Gyomor ballon árak Dubaiban

dubai 1 gyomor ballon
Írta Erika

A gyomorballon Dubaiban egy új keletű, nem sebészeti eljárás, amelyet a kóros elhízás kezelésére terveztek az étel mennyiségének korlátozásával és a jóllakottság érzésének növelésével, a gyomorba helyezett, sóoldattal töltött szilikonballon segítségével.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a gyomorszalag-műtétekről Dubaiban, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, ahol képzett sebészeknél lehet jelentkezni. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A gyomorballon ára Dubaiban

A gyomorballon átlagos költsége Dubajban 3200 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2600 € és 3800 € között változhat.

EljárásÁr Dubai
Gyomor ballon3200 €

MI AZ ENDOSZKÓPOS GYOMORBALLON?

A gyomorballonozás Dubaiban egy új keletű, nem sebészeti eljárás, amelynek célja a kóros elhízás kezelése a táplálék mennyiségének korlátozásával és a jóllakottság érzésének növelésével, egy sóoldattal töltött szilikonballon segítségével, amelyet a gyomorba helyeznek. Ez az eljárás akkor ajánlott, ha Ön túlsúlyos, és más módszerek – például a diéta és a testmozgás – nem váltak be Önnek.

A dubaji sebészek a gyomorballon-eljárást egy fogyókúrás és elhízási program részeként kínálják, amely a műtétet követően egy választható hat hónapos utókövetési programot is tartalmaz, hogy könnyebbé tegye céljai elérését.

MIÉRT VÉGZIK EL A MŰTÉTET?

A gyomor-ballon behelyezése segít Önnek a fogyásban, és ezáltal csökkenti a testsúlyhoz kapcsolódó, potenciálisan súlyos egészségügyi problémák kockázatát. Az intragasztrikus ballon csak azt követően ajánlott, hogy Ön más életmódbeli/viszonyok megváltoztatásával próbált fogyni.

A GYOMOR BALLON TÍPUSAI

A gyomorballonoknak több típusa létezik, a következő hármat Dubajban általánosan használják:

  • Elipse ballon – Nincs szükség endoszkópiára. Lenyelhető, majd a gyomorba kerülve felfújódik.
  • Spatz ballon – Endoszkópiát igényel, de ennek az egyedi tervezésű ballonnak a mérete rendszeres időközönként beállítható a kényelem javítása vagy a fogyási célok növelése érdekében.
  • Orbera ballon – Világhírű márkájú ballon, amelyet endoszkóposan helyeznek fel.

Olvassa el továbbá: Gyomorballon behelyezése Isztambulban

KINEK AJÁNLOTT EZ A MŰTÉT?

Az intragasztrikus ballon elsősorban a kóros elhízásban szenvedőknek ajánlott, akik nem részesülhetnek a fogyókúrás műtét előnyeiből, vagy akik átmeneti fogyási lehetőséget szeretnének.

A vizsgálatot követően orvosa eldöntheti, hogy az eljárás előnyös-e az Ön számára. Az alábbi feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy az eljárás előnyös legyen:

  • BMI 30 és 40 között.
  • Nincs gyomorfekély a kórtörténetben.
  • Elkötelezettség az egészséges életmód iránt.

ELŐNYÖK ÉS LEHETSÉGES EREDMÉNYEK

Az intragasztrikus ballon jelentős súlycsökkenést eredményezhet, attól függően, hogy milyen mértékben változtat életmódbeli szokásain. Az intragasztrikus ballon felszerelése után a tanulmányok becslései szerint a testsúlycsökkenés az első hat hónapban a testsúly 10-15%-a körül alakul.

A következő állapotok is javulhatnak

  • Cukorbetegség
  • Magas vérnyomás
  • Hiperlipidémia
  • Szívbetegség
  • Alvási apnoe
  • Ízületi betegségek

RIZIKÓK

Az intragasztrikus ballon biztonságos eljárás, minimális szövődményszámmal. A betegek általában fájdalmat és hányingert tapasztalnak az eszköz behelyezése után. Ezek a tünetek azonban csak néhány napig jelentkeznek, és könnyen kezelhetők.

MŰTÉT ELŐTT

Annak érdekében, hogy megfelelő jelöltnek válasszák ki az eljárásra, a dubaji sebész laboratóriumi vizsgálatokat kérhet, és néhány nappal előtte magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú étrendet javasolhat. Előző este éjfél után nem fogyaszthat semmilyen ételt vagy folyadékot.

A MŰTÉRÉS UTÁN

A gyomor ballonozás Dubaiban egy nem invazív, előre elvégzett eljárás, amely endoszkópot, egy kamerával ellátott hajlékony csövet használ. Az eljárás a következő lépésekből áll:

  • Egy vékony csövet vezetnek be a gyomrába a gyomorszájba, a gyomorszájba helyezett ballonnal együtt a torkán keresztül.
  • Az endoszkópot a száján keresztül vezetik be a gyomrába.
  • A ballont most sóoldattal töltik meg.

Az eljárás során nyugtatót kap, és szorosan megfigyelik, hogy elkerüljék a szövődményeket. Az egész eljárás körülbelül fél órát vesz igénybe.

A MŰTÉT UTÁN

Közvetlenül a műtét után körülbelül 8 órán keresztül nem ehet és nem ihat. Ezt követően két hétig folyékony diétát tartanak. Ezután átállhat a félig szilárd ételekre, és valószínűleg körülbelül három héttel a műtét után kezdheti el a szokásos egészséges étrendet.

A legtöbb ember még aznap hazamegy, és körülbelül 1-3 napot vesz igénybe, amíg teljesen felépül otthon és visszatér a munkába.

Az intragasztrikus ballonok legfeljebb 6 hónapig maradnak a helyükön, majd endoszkóp segítségével eltávolítják őket.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Erika

A nevem Erika. Több mint 10 év orvosi kutatás után úgy döntöttem, hogy 2018-tól a tudományos és orvosi írásnak szentelem magam. Különböző területekre kiterjedő szakértelmet alakítottam ki, mint például a kozmetikai, fogászati, bariátriai és szemészeti sebészet. Ez az új irány lehetővé teszi számomra, hogy megosszam tudásomat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️