A kantoplasztika ára Tunéziában

canthoplasty ár tunézia 1
Írta Laura

Minden, amit a tunéziai canthoplasztikáról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres kantoplasztikához Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai kantoplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A kantoplasztika ára Tunéziában

Egy tunéziai kantoplasztika átlagos költsége Tuniszban 2 200 €. Az Ön igényeitől függően az ár 2 000 euró és 2 400 euró között változhat.

EljárásÁr Tunézia
Canthoplasty2200 €

Mi az a kantoplasztika?

A tunéziai kantoplasztika lehet a megfelelő műtéti beavatkozás annak, akinek a szemhéja hajlamos leesni, vagy akinek a szemhéja egyenetlennek tűnik. Ez egy speciális beavatkozás, amelyet csak magasan képzett, a szemészeti beavatkozások terén nagy tapasztalattal rendelkező szemészeti sebész végezhet.

A szemhéjplasztika célja a szemhéjak formájának javítása, a szemhéjak tónusának növelése és a fiatalosabb, üdébb megjelenés elérése. Ezt a beavatkozást a megjelenés természetes módon történő javítása, nem pedig a külsőnk megváltoztatása céljából kell elvégezni.

A Canthoplasty eljárás magyarázata

Ez egy helyreállító műtéti eljárás, amelyet a lógó vagy megereszkedett szemek korrigálására alkalmaznak a szemhéj külső sarkait tartó izmok vagy szalagok megfeszítésével.

A tunéziai Canthoplasty műtét lényegében a szem alakját változtatja meg. A canthopexia ezzel szemben egy kevésbé invazív műtét, amelyet gyakran összetévesztenek a canthoplasztikával, de nem változtatja meg a szem alakját.

A kantoplasztikát a szem külső sarkánál (a canthus) végzik, azon a területen, ahol az alsó és a felső szemhéj találkozik, amelyet orvosilag laterális canthusnak neveznek. A legtöbb ember esetében ez a találkozási pont közvetlenül a medián canthus felett van, amely az alsó és felső szemhéj találkozásánál, az orrunk közelében található. Ez általában “pozitív” kantáldőlést vagy felfelé dőlést eredményez, ami mandula alakú szemet hoz létre.

A kantoplasztikai műtétet a negatív vagy semleges kantáldőlés korrigálására használják, amely a szemhéjak lecsüngését okozza, ami zavaró lehet a páciens számára, akinek nem tetszik a szemhéja megjelenése.

Az eljárás páciensenként változik, de az általános cél az alsó kantális ín átvágása, majd újrapozícionálása vagy meghúzása. Az ín eléréséhez általában a szem külső sarkában végeznek egy bemetszést. Az inat a szemhéjat megtámasztó új helyzetbe húzzák, majd varratokkal visszavarrják. A tapasztalt szemsebész ügyel arra, hogy a metszést a szemhéj természetes ráncában ejtse, hogy a műtét utáni hegesedés a lehető legkisebb legyen.

Ha a páciensnek csak enyhe leesése van, megfelelőbb lehet egy kevésbé invazív canthopexiás eljárás elvégzése. Mindkét eljárás általában 1-2 órát vesz igénybe, az alkalmazott módszertől és attól függően, hogy szükség van-e további kezelésre. A szemek takarására és védelmére általában pajzsot használnak.

Miért végeztetik el az embereken a kantoplasztikát?

Az életkor előrehaladtával a szem körüli bőr természetes módon veszít rugalmasságából, ami az alsó szemhéj inának lazasága miatt gyakran csúnya megereszkedést vagy az alsó szemhéj megereszkedését (ektropium) eredményezi. Ez a korral járó probléma gyakran társul szem alatti táskákkal, amelyek fáradt vagy szomorú megjelenést kölcsönözhetnek.

Az öregedés nem az egyetlen tényező, amely megereszkedett szemhéjakat okozhat. További tényezők lehetnek a túlzott napozás, megfelelő bőrvédelem nélkül, valamint az olyan életmódbeli döntések, mint a dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás. Örökletes állapotok, szemsérülés vagy bénulás is okozhatja ezeket a problémákat.

Ezenkívül néhány páciens, akinél kantoplasztikára van szükség, ezt azért teszi, hogy korrigálja a korábbi szemműtétet, amely miatt az alsó szemhéj szövődményei maradtak. Ez egy revíziós eljárás.

A betegek kis része mandula alakú megjelenés elérése érdekében kíván kantoplasztikát végeztetni.

Műtét utáni irányelvek

A szemműtét után gyakori a fájdalom, a véraláfutás és a duzzanat, de 7-10 napon belül el kell tűnniük. Eleinte próbálja meg a fejét felemelve tartani, és pihenjen, amennyit csak lehet. A pácienseknek egy hétig kerülniük kell a testmozgást, a szem környékének dörzsölését vagy a sminkelést.

Egyes esetekben az emberek látásváltozásra figyelhetnek fel, de ez csak átmeneti lehet, és orvosi beavatkozás nélkül visszatér a normális látás.

A betegeknek azt tanácsoljuk, hogy a műtét után a lehető legkevesebbet használják a szemüket, például kerüljék a telefonba bámulást, az olvasást vagy a tévénézést. A műtét után néhány hétig nem szabad kontaktlencsét viselni.

A teljes gyógyulás a kanyaróműtét után általában 2-4 hétig tart. Ebben az időszakban rendkívül fontos, hogy kövesse a tunéziai sebész műtét utáni utasításait, és részt vegyen az összes tervezett utókezelésen.

A jó sebészek gondoskodnak arról, hogy a heg kevésbé legyen látható, és a szem természetes ránca elrejtse.

A kantoplasztika a megfelelő eljárás számomra?

Általános szabályként a lógó, megereszkedett vagy duzzadt alsó szemhéjjal rendelkező páciensek jó jelöltek az ilyen típusú beavatkozásra, különösen akkor, ha aggódnak a szem jelenlegi megjelenése és formája miatt.

A szemhéjplasztika esetében azonban nem létezik egységes megoldás, és sok páciens nem feltétlenül azt gondolja, hogy a számára megfelelő műtéti típusra van szüksége.

Ezért az orvosnak a kezdeti konzultáció során gondosan elemeznie kell minden páciens alsó szemhéjának működését, tónusát, lazaságát és helyzetét, valamint az arc általános felépítését. Ezt az elemzést általában a szemhéjplasztikát végezni kívánó páciensekkel folytatott konzultáció során végzi el, és ezzel egyidejűleg javasolhatja a szemhéjfelfüggesztés szükségességét. Bizonyos esetekben teljesen más típusú beavatkozást javasolhat, amely jobban megfelel a páciens aggodalmainak.

Fontos, hogy ezt a műtétet csak tapasztalt és magasan képzett szemészeti sebész végezze el, mivel egy rosszul elvégzett műtét eredményét nagyon nehéz lehet korrigálni.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laura

A nevem Laura. 2004 óta dolgozom orvosi és tudományos szakíróként. Több mint 15 éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően széleskörű szakértelemmel rendelkezem a dokumentumok széles skálájának megírásában, fordításában és szerkesztésében, beleértve a tudományos és orvosi kutatási cikkeket, valamint a konferencia-kiadványokat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️