Fogászati implantátumok Törökországban

fogászati implantátum
Írta Émilie

Fogászati implantátumot szeretne beültetni Törökországban, Isztambulban? Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat a sikeres fogászati implantátumokért Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi fogászati implantációs műtétekről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és a nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül egy fogászati implantátum Törökországban?

Isztambulban egy fogászati implantátum átlagosan 400 euróba kerül. Ez az ár tartalmazza a csavart és a felépítményt. A fogászati korona 140 euróba kerül. All-inclusive csomagot kínálunk: implantátum, csavar, felépítmény, korona, taxi és szálloda Isztambulban.

Az eljárást helyi érzéstelenítésben végezzük, és foganként körülbelül 1 órát vesz igénybe. A műtét a gyógyulási folyamat miatt 2 utazást igényel Isztambulba. Egy utazás a csavar, és egy utazás 3 hónappal később a korona miatt.

A fogászati implantátumok költsége Törökországban

NucleOss® fogászati implantátum279 €
Medigma® fogászati implantátum339 €
Medentika® fogászati implantátum379 €
Nobel-Biocare® fogászati implantátum500 €
Astra® fogászati implantátum570 €
Straumann® fogászati implantátum679 €

A fogászati implantátumok gyönyörű fogakat és elbűvölő mosolyt biztosítanak Önnek, de mindenekelőtt helyreállítják a fogak elsődleges funkcióját: a rágást. A fogászati turizmus a Boszporuszon lehet a válasz a tökéletes mosoly eléréséhez.

Mire vár még, hogy fogászati implantátumot válasszon Törökországban? Kövesse az útmutatót.

Schéma d'implant dentaire avec la couronne, le pilier et la vis.
A fogászati implantátum ábrája a koronával, az abutmenttel és a csavarral.

Mi az a fogászati implantátum Törökországban?

A fogászati implantátum az állcsontba helyezett mesterséges gyökér. Csavar formájában helyettesíti a hiányzó vagy sérült fog gyökerét, hogy műfogat kaphasson. Ezeket implantátummal támogatott fogpótlásoknak nevezzük.

A fogászati implantátum a fog és az állcsont között lengéscsillapítóként működve egy 10-15 mm-es rúd, amely a műfog rögzítési pontjaként szolgál.

Pácienseink előtte és utána készült fotói

Miért érdemes fogászati implantátumot beültetni?

Íme az előnyök:

  • Hatékony és kényelmes rágás
  • Jobb beszéd
  • Jó szájhigiénia
  • Gyönyörű mosoly
  • Nagyobb önbizalom és a gátlások megszűnése

Mikor kell elvégeztetni?

A fogászati implantátum beültetéséhez a páciensnek el kell veszítenie a fogat és a gyökeret is. Teljesen kifejlett állkapcsokon jöhet szóba. Ha az íny rossz állapotban van, csontátültetésre vagy sinusliftre lehet szükség.

Célszerű megvárni, amíg az állkapocscsont teljesen kifejlődik, mielőtt fogászati kezelési tervhez folyamodna Isztambulban, Izmirben vagy Antalyában. Ezért ajánlatosmegvárni 18 éves kor át, mielőtt Törökországban fogpótlást végeztetne.

A HIV-fertőzöttek is jogosultak a fogbeültetésre.

Schéma d'un implant dentaire
A fogászati implantátum ábrája

A következő egészségügyi állapotok viszont nem kompatibilisek a külföldi fogbeültetéssel: autoimmun betegség, reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, magas vérnyomás és veseelégtelenség.

Milyen típusú implantátumot válasszak Törökországban?

Anyagok

Pácienseinknek az esetek 70%-ábantitániumot ajánlunk, mivel előnyös tulajdonságai: kiváló hő-, mechanikai és korrózióállósága miatt. Emellett biokompatibilis a testtel.

Acirkónium-dioxidot gyakrabban használják a fogbeültetéshez. A cirkónium-dioxid keményebb, mint a titán, és az ellenállóképessége is nagyon hatékony.

A márkák

Itt vannak az általunk ajánlott márkák:

  • NucleOss® fogászati implantátum: az olcsó fogászati implantátumok márkája, amely nagyon népszerű Isztambulban. Megfizethető ára nem jelenti azt, hogy rossz minőségű. Éppen ellenkezőleg, ez az FDA orvosi szervezete által az egyik leginkább ajánlott implantátum.
  • Medentika® fogászati implantátum: a fogpótlások gyártásáról ismert német márka. Nagyra értékelik a minőségéért és a gyártási pontosságáért, ami gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a fogászati implantológiát.
  • Straumann® fogászati implantátumok: innovatív, csúcskategóriás márka. A világ legnagyobb implantátum szállítója, beleértve Törökországot is. Ez az implantátumok Rolls Royce-ja.
logo Straumann

Hogyan zajlik az eljárás Isztambulban?

A kapcsolatfelvétel

Az első konzultációra online kerül sor. Ez az első kapcsolatfelvétel a fogorvos, az orvosi koordinátor és a páciens között. Ő a szükséges információk összegyűjtésére összpontosít: kórtörténet, fényképek az állkapocsról stb. a fogászati implantátum lehetőségének megállapításához.

A helyszíni konzultáció

A második konzultációra Törökországban kerül sor. Több röntgenfelvétel készül 3D-s képalkotó technika segítségével. Az íny- és csontszöveteket elemzik, és fogászati lenyomatot vesznek.

A fogászati implantátum beillesztése

Ez a művelet magában foglalja az implantátum beültetését az ínybe, hogy gyökérként működjön. A sebész bemetszést végez az ínyen, hogy eltávolítsa az ínylebenyét. Ezután mélyre fúrja az implantátum behelyezéséhez.

A sebész az íny összevarrásával és egy gyógyító csavar behelyezésével fejezi be a beavatkozást. Ideiglenes fogkorona is felszerelésre kerülhet.

Pose d'un implant dentaire dans une gencive
Fogászati implantátum behelyezése az ínybe

A gyógyulási fázis

Az ínyt hagyják pihenni, amíg az implantátum összeolvad a csonttal. Ez a fázis 2-3 hónapig is eltarthat. Ebben az időszakban elengedhetetlen a kifogástalan szájhigiénia fenntartása. A sebész által javasolt gyógyszereket is be kell szednie.

A fog behelyezése

Ez az utolsó szakasz a fogpótlás beillesztését jelenti az implantátumra. A sebész egy felépítményt használ, amelyet az implantátumra csavaroz. Ez szolgál majd a műfog alapjául. A fogpótlást a szomszédos fogak formájához, méretéhez és színéhez igazítják.

Tudjon meg többet a törökországi fogászati sebészetről.

Mennyi ideig tart egy fogászati implantátum beültetése Isztambulban?

Egy kezelés 1-3 óra között lehet. A fogászati implantátum beültetésének időtartama nagyban függ a beültetendő implantátumok számától. A fogorvos szakértelme és szakszerűsége is meghatározza a szükséges időt.

Cabinet dentaire à Istanbul
Fogászati sebészet Isztambulban

Fáj a fogászati implantátum beültetése?

A fogászati implantátum beültetése Isztambulban fájdalommentes. Helyi érzéstelenítésben történik. A műtét után és a gyógyulási időszakban azonban előfordulhat, hogy némi kellemetlenséget érez az állkapcsában és az ínyében.

A fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedése segít Önnek jobban átvészelni a gyógyulási fázist. Másrészt előfordulhatnak olyan mellékhatások, mint a duzzanat, ödéma vagy kisebb vérzés.

A duzzanat csökkentéséhez elegendő a duzzadt területre 20 percig alkalmazott jégpakolás.

Hány fogászati implantátum helyezhető be egyszerre?

Egy műtét során 4-8 fogászati implantátum helyezhető be. A műtétet általános érzéstelenítésben végzik.

Az alábbiakban ismertetjük a több implantátum egy műtét során történő behelyezésének technikáit:

Az All-on-4 technika

Ennek során a műtét napján egyszerre 4 fogászati implantátumot helyeznek be. A 4 implantátumot egy fémrúdra csavarozzák össze. Ugyanezen a napon ideiglenes fogpótlásokat is beillesztünk, amelyeket később, a gyógyulás után végleges fogpótlásra cserélünk.

További információ: All-on-4 fogászati kezelés Isztambulban

Schéma d'implant dentaire all-on-4
Az all-on-4 fogászati implantátum ábrája

Az All-on-6 technika

Ennél a technikánál egyszerre 6 implantátumot ültetnek be az új fogpótlások tartásának megerősítése érdekében. Olyan személyek kezelésére ajánljuk, akik már hosszú ideje fogatlanok.

Schéma d'implant dentaire all-on-6
Az all-on-6 fogászati implantátum ábrája

További információ: All-on-6 fogászati kezelés Isztambulban

Mennyi ideig tart a tartózkodás Isztambulban egy fogászati implantátum beültetése esetén?

A törökországi fogászati implantációs eljárás két isztambuli látogatást igényel:

  • Az első orvosi tartózkodás Isztambulban 5 napig tart, és lehetővé teszi az implantátum beültetését az ínyszövetbe;
  • A második isztambuli orvosi látogatásra a gyógyulás után, 3 hónapon belül kerül sor, és 8 napig tart a fogpótlás beillesztése céljából. Meg kell jegyezni, hogy a fogpótlást akár 6 hónap elteltével is be lehet illeszteni. Minél tovább vár, annál biztosabb a jó gyógyulás.
Magnifique panoramique d'Istanbul avec une vue sur le Bosphore
Csodálatos panoráma Isztambulra a Boszporuszra néző kilátással

Óvintézkedések

A fogászati implantátum sikerének és az optimális gyógyulásnak a biztosítása érdekében az alábbi óvintézkedéseket kell megtennie:

  • Hagyja abba a dohányzást;
  • Néhány héttel a műtét előtt hagyjon abba minden orvosi kezelést. Ne szedjen aszpirint vagy gyulladáscsökkentő készítményeket néhány nappal a műtét előtt;
  • A műtét előtt ne végezzen megerőltető tevékenységet;
  • Naponta tartsa fenn a megfelelő szájhigiéniát;
  • A műtétet követő hetekben ne fogyasszon meleg ételeket;
  • Fogyasszon folyékony, nem túl fűszeres ételeket. Korlátozza a cukros italok fogyasztását, inkább a sima vizet részesítse előnyben;
  • Kerülje az arcon alvást. Kerülje az arcon alvást, inkább aludjon a hátán;

Mennyi ideig nem lehet dohányozni a fogászati implantátum beültetése után?

A fogászati implantátumok beültetése után javasoljuk, hogy hagyja abba a dohányzást. Ennek oka, hogy a dohányosoknál nagyobb a kockázata annak, hogy a csontbeültetést követően fertőzés alakul ki. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy a dohányzásról egyik napról a másikra leszokni nem könnyű.

Csak azt tudjuk javasolni, hogy a lehető legjobban korlátozza a fogyasztását, hogy lépésről lépésre tudjon leszokni a szokásról, és csak 3-4 hónappal az implantátum beültetése után kezdje újra a dohányzást.

Coordinatrice avec une patiente
Koordinátor egy pácienssel

Hogy kényelmesebbé tegyük az utazását, speciális szolgáltatásokat kínálunk a fogyatékkal élők számára.

Törökországi orvosi útjának előkészítése

Úgy döntött, hogy megkockáztatja, és elrepül Isztambulba, hogy gyönyörű fogsorát megformáltassa? Koordinátorunk megtervezheti az utazását.

1. lépés: Válassza ki a legjobb törökországi fogászati klinikát

Egy jó sebész szakértelme teszi egy rendelő vagy klinika hírnevét. Ezért a törökországi fogászati implantátumklinika kiválasztásakor hagyatkozzon a fogorvos hírnevére: szakértelmére, a páciensek beszámolóira és az előtte-utána fotókra.

2. lépés: Felkészülés a tartózkodásra

A legtöbb isztambuli fogászati klinika all-inclusive csomagokat kínál: repülőjegyek, transzfer, szállás és fogászati műtét Törökországban. Az ilyen típusú csomagok nagyon praktikusak, mivel az utazással kapcsolatos összes költséget a koordinátor intézi és szervezi.

Videó a törökországi fogászati implantátumokról

A legjobb törökországi városok olcsó fogászati beavatkozásokhoz

Isztambul

A török főváros, Isztambul tökéletes hely arra, hogy visszakapja mosolyát. A repülőjegy Párizsból Isztambulba 140 euróba kerül. Ami a szállást illeti, Isztambulban egy luxusszállodai tartózkodás átlagosan 60 euróba kerül éjszakánként.

Végül a bájos török fővárosban való közlekedés is nagyon egyszerű. Egy 1 km-es taxiút mindössze 0,45 euróba kerül.

Izmir vagy Antalya

Az Égei-tengeren fekvő kikötőváros, Izmir Törökország egyik legvonzóbb városa. Izmir luxusszállodái éjszakánként 50 euróért nyitják meg kapuikat.

A szállodából a klinikára való eljutás is messze nem lesz gond ebben a fenséges török kikötővárosban. Izmirben vagy Antalyában a taxik átlagosan 0,53 euróba kerülnek 1 kilométerre.

Lásd még: Hollywoodi mosoly Törökországban

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A fogászati implantátumokkal kapcsolatban van néhány ritka kockázat:

  • Íny- és csontkárosodás ;
  • Az erek károsodása;
  • Idegkárosodás ;
  • Arcüregproblémák;
  • Az implantátum törése;
  • Fogászati fertőzés.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a megfelelő sebészt Isztambulban, Izmirben vagy Antalyában, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert, hogy elkerülje a kellemetlenségeket.

Meg kell jegyezni, hogy az iszlámban a fogászati implantátum beültetése nem számít haramnak. Ez halal és elfogadható, ha egy hiba kiküszöbölésére használják.

coordinatrice à Istanbul
Az orvosi becslés elkészítése a koordinátor által

Mennyibe kerül egy fogászati implantátum Törökországban?

Egy fogászati implantátum átlagos költsége Törökországban 350 euró. A legjobb márkájú implantátum a Straumann®, amely 550 euróba kerül. Ez az ár tartalmazza az implantátumot, a felépítményt és a porcelán- vagy cirkóniumkoronát, valamint a műtét utáni utókezelést.

Ez az ár változhat, ha csontpótlásra vagy arcüregtömésre van szükség. Ha Törökországot választja, garantáltan akár 70%-kal kevesebbet fizet, mint Európában, és biztos lehet az ellátás minőségében.


Ha nehezen tud választani, mi segítünk Önnek, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a tapasztalataiból, és biztosítsa, hogy a törökországi fogászati implantátum-beültetés sikeres legyen.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tart egy fogászati implantátum Törökországban?

A gyártók általában garantálják, hogy implantátumaik 10-15 évig tartanak. A valóságban azonban a fogászati implantátumok élettartama – Törökországban és máshol is – ennél sokkal hosszabb. A protézis akár a páciens egész életét is kibírhatja.

A fogászati implantátum behelyezése teljesen fájdalommentes, mivel a páciens helyi érzéstelenítésben részesül. A Törökországban alkalmazott modern technikák biztosítják, hogy a terület, ahol a fogsebész dolgozik, tökéletesen alszik.

A törökországi fogászati implantátumok sikerességi aránya optimális. Ez 90 és 98% között mozog, ami megfelel az európai átlagnak. Ez az arány nem csak magára a behelyezésre és az azt követő hetekre vonatkozik, hanem az implantátum hosszú távú tartósságára is, miután begyógyult.

A fogászati implantátumot közvetlenül az állcsontba rögzítik. Ezért független. A híd ezzel szemben a pótolandó fogakkal szomszédos fogakon nyugszik. Ez azzal jár, hogy a fogak leépítése érdekében devitalizálni kell őket, ami szégyen, ha egészségesek.

A Törökországban leggyakrabban használt márkák nemzetközileg elismertek. Ezek a Straumann (svájci), a Medentika (német), a Nobel Biocare (svéd), a BioHorizons (amerikai), a MIS Implants (izraeli) és a Neodent (brazil).

Egy implantátum beültetése két törökországi látogatást igényel. Az első 3 napot vesz igénybe az implantátum beültetése, amely 1-3 órát vesz igénybe. A második 2 napig tart a korona beillesztése, ami kevesebb mint 1 órát vesz igénybe. a két látogatás között 3-6 hónap telik el.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️