Fogászati burkolatok Magyarországon

dental veneer ár magyarország budapest 1
Írta Manuella

Minden, amit a magyarországi foghomlokzatról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Budapesten? Tippjeink a sikeres magyarországi fogászati furnérozáshoz.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a magyarországi foghomlokzatról, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a fogászati furnér Magyarországon?

Magyarországon egy kompozit foghomlokzat 200 és 300 euró, egy kerámia foghomlokzat pedig 300 és 400 euró közötti összegbe kerül. A foghomlokzat burkolásának ára a felhasznált anyagtól, a páciens összetettségétől, a sebész hírnevétől és a tartózkodás hosszától függően változik.

A foghomlokzat típusaiÁr euróban
Kompozit foghomlokzat235 €
Kerámia foghomlokzat350 €
Porcelán burkolat320 €
Cirkónium fogászati burkolat230 €
E-max foghomlokzat300 €

Fogászati burkolatok: fogászati kezelés Magyarországon

A fogászati burkolatok a fogászat egyik legnépszerűbb kezelései közé tartoznak. Ez a fajta kezelés helyreállítja a fogak ragyogását és esztétikus eredményt biztosít.

A foghomlokzati burkolatok azonban viszonylag drágák, és mivel kényelmi kezelésnek minősülnek, a francia társadalombiztosítási rendszer nem téríti meg a költségeket. Ha úgy szeretne foghéjhéjakat készíttetni, hogy ne tegye tönkre a pénztárcáját, akkor máshol keressen.

Ezek között Magyarország több okból is nagyon népszerű célpont. Minden további nélkül megtudhatja, hogy miért érdemes Magyarországon foghéjhéjakat készíttetni.

Mi is az a foghomlokzat?

A fogászati furnér egy vékony porcelánréteg, amelyet a frontfogakra helyeznek fel. Fehér, ez a foghomlokzat lehetővé teszi, hogy egészséges és mindenekelőtt rendkívül esztétikus fogai legyenek. A fogászati furnérok nagyon vékonyak, általában nem vastagabbak 0,6 vagy 0,7 mm-nél.

Ez egy olyan héj, amelyet csak a fog látható részére illesztenek. Más szóval a fog hátsó része fedetlen marad, ami esztétikailag nem jelent különbséget.

A fogászati burkolatok tehát a kozmetikai fogászat részét képezik, ami azt jelenti, hogy nem a betegség gyógyítása vagy a fog gyógyítása a fő cél, hanem a fogakvizuális megjelenésénekjavítása.

Kik számára előnyös a fogászati furnérok alkalmazása?

Sok olyan páciens van, akinek a fogászati burkolatok megfelelő kezelést jelentenek. Mindenekelőtt mindazok, akiknek sárga fogaik vannak, és akiknél a fogfehérítés nem hozott meggyőző eredményt.

De ez a fajta fogászati kezelés alkalmas mindazok számára is , akiknek egyéb hibák vannak a frontfogaikban, például átfedés, fogak közötti hézagok vagy bármilyen kellemetlen helyzet.

Fogászati burkolatok, mely fogakra?

Mint már említettük, a fogászati furnérok olyan protézisek, amelyek a fogak megjelenésének javítására szolgálnak. Semmiképpen sem olyan fogászati kezelés, amelynek célja a fogak vagy fogászati patológiák gyógyítása.

Következésképpen a fogászati furnérnak csak akkor van értelme, ha látható fogakra, azaz a frontfogakra alkalmazzák. Egyes fogorvosok az előzápfogakra kezdik alkalmazni a foghéjakat, így például egy mosolyban látható összes fog fehér és jól formázott lesz.

Ezen a ponton túl egyáltalán nincs értelme a foghéjhéjakat felhordani, mivel ezek a területek a mindennapi életben láthatatlanok.

Lásd még: Fogászati implantátumok Magyarországon

A fogászati burkolatok előnyei

Mint láttuk, a fogászati burkolatok számos előnnyel járnak a páciens számára. Gyakorlatilag a foghomlokzati burkolatok előnyei 3 alapvető pontban foglalhatók össze:

  • Megváltoztatja a fogakszínét: a foghomlokzati burkolatok megbízhatóbb és mindenekelőtt tartósabb eredményt nyújtanak, mint a hagyományos fogfehérítési módszerek. Ez utóbbiakat gyakran kritizálják vegyes eredményeik miatt.
  • Helytelen fogsor korrigálása: a fogászati furnérok jó megoldást jelentenek a legkifejezettebbfogsorhibák elfedésére is. Azok számára, akik szeretnék elkerülni a fogszabályozó kezelést, ez a módszer ideális.
  • Javítja a fogak formáját: a fogászati furnérok a túl kicsi, törött vagy egyszerűen csak tökéletlen fogakkal kapcsolatos problémákat is korrigálják.

Mint láthatja, a fogászati furnérok szinte minden elképzelhető hibát elfednek a frontfogakon. Egyszerű, hatékony megoldást jelent azon páciensek számára, akik vonzó, ragyogó mosolyukat szeretnék helyreállítani anélkül, hogy hosszadalmas, összetett kezelésen kellene átesniük.

Magyarország, a fogászati furnérok egyik legkedveltebb célpontja

Magyarország az egyik olyan ország, ahol a legmagasabb az orvosi turizmus a fogászati kezelések, különösen a foghéjhéj-behelyezések tekintetében. Számos előnye van a Magyarországon történő foghomlokzat-felhelyezésnek, kezdve a költségmegtakarítással.

A magyarországi foghomlokzati burkolatok árai lényegesen kedvezőbbek, mint Európában. Európában egy foghomlokzatburkolat ára 600 és 1000 euró közötti összegre tehető, míg Magyarországon ez az ár mindössze 350-400 euró. Ha több foghomlokzatot is felhelyeztetünk, akkor a különbséget meg kell szorozni.

Kiszámolhatjuk, mennyit spórolhat, ha Magyarországra megy, különösen azért, mert a foghomlokzatot nem fedezi a társadalombiztosítás. Vannak olyan esetek, amikor a költségeket a kölcsönös biztosítás vagy a kiegészítő egészségbiztosítás fedezi, de ezek rendkívül ritkák.

Kifogástalan minőségű ellátás

Bár Magyarországon a fogászati kezelés megfizethető áron érhető el, ez természetesen nem megy a minőség rovására. Az ország híres a tapasztalt és nagy szakértelemmel rendelkező fogorvosok minőségéről, valamint a felszerelés minőségéről.

A budapesti és az ország más városaiban található klinikák a legmodernebb berendezésekkel vannak felszerelve, amelyek megfelelnek a legújabb orvosi fejlesztéseknek. Így amikor Magyarországon felhelyezi a fogászati burkolatokat, biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb kezekbe kerül, hogy a lehető legjobb módon végezzék el a kezelést.

Az ár és a minőség a legfontosabb tényezők, ha ezt az országot választja fogászati turizmusa helyszínéül.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért ilyen kedvezőek az árak, ha a minőség legalább olyan jó, mint az európai kezeléseké. A válasz igen egyszerű, és a magyarországi életszínvonalhoz és vásárlóerőhöz kapcsolódik, amely sokkal alacsonyabb, mint Európában. Ennek eredményeként a fogászati és általában az orvosi ellátás sokkal olcsóbb.

Lásd még: Fogászati burkolatok Törökországban

Miért érdemes Magyarországot választani a többi ország közül?

Meg kell jegyezni, hogy nem Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol minőségi fogászati ellátást kínálnak nagyon kedvező áron. Az olyan országok, mint Törökország, hasonló szolgáltatásokat kínálnak. Miért érdemes tehát kifejezetten Magyarországot választani, és előnyben részesíteni más úti célokkal szemben?

Közeli és olcsó utazás

Földrajzilag Magyarország viszonylag közel van Európához. Ez azt az előnyt nyújtja, hogy olcsón és gyorsan utazhat fogászati kezelésre. Más országokkal ellentétben Magyarországon a fogászati burkolatok gyorsan felszerelhetők, rövid, megfizethető repülőjáratokkal.

Nagyon szigorú higiéniai előírások

Mivel Magyarország az Európai Unió tagja, a klinikákon alkalmazott higiéniai intézkedések és előírások megegyeznek az európai és az uniós országokéval.

Ezek a szabványok híresen a legszigorúbbak közé tartoznak a világon, így garantálva az Ön fogászati kezelésének optimális biztonságát. Kevés más, az orvosi és fogászati turizmusáról híres ország büszkélkedhet ugyanezekkel az előírásokkal. Ez ismét egy jelentős előny, amely Magyarország javára billenti a mérleg nyelvét.

A magyarországi foghomlokzat típusai

A Magyarországon felhelyezhető foghomlokzatokat többféle kategóriába sorolhatjuk. Ezeket a különböző típusú foghéjlemezeket az anyag jellege különbözteti meg, amelyből készülnek. Nem minden foghomlokzatburkolat rendelkezik azonos tulajdonságokkal, és a páciens profiljától függően többé-kevésbé alkalmas.

Kompozit burkolatok

A kompozitgyanta furnérok a piacon a legolcsóbbak közé tartoznak. Nagyon kedvező árúak, ezért népszerűek a viszonylag alacsony költségvetésű páciensek körében. A kompozit furnérok a foghézagok fedésére is kiválóan alkalmasak. Tartósságuk azonban korlátozott, várható élettartamuk körülbelül 5 év.

Cirkónium burkolatok

Itt a kerámia burkolatot cirkónium vázra helyezik. Ez az anyag szintén rendkívül hatékonyan teszi esztétikusabbá fogait.

Szilárdsága miatt a cirkónium biztosítja, hogy a foghéjhéjak hosszabb ideig tartsanak. Ráadásul nem engedi át a fényt, így még a legjobban sérült fogak esetében is hatékony, amelyek fehérebbnek tűnnek, mint valaha.

Lásd még: A Lumineers foghomlokzat ára Törökországban

E-max burkolatok

Az E-max fogászati furnérok porcelánból készülnek. A legjobb minőséget kínálják a piacon, valamint rendkívül tartósak. Amellett, hogy esztétikusak, az E-max foghomlokzatok összehasonlíthatatlanul valósághűek, így gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a valódi fogaktól. Az E-max foghomlokzatok több mint 15 évig bírják romlás nélkül, mindig ugyanazt a ragyogó fehér mosolyt nyújtva.

A jelentős előnyökért cserébe az E-max foghomlokzatok a legdrágábbak a piacon.

Lásd még: Az Emax fogászati burkolatok ára Törökországban

A fogászati furnérok előtte és utána fotói

Hogyan történik a foghomlokzat felhelyezése Magyarországon

Ha felkeres egy magyarországi fogászati klinikát vagy rendelőt, a foghomlokzat felhelyezése számos lépést foglal magában.

Első interjú és a furnér megformázása

Mindenekelőtt első találkozót egyeztet a fogorvosával, aki részletesen elmagyarázza, hogy milyen típusú beavatkozásra készül. Ezt követően folytatja az előkészítést.

Ennek során az Ön fogainak külső felületéből 0,6-0,7 mm-t, a fogak szélső felületéből pedig körülbelül 1,5 mm-t távolít el. Ez megfelel a majdan felhelyezendő foghomlokzat vastagságának.

Ezután a fogorvos lenyomatot vesz az Ön fogainak alakjáról, mivel a foghéjakat az Ön fogazatához igazodva kell méretre gyártani.

A forma mellett ezen a beszélgetésen dől el a felszerelendő foghéjhéj pontos színe is, a fehér számos árnyalata közül. A fogorvos tanácsot adhat Önnek, hogy milyen árnyalatot válasszon az Ön profiljának megfelelően, de a végső választás az Öné.

Ezen az első találkozón a fogorvos ideiglenes foghéjakat is felhelyez, hogy időközben megvédje a fogait.

A furnérok elkészítése

Az egyedi készítésű foghomlokzati furnérok elkészítése 3-5 napot vesz igénybe, az elkészítendő furnérok számától, a megformálás nehézségétől és a fogorvos tapasztalatától függően. A művelet munkanapokon történik. Ezalatt Ön élvezheti az országban töltött napokat, mint turista.

A furnérok felhelyezése

Végül elérkezik a nagy nap. A sebész eltávolítja a már felhelyezett ideiglenes burkolatokat, majd a végleges burkolatok felhelyezésére kerül sor. A műtétet a higiéniai előírások maximális tiszteletben tartásával végzik, mivel e szabályok be nem tartása azt eredményezheti, hogy a furnérokat egyáltalán nem illesztik be. Önnek már csak annyi a dolga, hogy megcsodálja az eredményt!

Hogyan válasszam ki a magyarországi fogászati klinikát?

Tudnia kell, hogy bár a fogászati furnérok nem a legbonyolultabb eljárás, feltétlenül hozzáértő sebésznek kell felhelyeznie őket. A higiénia hiánya vagy a nem megfelelően felhelyezett furnér megfertőzheti az ínyét, nem is beszélve arról, hogy a furnért el kell távolítani és újat kell felhelyezni.

Ezért feltétlenül fontos, hogy magas színvonalú fogászati klinikát vagy rendelőt válasszon. Bár Magyarország híres a minőségi fogászati ellátásról, nem minden fogorvos egyforma az országban. Vannak hozzáértő sebészek és vannak olyanok is, akik sokkal kevésbé.

A választáshoz ragaszkodjon az ország legelismertebb klinikáihoz. Konzultálhat szakosodott ügynökségekkel is, amelyek a legjobb klinikákhoz intéznek Önnek időpontot.

Mi több, ezek az ügynökségek a többiről is gondoskodnak, lefoglalják Önnek a repülőjegyet és a szállodai szobát!

Mennyibe kerül egy fogászati furnér Magyarországon?

A végső kérdés! És az, ami páciensek százezreit készteti arra, hogy a magyarországi foghomlokzatot válasszák, az ennek a műtétnek a költsége. A Duna partján akár 50%-kal olcsóbb lehet a fogászati műtét ára, mint Európában.

Számítson arra, hogy 200 és 400 euró közötti összeget kell fizetnie egy Emax vagy Lumineers foghomlokzatburkolatért Budapesten. Ez az ár azonban a felhasznált anyagoktól, a beavatkozás bonyolultságától és a sebész hírnevétől függően változik. Pontos árért és Budapest legjobb kozmetikai sebészének véleményéért kérjen személyre szabott árajánlatot.


Ha nehezére esik a választás, mi segítünk, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️