Gyomor ballon Törökországban

gyomor ballon Törökország 1 1
Írta Émilie

Minden, amit az endoszkópos gyomorballonról és az Allurion Elipse gyomorballonról tudni kell Törökországban! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres gyomorballonműtéthez Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt az Allurion Elipse és az endoszkópos gyomorballonról Törökországban, és segít lefoglalni egy műtétet képzett bariátriai sebészekkel. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségügyi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a gyomorballon Törökországban?

Isztambulban az endoszkópos gyomorballon 1 100 euróba kerül 6 hónapra, és 2 200 euróba 12 hónapra. Az eltávolításhoz 200 eurót kell hozzátennie. Az Allurion Elipse gyomorballon ára 2100 euró. A ballon helyet foglal a gyomorban, és lehetővé teszi a gyors feltöltődést. A technika visszafordítható, fájdalommentes, biztonságos és ambuláns.

Ez az ár tartalmazza a ballont, a kórházi költségeket, a gyógyszereket, a röntgenvizsgálatot, a táplálékkiegészítőket (vitaminok, fehérjék és kollagén), a nyelvi segítséget és a táplálkozási szakember általi nyomon követést.

Gyomor ballon 6 hónap1100 €
Gyomorballon 12 hónap2200 €
Allurion Elipse gyomorballon2100 €
A gyomorballon eltávolítása200 €

Előszó

Tudta? 2016-ban valamivel több mint 1,9 milliárd túlsúlyos felnőtt élt a világon, ebből 650 millióan voltak elhízottak. 6 évvel később a WHO riadót fúj, és ezt a jelenséget valóságos “járványnak” nevezi.

És nem véletlen, hogy az elhízást ma már közegészségügyi problémaként határozzák meg: számos egészségügyi problémához vezethet, többek között szív- és érrendszeri betegségekhez, cukorbetegséghez és bizonyos rákos megbetegedésekhez.

Femme complexée par son ventre
Egy nő, akinek komplexusa van a hasa miatt

Ezzel a helyzettel szembesülve az elhízás elleni megoldások száma folyamatosan nőtt: életmódváltás (különösen az étrend és a testmozgás tekintetében), gyógyszeres kezelés, pszichológiai ellátás stb. Ha ezek az intézkedések nem elegendőek, akkor lehet az elhízás műtétjéhez, más néven bariátriai műtéthez fordulni.

A gyomorballonozás az egyik leghatékonyabb módja a fogyás elősegítésének. De mivel jár pontosan? És miért jobb Törökországba menni ezért a műtétért? A következőképpen működik.

Néhány általános tudnivaló a gyomorballonról

A gyomorballon meghatározása

A gyomorballon egy nem sebészeti eljárás, amelyet az elhízás leküzdésére használnak. Az eljárás férfiak és nők számára egyaránt alkalmas. Mint minden elhízás elleni kezelés, legyen az sebészi vagy nem sebészi, ez is a fogyás átmeneti eszköze: az elhízás, és különösen a kóros elhízás valójában krónikus betegségnek minősül, amelyet “egész életen át kell ápolni”.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Felfújt és leeresztett gyomorballon

A gyomorballon alkalmazásának célja a páciensek étkezési szokásainak megváltoztatása az éhségérzet csökkentése révén.

Gyakorlatilag egy ballont nyelnek le vagy helyeznek a gyomorba. Ezután levegővel vagy folyadékkal töltik fel, hogy elfoglalja a gyomortérfogat egy részét. A ballon jelenlétének köszönhetően a páciensek gyorsabban érzik majd jóllakottnak magukat, ami arra ösztönzi őket, hogy kevesebbet egyenek.

A gyomorszalaggal vagy a gyomorhüvely technikával ellentétben a gyomorballon nem igényel műtétet: ez tehát egy minimálisan invazív kezelés, ami miatt igen népszerű a betegek körében.

Természetesen ez a technika nem tekinthető a fogyás csodamegoldásának. Ahogy Dr. Maeva Guillaume leírja: “A ballon a munka 50%-át elvégzi”: ezután a pácienseken múlik, hogy a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozási szokások átvételével megfelelő életmódot alakítanak ki.

A gyomorballonozás azonban életmentő lehet azon betegek számára, akik nem hajlandók a hagyományos műtétre.

Kik számára lehet előnyös a gyomorballonműtét Törökországban?

Akár Európában, akár Törökországban végzik, a gyomorballonműtétet olyan elhízott vagy túlsúlyos betegeknek ajánlják, akiknél a kezdeti táplálkozási támogatás nem hozta meg a kívánt eredményt.

A legtöbb egészségügyi központ aBMI (testtömegindex ) alapján határozza meg, hogy a páciensnek előnyös-e ez az eljárás.

Emlékeztetőül, a BMI egy olyan mérőszám, amely kapcsolatot állít fel egy személy magassága és súlya között. Azoknak a betegeknek, akik számára előnyös lehet a gyomorballonműtét, BMI-jük van:

  • 27 és 30 között: túlsúlyos emberek;
  • 30 és 35 között: ezek az emberek mérsékelten elhízottak;
  • 35 és 40 között: súlyos elhízottak;
  • 40 felett: kóros elhízás.
Calcul de l'IMC
A BMI kiszámítása

A gyomorballon nem olyan betegek számára készült, akik pusztán kozmetikai okokból szeretnének fogyni: ez egy orvosi eszköz, amelyet az elhízással járó egészségügyi kockázatok korlátozására terveztek. Az eszköznek vannak bizonyos ellenjavallatai is: ezeket a sebész első találkozásakor mérik fel.

A műtéti eljárás

A gyomorballon felszerelésének eljárása Törökországban pontosan ugyanaz, mint Európában. Itt vannak a főbb szakaszok.

A gyomorballon behelyezése előtt

Először is találkozik néhány egészségügyi szakemberrel:

  • Egy gasztroenterológus: ez az első találkozó lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogy a gyomorballon megfelelő-e az Ön helyzetére. Lehetősége lesz kérdéseket feltenni a műtéttel, a lehetséges kockázatokkal, a műtét utáni nyomon követéssel stb. kapcsolatban.
  • Aneszteziológus: ez egy kötelező találkozó minden altatási eljárás előtt. Ez alkalom arra, hogy számba vegyék az esetleges allergiáit, és ellenőrizzék, hogy nincs-e ellenjavallat, ha egyidejűleg gyógyszereket szed.
  • Táplálkozási szakértő vagy dietetikus: ő fogja meghatározni az Ön helyzetére szabott diétás programot, hogy fokozza a rendszer hatékonyságát.
  • Sportedző: bár nem mindig ajánlják fel, ez a találkozó hasznos lehet a betegek számára, hogy a műtét után újra elkezdjék a fizikai aktivitást.
  • Pszichológus: ez a konzultáció egyes betegek esetében szükséges lehet, különösen akkor, ha a kiegyensúlyozatlan étrend hátterében pszichológiai probléma áll.
Az endoszkóp ábrája a kapszulával a gyomorig

Ballon behelyezése férfiak és nők esetében

A páciens BMI-jétől függően különböző gyomorballonok alkalmazhatók. Ezek összetételük, felhelyezésük módja és a gyomorban maradásuk időtartama tekintetében különböznek egymástól.

Endoszkópos gyomorballonok

A Spatz, Orbera vagy Heliosphère BAG ballonokhoz a gyomor fibroszkópiás átvizsgálása szükséges (más néven endoszkópos gyomorballon). Ezek a ballonok a modelltől függően 6 hónapos vagy 12 hónapos kezelés részeként alkalmazhatók.

A gasztroenterológus által altatásban végzett fibroszkópia során egy kamerával felszerelt kábelt vezetnek be a gyomorba. A (leeresztett) gyomorballont ezután a szájon keresztül a gyomorba helyezik. Miután a helyére került, egy katéter segítségével levegővel vagy folyadékkal töltik fel.

Ez a művelet általában 15-20 percet vesz igénybe, majd a páciens néhány órára megfigyelés alá kerül.

Az Allurion Ellipse gyomorballon esetében

Az Allurion ballon (korábbi nevén Elipse ) egy olyan lenyelhető gyomorballon típus, amely nem igényel endoszkópiát.

Procédure de mise en place du ballon gastrique
A gyomorballon behelyezésének eljárása

A páciens először lenyeli a ballont, amely egy kis kapszulában van elhelyezve. Miután a kapszula feloldódott, a ballont (ismét egy katéter segítségével) steril sóoldattal töltik fel.

A műtét körülbelül ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a fibroszkópiás technika: körülbelül húsz percet. Körülbelül 4 hónap elteltével a ballon lebomlik a gyomorban, mielőtt természetes úton kiürülne az emésztőrendszeren keresztül.

A behelyezés után

Miután a ballont elhelyezték a gyomorban, multidiszciplináris nyomon követés történik a betegek hosszú távú fogyásának elősegítése érdekében:

  • Orvosi szinten: a műtétet követő néhány napban bizonyos mellékhatások jelentkezhetnek (hányinger, hasi fájdalom stb.). A gasztroenterológus ilyenkor gyógyszereket írhat fel a fájdalom enyhítésére, valamint esetlegesen szabadságot a munkából.
  • Táplálkozás: körülbelül havonta egyszer időpontot egyeztetnek egy táplálkozási szakemberrel vagy dietetikussal, hogy felülvizsgálják a beteg étkezési szokásait.
  • Fizikai szinten: a páciens számára egy testmozgásprogramot állítanak össze, amely lehetővé teszi, hogy tartósan és hatékonyan fogyjon.
Le Pack gastrique Allurion
Az Allurion gyomorcsomag

Míg az Elipse ballonok 4 hónap után természetes módon lebomlanak, addig a többi típusú gyomorballont 6 vagy 12 hónap után el kell távolítani: az eltávolítás a gyomor egyszerű fibroszkópiájával történik.

Ezt követően természetesen folytatni kell a bevezetett fizikai és táplálkozási szokásokat, hogy elkerüljük a súlyvisszaszerzés kockázatát.

Miért érdemes Isztambulba menni gyomorballonműtétre?

Orvosa azt tanácsolta Önnek, hogy gyomorballont ültessen be a fogyás elősegítése érdekében? Nos, mielőtt időpontot kérne a helyi klinikán, tudnia kell, hogy sokkal előnyösebb lehet, ha Isztambulba utazik. Íme 2 ok, amiért.

Vue panoramique sur Istanbul
Isztambul panorámaképe

Ugyanolyan minőségű szolgáltatás

Mivel a gyomorballon műtét Isztambulban olcsóbb, teljesen jogos a kérdés: kaphat-e ugyanolyan minőségű szolgáltatást egy törökországi klinikán, mint egy európai magánklinikán?

A válasz pedig igen! Az eljárás pontosan ugyanaz, és minden egyes műtétet szigorú orvosi előírások szerint végeznek. Akárcsak Európában, itt is teljes körű orvosi, fizikai és táplálkozási nyomon követésben részesül, hogy fokozzuk az eljárás hatékonyságát.

Ráadásul Törökországban nagyon jó, fogyókúrás műtétekre szakosodott orvosok dolgoznak. Így Ön csukott szemmel is nekiláthat, a személyre szabott, magas színvonalú ellátás garanciájával.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Felfújt és leeresztett gyomorballon

HIV-fertőzött? Egy speciális klinikát különítettek el az Ön számára, ahol a gyomorballon behelyezése az Ön és a személyzet számára is teljes biztonságban történik.

Mennyit fogyhat a gyomorballonnal?

A várható súlyvesztés a páciens profiljához igazodik. Az ALLURION ELIPSE gyomorballonnal a beültetést követő első 6 hétben a kezdeti súlyának akár 15%-át is elveszítheti.

Általában a kezelés első néhány hónapjában a teljes testsúly 10-20%-os csökkenését tapasztaljuk. Egy 100 kg-os páciens esetében például a fogyás 10 és 20 kiló között lehet.

Az eltávolítás után, ha a páciens egészséges, kiegyensúlyozott életmódot folytat, a kezdeti súlyának csaknem felét elveszítheti. A túlsúlycsökkenés 90%-ban garantált.

Le ballon gastrique Allurion dans la main de la coordinatrice
Az Allurion gyomorballon a koordinátor kezében

Mit lehet enni a gyomorballonnal?

A gyomorballont táplálkozási szakemberrel konzultálva kell felszerelni. A műtét után az Ön étrendjét szigorúan figyelemmel kísérik. Ez egyben lehetőséget ad arra is, hogy megtanulja, hogyan étkezzen jobban, új recepteket fedezzen fel és egészséges ételeket főzzön.

  • Az első héten csak folyékony ételeket fog enni.
  • A második héten az elfogyasztott ételek mennyiségét úgy kell összeturmixolni, mint a bébiételeket.
  • A harmadik héten elkezdheti a lágy ételek fogyasztását.
  • A negyedik héttől kezdve elkezdheti a normál étrendet.
  • Mindezt vitaminokkal, fehérjékkel és kollagénnel egészítjük ki.
Az Allurion Elipse üdvözlőcsomag

Íme néhány óvintézkedés a gyomorballon Törökország elhelyezése után :

  • A műtét utáni első hetekben nagyon óvatosan és lassan étkezzen.
  • Vegyen kis falatokat és kis mennyiségeket a tányérjából.
  • Miután lenyelt egy falatot, várjon 20 másodpercet, mielőtt újabbat vesz be. Hagyja, hogy az étel megfelelően megemésztődjön.
  • Szénsavas italok, alkohol és szénsavas gyógyszerek fogyasztása a gyomorszájplasztika első néhány hónapjában tilos.
  • Ne igyon étkezés közben, hanem 30 perccel előtte és utána. Ez hányást okozhat.
  • Legalább 2 órával lefekvés előtt egyen, hogy elkerülje a refluxot.
  • A jóllakottság első érzésénél hagyja abba az evést.
  • Végezzen rendszeres, alacsony intenzitású fizikai aktivitást.
Coordinatrice avec une patiente
Koordinátor egy beteggel

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A gyomor ballonozással kapcsolatban néhány ritka kockázat is felmerülhet:

  • Gyomorgörcsök ;
  • Hányinger és hányás;
  • A gyomor károsodása;
  • Túlzott vérzés;
  • Akut hasnyálmirigy-gyulladás és fekélyek.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a megfelelő sebészt Isztambulban, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Ráadásul a gyomorballon műtét az iszlámban megengedett. Ez a műtét halal és nem haram, mert orvosi előnyöket kínál, segít az embereknek az életminőségükben.

Az akadálymentesítés iránti elkötelezettségünket a mozgáskorlátozottak számára készült felszereléseink is tükrözik.

Mennyibe kerül a gyomorballon Törökországban?

Törökországban a gyomorballonért 1100 és 2200 euró közötti összeggel kell számolnia. Ez az ár azonban az alkalmazott technikától és a sebész hírnevétől függően változik. Az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, és 30 percig tart.

A páciens 4 napig marad Isztambulban. Az ár tartalmazza az érzéstelenítést, a műtétet, a röntgenvizsgálatot és a gyógyszereket. Az első eredmények 3 hónapon belül láthatóak.


Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az orvosi tartózkodásából, kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tart a gyomorballon?

A gyomorballon élettartama Törökországban a választott eljárástól függ. Ha az Elipse ballont választja, akkor az 4 hónap után természetes módon ürül ki a székletén keresztül. Más típusú gyomorballonok esetében 6 vagy 12 hónap után kell eltávolítani.

Ha az Elipse ballont választja, nagyon könnyű lesz lenyelni a fogyókúrás ballont. Az eljárás nem igényel érzéstelenítést, és Önnek csak egy kapszulát kell lenyelnie egy katéteren keresztül. Az endoszkópos gyomorballonhoz azonban általános érzéstelenítésre van szükség.

A gyomorballonozás Törökországban egy nem invazív műtét. Ezért kevés kockázattal vagy mellékhatással jár. Egyes betegeknél azonban előfordulhat gyomorgörcs, hányás, hányinger vagy nehéz érzés a hasban.

A Törökországban végzett gyomor-bél ballonkezelés előnyeinek kihasználásához a jogosultsági kritérium a BMI (testtömegindex) és nem csak a testsúly. Ez a műtét olyan túlsúlyos vagy elhízott betegeknek szól (BMI 30 és 35 között), akik diétával nem értek el eredményt.

A gyomorballon-műtét ára számos tényezőtől függ, többek között a választott eljárás típusától, a szolgáltatás minőségétől, a szolgáltatótól, az országtól és a várostól, ahol a műtétet végzik. A legolcsóbb árak azonban főként Törökországban találhatók.

Míg a gyomorballon felhelyezésének műtétje mindössze 15-30 percet vesz igénybe, a tartózkodás időtartama hosszabb is lehet. Valójában legalább 4 napot kell Törökországban töltenie, hogy az orvosok figyelemmel tudják kísérni Önt, hogy elkerüljék az esetleges komplikációkat.

A gyomorballon beültetése esetén ajánlatos könnyű, kiegyensúlyozott ételeket fogyasztani, amelyek sovány fehérjében gazdag ételekből, főtt zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű gabonafélékből és alacsony zsírtartalmú tejtermékekből állnak. Étkezzen és rágjon lassan, az étkezések között pedig igyon elegendő vizet, hogy teltségérzetét elősegítse. Kerülje a túl zsíros vagy túl édes ételeket.

A gyomorballonnal való alváshoz mindenképpen tartsa be orvosa ajánlásait. Kerülje a nehéz étkezéseket lefekvés előtt, aludjon enyhén megemelt fejjel, kerülje a hason alvást, és kövessen megfelelő étrendet, hogy elkerülje a gyomorrefluxot az éjszaka folyamán.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️