Gyomorhuvely Törökországban

gyomor hüvely 1
Írta Laurence

Minden, amit a törökországi gyomorhüvelyműtétről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres gyomorhüvelyműtéthez Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi gyomorhüvelyműtétekről, és segít lefoglalni a műtétet a képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül egy gyomorhüvelyműtét Törökországban?

Egy gyomorhüvelyműtét átlagos költsége Isztambulban, Törökországban 2300 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2000 és 2600 euró között változhat. A műtét körülbelül 2 órát vesz igénybe. Laparoszkópos úton végzik. A kórházi tartózkodás 2 nap. A törökországi tartózkodás 7 napig tart.

EljárásÁr Törökország
Gyomorhüvely2300 €
Gyomor botox1200 €
Gyomor ballon1500 €
Gyomor bypass2500 €
Gyomorszalag2200 €

Mi a gyomorhüvely?

A gyomorhüvely egy megszorító eljárás, amely a gyomor kapacitásának jelentős, kb. 75%-os csökkentéséből áll, hogy elősegítse a hosszú távú, jelentős súlycsökkenést. Ennek eredményeként az Ön általános egészségi állapota is javul. Törökországban a fogyókúrás műtétek száma egyre nő, különösen az olyan műtéteknek köszönhetően, mint a gyomorballon.

Hogyan működik a gyomorhüvely?

A gyomorhüvely úgy működik, hogy a gyomor nagy részét véglegesen eltávolítja. Mivel a gyomor kapacitása nagymértékben lecsökken, csak kis mennyiségű ételt képes befogadni. Sokkal kevesebb étel elfogyasztása után jóllakottnak fogja érezni magát, és az étkezések között kevésbé lesz éhes.

A gastrectomia eltávolítja a gyomornak azt a részét is, amely az éhségérzetet serkentő ghrelin hormont termeli. Ez azt jelenti, hogy az étvágya csökken.

Olvassa el még: Bariátriai műtétek Törökországban

A fogyás azonnal megkezdődik, amint átesett a műtéten. A 18 hónap elteltével a gyomor megnyúlik. Ezért fontos, hogy az adagokat tartsa ésszerűnek, és ne várja meg, amíg a sleeve miatt nem eszik többet.

Ha az ajánlott ételeket fogyasztja (folyadékot vagy lágy termékeket nem), nem fogja éhségérzetét érezni. Egész életében vitaminokat kell szednie, beleértve a negyedévente beadott B12 injekciókat is.

Ki jogosult gyomorhüvelyműtétre?

Ön jogosult lehet a gyomorhüvelyműtétre, ha:

  • az Ön BMI-je (testtömegindexe) 40 vagy annál magasabb
  • 35 vagy annál magasabb a BMI-je, és 2-es típusú cukorbetegségben vagy magas vérnyomásban szenved, amely a testsúlycsökkentéssel javítható.
  • Ön elég alkalmas az altatáshoz és a műtéthez.
  • Ön elkötelezett a fogyás és a fogyás fenntartása mellett életmódbeli és étrendi változtatásokkal.
  • Ön legalább hat hónapja próbálkozott a fogyással egészséges táplálkozással, testmozgással és megfelelő gyógyszeres kezeléssel, de ez nem vált be.

Mi történik a törökországi gyomorhüvelyműtét során?

A műtét előtt általános érzéstelenítésben részesül. A műtétet laparoszkópiásan végzik, és általában egy-másfél órát vesz igénybe.

A törökországi elhízássebész több apró bemetszést ejt a gyomrán, és egy hosszú, vékony teleszkópot, amelynek egyik végén fény és kamera lencse van, úgynevezett laparoszkópot, valamint más sebészeti eszközöket vezet be, hogy eltávolítsa a gyomra nagy részét. Miután a gyomrot eltávolították, azt kapcsokkal lezárják.

Óvintézkedések és műtét utáni utókezelés

A gyomorhüvelyműtét után két-három napig kórházban marad.

Valószínűleg fájdalomcsillapításra lesz szüksége. Szedhet vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat, például paracetamolt vagy ibuprofent.

A műtétet követő első napon csak tiszta folyadékot ihat. Ezután néhány hétig folyékony diétát fog tartani, majd átvált a lágy, nedves ételekre, végül négy-hat hét után szilárd ételeket fog fogyasztani.

Sebésze vagy egy dietetikus megbeszéli Önnel a szigorú diétát. Kis adagokra lesz szüksége, mivel a gyomra gyorsan megtelik.

A műtét után pihenjen, és kerülje a seb dörzsölését. Javasoljuk, hogy az első néhány napban legyen Önnel valaki, aki segít Önnek a napi teendőkben. A legtöbb ember a műtétet követő két-négy héten belül visszatérhet a szokásos tevékenységeihez.

Szövődmények és mellékhatások

Előfordulhatnak bizonyos mellékhatások, például fájdalom, véraláfutás és duzzanat a seb körül, valamint hányás vagy hányinger, miután többet evett, mint amennyit az új gyomra elbír. Igyekezzen jól megrágni az ételt, kisebb adagokat enni, és tartsa magát a diétához.

Bármely műtét lehetséges szövődményei közé tartozik a vérzés vagy vérrögképződés, a fájdalom és a sebfertőzés. A gyomorhüvelyműtéthez kapcsolódó szövődmények közé tartoznak:

  • A gyomor hegesedése, amely a belek elzáródását eredményezi.
  • A gyomornyálkahártya gyulladása (gyomorhurut), gyomorfekély vagy gyomorégés.
  • A szomszédos szervek sérülése.
  • Hegszivárgás és súlyos fertőzés

Sebésze részletesen megbeszéli Önnel a lehetséges szövődményeket és mellékhatásokat, mielőtt a hüvelyműtét mellett döntene.

Kérjen időpontot egy jól ismert és elismert sebészhez Törökországban vagy Tunéziában, és spóroljon akár 60%-ot Európához képest.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️