Az IVF ára spermadonációval Spanyolországban

pma donor spermával 1
Írta Laurence

Minden, amit az IVF-ről és a spermadonációról tudni kell Spanyolországban! Mennyi az átlagos ár Barcelonában? Tanácsaink a sikeres IVF és spermadonációhoz Spanyolországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a spermadonációval történő IVF-ről Spanyolországban, és segít lefoglalni a műtétet képzett orvosoknál. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A spermadonációval végzett IVF ára Spanyolországban

A spermadonációval végzett IVF-műtét átlagos költsége Spanyolországban, Barcelonában 3200 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 3 000 euró és 3 400 euró között változhat.

MAPÁr euróban
IVF ICSI3100 euró
IVF ICSI Petesejt-adományozás3800 euró
IVF ICSI Dupla petesejt-adományozás4100 euró
IVF ICSI Spermadonáció3200 euró
Spermadonáció800 euró
Tojósejtek üvegezése2600 euró
Mesterséges megtermékenyítés1000 euró
Embrió adományozás3150 euró
ROPA technika (közös anyaság)5000 euró
Garantált vagy visszatérített terhesség 15 000 euró

Mi a donor inszemináció?

A donor inszemináció (DAI) egy nő megtermékenyítése ismert vagy névtelen donortól származó spermával. Az eljárást általában a természetes ciklusok részeként, termékenységi gyógyszerek alkalmazása nélkül végzik. A megtermékenyítő gyógyszerek azonban 30 év feletti nőknek és azoknak, akiknél a természetes ciklusok során a donoros megtermékenyítés nem volt sikeres, ajánlhatóak a megtermékenyíthető petesejtek számának növelése érdekében.

Ha a donorspermával történő megtermékenyítés nem volt sikeres, vagy ha más termékenységi tényezők jelzik annak szükségességét, akkor donorspermával történő in vitro megtermékenyítés (IVF) végezhető.

A donorsperma használata

A donorsperma használata mellett dönthetnek többek között a következők:

  • Egyedülálló nők vagy leszbikusok
  • Azok, akiknek férfi partnerük nem rendelkezik visszanyerhető spermával
  • Azok, akik tartalék mintát szeretnének szerezni a férfi meddőség nehéz eseteiben

A spermadonorok lehetnek ismertek vagy névtelenek. Az, hogy milyen típusú donort választ, nagyon személyes döntés, amely számos tényezőtől függ. Bármelyik donortípust is választjuk, különböző megfontolások és követelmények vonatkoznak rá.

Ismert donor használata

Egyes nők úgy dönthetnek, hogy egy barátjukat kérik fel spermadonornak. Mivel ez a lehetőség érzékeny kérdéseket és döntéseket vethet fel a szülőséggel kapcsolatban, a spermadonorálás előtt számos intézkedés szükséges:

  • Tanácsadás. A Pacific Fertility Centre megköveteli, hogy a donor inszeminációban részt vevő mindkét fél legalább egy tanácsadáson részt vegyen egy családterapeuta vagy pszichológus mellett, aki ismeri az ilyen típusú megállapodás során felmerülő kérdéseket.
  • Jogi megállapodás a spermadonor és a leendő szülő között. A megtermékenyítést megelőzően a páciensnek és a donornak érvényes, közjegyző által hitelesített jogi megállapodást vagy szerződést kell létrehoznia, amely meghatározza a szülők jogait és kötelezettségeit.
  • A PFC határozottan arra ösztönzi a donort és a recipienseket, hogy a megtermékenyítési folyamat előtt kérjenek jogi tanácsot.

Névtelen donor alkalmazása

Az anonim donor spermáját használó betegek akkreditált spermabankoktól kapnak fagyasztott mintákat.

A spermabankok jelentősen eltérhetnek a donorok adatai, személyazonossága, etnikai hovatartozása és kórtörténete, valamint a rendelkezésre álló donorok száma tekintetében. A legtöbb bank nem nyújt donorprofilokat. Néhány spermabank rendelkezhet olyan rendelkezéssel, amely lehetővé teszi a jövőbeni kapcsolatot (a személyazonosság felfedését) a spermadonor felnőtt utódai és a donor között. Egyesek engedélyezhetik az azonosítást orvosi szükség esetén.

Spermabanki eljárás

A hitelesített spermabankoknak meghatározott donorválasztási követelményeknek kell megfelelniük. A betegségek átvitelének kockázatát gyakorlatilag kiküszöbölendő, a spermát karanténba helyezik. Ennek során a donort fertőző betegségek szempontjából vizsgálják. Az adományozott spermát ezután lefagyasztják, és a spermabankban hat hónapig tárolják. A donort újra megvizsgálják fertőző betegségekre, mielőtt a spermát a klinikák és a betegek számára kiszolgáltatják.

A betegek a legtöbb tanúsított spermabankot választhatják. A betegek felelősek a donor kiválasztásáért, és közvetlenül a spermabanknak kell fizetniük a spermáért és a szállításért.

Előfordulhat, hogy a nőknek több bank donorlistáját is át kell nézniük, mielőtt megtalálják a kívánt donort. Nem tudunk tanácsot adni, hogy melyik donort válasszák, mivel ez egy nagyon személyes döntés.

A donor vércsoportja csak abban az esetben lenne fontos, ha a páciens donor spermát használ, abban az esetben, ha a leendő apának nincs spermája, és nem szeretné, ha a leendő gyermek megtudná, hogy donort használtak. Ebben az esetben érdemes lehet olyan donort használni, akinek a vércsoportja megegyezik a leendő apa vércsoportjával.

Javasoljuk, hogy a páciensek a választáskor figyeljenek a bank által garantált sperma minőségére. A páciensek nagy eltérést tapasztalnak a bankok által biztosított minimális mozgékony (úszó) spermiumok számában. Azt javasoljuk a pácienseknek, hogy olyan bankokkal dolgozzanak együtt, amelyek garantálják, hogy a felolvasztás után fiolánként legalább 15 millió mozgékony spermium van.

Spermadonáció és IUI

A legtöbb beteg, aki donor spermával próbál gyermeket fogantatni, méhen belüli megtermékenyítéssel (IUI) kezdi. Különösen, ha a páciens fiatal és rendszeresen van peteérése, a termékenységi klinika otthoni tesztkészletet ad a peteérést jelző LH-emelkedés kimutatására; ezután felolvasztják a spermát, és ennek megfelelően inszeminálják.

Más betegek az IUI-val együtt termékenységi gyógyszereket, például klomifen, letrozol vagy gonadotropinokat szedhetnek. E gyógyszerek alkalmazásának célja, hogy a nem rendszeresen ovuláló nőknél ovulációt idézzenek elő, vagy több petesejtet toborozzanak (szuperovuláció), hogy növeljék a megtermékenyülés esélyét.

Mire számíthatok a donor inszeminációs eljárástól?

A méhen belüli megtermékenyítést (IUI) leggyakrabban az európai vagy spanyolországi MAP-klinikákon végzik, mivel a sikeres fogamzás esélye nagyobb, ha a spermiumok expozíciójának időzítése szabályozott, és a spermiumok nagyobb számban kerülnek közelebb a petesejt(ek)hez.

Az adományozott spermát közvetlenül a klinikára szállítják fagyasztott formában, és ebben az állapotban tárolják az inszemináció napjáig. A beavatkozás napján a laboratórium felolvasztja a sperma fiola(ka)t, elvégzi a spermaszámlálást és felméri a mintában lévő mozgékony (normális, mozgó) spermiumok százalékos arányát a lehető legjobb eredmény biztosítása érdekében.

A donor inszeminációval kapcsolatos kockázatok

A donor inszemináció kockázatai megegyeznek a méhen belüli inszemináció bármely típusának kockázataival, amelyek közé tartozik a fertőzés, a méhgörcsök, a méhen kívüli terhesség és a vetélés. A fertőzés kockázata rendkívül alacsony. A görcsök szokatlanok, és ha vannak is, nagyon enyhék.

Spermadonáció és IVF

Ha több IUI-kísérlet nem vezetett terhességhez, vagy ha egyéb női tényezők is fennállnak, akkor spermadonációval végzett IVF javasolt lehet. Bár ellentmondásos, egyes tanulmányok szerint a fagyasztott, felolvasztott sperma sokkal kevésbé hatékony a petesejtek IUI-val történő megtermékenyítésében, mint a friss sperma.

Amikor a fagyasztott spermamintát felolvasztják, az embriológusok elemzik a mintát. Ha a spermiumkoncentráció és/vagy a mozgékonyság alacsony, az embriológus javasolhatja egy második fiola felolvasztását, vagy dönthet úgy, hogy ICSI-t végez, és a spermiumot közvetlenül a petesejtbe fecskendezi.

A donorsperma tartalékmegoldásként is használható nagyon súlyos férfi meddőség esetén. Ilyen esetekben az urológus először megkísérli a férfi partner heréjéből (heréiből) műtéti úton kinyerni a spermiumot. Ritka esetekben, amikor a kinyert sperma nem elegendő a partner petesejtjeinek megtermékenyítéséhez, javasolhatjuk, hogy tartalékként donorspermiumot bocsássanak rendelkezésre.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️