zápfogpótlásokhoz használják őket.
  • Gyanta koronák: Ezek puha, könnyen formázható pasztából készülnek. Leggyakrabban ideiglenes protézisként használják, amíg a végleges korona elkészül.
  • Fémporcelán koronák: Ezek fém maggal és kerámia bevonattal rendelkeznek. Ár-érték arány szempontjából ez a legjobb megoldás. A korona a páciens saját fogát utánozza. Ez a legnépszerűbb korona a törökországi fogászati klinikákon
  • Fémmentes koronák: Ezeket tartják a legjobbnak, de nagyon drágák. Ezeknek a koronáknak a váza cirkónium-dioxidból készül. Ez javítja a fog esztétikáját, és nem károsítja a szemben lévő fogat rágáskor.

Hogyan történik a fogkorona felhelyezése Törökországban?

A fogkorona felszerelése Isztambulban vagy Antalyában magában foglal egy kezdeti csiszolást a falak simítására és a fog formázására, hogy személyre szabott fogkorona készülhessen. Egy másik szakaszban egy ideiglenes fogat készítenek, amíg a fogpótlás elkészül.

A második ülésen a török fogorvos illeszti be a végleges koronát, de előtte egy próba során meghatározzák a fogkorona tökéletes illeszkedését.

Magyarázó videó a fogkoronákról

Mennyi ideig tart egy fogkorona Isztambulban?

Egy fogkorona akár 25 évig is eltarthat, ha a megfelelő feltételek teljesülnek: kiváló foghigiénia, egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres karbantartás.

A korona szuvasodással és korrózióval szembeni védelméhez rendszeres fogkőeltávolításra van szükség. Célszerű továbbá korlátozni az alkoholfogyasztást és a dohányzást.

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A fogkorona beillesztése ellenjavallt bruxizmus, rossz állapotú gyökér vagy sérült állkapocs esetén. Ahhoz ugyanis, hogy a korona szilárdan rögzüljön és teljes funkcióját betöltse, egészséges alapra kell helyezni.

A leggyakoribb kockázatok a beillesztés utáni duzzanat és az elszigetelt fájdalom. A fertőzések vagy az alatta lévő fog meglazulása szintén komplikációkat jelentenek, és ezeket gyorsan kell kezelni a súlyosabb szövődmények elkerülése érdekében.

Fáj a műtét? Ha igen, mennyi ideig?

A fogkorona felhelyezése helyi érzéstelenítésben történik, vagy általános érzéstelenítésben, ha nagy mennyiségű fogszerkezetet érint. Az érzéstelenítés elmúltával a páciens érezhet némi fájdalmat vagy kellemetlen érzést, amely fájdalomcsillapítással vagy antibiotikumokkal megszűnik.

Mennyi a minimális tartózkodási idő Isztambulban?

A fogkorona felhelyezéséhez 6-7 napot kell Isztambulban vagy Antalyában tartózkodnia.

Mennyibe kerül egy fogkorona Törökországban?

Törökországban egy kerámia koronáért 170 és 230 euró közötti összeggel, egy cirkónium-dioxid koronáért pedig 190 és 250 euró közötti összeggel kell számolnia.

Schéma illustratif sur les couronnes dentaires
A fogászati koronák szemléltető ábrája

Miért érdemes Isztambulban fogászati klinikára menni?

A törökországi Isztambulban a fogászati kezelés nemcsak a helyi lakosok, hanem nagyon sok külföldi páciens számára is elérhető. A törökországi fogászati kezelésnek számos előnye van:

  • Magasan képzett török fogorvosok
  • Korszerű fogászati klinikák
  • Kiváló minőségű fogpótlási anyagok
  • Egyénibb és személyre szabottabb megközelítés
  • Fejlett technikák és fájdalommentes kezelés
  • Kényelmes körülmények a betegek számára
Bilan dentaire
Fogászati ellenőrzés

Az iszlám vallásban a fogászati beavatkozás nem haram. Azért halal és elfogadott, mert célja egy hiba kijavítása. Ne vállaljon semmilyen kockázatot, bízzon a LegjobbKlinika.com-ban. Mi a legjobb fogászati klinikákkal hozzuk kapcsolatba a legjobb áron.


Ha nehezen tud választani, mi segítünk, hogy a beavatkozás sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Kaphatnak-e a betegek Törökországban fogászati kezelésre szóló egészségbiztosítást?

Törökországban az általános egészségbiztosítás a szájüregi vizsgálatok, foghúzás, konzervatív fogászati kezelés és gyökérkezelés költségeinek 50%-át téríti. A sürgősségi kezelést is fedezik.

A fogászati műtéteket Törökországban a társadalombiztosítás nem fedezi. Egyes nemzetközi kölcsönös egészségbiztosítók azonban megtéríthetik az ilyen típusú műtétek költségeinek egy részét.

Mivel Törökországban a vásárlóerő sokkal alacsonyabb, mint egy olyan országban, mint Európa, a kezelés sokkal kedvezőbb áron érhető el. Az árkülönbség néha igen nagy lehet.

Minden a műtét jellegétől függ. Mindezek mellett a fogászati kezelés általában nem túl megterhelő a szervezet számára. A sporttevékenységeket néhány óra, legfeljebb 1-2 nap múlva lehet folytatni.

Az olyan országok, mint Románia és Magyarország, híresek az olcsó fogászati kezelésükről. Törökország is szerepel a legolcsóbb országok listáján. Emellett a legjobb minőségű ellátást is kínálja.

Bár a törökországi fogászati műtéteket követő komplikációk ritkák, kivételesen előfordulhatnak. Ha ez a helyzet áll fenn, feltétlenül forduljon minél hamarabb fogorvosához.

A szerzőről

Laura

A nevem Laura. 2004 óta dolgozom orvosi és tudományos szakíróként. Több mint 15 éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően széleskörű szakértelemmel rendelkezem a dokumentumok széles skálájának megírásában, fordításában és szerkesztésében, beleértve a tudományos és orvosi kutatási cikkeket, valamint a konferencia-kiadványokat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️