Szakállátültetés Spanyolországban

szakáll átültetés spanyolország 1

Ha szakállának nincs sűrűsége vagy lyukas a szakálla, a spanyolországi szakállátültetés lehet a megfelelő megoldás. Olyan szakállat kaphat, amilyet keres, tökéletesen természetes megjelenéssel.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a spanyolországi szakállátültetésről, és segít lefoglalni a műtétet képzett plasztikai sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a szakállátültetés Spanyolországban?

A szakállátültetés költsége Spanyolországban 3300 euró. Az Ön igényeitől függően a teljes körű orvosi tartózkodás 3100 és 3600 euró között változhat.

Szakállátültetés3700 €
Hajátültetés férfiaknak4300 €
Hajátültetés nőknek4300 €

Ez a cikk tartalmazza az összes információt, amit a spanyolországi szakállátültetésről tudni kell.

Mi az a szakállátültetés?

A szakállak manapság nagyon elterjedtek, és a férfiak stílusának szerves részét képezik. Sajnos néhány férfinak nincs természetesen sűrű arcszőrzete. Hasonlóképpen, egy égési sérülés vagy heg megjelenése megváltoztathatja a szakáll kinézetét.

A szakállátültetés helyreállíthatja a szakáll sűrűségének hiányát mutató területeket. Ennek oka lehet a szőrnövekedés egyszerű hiánya, vagy például egy heg jelenléte. A szakállátültetéssel helyreállíthatja a megfelelő sűrűséget, így telt, egyenletes és természetes szakállat kaphat.

A hajátültetéshez hasonlóan az eljárás során is egy donorterületről, általában a nyak felső részén található graftot vesznek. Ezeket a graftokat aztán újra beültetik a páciens szakállába, különösen azokon a területeken, ahol hiányzik a szőrzet.

A szakállátültetés egy minimálisan invazív, tartós megoldás, amely természetes eredményt ad.

Ki az ideális jelölt a szakállátültetésre Spanyolországban?

A szakállátültetés olyan férfiak számára javallott, akiknek komplexusa van a szakálluk megjelenésével kapcsolatban. Ideális megoldás azoknak a férfiaknak, akik szakáll nélküliek vagy ritkuló szakálluk van. Ezek genetikai és hormonális okok, amelyek lassítják az arcszőrzet fejlődését.

Ezenkívül azok a férfiak, akik el akarják rejteni a hegek, égési sérülések vagy pattanások által hagyott hézagokat, szintén megoldást találhatnak a kellemetlenségükre. Az alopeciában szenvedő férfiak néha úgy találják, hogy a szakálluk is érintett. Nekik a szakállátültetés ajánlható.

Az átültetés érintheti az arcon és a bajuszon lévő területeket. Az implantátumok életképességének biztosítása érdekében előzetes diagnózist végeznek.

Hogyan működik a szakállátültetés?

Az előkészítő konzultáció

A szakállátültetés előtt egy előkészítő konzultációra kell sort keríteni. Ez a kezelőorvossal folytatott megbeszélésből áll, amelynek során a páciens elmondhatja elvárásait és kívánságait. Meghatározásra kerül a kezelendő terület, valamint a kívánt forma. Mindenekelőtt a donor és a recipiens területeket gondosan diagnosztizálják.

Ezután meghatározásra kerül a szükséges graftok száma. A bajuszhoz átlagosan 250-500, a kecskeszakállhoz 600-700, az orcához pedig 600-1500 implantátumra van szükség, a kívánt sűrűségtől és az érintett felülettől függően.

A szakállátültetéshez választott technikát is ezen a konzultáción határozzák meg.

A különböző szakállátültetési technikák

A szakállátültetésnek többféle technikája létezik. Ezek közé tartozik a FUE technika, a DHI technika és a FUT technika.

FUE módszer

A FUE-módszer, vagyis a tüszőeltávolítás a legfejlettebb technika a szakáll vagy a bajusz sűrűségének visszaállítására. A tüszőket egy lyukasztónak nevezett eszközzel távolítják el a tarkóból, amelyet előzőleg érzéstelenítettek.

A tüszők a nyakból is eltávolíthatók. A kivett tüszőket ezután szétválogatják, hogy csak az egy vagy két szőrszálat tartalmazó graftokat tartsák meg. A szakáll teljes leborotválása és helyi érzéstelenítés után ezeket a graftokat ültetik be a hiányzó területekre. A csak egy szőrszálat tartalmazó graftokat inkább a szakáll perifériájára helyezik, hogy a lehető legtermészetesebb eredményt érjék el. Ez a technika tartósan sűrűvé teszi a szakállat. Az eljárás átlagosan 5-6 órát vesz igénybe, a beültetendő tüszők számától függően.

HID módszer

A DHI-módszer némi eltérést mutat a FUE-technikához képest. A beültetéshez szükséges bemetszéseket magával a beültetéssel egy időben, egy implantációs toll segítségével végzik el. Ez kiküszöböli a recipiens terület borotválásának szükségességét.

FUT módszer

A FUT technika során a donorterületről bőrcsíkokat távolítanak el. A szőrtüszőket a donor területről vonják ki. Ezeket a graftokat aztán újra beültetik a szakáll szőrtelen területeire.

Bármelyik megoldást is választjuk, a beültetés nem invazív és nem fájdalmas a páciens számára. Csak az érzéstelenítő injekciók okozhatnak enyhe kellemetlenséget.

A szakállátültetés után betartandó óvintézkedések

A műtét után 24-48 órával enyhe duzzanat jelentkezhet, amely 2-4 nappal később megszűnik. Néha ajánlatos a műtétet követő első 24 órában fertőtlenítő oldatot permetezni. Egyes orvosok azt is javasolják, hogynéhány napig alkalmazzunk termálvizet, majd aloe vera gélt.

Az arcot másnap betadinnal lehet lemosni.

Az oltvány tövénél általában heg jelenik meg. Fontos, hogy ne vakarjuk meg őket. A sebek 10-15 napon belül maguktól le fognak hullani.

A szakállt 15 nap után ollóval le lehet nyírni. A nyírás egy hónap után engedélyezett. A borotválkozással viszont két hónapot kell várni.

A szakáll a második vagy harmadik hónapban visszanő. A végleges eredmény a műtét után 9 hónappal vagy egy évvel lesz látható. Ellenőrzésekre általában ebben az évben kerül sor, néhány héttel, majd néhány hónappal a műtét után.

Az optimális, természetes eredmények teljes kihasználása érdekében ajánlatos a műtét után egy hónapot várni a sporttevékenységek folytatásával, különösen, ha azok izzadással járnak. A műtétet követő hónapokban a naptól is óvni kell magát. A maszk viselésével is célszerű várni néhány hetet.

Mennyibe kerül a szakállátültetés Spanyolországban?

A beültetett graftok számától függően a szakállátültetés átlagos ára Spanyolországban 3100 és 3600 euró között mozog. A spanyolországi hajátültetésre szakosodott klinikák a műtét utáni utókezelést is biztosítják.


Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk Önnek abban, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️