Fogászati híd árak Magyarországon

fogászati híd magyarországi ár 1 1
Írta Manuella

A Magyarországon készült foghíd akkor alkalmazható, ha fogai között foghézag van, de a szomszédos fogak egészségesek.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a magyarországi foghidakról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A foghíd ára Magyarországon

Egy foghíd átlagos ára Magyarországon Budapesten 580 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 540 eurótól 620 euróig terjedhet.

EljárásÁr Magyarország
Foghíd580 €

Mi az a foghíd?

Számos oka van annak, hogy miért veszítünk el fogakat. Ez lehet az öregedés, baleset vagy betegség miatt. Bármi legyen is az ok, ezek a tényezők negatív hatással vannak a mindennapi életére. Már nem élvezheti kedvenc ételeit, elveszíti önbizalmát, örömét és természetes mosolyát. Mindezen problémákon javíthat egy magyarországi foghíddal.

Mi okozza a rossz fogakat?

  • A hiányzó fogak rágási problémákat okoznak
  • Nehezebb a mosolygás
  • Az ételt nem lehet kellőképpen megrágni, ami emésztési problémákhoz vezet.
  • A fogak nélküli íny alatt az állkapocscsont romlani kezd, és jelentősen meggyengül.

Hogyan pótolhatók a hiányzó fogak?

Budapesti fogorvosaink mindig olyan megoldásokat javasolnak, amelyekkel maximalizálható az Ön egészsége, céljai, kényelme, biztonsága és esztétikája. Válassza a Meilleureclinique.fr-t, hogy kiválaszthassa a legjobb helyet foghídjának Magyarországon.

Foghidak természetes fogaira

A foghíd Magyarországon akkor alkalmazható, ha fogai között foghézag van, de a szomszédos fogak egészségesek. Ebben az esetben a réssel szomszédos fogakat lecsiszolják, és a híd támasztékaként használják. Ez egy 3 darab foghíd Magyarországon, amely 3 koronából áll, és a fogak közötti rést tölti ki. A foghíd nagyobb foghézagok esetén is alkalmazható, ha két vagy akár három fog is hiányzik.

Ebben az esetben a híd 4 vagy 5 elemből is állhat, de a támaszok száma mindig kettő. Ezek a fogak közötti rés két végén helyezkednek el, és a hidakat a támaszokhoz rögzítik. Lehetséges 6 vagy több elemből álló híd is, de ebben az esetben egy támasznak, azaz egy fognak a fogak közötti tér középső részén kell lennie.

Több egymás melletti fogat érintő súlyos fogvesztés esetén fogorvosaink cirkónium hidat vagy porcelán hidat javasolnak a frontális területen. Ezek a fémmentes hidak egyedileg készülnek, hogy színben és formában illeszkedjenek az Ön természetes fogaihoz. A különbség a természetes fogak és a magyarországi foghíd között gyakorlatilag nem létezik, észrevehetetlen.

Ha a zápfogak területén van fogvesztése, akkor nagy valószínűséggel fémkoronával egybeolvasztott porcelánhíd javasolt. Azért előnyösebb a molárisoknál, mert rugalmasabb, mint a cirkónium, és jobban bírja a rágás okozta terhelést. Emellett esztétikus megoldás is, bár nem olyan tökéletes, mint a cirkónium vagy a porcelán, és tökéletesen működik a moláris régióban. Ha hollywoodi mosolyra vágyik, a moláris régióba cirkóniumhíd is beilleszthető, de ehhez alapos orvosi vizsgálat szükséges.

A hidaknak is megfelelő szájápolásra, jó szájhigiéniára és rendszeres tisztításra, valamint 12 hónapon keresztül rendszeres fogorvosi ellenőrzésre van szükségük, csakúgy, mint a valódi fogaknak.

Feltételek, amelyek mellett a beültetés nem lehetséges:

  • Ha Ön erős dohányos.
  • Ha Ön 14 év alatti.
  • Ha Ön rákos megbetegedésben szenved.
  • Alkoholizmus.
  • Súlyos cukorbetegség.
  • Csontritkulás.

A hidak előnyei a természetes fogakkal szemben:

  • Gyors és egyszerű megoldás néhány napon belül
  • Maximalizálja a hiányzó fogak formáját és színét

Ha a természetes fogakra helyezett híd mellett dönt, akkor az egyetlen budapesti látogatással 3-5 nap alatt elvégezhető. Miután a támasztófogak elkészültek, ideiglenes koronákat kap a fogak védelmére, amíg a végleges hidat megkapja.

Implantátum alapú hidak

Ez a leghatékonyabb, legjobb és legnépszerűbb eljárás a hiányzó fogak pótlására. Olyan helyeken alkalmazható, ahol nincsenek olyan egészséges fogak, amelyek a híd támasztékaként szolgálhatnának. Az önimplantátum stabil támasztékot biztosít a híd mindkét oldalán. Stabilabb, tartósabb és kevésbé problémás, mint a természetes fogakra rögzített hidak.

A fogászati implantátummal támogatott hidak előnyei Budapesten :

  • Nem kell egészséges, ép fogakat csiszolni a támaszokhoz. Az egészséges fogak hosszú ideig épek maradnak.
  • A pótlás 40-50 évig stabil marad.
  • Ugyanolyan terhelést ad a csontnak, mint egy természetes fog, így az állcsont nem gyengül.
  • Maximális stabilitást biztosít a hídnak.
  • A csavar (a híd felépítménye) nem mozdul el, és élete végéig megtartja a helyét az állcsontban.
  • A rágóképesség évtizedekig garantált, és a beültetett fog a legkeményebb rágásokat is kibírja.

Fogorvosaink és pácienseink szerint az implantátummal támogatott hidak a legmegbízhatóbb, legerősebb, legtartósabb és legköltséghatékonyabb megoldások, ha több fog hiányzik.

Ha implantátummal támogatott híd mellett dönt, akkor két alkalommal kell Budapestre jönnie. Az első látogatás során, amely 2-3 napig tart, a fogászati csavarokat (felépítményeket) helyezik be, majd a 3-6 hónapos gyógyulási időszak után visszatérhet a végleges hídért. A végleges híd elkészítése 4-5 munkanapot vesz igénybe. A gyógyulási időszak alatt ideiglenes részleges protézist kaphat a rágóképesség és az esztétikum helyreállítása érdekében.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️