Bariátriai sebészet Tunéziában

bariátriai sebészet tunézia 1
Írta Maria

A bariátriai műtét célja, hogy korlátozza a gyomor által befogadható táplálék mennyiségét, és ezáltal lehetővé tegye a fogyást. A Tunéziában leggyakrabban végzett bariátriai műtétek a gyomorballonműtét, a gyomorszalag, a sleeve gastrectomia és a gyomor bypass. Ebben a cikkben mindent megtudhat a tunéziai bariátriai műtétekről és az egyes eljárások részleteiről.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai bariátriai műtétekről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

A bariátriai műtétek ára Tunéziában

A gyomor-bypass ára Tunéziában 4300 euró. A gyomorhüvelyműtét 3800 euróba kerül. A gyomorszalag-műtét 3500 euróba kerül. A gyomorballon ára Tunéziában pedig 1900 euró. Ezek az árak a klinika hírnevétől, a sebésztől és a tartózkodás hosszától függően változhatnak.

EljárásÁr euróbanA tartózkodás időtartama
Gyomor bypass4300 €6 nap
Gyomorhüvely3800 €6 nap
Gyomorszalag3500 €4 nap
Gyomor ballon1900 €1 nap

Mi a bariátriai műtét Tunéziában?

A bariátriai műtét vagy elhízási műtét egy olyan műtét, amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy gyorsabban jóllakjanak. Olyan előrehaladott elhízásban szenvedő betegek kezelésére szolgál, akiknek gyors fogyásra van szükségük.

Általánosságban elmondható, hogy az ezen a műtéten áteső betegek BMI-je meghaladja a 40-et, vagy 35-öt, ha társbetegségek vannak. Ezt a műtétet Tunéziában a legjobb szakemberek végzik, nagyon szigorúan ellenőrzik, és a betegeket a műtét előtt és után több szakember, különösen pszichológus és táplálkozási szakember gondozza.

Gyomorszalag

Agyomorszalagozás Tunéziában népszerű elhízási eljárás. Nagyon gyors, kevesebb mint egy órát vesz igénybe, és a szövődmények száma nagyon alacsony.

Egy felfújható gyűrű felszerelését jelenti, amely inkább egy léggömbhöz hasonlít, és csökkenti a tápanyagok felszívódását.

Sleeve gastrectomia

A gyomorhüvelyműtét során a gyomor nagy részét eltávolítják, és a helyén egy szűk cső segítségével a műtét során egy szűk csövet alakítanak ki. Ennél a műtétnél a gyomor felesleges részét véglegesen eltávolítják.

Így a páciens kénytelen lesz lassan, kis mennyiségeket enni. Ez az eljárás csökkenti az étvágyért felelős hormon szintjét is, így az étkezés után nagyon gyorsan érezhető a jóllakottság.

Gyomor bypass

A gyomor-bypass a bariátriai műtéteknél használatos. Ez egy olyan megszorító mechanizmus, amely megrövidíti az emésztőrendszert. Más szóval a bevitt táplálék felszívódása csökken, ami gyors fogyást tesz lehetővé.

Ennél a gyakorlatnál a gyomor felső részét átvágják, hogy egy kis tasakot hozzanak létre, amely egy hurokkal kapcsolódik a vékonybélhez. A felszívódás mértéke a hurok hosszától függ.

A gyomorballon

A gyomorballon egy ideiglenes, nem sebészeti beavatkozással járó gyógyászati eszköz, amely egy ballon endoszkópos behelyezését jelenti a gyomorba. Ez a sóoldattal töltött ballon helyet foglal a gyomorban, és csökkenti az éhségérzetet, mivel a beteg gyorsabban telítettnek érzi magát.

Az Allurion Elipse gyomorballon egy olyan eszköz, amely 6 hónapig a helyén marad a gyomorban, mielőtt természetes úton eltávolításra kerül. Általános szabályként 15%-os súlycsökkenés figyelhető meg.

Milyen profilja van a bariátriai műtétre jelentkezőknek Tunéziában?

A bariátriai műtétet Tunéziában olyan fogyni vágyóknak írják elő, akik súlyosan elhízottak vagy társbetegségeik vannak.

A bariátriai műtét akkor jöhet szóba terápiás lehetőségként, ha a beteg :

  • A testtömegindexe 40 vagy több (súlyos elhízás).
  • A testtömegindexe 35 és 40 között van, de egészségügyi problémái vannak, például cukorbetegség és/vagy magas vérnyomás.

Az elhízási műtétek a súlyfelesleg akár 50%-ának leadását is eredményezhetik, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem csoda. A pácienst be kell vonni abba, hogy a fogyás hosszú távon is fenntartható legyen, egészséges életmóddal és rendszeres testmozgással.

Ha minden feltétel teljesül, és a páciens úgy ítéli meg, hogy kész a szükséges erőfeszítéseket megtenni, a műtétre sor kerülhet.

Hogyan történik a bariátriai műtét Tunéziában?

Ha Ön bariátriai műtétet fontolgat, az eredmények garantáltak. Valójában olyan orvoscsoport veszi körül Önt, akik nemcsak az orvosi karon, hanem a világ legjobb egyetemein is diplomát szereztek, és a lehető legjobb módon kísérik Önt.

Fontos megjegyezni, hogy a bariátriai műtétre jelentkezők egy hosszú folyamaton mennek keresztül, a műtét előtti és utáni időszakig. A cél az, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

A bariátriai műtét előtt

Először is a páciens teljes 6 hónapos orvosi vizsgálaton vesz részt, amelyet a műtétre kiválasztott tunéziai intézményben vagy szakemberek végezhetnek el. Ennek az ellenőrzésnek a célja annak megállapítása, hogy a páciens valóban készen áll-e a műtétre, és tájékoztatni őt az összes eljárásról.

Az utókövetés első hónapjától kezdve a beteg találkozik a sebésszel, a pszichológussal, a táplálkozási szakemberrel, azendokrinológussal és azaneszteziológussal. Egészségi állapotától függően más szakembereket is felkereshet, például kardiológust és pulmonológust.

Ezt követően a páciens általános állapotának és elhízásának teljes körű felmérése történik, és figyelembe veszik a páciens pszichés állapotát is, hogy a műtét a lehető legzökkenőmentesebben menjen végbe. Az értékelés elvégzése és a nyomon követés befejezése után a páciens végül alávetheti magát a bariátriai műtétnek a fogyás érdekében.

Maga a műtét

Az esetek túlnyomó többségében a bariátriai műtétet laparoszkópiával végzik, amely során egy kamerával ellátott szondát vezetnek be a hasfalba anélkül, hogy azt felnyitnák. A műtét gyomorszalag-műtét esetén körülbelül 1 órát, sleeve-műtét esetén 2 órát, bypass-műtét esetén akár 3 órát, a gyomorballon behelyezéséhez pedig 30 percet vesz igénybe.

A bypass, a sleeve és a gyomorszalag műtétet altatásban végzik, a páciens 1-2 órán keresztül a lábadozóban marad, és fájdalomcsillapítót kap a fájdalom korlátozására. A műtét eredményének ellenőrzésére másnap röntgenvizsgálatot végeznek, majd a beteg segítséggel felállhat.

A kórházi tartózkodás a beteg általános állapotától függően rövid, és általában 2-8 napig tart, a műtét típusától függően.

A bariátriai műtétet követő óvintézkedések

A műtétet követően a beteg szabadságot kap, amely a beteg általános állapotától függően 15 és 30 nap között lehet.

Az ilyen típusú műtét után az étkezést fokozatosan kell újrakezdeni, mivel az néha fájdalmas lehet. A hányás és a fájdalom elkerülése érdekében az étkezéseket kis mennyiségekre osztják, és az első néhány napban az étel kizárólag folyékony. Ezt követően az ételt néhány hétig őrölni kell, mielőtt visszatérhetnénk a szilárd táplálkozáshoz.

Meg kell jegyezni, hogy a műtétet követően az étel mennyisége tartósan csökken. A szakemberek határozottan azt tanácsolják, hogy a teltségérzet és a szorítás első jeleinél hagyja abba az evést. Az étkezés közbeni ivást is célszerű elkerülni.

A fogyást és az elfogyasztott étel mennyiségének csökkentését követően sok betegnél táplálkozási hiányosságokat lehet megfigyelni. Ezért számos ellenőrző vizsgálatot végeznek, az első évben 4 alkalommal, majd ezt követően évente egyszer. Ha hiányosságokat találnak, a szakember megfelelő táplálékkiegészítőket ír fel.

Végül, a bariátriai műtét célja a túlsúlytól való hosszú távú megszabadulás, ezért a páciensnek meg kell tennie a szükséges erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a műtét sikeres legyen. Ez azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott étrendet kell követnie és rendszeresen mozognia kell.

A tunéziai tartózkodás időtartama

A bariátriai műtét ára a műtét típusától és a tunéziai orvosi tartózkodás hosszától függ. Íme egy hozzávetőleges árlista, hogy képet kapjon:

  • Gyomorszalag: 3500 eurótól 4 napra ;
  • Gyomorhüvely: 3800 eurótól 4 napra;
  • Gyomor bypass: 4300 eurótól 6 napra;
  • Gyomorballon: 1900 eurótól 1 napra.

Az árak a páciens elhízásának súlyosságától és a műtét bonyolultságától függően is változnak.

Természetesen a műtét utáni utókezelés és az esetleges hiányosságok felderítését célzó ellenőrzések költségeit is figyelembe kell venni.


Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk Önnek, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul csökkentett áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Maria

A nevem Maria. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem marketingmenedzserként az orvosi iparban. Számos terméket, köztük orvosi eszközöket is sikeresen piacra dobtam, és nagy szenvedélyem az értékesítés és a marketing.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️