Szakállátültetés Törökországban

szakáll átültetés Törökország 1
Írta Émilie

Minden, amit a törökországi szakáll- és bajuszátültetésről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres törökországi szakáll- és bajuszátültetéshez.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi szakállátültetésről, és segít lefoglalni a műtétet képzett orvosoknál. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A szakállátültetés ára Törökországban

A törökországi szakállátültetés átlagos költsége 1500 euró. Ez az ár a beültetett graftok számától, a páciens egyedi igényeitől, az érzéstelenítés típusától és a hajpótlékoktól függően változik. Helyi érzéstelenítésben a beavatkozás 7 órát vesz igénybe ambulánsan. A minimális tartózkodás Isztambulban 4 nap. A végeredmény 5 hónapon belül látható.

Szakállátültetés1500 €
Bajuszátültetés1700 €
Szakáll bajusz2200 €
PRP kezelés100 €

Előszó

A szakáll ma már a fiatalság, de az érettség szimbóluma is, a szakáll szilárdan gyökerezik a férfi kultúrában, és része a férfi vonzerejének. Inkább ápolt, mint bozontos, inkább felkent, mint tökéletesen nyírt, a férfiasság jelzőjévé vált.

Egy olyan társadalomban, amely fejlődött, ahol a férfiak már gondoskodnak magukról, a szakáll rendkívül szimbolikus és forradalmian újszerűvé vált. Azt akarjuk, hogy mindenáron nőjön, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy mindenféle olajokkal és krémekkel hangsúlyozzuk a növekedését.

Simulation avant après
Előtte és utána szimuláció

Ha pedig nem vagy ilyen szerencsés, és nincs sok szőrzeted, akkor is van megoldás, amely lehetővé teszi, hogy olyan férfias szakállad legyen, mint a naptárakban szereplő modelleknek: a szakállátültetés. A férfiak körében egyre népszerűbb szakállátültetés, akárcsak a hajátültetés, egyfajta műtét, amely lehetővé teszi, hogy az arcszőrzet sűrűbben nőjön.

Pácienseink előtte és utána készült fotói

Minden, amit a törökországi szakállátültetésről tudni kell

Férfias attribútum, a szakáll és a bajusz a férfias férfi önbizalmát jelenti. Fontos arckiegészítő, sok esetben az arc vagy az áll kedvezőtlen arányait is elfedhetik. Esztétikai és néha kulturális okokból a férfiak büszkén viselnek szakállat. Ez önbecsülésük szimbóluma.

Az arcszőrzet azonban nem minden férfira jellemző. És számos okból kifolyólag egyes férfiak nem képesek természetes módon teljes szakállat növeszteni. A szakálltranszplantáció a sűrű, sűrű szakáll növekedésének ösztönzésére szolgáló átültetési technikákhoz tüszőegységeket használ.

Patient avant une greffe de barbe
Páciens a szakállátültetés előtt

A genetikai hajlam, a baleseti hegek, a betegségek, a pubertáskori pattanások és a hormonális szeszélyek befolyásolhatják az arcszőrzet növekedését. Ezen okok miatt a természetes szakáll ritkás és egyenetlen lehet.

Egyes férfiaknál előfordulhat, hogy soha nem ér el egy bizonyos hosszúságot, vagy egyszerűen nem is létezik. Sok esetben ez igazi komplexushoz és önbizalomvesztéshez vezethet, mivel a férfiasság csorbát szenved.

Így, hogy korrigáljuk ezt a szakáll nélküli arcot, a kozmetikai sebészet technikájához folyamodunk. A törökországi szakállátültetés egy igen jó hírű módszer a sűrű, egyenletes arcszőrzet elérésére, feltéve persze, hogy szakember végzi.

Mi az a szakállátültetés?

A szakállátültetés egy olyan kozmetikai műtét, amelynek célja a szakáll és a bajusz szőrhiányának korrigálása. Az arcbőrbe szőrtüszők beültetéséből áll, hogy pótolják a sűrűség hiányát. A szőrtüszőket egy sűrűbb területről vonják ki.

Az implantátumokat általában a nyak területéről nyerik ki, ahol a szőrzet a szakálléhoz hasonló, így természetes eredményt ad.

A szakállátültetést a klinikán szakértő végzi, magas technológiai színvonalú és fájdalommentes eljárásokkal. Isztambuli klinikánkon a szakállhajbeültetést egy neves plasztikai sebész végzi.

Mikor érdemes szakállátültetést végezni?

Bár a kozmetikai szakállműtétnek nincsenek komoly ellenjavallatai, a szakállátültetés Törökországban 20 és 22 éves kortól végezhető. Különösen ajánlott a pubertás elmúltával, mivel meg kell várni, amíg a hormonok stabilizálódnak.

Patient après une greffe de barbe
Páciens a szakállátültetés után

Az is fontos, hogy már több éve rendszeresen borotválkozzon, mielőtt szakállátültetést fontolgatna. Minden esetben biztosnak kell lennie a döntésében, mivel aműtét visszafordíthatatlan, és a szakállszőr átültetés megérdemli, hogy megmaradjon.

Mik az ellenjavallatok?

A szakállátültetési műtét szakáll nélküli emberek számára alkalmas. Mint minden műtétnél, itt is lehetnek ellenjavallatok. Először is, nem alkalmas véralvadási problémákkal küzdő vagy véralvadásgátló kezelés alatt álló betegek számára.

A transzplantáció ezekben az esetekben nem jöhet szóba. A szív- és érrendszeri betegségekre hajlamos embereknek szintén konzultálniuk kell sebészükkel, mielőtt fontolóra vennék az ilyen műtétet.

Elővigyázatosságból és a kielégítő eredmény biztosítása érdekében a törökszakáll-átültetést egészséges bőrön kell elvégezni. A fertőzött vagy égett bőr nem alkalmas a bajusz- vagy szakállátültetésre. A bőr egészségi állapotát előzetes konzultációval lehet megállapítani.

Lehetnek egyéb ellenjavallatok is, amelyeket a sebész az első konzultáció során említ. A HIV-fertőzöttek is alkalmasak.

Patient après une greffe de barbe
Páciens szakállátültetés után

Mikor érdemes ezt a műtétet választani?

  • Hiányzó vagy szinte nem is létező szakáll
  • Rosszul formázott szakáll, ami rendezetlenné teszi azt
  • Vékony, ritkás szakáll
  • Lyukak a szakállban
  • Egyenetlen szőrnövekedés
  • Nincs bajusz

Hány graftra van szükség?

A szükséges graftok száma attól függ, hogy hol történik az implantátum beültetése. Szakállátültetés végezhető a pajeszon, a bajuszon, a kecskeszakállon és az arcon. Íme egy becslés a szakállátültetéshez szükséges graftok számáról:

  • Pajesz: 300-800 graft
  • Bajusz: 250-500 graft
  • Kecskeszakáll: 600-800 graft
  • Arc: 1.200-2.400 transzplantáció

A betegek nagyon gyakran választják a teljes szakállbeültetést. Lehetőség van azonban arra is, hogy csak a graft egy részét végezzék el, ahol több szőrszálra van szükség. A sebésszel való előzetes konzultáció segít meghatározni az Ön igényeit.

A szakállátültetés módszerei

A hajátültetéshez hasonlóan a törökországi szakállátültetést is két speciális technikával végzik. Az isztambuli klinikánk által alkalmazott legnépszerűbb módszerek közé tartozik a FUE módszer és a DHI módszer.

Mindkét módszer modern high-tech és nem invazív eljárásokat alkalmaz. Az esztétikai sebészünk által elsajátított szakállátültetés Törökországban 99%-os sikerességi aránnyal rendelkezik.

Simulation photo avant et après une greffe de barbe
Fotószimuláció a szakállátültetés előtt és után

FUE szakállátültetés

A FUE vagy Follicular Unit Extraction szakállátültetés férfiak számára a legbiztonságosabb technika az arcszőrzet átültetéséhez. Ez egy rendkívül fejlett eljárás, amely nagy pontosságot biztosít a graftok egységbeültetése során.

A FUE grafting során a hajszálakat a donor területről vonják ki, majd a recipiens területre ültetik be. A graftok beültetése a szőrszálak igazítását, a szőrcsatornák bőrben való megnyitását és a gumók elhelyezését követi a kívánt szakáll sűrűségének megfelelően. A természetes eredmény érdekében a graftokat egyenként, a természetes szőrnövekedés vonalát követve helyezik el.

A graftok beültetéséhez a szakáll területére a sebész egy acél- vagy zafírpengével ellátott elektromos mikropunccsal mikrometszéseket ejt a felhámon, hogy beültesse a szőrtüszőket. Ezek a mikrometszések maguktól begyógyulnak.

Itt a sebész választhat, hogy acélpengét vagy zafírpengét használ. Ez utóbbit FUE-Sapphire néven ismerjük. A zafír penge meglehetősen puha és egészséges.

Jobban gyógyul és csökkenti a fertőzés kockázatát. Ráadásul a graft természetes és fájdalommentes.

Chirurgien capillaire
Hajsebész

A törökországi szakállátültetéshez a FUE eljárással körülbelül 5-6 órát kell a műtőasztalon töltenie. A műtét időtartama az átültetendő graftok számától függően változik.

PRP kezelés

A FUE transzplantációt PRP vagy Platelet Rich Plasma (vérlemezkékben gazdag plazma) kezelés követheti. Ez azonban nem kötelező. Ez a kezelés javítja a beültetés utáni beültetést és a jövőbeli hajszálak újranövekedését. Emellett fokozza a FUE transzplantáció utáni gyógyulást is.

DHI szakállátültetés

A DHI vagy Direct Hair Implantation szakállátültetési technika egészséges és mindenekelőtt nagyon gyors eljárás. Ez egy forradalmi módszer, amely lehetővé teszi, hogy a szakállátültetés mindössze 2-3 óra alatt elvégezhető legyen.

A DHI hajbeültetés során a sebész egy toll segítségével egyenként távolítja el a szőrtüszőket a donor területről. Ugyanezzel a tollal a sebész beülteti a graftokat a fogadó területre. A műtét szisztémás. Amint egy graftot eltávolítanak, azt gyorsan beültetik.

Ezáltal csökken az az az idő, amíg a testen kívül van. Ugyanis minél hosszabb ideig van a graft a levegőben, annál nagyobb a valószínűsége, hogy vírusok vagy mikrobák fertőzik meg. Ráadásul a donor területe kevesebb ideig marad nyitva, ami javítja a gyógyulást.

Chirurgien capillaire
Hajsebész

Ez a HID-toll egy mikropengével van felszerelve, amely a kis bemetszéseket magán a recipiens terület bőrén végzi. Mi több, injekció nélkül juttatja be az érzéstelenítőt. Ezáltal a műtét gyakorlatilag fájdalommentessé válik.

A penge zafírkőből készült. Ez egészséges és biztonságos mind a páciens, mind a sebész számára. Ezzel a technikával az isztambuli szakállátültetések nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, mind a műtét, mind maguk az eredmények tekintetében.

Hogyan történik a szakállátültetés Törökországban?

A szakállátültetés Törökországban, és különösen isztambuli klinikánkon a lehető legjobb körülmények között történik. Az első lépés egy első kapcsolatfelvétel vagy konzultáció az Ön igényeinek meghatározása érdekében.

Az első konzultáció

Az első konzultáció a klinikán lévő csapatunkkal való kapcsolatfelvétel pontja. Ez történhet online, és egyfajta hajdiagnózis lesz. A kezdeti konzultáció során megvizsgáljuk

  • Az Ön okát, amiért szakállátültetést szeretne
  • Az Ön szőrzetének jellege és állapota: nincs szakálla, ritkás szakálla vagy lyukas a bajusza?
  • A szakállátültetéshez szükséges információk: korábbi betegségek, egészségi állapot stb.
Homme avec une barbe
Szakállas férfi

A török sebész kérhet egy fényképet is a jelenlegi arcáról, hogy lássa a graftolási lehetőségeket. Kérhet árajánlatot is, hogy megtudja, mennyibe kerül a törökországi szakállátültetés.

A második konzultáció

Ez a második találkozó a törökországi szakállátültetéshez egy lépéssel tovább megy a szakállbeültetési eljárásokban. A sebész kérésére vérvizsgálatokat végezhetnek, hogy megállapítsák az implantátum hatékonyságát.

Ezen a második konzultáción a sebész a szükséges graftok számát és a legmegfelelőbb technikát is meg tudja határozni. Ekkor kerül sor a műtét időpontjának meghatározására is.

A szakállátültetés napja

A műtét napján klinikánk csapata gondoskodik Önről. A műtét előtt mind fizikailag, mind pszichésen felkészítjük Önt. Az egész műtét alatt orvosi támogatásban részesül.

Patient avant une greffe de barbe
Páciens a szakállátültetés előtt

Ha a sebész FUE technikát alkalmaz, a műtét 4-6 órát vesz igénybe. A graftok eltávolítása után és a beültetés előtt 10-15 perces szünetet tartunk. A beültetés megkezdése után nem szabad szünetet tartani, mivel fennáll a veszélye annak, hogy a graftokat túl sokáig hagyják a szabadban.

Ha a sebész a DHI-technikát alkalmazza, a műtét 2-3 órát vesz igénybe. A megengedett rövid szünetek akkor vannak, amikor könnyíteni kell magán.

A műtét után

A műtét befejezése után a beültetett területet gyógyító géllel vagy kenőccsel fedjük be. A páciensnek 3 napig kell rajta tartania, arcmosás nélkül. A következő napokban kerülnie kell az arc napozását.

Ajánlott a pihenés időszaka, de ha kedvet érez Isztambul felfedezéséhez, menjen ki fedett ruhában. Egy kalap vagy egy kis sál megteszi a hatását. Egy másik lehetőség, hogy este menjen ki, amikor kevesebb a napsütés. Isztambul és az ezeregy éjszaka megér egy látogatást.

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A szakállátültetésnek lehetnek ritka kockázatai:

  • A szőrtüsző károsodása;
  • Láz és fejfájás;
  • Pattanások és benőtt szőrszálak;
  • Ideiglenes hegesedés;
  • Viszketés és bőrgyulladás;
  • Bőrreakciók.

Ezért bízzon bennünk, amikor az isztambuli sebész kiválasztásáról van szó, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Vegye figyelembe, hogy az iszlám vallásban a szakállátültetés nem haram. Halal és elfogadott, ha a cél egy hiba eltávolítása.

Photo après une greffe de barbe
Fotó a szakállátültetés után

A mozgáskorlátozottak (mozgáskorlátozottak) orvosi útjának egyszerűsítése érdekében létesítményünk teljesen hozzáférhető a kerekesszékkel közlekedők számára.

Milyen eredményekkel jár a törökországi szakállátültetés után?

A törökországi szakállátültetés első látható eredményei a műtétet követő 6-8 hét után lesznek láthatóak. Egy hét elteltével a beültetett terület visszanyeri természetes megjelenését. A graftok nagy része le fog hullani, ami a jó gyógyulás és így a biztos visszanövés jele.

6-8 hónap elteltével már szép, természetes szakállat láthat, amely visszaadja önbizalmát. A szakáll 12 hónap elteltével sűrűvé válik. A jó karbantartás szexivé teszi és fokozza férfiasságodat.

A törökországi szakállátültetés után betartandó óvintézkedések

Míg a hajátültetés nagy része a sebész szakértelmén alapul, addig a másik része az óvintézkedéseken, amelyeket az átültetés után meg kell tennie. A legfontosabbak a következők :

  • A műtét után 3 napig ne mossa meg az arcát.
  • Néhány hétig inkább a hátán, mint az oldalán aludjon, hogy elkerülje a graftok sérülését
  • Ne viseljen motoros sisakot, és 2-3 hétig kerülje a napozást.
  • A műtét után 6 hónapig védje magát naptejjel vagy hidratáló krémmel
  • Használjon a sebész által ajánlott megfelelő kozmetikai termékeket; ne használjon szappant vagy kölnit.
Chirugien capillaire
Hajsebész

Hogyan kell sampont használni a török szakállátültetés után?

Azátültetett területet 10 napig szárazon kell tartani. Nem szabad mosni. A sampon alkalmazásához javasoljuk, hogy menjen el a fodrászhoz, és mosógépben mossa meg a haját.

Ami a szakáll samponozását illeti, körülbelül 1 hónapot kell várnia, mielőtt alaposan megtisztítja. Alkalmazzon kíméletes, megfelelő sampont. Ne hagyja a sampont túl sokáig a bőrén. Öblítse le bő tiszta vízzel.

Mikor kell borotválkozni a szakállátültetés után?

A szakállátültetés utáni első borotválkozásra a műtét után 2 hónappal kerül sor. A szakáll borotválásával meg kell várnia, amíg a graftok le nem hullanak, és valódi visszanövés nem jelentkezik. A sebész minden esetben elvégzi a műtét utáni ellenőrzést, hogy figyelemmel kísérje a gyógyulás előrehaladását és a szakállátültetés eredményét.

Photo avant et après une greffe de barbe en Turquie
Fotó a törökországi szakállátültetés előtt és után

Szakállátültetésre való felkészülés Törökországban

Ön úgy döntött, hogy belevág és szakállátültetést végeztet Törökországban. Nem tudja, milyen eljárásokat kell követnie? Íme néhány lépés, amit nem szeretne kihagyni:

A sebész kiválasztása

Több internetes keresés után válassza ki a sebészt a szakértelme, hírneve, tapasztalata és a műtétei eredményei alapján. A weboldal, a közösségi hálózatok és a szájhagyomány a legjobb szövetségesei a megfelelő sebész megtalálásában Törökországban.

A mi klinikánk az egyik legjobb Isztambulban. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a hajsebészet terén, a hajátültetéstől aszakállbeültetésig. Nálunk 100%-os az elégedettségi arány.

Utazásának előkészítése

Utazhat egy orvosi turisztikai ügynökségen keresztül, amely all-inclusive csomagot kínál Önnek az ott tartózkodásához: repülőjegyek, szállás, klinika, műtéti költségek, ellátás az ott tartózkodás alatt stb.

Ön is kipróbálhatja a kalandot, és megszervezheti saját maga. A biztonságos tartózkodás érdekében az all-inclusive csomagot ajánljuk.

Illustration sur la greffe de barbe FUE
FUE szakállátültetés illusztráció

Mennyibe kerül egy szakállátültetés Törökországban?

Törökországban a szakállátültetés költsége 1500 euró. A minimális ár 1 200 euró, a maximális pedig 1 800 euró. Ez az ár tartalmazza a graftot, az érzéstelenítést és a műtét utáni gyógyszeres kezelést, és függ a sebész tapasztalatától és a klinika hírnevétől.


Pontosabb, személyre szabott árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal. Örömmel segítünk Önnek.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Hány graftra van szükség?

Minden attól függ, hogy mit kell beültetni. Egy lábszár esetében körülbelül 250 graft elegendő. Egy arc esetében 350-600 graftra van szükség. A kecskeszakáll és a felső ajak területére 250 és 650 graft között.

A törökországi szakállátültetési eljárás nem fájdalmas. Bár a bőrön bemetszéseket ejtenek, a műtétet helyi érzéstelenítésben végzik. Így a páciens semmit sem érez.

Igen, az átültetett szakállszőrzet tartós, és ugyanúgy megújul, mint a normál haj. A tüszőket a fejbőr olyan területeiről szedik le, amelyeket nem érint az androgenetikus hajhullás.

A hegesedés a műtét velejárója. A szakállátültetés sem kivétel ez alól. A FUE transzplantációs eljárás is hegeket hagy maga után. Ezek azonban mikroszkopikusak és szabad szemmel nem láthatók.

A szakállátültetés eredménye nem mindig látható azonnal. Eleinte a szőrszálak túl finomnak és idegennek tűnnek. Körülbelül 6 hónap elteltével olyanok lesznek, mint a többi.

A törökországi szakállátültetéshez legalább 4 napot kell hagyni az eljárásra. Maga a műtét 3-6 órát vesz igénybe, attól függően, hogy a sebésznek hány graftot kell beültetnie és milyen módszert alkalmaz.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️