Fogászati implantátumok Spanyolországban

fogorvosi rendelő spanyolország 2

A spanyolországi fogászati implantátum ára és a magas sikerességi arány Barcelonában vagy Madridban sok embert vonzott, akik új mosolyra vágynak.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a spanyolországi fogászati implantátumokról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészekkel. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A fogászati implantátum ára Spanyolországban

Egy fogászati implantátum ára Spanyolországban 1000 euró. Az Ön igényeitől függően az all-inclusive csomag 800 és 1200 euró között változhat.

Fogászati implantátum Spanyolországban1000 €

A fogászati implantátumok az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált ak. Egy vagy több hiányzó fog vagy foggyökér pótlására használják esztétikai és emésztés-egészségügyi okokból. A cél a rágás kényelmesebbé tétele, a fonáció javítása és a mosoly helyreállítása.

A fogászati implantátumok a kivehető fogpótlások alátámasztására is használhatók, kényelmesebbé és funkcionálisabbá téve azokat. Ez a gyakorlat nagyon népszerű modern módszerré vált a fogorvosok körében. Fogászati implantátum beültetésén gondolkodik Spanyolországban? Ez a cikk az Ibériai-félszigeten fekvő európai országban ismerteti az eljárással kapcsolatos főbb kérdéseket.

Mi az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy mesterséges, általában kúp alakú gyökér, amely egyfajta titánból, cirkónium-dioxidból vagy polimerből készült csavarból áll. Ezt az állcsontba, különösen az alsó állkapocsba helyezik be a hiányzó fog pótlására. Hossza 6-13 mm, átmérője pedig 3-6 mm lehet.

A csatlakozó lehetővé teszi egy felépítmény rögzítését az íny alatt, hogy szükség szerint megtámassza a kerámia fogkoronát vagy hidat. A fogászati implantátumokat azonban csontátültetésnek kell megelőznie, hogy a hiányzó csonttérfogatot pótolni lehessen.

Ezt nevezzük osszeointegrációnak, vagyis az új csontsejtek vándorlásának. Az implantátum felszíne és az állcsont között 2-3 hónap alatt erős mechanikai kötés jön létre. Ez egy stabil horgonyt képez a rágóerő támogatására vagy egy rögzített vagy kivehető protézis fogadására. Együtt lehetővé teszik, hogy a páciens visszanyerje az egészséges fogak kényelmét.

Miért érdemes fogászati implantátumot beültetni?

Az implantátumok rögzített fogpótlások. Egy hiányzó fog vagy fogcsoport pótlására szolgálnak az állkapocs jóléte érdekében.

Az implantátum behelyezése a természetes fog rögzítési pontját reprodukálja, és szilárdan rögzíti a kivehető fogpótlást. Meg kell jegyezni, hogy a fogpótlások néha megnehezítik a rágást.

Ez a műtét hatékonyan megőrzi a csontsűrűséget és megakadályozza az arcizmok ellazulását. Esztétikai szempontból a protézis és az implantátum kombinációja a természetes fogazathoz közeli eredményt garantál.

Miért érdemes fogászati implantátumot beültetni Spanyolországban?

A klinikák a világ minden táján kínálják ezt a fajta műtétet. A számla azonban egyes helyeken magas lehet, a költségtérítés pedig nagyon alacsony vagy nem létezik. A páciensnek komoly kiadásokat kell viselnie.

Ha úgy dönt, hogy Spanyolországban fogászati implantátumokat ültet be, akkor lehetőséget kap arra, hogy magas színvonalú, képzett sebészek által nyújtott szolgáltatásban részesüljön, elfogadható áron. Amellett, hogy Spanyolország közel van és könnyen megközelíthető, az európaiak körében nagyon népszerű úti cél. Kellemes környezetváltozás, és az időjárás egész évben enyhe.

Milyen az ideális jelölt profilja ennek a műtétnek?

A fogászati implantátumok behelyezése Spanyolországban komoly műtét. Sok páciens szeretné pótolni a hiányzó fogakat. Mielőtt bármilyen műtétre sor kerülne, meg kell felelniük bizonyos feltételeknek ahhoz, hogy ideális jelöltnek minősüljenek.

Az első lépés az implantológiai konzultáció. A fogorvos számos vizsgálatot és röntgenfelvételt végez az állkapocsról és a fogakról. Ez a szakasz lehetővé teszi annak felmérését, hogy a páciens alkalmas-e implantátum beültetésére.

A szükséges feltételek között szerepelnek a következők

  • Általános egészségi állapot, a műtétre készülő személynek jó egészségi állapotban kell lennie. A kontrollálatlan cukorbetegség vagy szívbetegség jelenléte jelentős kockázatnak teszi ki őket.
  • Jó szájhigiénia: az ínynek, ahová az implantátumokat beültetik, teljesen egészségesnek kell lennie. Ezek a feltételek biztosítják a fogászati implantátumok hosszú élettartamát. Ezért elengedhetetlen, hogy a legjobb szájhigiénés szokásokat sajátítsa el, mint például a mindennapos gondos fogmosás és szükség esetén fogselyem használata. A fogorvosnál történő rendszeres ellenőrzés szintén elengedhetetlen.
  • Megfelelő csontsűrűség, hogy a fogászati implantátumok megfelelően beilleszthetők legyenek az állcsontba. Tisztában kell lennie azzal, hogy ha késlekedik a hiányzó fog pótlásával, a csont mennyisége fokozatosan csökkenhet. Ennek felméréséhez panorámafogászati röntgenfelvételt kell készíteni.
  • Az emberek akkor kaphatnak implantátumot, ha állkapcsuk növekedése befejeződött.

A fogászati implantátumok ellenjavalltak a következő esetekben :

  • Súlyos és aktív parodontális betegség,
  • Erős dohányzás,
  • Bruxizmus vagy fogcsikorgatás.

Néhány tipp, mielőtt belevágna a dologba

Készen áll a merészkedésre? Van néhány tipp a műtét előtt, amit érdemes figyelembe venni. Kezdje azzal, hogy még a műtét előtt néhány hónapig felhagy a dohányzással. A műtét előtt és után 10 napig kerülje az aszpirin és a gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedését is. A D-napon a szervezetének szüksége van egy jó adag energiára. Ezért megfelelően kell étkeznie, hacsak fogorvosa másként nem tanácsolja.

A könnyű, könnyen emészthető ételek megteszik a hatásukat. Emellett viseljen kényelmes, bő ruházatot, és távolítsa el a sminket. Ne felejtse el bevenni a fogorvos által előírt gyógyszereket. A műtét előtt helyi érzéstelenítésben, de nem általános érzéstelenítésben részesül.

Hogyan zajlik a műtét?

A fogorvosok akkor kínálják a pácienseknek a fogbeültetés lehetőségét Spanyolországban, ha a fogak természetes támasza teljesen károsodott, és nehezen vagy egyáltalán nem menthető meg. Ezt a mesterséges titángyökeret az állcsonthoz rögzítik. Ezt követően foghíddal vagy koronával egészítik ki.

Sok páciens, aki elvesztette fogait, igénybe veszi ezt a fajta kezelést, hogy nagyobb kényelemre tegyen szert, és visszanyerje gátlástalan mosolyát. A siker érdekében erősen ajánlott a tapasztalt szakemberek bevonása. A műtét több szakaszon megy keresztül.

Az implantációt megelőző konzultáció

Az implantológiai konzultáció döntő szakasza a műtét sikerének. Ez magában foglalja a páciens szája állapotának alapos felmérését. A fogsebész számos vizsgálatot végez a fogakon, az ínyen és az állkapcson, hogy megállapítsa az implantátum beültetésének megvalósíthatóságát.

A radiológiai felmérés tökéletes áttekintést nyújt a rendelkezésre álló csont mennyiségéről. A CT-vizsgálat pontosabb információkat nyújt a kezelési terv meghatározásához. Az egyre teljesebb adatok beszerzésével csökken a szövődmények kockázata.

A kezelőorvosnak tudnia kell :

  • Általános egészségi állapot,
  • Szájüregi egészség,
  • 3D röntgen és CT vizsgálat eredményei,
  • Orvosi kórtörténet,
  • Különböző vérvizsgálatok,
  • Szájlenyomatok,
  • Fog- és arcképek stb

Az adatok elemzése után a kezelő szakember árajánlatot nyújt be. Tájékoztatja a pácienst az implantációs kezelés választásáról, költségéről és időtartamáról.

Előzetes gyógykezelés

Miután a páciens megerősítette a műtétet, a fogorvos az esettől függően felírja a premedikációs receptet. Ez alapvetően antibiotikumos borogatást, fájdalomcsillapítót és szájvizet tartalmaz.

Megelőző intézkedésként ezeket a gyógyszereket a gyulladás és a fertőzés kockázatának megelőzésére használják. A betegeknek a műtét előtt egy órával fájdalomcsillapítót is be kell venniük.

A fogászati implantátum beillesztése

A műtéti eljárás fájdalommentes, és helyi érzéstelenítésben, teljesen steril környezetben történik. Az implantátum behelyezéséhez a kezelőorvos bemetszést végez az ínyen, hogy elérje a csontot.

A gyógyulási fázis

A műtét elvégzése és az implantátumok behelyezése után a sebész folytatja a varratszedést. Meg kell várnia, amíg az ínyszövet begyógyul. Ez az osszeointegrációs fázis, amelynek során a titánból készült mesterséges gyökér az alveoláris csonthoz rögzül.

Ez idő alatt esztétikai okokból ideiglenes protézis is felhelyezhető. A csont és az ínyszövet gyógyulása akár 9 hónapig is eltarthat.

A protetikai fázis

Miután az ínyszövet teljesen meggyógyult, a fogorvos behelyezi a kerámia pótfogat. A fogtechnikus a lenyomatokból egy méretre szabott modellt készít, hogy Ön valóban kényelmesen érezze magát.

A műtét utáni óvintézkedések

A spanyolországi fogorvosok rendszeres ellenőrzéseket végeznek. Emellett szájhigiéniai kezeléseket is ajánlanak, hogy elkerüljék a szövődményeket. Ellenkező esetben gyulladások, például ínygyulladás (ínygyulladás) vagy periimplantitisz (az implantátum körüli szövetek) léphetnek fel.

A műtét után néhány nappal fájdalom, duzzanat vagy enyhe vérzés jelentkezhet. De ne essen pánikba! A duzzanat csökkentéséhez elegendő egy jégpakolás. Egy fájdalomcsillapító tabletta segít a fájdalmas érzés eloszlatásában. Semmiképpen ne egyen vagy igyon semmi olyat, ami túl forró.

Mennyibe kerül a műtét?

Aspanyol fogászati klinikák 1000 eurót kérnek egy teljes fogászati implantátumért. Ez az ár tartalmazza a műtét előtti konzultációt, a röntgent, az érzéstelenítést, az implantátumot, a felépítményt, a koronát és a gyógyszereket.


Ha nehezen tud dönteni, mi kedvezményes áron segítünk Önnek a műtét sikerében.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️