Otoplasztika és Tunisie

fülplasztika tunézia 1
Írta William

Minden, amit a tunéziai fülplasztikáról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres fülplasztikához Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai fülplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a fülplasztika Tunéziában?

Tunézia területén az otoplasztika átlagos költsége 1700 euró. Az eljárást általános érzéstelenítésben végzik, és 3-4 órán át tart. A kórházi tartózkodás időtartama 7 nap, a kórházi tartózkodás pedig 1 éjszaka. Az ár tartalmazza az altatást, a műtétet és a gyógyszereket. A végeredmény 7 hónapon belül látható.

EljárásÁr Tunézia
Fülplasztika1700 €

Tudta? A lakosság körülbelül 5%-ának van elálló vagy aszimmetrikus füle. És míg Kínában ezt a rendellenességet az intelligencia jelének tekintik, a nyugatiak nem igazán osztják ezt a véleményt.

Az otoplasztika, vagyis az elálló fülek eltávolítására szolgáló műtét afül csúnya megjelenésének korrigálására szolgáló eljárás, függetlenül annak eredetétől. És ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki ebből a műtétből, Tunézia a legmegfelelőbb úti cél!

Chirurgie pour recoller les oreilles
A fülek visszahelyezésének műtétje

Mi az az otoplasztika?

Az otoplasztika egy viszonylag gyakori kozmetikai műtét, amelynek célja a fülek megjelenésének javítása. El lehet végezni az egyik vagy mindkét fülön (az úgynevezettegy- vagy kétoldali otoplasztikát), függetlenül attól, hogy azok elállóak vagy egyszerűen csak rosszul formáltak.

A műtéti technika páciensenként változik, a sebész által észlelt anatómiai hibáktól függően. Általánosságban elmondható, hogy a műtét a porc átalakításából áll, hogy a fül természetes formáját javítsa. Bizonyos esetekben a porc levágására is szükség van a fül méretének csökkentése érdekében.

A fülporc-anomáliák ily módon történő korrigálásával az otoplasztika segít az arc harmóniájának egyszer s mindenkorra történő helyreállításában. A páciensek fokozatosan visszanyerik önbizalmukat, megszabadulva egy olyan komplexustól, amelyet esetleg gyermekkoruk óta magukban hordoztak.

A nők és fiatal lányok számára ez a műtét a hajvágás megválasztásában is új szabadságot kínál. Sokan közülük hajlamosak elálló fülüket hajukkal elrejteni. Az otoplasztika után a páciensek új frizurákat próbálhatnak ki, és maguk mögött hagyhatják komplexusaikat.

Kinek érdemes átesnie az otoplasztikán?

Az otoplasztika nők, férfiak és gyermekek számára egyaránt elvégezhető műtét. Az elálló fülek problémáját gyakran nehezményezik a kisgyermekek és a tinédzserek, akiket sok gúnyolódás érhet.

Felnőtteknél ez a rendellenesség szintén lelki kellemetlenséget, sőt társadalmi megbélyegzést is okozhat. Ezért sokan éppen e probléma orvoslása érdekében döntenek úgy, hogy tunéziai kozmetikai műtéten esnek át.

A fül rendellenességeinek több típusa létezik, amelyeknél szükség lehet fülplasztikára:

  • a fül felső részén található antelix (a fül felső részén található) porcok összehajlásának hibája;
  • helix valgus, amelyet a fülkagyló és a koponya közötti túlságosan meredek szög jellemez;
  • a fülkagyló (középső porc) hipertrófiája, amely a fület előrevetíti;
  • a lebeny előlépése.
Illustration sur l'otoplastie
Az otoplasztika illusztrációja

Bármilyen típusú rendellenességet is találunk, az otoplasztika korrigálja a problémát, hogy helyreállítsa a fül és az arc általános harmóniáját.

Gyermekek esetében célszerű megvárni, amíg a fülek kellően megnőnek, ami általában 6-7 éves kor körül következik be.

Mennyibe kerül az otoplasztika Tunéziában?

Egy tunéziai műtét 1400 és 1900 euró közötti összegbe kerül, amely tartalmazza a sebész díját, az érzéstelenítés és a konzultáció díját, valamint a szállásköltségeket.

Összehasonlításképpen, Európában egy fülplasztikai műtét ára átlagosan 4000 euró körül mozog. Ha Tunéziát választja, körülbelül 50%-ot spórolhat.

A műtét különböző szakaszai

A műtét előtti látogatás

Minden műtéti beavatkozást megelőzően műtét előtti konzultáción kell részt vennie a sebésszel.

Ezen a látogatáson a sebész teljes körűen megvizsgálja az Ön fülét, és fényképeket készít, hogy megállapítsa a korrigálandó anatómiai hibákat. A sebész ezután elmagyarázza Önnek, hogy a műtétet hogyan fogják elvégezni, és tájékoztatja Önt az utóhatásokról.

Photo avant après de l'otoplastie
Fülplasztika előtte és utána fotó

A sebész mellett az altatóorvossal is találkozik, aki Önnel együtt dönt az Ön helyzetének legmegfelelőbb altatási módról. Míg a felnőttek számára gyakran előnyös az egyszerű helyi érzéstelenítés, addig a gyermekeknél igen gyakori az általános érzéstelenítés.

A műtét

A műtét előtti napon és a műtét reggelén a műtét előtt le kell zuhanyoznia Betadine bozótirtó antiszeptikus szappannal. Ezután tiszta törülközővel szárítsa meg magát, és vegyen fel tiszta ruhát.

A fülplasztika viszonylag gyors műtét (30-60 perc), és ambulánsan végzik, így délután már egyenesen hazamehet.

A műtét kezdetén a sebész először a fül hátsó részén végez egy bemetszést, majd eltávolít egy vékony bőrcsíkot, hogy hozzáférjen a porchoz. A műtét célja ezután a porc átalakítása a rendellenességek kijavítása érdekében, miközben a fül természetes kontúrjait visszaállítja.

A fülkagyló újrapozícionálása és az arc harmóniájának ellenőrzése után a sebész végül felszívódó cérnával összevarrja a fület, és Velpeau-kötéssel körbetekeri.

Schéma d'illustration sur l'otoplastie
Az otoplasztika illusztrációja

Műtét utáni utókezelés

Az otoplasztika viszonylag fájdalommentes műtét. Kezelőorvosa azonban fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentőket írhat fel.

A kötést 2-3 nap múlva felváltja egy fülkötés, amelyet 1-2 hónapig éjszakánként viselnie kell. Gyermekek esetében gyakran ajánlatos nappal is viselni.

Ha szemüveget visel, a műtét után körülbelül 48 órával újra felteheti, míg a samponozás a következő naptól engedélyezett. Végül ajánlatos a sporttevékenységeket legalább egy hónapig korlátozni.

A fülplasztika végeredménye általában a műtét után 1-3 hónappal látható. A fülek ekkor nagyon természetes megjelenésűek, a hegek pedig gyakorlatilag észrevehetetlenek.


Gondjai vannak a megfelelő klinika kiválasztásával a legjobb áron? Koordinátorunk ingyenesen segít Önnek abban, hogy a tunéziai műtétje sikeres legyen. Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

William

A nevem William Royer, és orvosi szakíró vagyok, aki komplex tudományos adatok megírásában jártas. Szakterületem az immunológia és a hematológia. Nagy inspirációt jelent számomra a különböző egészségügyi szakemberekkel, köztük orvosokkal, ápolókkal és betegjogi képviselőkkel való szoros együttműködés. Emellett recenziókat is publikálok.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️