Gyomorszalag Törökországban

ár gyomorszalag Törökország 1
Írta Laurence

Minden, amit a törökországi gyomorszalagozásról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres törökországi gyomorszalag-kezeléshez

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt atörökországi gyomorszalag-műtétekről, és segít lefoglalni a műtétet a szakképzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

Mennyibe kerül a gyomorszalag Törökországban?

Törökországban, Isztambulban a gyomorszalag-műtét átlagos költsége 2200 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2 000 euró és 2 400 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Gyomorhüvely2300 €
Gyomor botox1200 €
Gyomor ballon1500 €
Gyomor bypass2500 €
Gyomorszalag2200 €

Mi a gyomorszalag?

A gyomorszalagműtét a túlsúlyos (elhízott) emberek számára végzett fogyókúrás (bariátriai) műtétek egyik gyakori típusa. Ennek során egy állítható szalagot helyeznek a gyomor felső része köré, ami azt jelenti, hogy nem ehet annyit. Ez segít a fogyásban.

Hogyan működik a gyomorszalag?

Amikor gyomorszalagot kap, a gyomor felső részén, a szalag felett egy kis tasakot hoz létre. Amikor eszik, a gyomornak ez a része gyorsan megtelik, így a normálisnál hamarabb és hosszabb ideig érzi magát jóllakottnak. Ez csökkenti az Ön által elfogyasztott mennyiséget, ami segít a fogyásban.

A sebész a gyomorszalagot úgy húzhatja meg vagy lazíthatja meg, hogy folyadékot fecskendez a szalaghoz csatlakoztatott csőbe. Ez befolyásolja azt a sebességet, amellyel az étel a tasakból a gyomor alsó részébe jut. Ez biztosítja, hogy rendszeresen a megfelelő mennyiségű súlyt veszítse el.

A műtét sikere attól függ, hogy Ön a műtét után is egészséges életmódot folytat-e, különösen az étkezési szokások megváltoztatásával és nagyobb aktivitással. Különösen oda kell figyelnie a magas kalóriatartalmú italokra, beleértve az alkoholt is, amelyeket a gyomorszalag nem korlátozhat.

Kinek lehet gyomorszalagja?

Általában meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak ahhoz, hogy gyomorszalagot kaphasson. Ezek a kritériumok a következők:

  • A testtömegindexe (BMI) 40 vagy annál magasabb, vagy 35 és 40 közötti, és egészségügyi problémával, például cukorbetegséggel vagy magas vérnyomással rendelkezik
  • Előbb minden más kezelési lehetőséget, például diétát és testmozgást kipróbáltak
  • Általánosságban elég jó egészségi állapotban legyen ahhoz, hogy általános érzéstelenítésnek és műtétnek vesse alá magát
  • Elkötelezettek a hosszú távú nyomon követés mellett, beleértve a rendszeres ellenőrzéseket és az életmódváltást is
  • Készen kell állnia arra, hogy rendszeresen részt vegyen a nyomonkövetési találkozókon

Előfordulhat, hogy nem végezhető el a gyomorszalag-műtét, ha Önnek bizonyos hosszú távú egészségügyi problémái vannak, például gyulladásos bélbetegsége vagy szívbetegsége, illetve pszichés betegsége. Szüksége lehet pszichológiai vizsgálatra, ha a mentális egészségével kapcsolatos aggályok merülnek fel.

Ha Ön elhízott, háziorvosa beutalhatja Önt egy elhízás kezelésére szakosodott szolgálathoz, amely felmérheti, hogy a műtét segíthet-e Önnek. Ha megfelel a fenti kritériumoknak, akkor az NHS keretében lehetőség lehet gyomorszalagműtétre, de ez attól függ, hogy az Ön területén rendelkezésre állnak-e a szolgáltatások.

Egy másik lehetőség a magánúton történő műtét. A magánműtétet bizonyos NHS-központokban vagy magánkórházakban, különösen Törökországban, amelyek az elhízás kezelésére specializálódtak, alacsonyabb költséggel végezhetik.

Döntés a gyomorszalag mellett

A gyomorszalag jelentős műtét. Fontos, hogy pontosan megértse, mivel jár az eljárás, beleértve a lehetséges szövődményeket és azt, hogy mire számíthat utána.

Ha a törökországi gyomorszalag-műtétet fontolgatja, orvosa az út minden lépésénél Önnel lesz. Beszélni fog Önnel más típusú fogyókúrás műtétekről is, beleértve a gyomorszűkítést és a gyomor bypass műtétet. Sebésze segíthet eldönteni, hogy mi a legjobb az Ön számára.

Íme néhány dolog, amit figyelembe kell vennie.

  • A gyomorszalag sok embernek segít a fogyásban. Emellett segíthet csökkenteni a különböző egészségügyi problémák, köztük a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kockázatát, vagy javíthatja azokat, ha már rendelkezik velük.
  • A fogyás mértéke egyénenként változik, de a legtöbb ember körülbelül két év alatt leadja a súlyfelesleg felét. Nem mindenki veszít annyit, amennyit szeretne.
  • Bizonyos bizonyítékok arra utalnak, hogy más típusú fogyókúrás műtétek hosszú távon hatékonyabbak lehetnek.
  • Előfordulhat, hogy a gyomorszalagot el kell távolítani vagy ki kell cserélni, például ha az kicsúszik vagy szivárog. További információért lásd a szövődményekről szóló részt.

Szánjon időt arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elégedett a törökországi gyomorszalag felhelyezése mellett hozott döntésével – ne habozzon feltenni a sebészének minden felmerülő kérdést. Ha úgy dönt, hogy belevág, megkérik, hogy írjon alá egy beleegyező nyilatkozatot – ezért fontos, hogy jól tájékozottnak érezze magát.

Felkészülés a törökországi gyomorszalag-beültetésre

Vizsgálatokon és vérvizsgálatokon kell majd részt vennie, hogy ellenőrizze, alkalmas-e a műtétre. Ezek a vizsgálatok azt is jelezhetik, hogy van-e bármilyen, az elhízásával kapcsolatos egészségügyi problémája.

Ha dohányzik, megkérik, hogy hagyja abba, lehetőleg legalább hat héttel a műtét előtt. A dohányzás károsíthatja a sebgyógyulást, és szövődményekhez is vezethet. Arra kérhetik, hogy a műtét előtt rövid ideig zsír- és szénhidrátszegény diétát tartson. Ez segít a máj zsugorodásában, és megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a szalag felhelyezését.

A gyomorszalagot általános érzéstelenítésben helyezik fel, ami azt jelenti, hogy Ön a műtét alatt aludni fog. Az altatás előtt böjtölnie kell. Világos utasításokat kap arra vonatkozóan, hogy mikor hagyja abba az evést és ivást. Fontos, hogy kövesse ezeket a tanácsokat.

A műtét napján a sebész találkozik Önnel, hogy ellenőrizze, jól van-e, és továbbra is örömmel folytatja-e a műtétet. A kórházi személyzet elvégzi az utolsó ellenőrzéseket, és felkészíti Önt a műtétre.

Megkérhetik, hogy viseljen kompressziós harisnyát és/vagy kapjon véralvadásgátló gyógyszert a mélyvénás trombózis (DVT) megelőzésére.

Mi történik a gyomorszalagműtét során?

Az Ön gyomorszalagját laparoszkópos úton (kulcslyukműtét) helyezik fel. Ez azt jelenti, hogy a sebész a műtétet nem egy nagy metszésen, hanem a hasán (hasüregében) több kis bemetszésen keresztül behelyezett műszerekkel végzi.

A sebész behelyezi a pántot, és a gyomra felső része köré helyezi, hogy a pánt felett egy kis tasakot hozzon létre. A szalagot egy vékony csődarab köti össze egy injekciós nyílással, amely a szalag meghúzására vagy lazítására szolgál. Ezt a sebész a bőr alatt fogja a helyére varrni.

A sebész ezután lezárja a hasán lévő vágásokat. Ezek általában feloldható öltések, de lehetnek klipszek is, amelyeket körülbelül egy hét múlva eltávolítanak.

Mire számíthat a műtét után?

A kórházban

Pihennie kell, amíg az érzéstelenítés hatása elmúlik. Fájdalomcsillapításra is szüksége lehet, hogy enyhítse a kellemetlen érzést.

A kezében vagy a karjában lévő vénába vénásan infúziót fognak beültetni, hogy folyadékot kapjon, amíg nem lesz elég jól ahhoz, hogy igyon. Arra fogják bátorítani, hogy álljon fel és mozogjon, amint képesnek érzi magát. Ez segít csökkenteni a mellkasi fertőzés kockázatát és a vérrögök kialakulásának kockázatát a lábában.

A nővér tanácsokat fog adni Önnek a sebei ápolásával kapcsolatban, mielőtt hazamegy, és időpontot fog egyeztetni a kontrollvizsgálatra.

Hazatérés

Általában a műtét napján vagy a következő napon hazamehet. Gondoskodjon arról, hogy valaki haza tudja vinni, és ha lehetséges, maradjon Önnel egy vagy két napig, amíg az érzéstelenítés elmúlik. Szükség szerint otthon is szedhet vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat.

Gyomorszalag műtét előtti és utáni kép

A gyomorszalagját a műtét során részlegesen feltöltik (előfeszítik), ami korlátozza, hogy mit ehet azonnal. A műtét után csak folyadékot fogyaszthat. A sebész vagy a dietetikus megmondja Önnek, hogy mikor kezdhet el enni.

Egy-két hétbe is beletelhet, amíg felépül a gyomorszalagműtétből, és folytatni tudja a szokásos tevékenységeit. Ez azonban egyénenként eltérő lehet, ezért fontos, hogy kövesse sebésze tanácsát.

A műtétet követően rendszeresen részt kell vennie a gyomorszalag beállításához szükséges utóvizsgálatokon. Ez biztosítja, hogy rendszeresen a megfelelő mennyiségű súlyt veszítse el.

A gyomorszalag-műtét szövődményei

A szövődmények olyan váratlan problémák, amelyek a műtét alatt vagy után jelentkezhetnek.

Bármely műtét lehetséges szövődményei közé tartozik az érzéstelenítésre adott váratlan reakció, a túlzott vérzés vagy a vérrögképződés (mélyvénás trombózis – DVT). A gyomorszalag-műtét egyéb gyakori szövődményei közé tartoznak a következők

  • Fertőzés a gyomorszalag körül, a bőr alatti csőben vagy valamelyik sebben. Ha ez megtörténik, a bőre vörösnek vagy érzékenynek tűnhet.
  • A gyomor vagy más közeli szervek, például a máj vagy a lép sérülése a műtét során.
  • Az Ön gyomorszalagja elmozdulhat, szivároghat és leereszthet, vagy lassan áthatolhat a gyomorfalon. Ha ezen helyzetek bármelyike bekövetkezik, a szalagot át kell helyezni, el kell távolítani vagy ki kell cserélni.
  • Ha túl gyorsan fogy, epekövek alakulhatnak ki. Ezek fájdalmasak lehetnek, és előfordulhat, hogy műtétre lesz szükség az eltávolításukhoz.

Forduljon orvosához vagy sebészéhez, ha a műtét után bármilyen tünetet tapasztal, például lázat, hasi fájdalmat, mellkasi fájdalmat, légszomjat vagy állandó hányást.

Nem mindenki veszít annyi súlyt a műtét után, amennyit szeretne, és vannak, akik a fogyás után visszahíznak. Ha ez történik, sebésze más kezelést javasolhat, például gyomor bypass műtétet.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️