Csontpótlás Magyarországon

csontpótlás ára magyarország 1 1
Írta Laurence

A “csontátültetés” kifejezés talán kicsit ijesztően hangzik, de valójában nem az! A csontátültetést Budapesten csontpótlásnak is nevezik.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a magyarországi csontpótlásról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A csontátültetés ára Magyarországon

Egy csontátültetés átlagos költsége Magyarországon Budapesten 800 €. Az Ön igényeitől függően az ár 700 eurótól 900 euróig terjedhet.

EljárásÁr Magyarország
Csontátültetés800 €

Mi az a csontátültetés?

A “csontátültetés” kifejezés talán kicsit ijesztően hangzik, de valójában nem az! A csontátültetés Magyarországon Budapesten, más néven csontpótlás, egy egyszerű, gyors és hihetetlenül gyakori eljárás.

Régebben csontot vettek a test egy másik részéből, általában az állkapocs vagy a csípő egy másik részéből, és szemcséket adtak hozzá az érintett területhez. Az utóbbi években a granulátum vagy szarvasmarha-, vagy szintetikus. Ha Ön semmiképpen nem szeretné, hogy állati eredetű anyagot használjanak fel, kérjük, ezt az időpont egyeztetéskor jelezze.

Honnan tudom, hogy szükségem van-e csontátültetésre?

Amikor Budapesten jelentkezik, feltétlenül küldjön egy röntgenfelvételt a kezelendő területről. Ha csak egy területet kell kezelni, egy kis röntgenfelvétel is elegendő lehet ahhoz, hogy nagyjából meg tudja becsülni a költségeket, de ha több területet vagy az egész szájat kell kezelni, akkor panoráma röntgenfelvételre (OPG) lesz szükség.

Miért csontpótlás Magyarországon?

Az állkapcsában lévő alveoláris csontnak egyetlen funkciója van: a fogak megtartása. Ha egy fog hiányzik, a csontra már nincs szükség, és elkezd lebomlani.

Ha végül úgy dönt, hogy implantátumot szeretne, vagy észreveszi, hogy az arca elkezdett megereszkedni, először csontátültetésre lesz szüksége, hogy az implantátumot a helyén tartsa. Más okokból is veszíthet csontot.

  • Parodontitis
  • Az arcot ért trauma, például baleset következtében
  • Fejlődési vagy genetikai rendellenességek

Fájdalmas a csontátültetés?

Az állcsontban nincs sok ideg, így az eljárás nem olyan fájdalmas, mint gondolná. A kényelmének növelése érdekében azonban helyi érzéstelenítést kap, hogy az eljárás fájdalommentes legyen.

Választhatja az altatást is. Az érintett terület utána akár két napig is fájdalmas lehet, és Ön az Ön által választott fájdalomcsillapítót, például ibuprofent és/vagy paracetamolt szedhet.

Milyen kockázatokkal jár a csontátültetés?

A csontátültetés Magyarországon nagyon gyakori, és gyakran szerves részét képezi az implantátumbeültetésnek. Ez egy egyszerű ambuláns eljárás, amely általában nem okoz problémát. A fertőzés kockázata fennáll, és egyesek antibiotikumot kapnak arra az esetre, ha ez bekövetkezne.

A csontátültetés típusai Budapesten

A csontátültetésnek három típusa létezik, attól függően, hogy mennyi csontot kell helyreállítani, és hogy az implantátumot hova kell behelyezni az állkapocsban. Ezeket kis, közepes és nagy csonttranszplantátumoknak lehet elképzelni.

Kicsi csontgraft vagy csontgraft

Ezeket a foghúzással egy időben végzik, és megelőzik a csontfelszívódást. Ez egy olcsó eljárás Magyarországon, körülbelül 180 euróba kerül foganként.

Egy kis mennyiségű hidroxiapatitot, egy szemcsés szintetikus anyagot helyeznek be a fogágyba, amelyet egy membrán és néhány feloldható öltés tart a helyén. A következő hónapokban az Ön saját csontja az apatitot vázként használja fel, hogy növekedjen és stabil környezetet alakítson ki az implantátum számára.

Közepes csontátültetés

Ha a fog vagy fogak már hosszabb ideje hiányoznak, a fogorvos egy kis bemetszést végez az érintett területen, előkészíti a csontfelszínt, és az állkapocs egy másik részéből származó forgácsot helyez be hidroxiapatit szemcsékkel együtt, vagy gyakrabban csak apatitot. A graftot egy membrán tartja a helyén, majd összevarrják.

Nagy csontátültetés

Ezt olyan embereknél kell elvégezni, akik nagyon hosszú ideje fogak nélkül maradtak, általában műfogsorral rendelkezőknél. Olyan kevés csont maradt, hogy már nem tudják viselni a műfogsorukat.

Az eljárás Budapesten ugyanaz, mint az átlagos csontátültetésnél, de sokkal hosszabb időbe telik, amíg a természetes csont kellő magasságot és szélességet fejleszt az implantátumok befogadásához. Néha szükség van a csípőből vagy a sípcsontból származó csont felhasználására.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️