Metabolikus sebészet Törökországban

anyagcsere-műtét ára 1
Írta Manuella

A törökországi anyagcsere-sebészetnek (cukorbetegség-sebészet) a funkcionális korlátozásra kell összpontosítania. Ezt csak úgy lehet elérni, ha a táplálkozás korai szakaszában aktiváljuk az ileum által indukált étvágygerjesztő neuropeptid hormonokat.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi anyagcsere-sebészetről, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, ahol képzett sebészek állnak rendelkezésre. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

Mennyibe kerül az anyagcsere-műtét Törökországban?

Törökországban, Isztambulban az anyagcsere-műtét átlagos költsége 3500 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2900 euró és 4100 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Metabolikus műtét3500 €

Mi az a metabolikus műtét?

A törökországi anyagcsere-műtét (cukorbetegség-műtét) a funkcionális korlátozásra kell, hogy összpontosítson. Ezt csak úgy lehet elérni, ha a táplálkozás korai szakaszában az ileum által indukált étvágygerjesztő neuropeptid hormonokat aktiváljuk. Ha a végtagokból érkező telítési jelzések túl gyengék vagy túl későn érkeznek, az illető túl sok ételt fogyaszthat, amíg az anyagcsere telítődése be nem következik.

Cukorbetegség műtét

A metabolikus szindróma a centrális elhízás okozta betegség, amely inzulinrezisztenciával, magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel és alacsony éhomi vércukor- és jó koleszterinszint (HDL) értékekkel kezdődik. A 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly között szoros kapcsolat áll fenn; a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők mintegy 80%-a elhízott.

Metabolikus szindrómásnak tekinthető az a személy, akinél az alábbi kritériumok közül legalább 3 fennáll.

  • Derékkörfogat > 102 cm férfiaknál és > 88 cm nőknél
  • 150 mg/dl vagy annál magasabb trigliceridszint
  • 40 mg/dl alatti LDL-koleszterinszint férfiaknál és 50 mg/dl alatti LDL-koleszterinszint nőknél
  • Magas vérnyomás (> 130 /> 85 mmHg)
  • Magas vércukorszint (> 110 mg/dl)

Milyen típusú műtéteket végeznek a metabolikus sebészet keretében?

A metabolikus sebészet egy olyan műtéti mechanizmus, amely a hormonális változások felhasználásának elvén alapul egy elmozdító műtét (transzpozíció/interpozíció) révén.

A 2-es típusú cukorbetegeknél, akiknek nincsenek súlyos súlyproblémái metabolikus műtét, lehetséges, hogy módosítják ezt a hormonális szerkezetet függetlenül a fogyás és a vércukorszint szabályozására pozitív hatással vannak. Röviden, a metabolikus műtét a testsúlycsökkentő műtét.

Biparticionális tranzit

Ez az egyik módszer, amelyet a metabolikus szindrómás betegeknél alkalmaznak. Ezt a technikát Sergio Santoro vezette be az irodalomba. A 2-es típusú cukorbetegségben alkalmazott módszerek egyike, és nagy valószínűséggel sikeres.

A metabolikus és a bariátriai tevékenység az élen jár. Ennél a módszernél a bevitt táplálék 1/3-a egy 2/3-os gastroenterosztómián keresztül halad át, és a bél minden szegmensén a normál anatómiai útvonalon halad át. A metabolikus sebészeti eljárásoknál a beavatkozás egy része a gyomor eltávolításán és a vékonybél áthelyezésén alapul.

A gyomor kilépő szakaszától 6 cm távolságból a gyomrot átvágják és speciális anyagokkal összevarrják. Ezután a 250 cm-es disztális szakaszon a bélcsatorna 250 cm-es szakaszával gasztroenterosztómiát végeznek.

Ileális interpozíciós műtét

Ez az eljárás a vékonybél kezdeti szakaszának a vékonybél utolsó szakaszával való helyettesítését jelenti az interpozíciós műtéttel. Ez a műtét megzavarja az inzulinrezisztenciát okozó hormonokat, és az inzulinrezisztenciát fokozó hormonok szintjének növelésével szabályozza a cukorszintet.

A bypass típusa

Duodeno-jejunális bypass:

Ez az egyik módszer, amelyet a metabolikus szindrómában szenvedő betegeknél alkalmaznak. A DJB / SG egy olyan metabolikus sebészeti módszer, amely hosszú távú súlycsökkentő hatással bír és jó életkomfortot biztosít. A DJB / SG egy olyan sebészeti technika, amely a gyomor részleges reszekciójából, bulbáris reszekcióból és a jejént bizonyos hosszban megkerülő bulbáris enterosztómiával történő anasztomózisból áll.

Gyomor mini-bypass

Mivel a súlycsökkenés a standard bypassműtétekkel érhető el, a metabolikus szindróma kezelése is ezzel a technikával történik. Ennél a technikánál a gyomor egy kis csövön keresztül jut be.

A vékonybél első szakaszán, az első 200-250 cm-en szintén hurok gasztroenterosztómiát végeznek, hogy a csövet és a vékonybelet összekapcsolják. A gyomor összezsugorításával, a felszívódás csökkentésével és a gyomor inaktív részében a ghrelin-termelés csökkentésével a beteg fogy.

Duodeno-jejunális bypass

A bariátriai műtétek egyik módszere, amely felszívódási zavarokat okoz. Olyan módszer, amely hosszú távon korlátozza a súlygyarapodást. Felszívódási zavarok miatt meghatározott esetekben ajánlott.

Roux-en-Y gyomor-bypass

Olyan műtét, amely csökkenti a páciens által felvett táplálék mennyiségét és korlátozza annak felszívódását. Ezzel a műtéttel egy 30-50 ml térfogatú kis gyomorzacskót hoznak létre a gyomorban. A vékonybél kezdeti részéből kb. 80 cm-t reszekálnak, és a gasztroenterosztómiát úgy végzik el, hogy a distalis véget anasztomózissal kötik össze az enterális proximális véggel, azaz 120 cm-t. A gyomorszűkítés során a gyomorszűkítés a gyomorszűkítéssel történik.

Intragasztrikus ballonok alkalmazása

Az intragasztrikus ballont a gyomorba helyezik, és a ballont felfújják. Ez az eljárás teltségérzetet ad a betegnek, és csökkenti az ételfogyasztást. Az intragasztrikus ballont körülbelül 6-12 hónap elteltével eltávolítják.

Mi a különbség a sleeve gastrectomia és a metabolikus műtét között?

A sleeve gastrectomia a bariátriai műtétek egyik módszere, amelyet olyan túlsúlyos betegeknél alkalmaznak, akik nem szenvednek metabolikus szindrómában. A hiperglikémia és a vérnyomás a metabolikus szindróma példái lehetnek. A metabolikus műtétet ezen metabolikus szindrómák gyógyítására végzik. Ha a beteg túlsúlyos, a bariátriai műtétet kombinálni lehet metabolikus műtéttel is.

Mi történik a premetabolikus műtét előkészítése során?

Minden metabolikus műtétre készülő beteget először széles körű vizsgálatoknak, vérvizsgálatnak, teljes hasi ultrahangvizsgálatnak és gyomortükrözésnek vetnek alá.

A vizsgálatok és elemzések elvégzése után az elhízássebész értékeli a pácienst és az eredményeket. Ha a páciens nem alkalmas a bariátriai műtétre, akkor döntést hoznak arról, hogy milyen bariátriai műtétet végeznek el.

A műtét utáni időszak

Normál körülmények között a műtét előtt 1 nappal kerül kórházba. Gyógyszert kap a vércukorszint és a magas vérnyomás kezelésére. A műtét előtt 1 nappal folyadékdiétát kell tartania, és éjfél után semmit sem szabad ennie. Ha a műtét utáni időszakban minden rendben van, akkor 3-4 napig kell kórházban maradnia.

  • A folyékony italt szájon át kell majd bevenni.
  • A hazabocsátás utáni étkezésre és napi tevékenységekre vonatkozó részletes tájékoztatást szóban és írásban is megkapja.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

Jogi nyilatkozat: Az ebben az útmutatóban szereplő információk kizárólag oktatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást. Bármilyen kezelés megkezdése előtt mindig konzultáljon orvosával.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️