Fogászati implantátumok Magyarországon

budapest 1 titán implantátum
Írta Manuella

A magyarországi fogászati implantológia nagyon ismert, nemcsak az itt dolgozó fogorvosok minősége, hanem az európai viszonylatban igen kedvező árak miatt is. Itt mindent megtudhat a magyarországi fogászati implantológiáról.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt amagyarországi fogászati implantátumokról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségügyi szakember tanácsát.

A fogászati implantátum ára Magyarországon

Egy fogászati implantátum átlagos költsége Budapesten, Magyarországon 450 €. Az Ön igényeitől függően az ár 400 € és 500 € között változhat.

EljárásÁr euróban
Alpha-Bio fogászati implantátum Magyarországon440 €
Straumann fogászati implantátum640 €
Alpha-Bio fogpótlás150 €
Fémkerámia korona220 €
Cirkónium-dioxid korona300 €
Teljes ideiglenes kivehető fogpótlás280 €

Fogászati implantátumok: kinek valók?

A fogászati implantátumok olyan emberek számára készültek, akik egy vagy több fogukat elvesztették, vagy akik hamarosan elveszítik néhányat.

Íme a fogpótlás beillesztésével leggyakrabban érintett profilok:

  • Előrehaladott parodontális betegségben szenvedők. Ezek a betegségek gyengítik az ínyt és/vagy az állcsontot. A fogak már nem tartanak megfelelően a helyükön, és az implantátumok jelentik a legjobb megoldást;
  • A fogászati cisztákban szenvedő emberek;
  • Bizonyos fogtörések, ha azok a gyökér egy részét érintik;
  • Olyan emberek, akik már elvesztettek egy vagy több fogat;
  • Azok, akik fogsorokat viselnek, de szeretnének megszabadulni tőlük.

Magyarország, a fogászati implantológia népszerű célpontja

Magyarországon számtalan ember özönlik Budapestre, hogy fogászati implantátumot ültessenek be. A magyar fogorvosok híresek az általuk nyújtott ellátás és a fogászati implantátumok minőségéről.

Magyarország fejlett ország a fogászati sebészet, különösen az implantológia területén. Becslések szerint évente több mint 50 000 külföldi keresi fel a magyarországi fogászati klinikát ilyen típusú műtét miatt.

A magyar fogorvosok kifogástalan minősége és képességei mellett az ország híres a fogászati klinikákra vonatkozó nagyon szigorú szabályokról és előírásokról.

A professzionalizmus, a kifogástalan higiénia és az ultramodern infrastruktúra mind-mind biztosítja, hogy fogait a lehető legjobb egészségügyi körülmények között ápolják.

Olcsóbb fogászati implantátum árak Magyarországon

Magyarország vonzó áraival is kitűnik. Tény, hogy a fogászati implantátum ára Magyarországon sokkal kedvezőbb, mint Európában. Könnyen előfordulhat, hogy a műtétek 50%-kal kevesebbe kerülnek, mint Európában, sőt néha még többe is!

Összehasonlításképpen vegyük példának azokat az európai pácienseket, akik teljes fogászati implantátumot (azaz implantátumot, csavart és implantátummal alátámasztott fogpótlást) szeretnének. Az átlagos költséget Európán belül 2000 euróra becsüljük, míg egy magyar fogászati klinikán ez mindössze 1000 euró.

Egyedül egy implantátumért Európában 1000 euróra számíthat, míg Magyarországon mindössze 450 euróra. A különbség egyértelmű. Ne feledje, hogy ez csak egyetlen implantátum beültetésére vonatkozik, így el tudja képzelni, mekkora megtakarítást jelenthet egy olyan páciens számára, akinek több implantátumot kell beültetnie.

Miért vonzóbbak a magyarországi árak?

Hogy őszinte legyek, a magyarázat nagyon egyszerű: az életszínvonal miatt. A vásárlóerő és az átlagbér Magyarországon sokkal alacsonyabb, mint más európai országokban. Így természetes, hogy a fogászati kezelés sokkal olcsóbb.

Azonban ne a műtét ára legyen az egyetlen szempont a magyarországi fogorvos kiválasztásakor.

Magyarországon térítik a fogászati implantátumokat?

Magyarországon az európai normák érvényesek, ami azt jelenti, hogy a költségtérítés ugyanaz, mint Európa többi részén. A fogászati implantátumok Magyarországon fogászati kezelésnek minősülnek, ezért semmilyen módon nem térítik meg a költségeket. Ezért Önnek kell kifizetnie a teljes összeget, hogy elvégeztesse a beavatkozást és javítsa fogait.

Hogyan lehet Magyarországon fogászati implantátumot beültetni?

A hiányzó vagy kihullás előtt álló fogak pótlására irányuló eljárás viszonylag egyszerű. Először is ki kell választania azt a klinikát, ahol a műtétet elvégezteti.

A megfelelő fogászati klinika kiválasztása

Mint már említettük, nem minden magyar fogászati rendelő egyforma. Lényeges, hogy olyan minőségi klinikát válasszon, amely fogorvosainak tapasztalatáról és modern felszereltségéről ismert. Egy egyszerű internetes kereséssel nem nehéz ilyet találni. Válasszon ki 2-3 klinikát, és kérjen árajánlatot, hogy kiválaszthassa a legolcsóbbat és az igényeinek leginkább megfelelőt.

Mi elintézzük Önnek a legjobb magyarországi klinikák árajánlatkérését, és a lehető leggyorsabban választ kaphat.

Repülőjegy és szálloda

Ha már tudja a fogorvoshoz való találkozó időpontját és helyét, már csak az utazásra kell felkészülnie. Foglaljon repülőjegyet a nagy napra és szállodai szobát arra az időre, amíg az országban tartózkodik. Végre felkészültél!

Fogászati utazási irodák

Igénybe veheti egy fogászati utazási iroda szolgáltatásait. Ezek olyan intézmények, amelyek az egész eljárást átveszik.

Ezek az irodák mindenekelőtt ismerik az ország legelismertebb klinikáit, és képesek lesznek a legjobb ár-érték arányt és a legmegfelelőbb ajánlatokat kínálni Önnek a szükséges fogászati kezelésre.

A fogászati utazási irodák a szállodákkal is tárgyalnak az árakról, hogy még nagyobb megtakarítást érhessen el, és lefoglalják Önnek a repülőjegyet.

Miért válassza Magyarországot más úti célok helyett?

Nem Magyarország az egyetlen ország, amely az orvosi turizmusáról ismert, különösen a fogászati turizmus területén. Valójában más úti célok, például Törökország is jól ismertek mind az általuk nyújtott ellátás minőségéről, mind a nagyon kedvező áraikról.

Európaiként, ha Magyarországot választja úti célként, akkor viszonylag rövid utazást tehet meg a kezeléshez. Magyarország földrajzilag nincs is olyan messze. Az utazás rövid, és mindenekelőtt olcsóbb, ami nagy előny, különösen azért, mert mindannyian a lehető legnagyobb megtakarításra törekszünk.

Egy másik ok, amiért Magyarországot érdemes választani, az Európai Uniós tagság. Ha egy uniós tagállam a fogászati kezelés célállomása, az számos előnnyel jár, kezdve azzal, hogy nem kell vízumot szereznie. Magyarországra könnyedén, mindenféle eljárás nélkül utazhat, ellentétben más, a kezelés minőségéről és költségeiről ismert országokkal.

A második előny, hogy Magyarország az EU tagjaként nagyon szigorú higiéniai és orvosi biztonsági szabályokat alkalmaz. Az Európai Unió a legszigorúbb előírásokkal rendelkezik ezeken a területeken, ami megnyugtató és fontos kritérium.

Hogyan történik a fogászati implantátum beültetése Magyarországon?

Miután megérkezett a célállomásra, végre megkezdődhet a fogászati implantátumok beültetésének orvosi eljárása. Az eljárásnak több szakasza van, amelyekkel előzetesen tisztában kell lennie.

Az implantációs konzultáció

Először is a kezelőorvos találkozik Önnel a rendelőben, hogy elmagyarázza az eljárást:

  • 1. szakasz: Az anyagok kiválasztása. A cirkónium-dioxid fehérségét és szilárdságát kedveli? Vagy a titán nagyobb biológiai kompatibilitását?
  • 2. lépés: A kezelőorvosnak meg kell győződnie arról, hogy a műtét megvalósítható-e, és hogy nincs-e orvosi ellenjavallat. Ehhez az orvos átfogó orvosi képalkotásra támaszkodik (az állkapocs, az íny stb. állapota), majd elkészíti a kezelési tervet.

A fogászati implantátum beillesztése

Ez az a pont, ahol a dolgok komolyra fordulnak. Általánosságban elmondható, hogy a fogászati implantátum beültetése országonként nem különbözik; ez ugyanaz a sebészeti eljárás:

  • Helyi érzéstelenítés
  • Az íny bemetszése a csont elérése érdekében. Az elkészített lyuknak ugyanolyan méretűnek kell lennie, mint a behelyezendő implantátum.
  • A csavar beültetése
  • Az íny összevarrása.

A következő lépésre, a korona vagy híd beillesztésére csak 2-4 hónappal később kerülhet sor, ennyi idő kell ahhoz, hogy minden begyógyuljon, és az implantátum szilárdan kötődjön a csonthoz.

Ennek ellenére Ön még néhány napot Magyarországon marad, hogy elvégezzék azokat a vizsgálatokat, amelyek eldöntik, hogy a műtét sikeres volt-e vagy sem.

A korona vagy híd beillesztése

Néhány hónappal az első látogatás után visszatér Magyarországra a második fázisra:

  • A műfog beillesztése a fogászati implantátumra.

A fogat a fogorvos a legjobb eszközökkel készíti el (ha minőségi klinikát választ), hogy az Ön helyzetéhez igazodjon.

A beillesztett rögzített részleges fogsor lehet korona vagy híd. A híd olyan fogpótlás, amely a hiányzó fogat körülvevő két fogon nyugszik, azokat pillérként használva.

A műtét utáni orvosi ellátás

A műtét sikeres elvégzése után a páciens orvosi utókezelésben részesül, hogy a protézis vagy protézisek megfelelően illeszkedjenek. Ezt követően utasításokat kap a fogorvosától, és fontos, hogy ezeket pontosan betű szerint betartsa, ha nem szeretné, hogy a protézis leoldódjon vagy megsérüljön.

Ezért ügyeljen arra, hogy fegyelmezett legyen, és hallgasson az orvosra. A legfontosabb utasítások között, amelyeket kapni fog, a szájhigiéniára, ezen belül is a rendszeres fogmosásra vonatkozóak szerepelnek.

Mennyibe kerül egy fogászati implantátum Magyarországon?

A végső kérdés! És az, ami páciensek százezreit készteti arra, hogy a magyarországi fogászati implantációs műtétet válasszák, az a műtét költsége. A Duna-parton akár 50%-kal olcsóbb lehet a fogászati műtét költsége, mint Európában. Budapesten egy fogászati implantátumért 400 és 500 euró közötti összegre számíthat. Ez az ár azonban az alkalmazott technikáktól, a módosítás bonyolultságától és a sebész hírnevétől függően változik. Pontos árért és a legjobb budapesti fogsebész véleményéért kérjen személyre szabott árajánlatot.

Következtetés

Ha nehezen dönt, mi segítünk Önnek, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

1

Coordinatrice

Hagyja meg elérhetőségét az űrlap segítségével. Koordinátorunk felveszi Önnel a kapcsolatot üzenetben Whatsappon vagy e-mailben egy ingyenes orr elődiagnózis elkészítése céljából.

Elkéri Öntől a fényképeket és a célkitűzéseit, hogy afogorvos véleményét kikérje.

2

Chirurgien

Ha a sebész meg tud felelni az Ön céljainak, és zöld utat ad nekünk a fogászati implantátum beültetéséhez, ingyenes, kötelezettség nélküli, személyre szabott árajánlatot küldünk Önnek.

Ha pedig Ön egyetért, mindent megszervezünk Önnek:
Repülőjegyet, taxit, szállodát, fogászati implantátumot, gyógyszereket és mindenekelőtt egy nagyszerű idegenvezetést Budapesten.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️