Fogászati sebészet Magyarországon

fogászati turizmus magyarország 3
Írta Laurence

Minden, amit a magyarországi fogászatról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Budapesten? Tippjeink a sikeres magyarországi fogászati kezeléshez.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a magyarországi fogászati műtétekről, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. A tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

A fogászati műtétek ára Magyarországon

A fogászati kezelés átlagos költsége Magyarországon, Budapesten 2200 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 1800 eurótól 2600 euróig terjedhet.

BeavatkozásokÁr Magyarország
Konzultációs díjakIngyenes
Fogászati implantátum korona700 euró
Porcelán burkolat300 euró
Teljes fogászati implantátum5 000 euró
Repülőjegy70 euró
Hotel50 euró

Mi a fogászati turizmus?

A fogászati turizmus egyszerűen azt jelenti, hogy külföldre utazunk, hogy Magyarországon, Budapesten fogászati kezelésben részesüljünk. A fogászati kezelés minőségének és viszonylag alacsony költségeinek köszönhetően az európaiak körében népszerű útvonallá vált.

Fogászati kezelés Magyarországon

Nehéz pontosan tudni, hogy évente hány beteg utazik külföldre fogászati kezelésre, mivel a betegek vagy a fogorvosok nem kötelesek ezeket az információkat nyilvánosságra hozni. Egyes becslések azonban évi 60-70 000 betegre teszik a számot, akiknek csaknem fele Magyarországra utazik kezelésre. A fogászati implantátumok és a szájsebészet a leggyakoribb kezelések, amelyeket az európaiak külföldön kapnak.

A magyar fogorvosok pedig nem csak Európából fogadnak látogatókat, sok páciens érkezik a szomszédos országokból, például Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Svájcból és Olaszországból is. Ez a magyar fogászati klinika azt állítja, hogy pácienseinek 21%-a Franciaországból, 25%-a Németországból és 28%-a Ausztriából érkezik.

A Németországból és Ausztriából érkező betegek az 1980-as években kezdték el átlépni a magyar határt az olcsóbb fogászati beavatkozások miatt. Ez olyan “fogászati városok” létrejöttét eredményezte, mint Mosonmagyaróvár, ahol 160 fogorvosi rendelő működik, de a lakosság száma mindössze 32 000 fő.

A fapados légitársaságok megjelenésével a betegek olcsón tudtak elutazni a távolabbi területekről is. Fokozatosan több fogorvosi rendelőt nyitottak Budapesten, hogy nagyobb kényelmet nyújtsanak a repülővel utazóknak.

Miért érdemes Magyarországon fogászati kezelést igénybe venni?

A következő okok miatt utaznak az emberek Magyarországra fogászati kezelésre:

  • Ár: A legfőbb ok, amiért az emberek Magyarországon kozmetikai fogászati beavatkozást végeztetnek, valószínűleg az a pénz, amelyet az európai magánkezelésekhez képest megtakarítanak – különösen a fogászati implantátumok és a furnérok esetében, amelyek több ezer fontba is kerülhetnek.
  • Képzés és képesítés: A magyarországi fogorvosok széles körű képzésen vesznek részt, és jól szabályozottak.
  • Korszerű felszerelés: Sok magyar klinika nagymértékben beruházott a legújabb technológiába, hogy a fogászati kezelés a lehető leghatékonyabb, leggyorsabb és legkényelmesebb legyen.
  • A kezelés gyorsasága: Az NHS várakozási ideje közismerten hosszú – nem ezt szeretné, ha fájna a foga. Ahelyett, hogy hazájukban hónapokat várnának a kezelésre, a páciensek Magyarországon napok alatt megkaphatják a fogászati kezelést.
  • Kiváló létesítmények: A hangsúly az ügyfélkezelésen és az élmény élvezetessé tételén van, egyes klinikák spa jellegű létesítményeket kínálnak, amelyeket a betegek tartózkodásuk alatt igénybe vehetnek.
  • Elhelyezkedés: Franciaországtól mindössze 2 órányi repülőútra, a konzultációk és egyes kezelések magyarországi tartózkodás nélkül is elvégezhetők.
  • Városnézés: Ha már külföldre utazik, akár festői helyekre is mehet. Budapest és környéke rengeteg turisztikai és szabadidős tevékenységet kínál.

Fogászati képzés Budapesten

Magyarország legrégebbi orvosi karát, a Semmelweis Egyetemet 1769-ben alapították, és minden évben az ország legnagyobb számú fogorvostanhallgatóját fogadja. Budapest szívében fekszik, és magyar, francia és német nyelven kínál fogorvosi képzést.

Minden évben a fogorvosi diplomások közel fele külföldi, ami az oktatás minőségét bizonyítja. A képzés befejeztével a végzettek fogorvosi doktori címet (D.M.D.) kapnak.

Azoknak a fogorvosoknak, akik egy olyan szakterületen kívánnak képesítést szerezni, mint a fogszabályozás, a parodontológia vagy a fogpótlás, előbb 36 hónapos fizetett munkát kell végezniük egy szakmai rendelőben. Ezt követően visszatérhetnek az egyetemre, hogy posztgraduális képzésben vegyenek részt.

A magyar fogorvosokra vonatkozó szabályozás

Az EU tagjaként minden Magyarországon praktizáló fogorvosnak meg kell felelnie az uniós előírásoknak. Emellett regisztráltatniuk kell magukat az Egészségügyi Minisztériumban, amely tanúsítványt állít ki azoknak, akik bizonyos szintű tevékenységet tudnak felmutatni. Az engedély fenntartásához a fogorvosoknak naprakészen kell tartaniuk magukat az aktuális előírásokkal, rendszeresen részt kell venniük szemináriumokon, konferenciákon stb.

Sok magyar fogorvos a Magyar Orvosi Kamara (Magyar Orvosi Kamara – MOK) nyilvántartásában is szerepel. Bár ez az akkreditáció önkéntes, mégis presztízst jelent. Éppen ezért sok fogorvos szigorú kritériumoknak megfelelve igyekszik megszerezni. Ezt a tagságot érdemes szem előtt tartani, amikor magyarországi fogorvost keres.

A magyarországi klinikákat nem ellenőrzik folyamatosan, de feltételezhető, hogy az a fogorvos, aki egy bizonyos minőségi szintet elért, törődik a klinikája működésével. Ha nyugodt szívvel szeretne Magyarországon kozmetikai fogászati kezelésen részt venni, válasszon egy ISO 9001-es akkreditációval rendelkező klinikát.

Hová menjen fogorvoshoz Magyarországon

Miután leszűkítette a keresést, és úgy döntött, hogy Magyarországon szeretne kezeltetni magát, még ki kell választania, hogy melyik klinikát válassza. Budapesten, a fővárosban vagy egy kisebb városban fogorvos mellett dönt?

Fogászati implantátumok Budapesten

Magyarország legjobb fogászati klinikái közül sokan a történelmi fővárosban, Budapesten találhatók. A budapesti fogorvosok a kozmetikai fogászat és a rutin fogászati ellátás magas színvonaláról ismertek.

Néhány budapesti fogászati klinika saját szállást kínál, de még ha az Öné nem is, minden ízlésnek és pénztárcának megfelelő szálláslehetőségek állnak rendelkezésre. Budapesten 3 csillagos szállodai szobák már 55 €/éjszaka körül elérhetőek.

Érdemes időt szánni egy kis budapesti városnézésre is. A Duna által elválasztott Buda és Pest városa 1872-ig különálló volt. Bár ma már egyesültek, mindegyik megőrizte saját jellegét. A dombos Budán található a vár, amely látványos kilátást nyújt a folyóra és a város többi részére.

Egy gyalogos túra ízelítőt ad a városból, de néhány napra szükséged lesz ahhoz, hogy a saját tempódban fedezd fel a várost. Egyes klinikák még saját túrákat és városnéző programokat is kínálnak, amelyeket beépíthet a fogorvosnál tett látogatásába. Ugorjon be a gyógyfürdők egyikébe, amelyekről Magyarország híres, hogy fogászati kezelése előtt vagy után egy kicsit lazítson.

Egyéb úti célok

A fővárostól távol eső helyeken, például Mosonmagyaróváron található klinikák megközelítése kicsit hosszabb időt vesz igénybe – de itt sem okozhat gondot az utazási segítség igénybevétele. Előfordulhat, hogy a távolabbi területeken még alacsonyabbak az árak.

A közvetlen repülőjáratok Magyarországra körülbelül 2 órát vesznek igénybe. Egy egyszerű konzultáció vagy kezelés így akár egy nap alatt is elvégezhető. Az összetettebb kezelésekhez, mint például a fogászati implantátumok, valószínűleg néhány éjszakát kell maradnia, és esetleg több látogatást kell tennie.

Miért ne kezdené azzal, hogy ingyenes árajánlatot kér az általunk ajánlott magyarországi fogászati klinikák egyikétől? Egyszerűen töltsön ki néhány adatot, és fogászati turizmusért felelős képviselőnk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a kezelést és az árakat.

Miért olcsóbb Magyarországon?

Feltételezhetnénk, hogy az alacsonyabb árak az alacsonyabb színvonalú ellátás és az elavult felszerelés következményei. Éppen ellenkezőleg, sok magyar fogászati klinika a legmodernebb felszereléssel rendelkezik, és olyan szintű ellátást nyújt, amely messze meghaladja számos európai klinika színvonalát.

Valójában a vállalkozások általános költségei határozzák meg nagymértékben a kezelés költségeit. Budapesten az üzlethelyiségek bérlése nem olyan drága, mint például Londonban. A közüzemi szolgáltatások, a fizetések és a karbantartás is olcsóbb.

Ezek a megtakarítások gyorsan felhalmozódnak, és lehetővé teszik a fogorvosok számára, hogy viszonylag alacsony áron kínálják szolgáltatásaikat. A magasabb haszonkulcsnak köszönhetően többet is tudnak befektetni a felszerelésekbe és létesítményekbe, hogy javítsák a páciensek élményét.

Maga a fogászati turizmus növekedése is hozzájárult az árak alacsonyan tartásához és a színvonal magasan tartásához. Mivel egyre több fogorvos nyitja meg kapuit az olyan országokból érkező betegek előtt, mint az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország, folyamatosan versenyeznek egymással, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák.

Ne feledje, hogy nem minden magyar fogorvos hajtotta végre ezeket a beruházásokat a technológiába, a képzésbe és a létesítményekbe. Ez azt jelenti, hogy ne csak a lehető legolcsóbb kezelést keresse. Végezze el saját kutatását, nézze meg az interneten a magyarországi fogászati turizmus értékeléseit, és tegyen fel sok kérdést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön által kiválasztott klinika az Ön által igényelt szintű ellátást nyújtja.

Fogászati implantátumok beültetése Magyarországon

Miután megtalálta a klinikát, amellyel elégedett, részt kell vennie egy konzultáción. Ez elengedhetetlen a kezelés megtervezéséhez, a pontos költségek kiszámításához, és ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van.

A konzultációk gyakran ingyenesek, egyes klinikák pedig odáig is elmennek, hogy ingyenes repülőtéri transzfert kínálnak, sőt, akár a repülőjegy költségét is megtérítik, ha a javasolt kezelésre vállalkozik.

A szükséges idő hossza és a szükséges látogatások száma az Ön implantátumainak típusától függ.

Az implantációs eljárás

A hagyományos implantátumok behelyezése szakaszosan történik. Először magát az implantátumot helyezik be az állcsontba, és az ínyszövetet visszavarrják a helyére. Négy-hat hónapig tart, amíg az implantátum beágyazódik és összeforr a csonttal.

A következő látogatás alkalmával a felépítményt beillesztik, és Ön ideiglenes koronát kaphat, hogy azt befedje. Körülbelül két héttel később itt az ideje, hogy megmérjék a száját, hogy az implantátum korona vagy híd tökéletesen illeszkedjen. A gyártás általában néhány napot vesz igénybe, ezalatt hazamehet, vagy élvezheti a mini szünetet.

Az egész eljárás három-négy látogatást igényel több hónapra elosztva.

All-on-4 implantátumok

Az All-on-4 implantátumok Magyarországon mindössze egy nap alatt beilleszthetők, így a magyarországi fogászati implantátumokkal rendelkező páciensek körében népszerű választásnak számítanak. Mivel csak négy implantátumra van szükség az alsó állkapocsban és hatra a felső állkapocsban, ezért olcsóbbak is, mint egy teljes szájban alkalmazott hagyományos implantátum.

A pácienseknek továbbra is javasolhatják, hogy néhány napig maradjanak, hogy a fogorvos ellenőrizni tudja a fejlődést, de nem szükséges egy hétig maradni. Kezdetben ideiglenes műfogsorokat illesztenek be, és néhány hónap múlva vissza kell térnie, hogy azokat végleges készletre cseréljék.

Az Ön számára megfelelő fogorvos megtalálása

A magyarországi fogorvosok választéka kissé nyomasztó lehet, amikor elkezdi mérlegelni a lehetőségeket. Szerencsére mi már kiválasztottuk azokat a fogorvosokat, akiket a minőség, az ellátás és a szolgáltatás magas színvonala alapján a legjobbak között tartunk számon Magyarországon (itt olvashat arról, hogyan választjuk ki a klinikákat).

Ezekkel a klinikákkal ingyenes árajánlatért felveheti a kapcsolatot, ha az alábbi linkre kattint, és megadja elérhetőségét.

Javasoljuk, hogy mielőtt külföldi kezelésre indulna, konzultáljon szokásos fogorvosával tanácsért. Ő képes lesz azonosítani az esetlegesen fennálló szájegészségügyi problémákat, amelyek megakadályozhatják a külföldi fogászati implantátumok vagy egyéb kezelések elvégzését. Előfordulhat az is, hogy szükség lesz egy panoráma röntgenfelvételre, amelyet a pontos árajánlat elkészítéséhez el kell küldenie a magyarországi klinikára.

A fogorvosának feltett kérdések

Miközben kutat, hogy megtalálja az Ön igényeinek legmegfelelőbb magyarországi fogorvost, itt van néhány kérdés, amit érdemes feltennie, hogy minden alapot lefedjen:

  • Hogyan biztosítják a konzultációkat?
  • Mikor kap fix árat a kezelésre?
  • Mit tartalmaz az ár, és mi az, amiért külön kell fizetnie?
  • Milyen akkreditációval rendelkeznek?
  • Milyen ellátást nyújtanak a felépülés során?
  • Milyen utógondozásról kell gondoskodnia hazatérése után?
  • Nyújtanak-e biztosítást és/vagy garanciát?
  • Mi történik, ha visszatérése után komplikációk lépnek fel?

Vélemények a magyarországi fogorvosokról

Ha a magyarországi fogászati ellátási lehetőségeket kutatja, a vélemények fontos részét képezik a folyamatnak. Szeretné tudni, hogy milyenek voltak a tapasztalatok más emberek számára, akik olyan kezelésekben részesültek Magyarországon, mint a korona, a furnér és a fogászati implantátumok.

De az interneten elérhető rengeteg információ (és nem mind őszinte) miatt kissé túlterheltnek érezheti magát. Hogy megkönnyítsük a dolgát, összegyűjtöttünk néhány hasznos megjegyzést és tanácsot azoktól az emberektől, akik már jártak Magyarországon fogászati beavatkozásra. Itt a következő információkat találja :

  • A Magyarországon elérhető fogászati kezelések típusai
  • Az ügynökségen keresztül történő foglalás előnyei
  • Mire számíthat érkezéskor
  • Hogyan válasszon klinikát
  • Lehetséges hátrányok

Ezek mind pozitív dolgok, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor megpróbálja eldönteni, hogy a fogászati turizmus megfelelő-e az Ön számára. Ha még nem olvasta el a külföldi fogászati kezelésről szóló útmutatónkat, további tippekért és információkért olvassa el.

Ha szeretne képet kapni arról, hogy mennyibe fog kerülni a fogászati műtét, most kérhet ingyenes árajánlatot. Csak adjon meg néhány adatot, és hamarosan tájékoztatást kap az ajánlott magyarországi fogorvosok által végzett kezelés költségeiről.

Következtetés

Világos, hogy miért választják oly sokan a magyarországi fogászati implantátumkezelést. Az ország jól megalapozott hírnévvel rendelkezik, ha fogászati turizmusról van szó. Ennek ellenére még mindig sok mindent figyelembe kell venni, amikor eldönti, hogy a magyarországi fogászati turizmus megfelelő-e az Ön számára.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített Önnek megérteni a lehetőségeket, és felkészülni az utazásra, ha úgy dönt, hogy belevág.

Ne felejtse el, hogy az alábbi gombra kattintva ingyenes árajánlatot kaphat magyarországi fogászati műtétjére. Csak adjon meg néhány adatot, és fogászati turizmusért felelős képviselőnk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egy kötelezettség nélküli árajánlatot ad az Ön által igényelt munkára. Meglepődhet, hogy mennyit spórolhat, ha külföldre utazik magyarországi kezelésre!

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️