Otoplasztika Törökországban

fülplasztika Törökország 1
Írta Manuella

A törökországi fülplasztika olyan sebészeti beavatkozás, amely a fül megjelenésének módosításából áll, hogy az jobban harmonizáljon az arccal. Fő célja az elálló fülek újbóli rögzítése.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a törökországi fülplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a fülplasztika Törökországban?

Törökországban az otoplasztika átlagos költsége 1600 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 1300 és 1900 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Otoplasztika1600 €

Mi az otoplasztika?

A fülplasztika Isztambulban egy olyan sebészeti beavatkozás Törökországban, amely a fül megjelenésének módosításából áll, hogy az jobban összhangban legyen az arccal. Fő célja az elálló fülek újbóli rögzítése.

A fül olyan szerv, amely befolyásolja az ember külső megjelenését, és mind esztétikai, mind funkcionális jelentőséggel bír. A fül leggyakoribb esztétikai rendellenessége a fül összenyomódott deformitása. Az esztétikai fülműtét a kozmetikai sebészet leggyakoribb típusa. A kiemelkedő fülműtét során a fül szögeit korrigálják és közelebb hozzák a fejhez.

Normális esetben a fül és a koponya közötti szög 30 és 35 fok között van. Ez a szög az elálló fülű embereknél megnő.

Napjainkban az elálló fülek a lakosság több mint 5%-át érintik. Bár a páciensre gyakorolt élettani hatása jelentéktelen, komoly hatással van a pszichológiai és esztétikai szempontokra. A füldeformitás főként a fülkagyló és a koponya szögének túllépéséből és a külső fül redőjének hiányából áll.

Előtte és utána képek

Mi az ideális életkor az otoplasztikához?

A fül 5-6 éves korig 98%-ban kifejlődött. Ezek a műtétek ideálisak ebben a korcsoportban az iskoláskor előtti időszakban. Ennek oka, hogy a gyermekek ne szenvedjenek szociális traumát az iskolai barátaiktól, és a gyermek önbizalmának elvesztését elkerülendő, Törökországban már korai életkorban ajánlott az otoplasztikát elvégezni.

Bár hazánkban ez nem egészséges statisztika, az arányok nagyjából azonosak mindkét nem esetében. A lányok azonban már idősebb korban képesek a fülüket a hajukkal lezárni.

Ők nem képesek 5-6 év után helyreállni. Mivel a fülporcok fejlődése ebben a korban befejeződik, nincs javulás. A jelentős füldeformitás súlyos lelki terhet róhat a gyermekekre.

Azok a gyerekek, akiket az általános iskola alatt a barátaik kigúnyolnak, a lelki traumával összefüggő tüneteket is mutathatnak, mint például az önbizalomvesztés, képtelenség a nyilvánosság elé lépni, a közösség előtt beszélni, megbukni a leckéken, és nem járni iskolába.

A kiemelkedő fülműtét előtt

Az interjú során felmérik a páciens műtétre való alkalmasságát és elvárásait. Részletes tájékoztatást adnak a törökországi fülplasztikáról, és a pácienst tájékoztatni kell a műtét előtt és után az eljárásról.

Azokat a betegeket, akiknél nem alkalmazható a helyi érzéstelenítés, általános érzéstelenítésben is meg lehet műteni.

A törökországifülplasztikai műtét menete

A kiemelkedő fülműtétet általában egy-másfél óra alatt végzik el helyi érzéstelenítésben. Ez egy fájdalommentes műtét, amely nem igényel kórházi kezelést. A fül mögött sebészi zsinórok segítségével bemetszéseket ejtenek a fülporc alakjának megformálása és a koponyához való közelítése érdekében.

A műtét után

Az isztambuli fülplasztika után a betegek a műtét után helyi érzéstelenítésben hazamehetnek. Mindössze néhány napig fájdalomcsillapítót kell használni. Az orvos tanácsai ezzel kapcsolatban rendkívül fontosak. Néhány nap múlva a páciens visszatérhet a munkába.

Az újonnan kialakult porcot zsinórok tartják a helyén, és sportkendőt használnak, amíg a fül a szövethez nem tapad. Ez az időszak körülbelül 6 hétig tart.

A gyógyulási időszak alatt éjszaka fejpántot kell viselni

Hogyan határozzák meg az árat?

  • A műtét nehézsége
  • Az érzéstelenítés típusa,
  • Az alkalmazandó módszerek típusa,
  • Az, hogy az otoplasztikát az egyik vagy mindkét fülön végzik-e,
  • Az elálló füleken kívüli egyéb problémák,
  • A kórház típusa (állami vagy magánkórház),
  • A kórházi tartózkodás időtartama,

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️