Fogászati burkolatok Törökországban

fogászati furnér Törökország 2 1
Írta Émilie

A fogászati burkolatok alkalmazását fontolgatja Törökországban? Ez a végső útmutató mindent tartalmaz, amit tudnia kell a fogászati kezelésről, a műtét utáni utókezelésről és a költségekről Isztambulban. Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat Törökországban a sztármosolyért.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi fogászati burkolatokról, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A fogászati burkolatok ára Törökországban

A fogászati furnér ára Törökországban Isztambulban 200 euró. Az Ön igényeitől függően az Emax® vagy a Lumineers® foghomlokzat burkolat ára 180 € és 350 € között változhat. Isztambulban 8 napos tartózkodás szükséges. A kezelés 1 hétig tart.

Ez az ár tartalmazza a műtét előtti konzultációt, a röntgent, a lenyomatot, a fogszabályozást, az érzéstelenítést, a szállodai és repülőtéri transzfert. Az eredmények azonnal láthatóak.

Cirkónium-dioxid foghomlokzat180 €
Kerámia foghomlokzat200 €
Emax fogászati burkolat250 €
Lumineers fogászati burkolat350 €

Fogászati burkolatok Törökországban: A végső útmutató

Az Isztambulban“hollywoodi mosoly“-ként is ismert foghomlokzati burkolatok a fogakra helyezett héjakból állnak. Tapasztalt fogorvosok, kiváló minőségű furnérok, 100%-ban sikeres műtét és mindenekelőtt nagyon kedvező ár– akárcsak Antalya, Isztambul is a fogak átformálásának célpontja.

choisir la teinte pour un sourire de star avec les facettes dentaires à istanbul
A furnérok színének kiválasztása

Az iszlám vallás szerint a foghomlokzat nem haram. Elfogadott, ha a cél a fogakat érintő hiba eltávolítása.

Készen áll a törökországi foghomlokzati burkolatokra? Kövesse az útmutatót.

Mi az a fogászati furnér?

A fogászati burkolatok a fogak számára azt jelentik, amit a műköröm az ujjak számára. Kozmetikai fogászati technika, amely egy vékony anyagfilm (gyakran kerámia vagy kompozit) ragasztását jelenti a fogak látható felületére.

résultat avant après des facettes dentaires à Istanbul
A fogászati furnérok előtte és utána eredményei Isztambulban

A férfiak és nők számára egyaránt tervezett fogászati furnérokat a fogak színének korrigálására vagy kisebb rendellenességek, például átfedő vagy egymástól távol álló fogak elfedésére lehet használni.

A fogorvosi rendelőben elvégzett, semmilyen módon nem zavarja a rágás fő funkcióját. Emellett segít megvédeni a törékeny fogakat és megőrizni a zománcot. Ráadásul könnyen karbantartható: elég naponta háromszor fogat mosni.

Isztambuli pácienseink előtte és utána készült fotói

avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul

Esztétikus megoldás kisebb korrekciókhoz

A felnőtteknek, illetve 18 éves kortól ajánlott fogászati burkolatok Törökországban csak egészséges életmódot folytató pácienseknél alkalmazhatók.

A sztármosolyhoz, mint a hírességek vagy az Instagram influencerek, korlátozni kell a túl édes vagy túl savas ételeket és italokat. Legyen óvatos, a körömrágás vagy a ceruzarágás már nem lesz lehetséges.

Schéma pour comprendre la pose d'une facette dentaire en Turquie
Ábra, amely bemutatja, hogyan történik a fogászati burkolat felhelyezése Törökországban

Ez a technika hatékony a :

  • Azokra a foltokra, amelyeket fogfehérítéssel már nem lehet eltávolítani.
  • Hézagos, rosszul elhelyezkedő vagy foghiányos fogakra.
  • Enyhén törött vagy sérült fogak
  • Rosszul álló metszőfogak.

Másrészt a foghéjhéjak nem kompatibilisek, ha Ön bruxizmusban szenved. Fennáll a veszélye annak, hogy a foghéjlemezek egymáshoz dörzsölődnek. Valamint hiányzó idegek vagy szuvas fogak esetén sem. Ugyanez vonatkozik a fogágybetegségre is.

A fogorvosi rendelőben végzett diagnózis fogja eldönteni, hogy a fogászati burkolatok felszerelhetők-e vagy sem. A legjobb fogorvosokat tudjuk ajánlani Isztambulban, Izmirben és Antalyában.

A különböző típusú foghomlokzatburkolatok Törökországban

Csúcstechnológia, kiváló minőségű anyagok: a törökországi foghomlokzati burkolatok arról híresek, hogy rendkívül kifinomultak.

Különösen Isztambulban a város varázsa, de a rendelők minősége és a műtétek sikerességi aránya is elegendő ahhoz, hogy helyreállítsa mosolyát.

Différence entre vraies dents et facettes dentaires
A különbség a valódi fogak és a fogászati furnérok között

A foghéjhéjak elkészítéséhez általában kétféle anyagot használnak: kompozit gyantát és kerámiát. Mindkettő segít a mosoly megjelenésének javításában és a harmonikus mosoly megteremtésében.

Kompozit gyanta

A kompozitgyanta foghéj egy olyan héj, amelyet a fogorvos közvetlenül a rendelőben helyez fel. Nem igényel különösebb előkészítést. A héj (fehér tömés) közvetlenül a fogra kerül megformázásra. Íme az előnyei:

  • Egyetlen időpontban elfedheti a fogain lévő tökéletlenségeket, és tökéletes fogsorolást biztosíthat;
  • Gyors, azonnali hatású, de kevésbé költséges kezelés;
  • Könnyen karbantartható és javítható;
  • Rövidebb élettartam, mint a kerámia.
Schéma explicatif sur les facettes dentaires
A fogászati furnérok felhelyezését bemutató ábra

Kerámia és porcelán

A kerámia vagy porcelán foghéj elkészítéséhez a fogakról lenyomatot kell venni. Egy második időpontban a fogorvos be fogja cementálni a fogra a foghéjat. Az alábbi előnyökkel járnak

  • Természetes, áttetsző megjelenés a ragyogó fogakért;
  • Könnyű karbantartás és hosszan tartó viselet. Akár 20 évig is eltarthat;
  • Drágábbak, mint a kompozit furnérok, de tartósabbak;
  • Idővel nem változik a színük.

Cirkónium-dioxid

A cirkónia vagy cirkónium természetes kémiai vegyület. Biokompatibilis az ínyvel. Fehér színű, bizonyos áttetszőséggel rendelkezik, és természetes megjelenést kölcsönöz a furnéroknak. Íme az előnyei:

  • A fogak természetes, áttetsző megjelenése;
  • Esztétikailag kellemes eredmény;
  • Idővel nem színeződik el. Ellenáll a kávénak, a teának és a nikotinnak.
Sourire avec des facettes Ziconium
Mosolyogjon cirkónium furnérokkal

A legjobb márkájú fogászati burkolatok

A kerámia burkolatok még mindig népszerűbbek, mint a kompozit burkolatok, több nyilvánvaló okból is: természetesebb, tartósabb hatást nyújtanak. Íme egy pillantás a kerámia burkolólapok márkáira:

Emax® márka

Az IPS e.max® furnérok bejegyzett védjegy, és az Emax márka által gyártott porcelán furnérokat jelenti.

A páciensek, de az isztambuli fogorvosok körében is nagyon népszerű Emax foghomlokzatokat feldszpatikus kerámiából, üvegből és lítiumból formázzák méretre.

Felhelyezésük a fog elülső részére történik, amelyet 0,3 mm-rel lejjebb reszelnek, hogy érdesítsék a felületet és biztosítsák a foghéj tökéletes tartását. Ez az összetétel idővel tartósabbá teszi őket.

Az Emax foghomlokzati burkolatok élettartamát 10-15 évre becsülik, vagy akár hosszabb időre is, ha Ön kiváló életmódot folytat.

Schéma d'une dent limée
Egy reszelt fog ábrája

Az Emax fogászati furnérok vékonyabbak. Természetes megjelenést és enyhe áttetszőséget nyújtanak, így a zománchoz közelebbi természetes megjelenést biztosítanak.

Az Emax foghomlokzatok másik előnye, hogy fémmentesek, így egészségesek és biokompatibilisek az ínyvel. Ráadásul egyformán alkalmasak metszőfogakra, szemfogakra és bizonyos esetekben premolárisokra is.

A Lumineers® márka

A Lumineers® egy amerikai márka, amely a foghéjhéjak márkája. Először a 90-es években jelent meg Hollywoodban, és gyorsan nagyon népszerűvé vált a hollywoodi sztárok körében. Innen ered a Hollywood Smile elnevezés.

Az átlátszatlanul fehér és erősen áttetsző Lumineers foghomlokzatok tökéletesen igazított, ragyogó fogakat biztosítanak. Mindössze 0,3 mm vastagok. A szájba helyezve nem zavarhatják a rágási funkciót vagy az állkapocs záródását.

facette dentaire lumineers en Turquie
Lumineers® fogászati furnérok Törökországban

A Lumineers® foghomlokzati furnérok felhelyezése előtt fogászati lenyomatot kell venni. Azonban körülbelül 3 hétbe telik, mire elkészül a felhelyezéshez.

A törökországi foghomlokzat felhelyezésének különböző fázisai

A törökországi foghomlokzat felhelyezése egy nagy pontosságú fogszabályozási eljárás. Egy fogorvosi rendelőben egy fogorvos készíti el méretre.

Az első konzultáció

Az első konzultáció során megbeszéljük az Ön fogainak alakját és helyzetét, méretét és a szükséges foghéjlemezek számát. Szükség esetén röntgenfelvétel és fogászati modell készülhet.

Premiere consultation dentaire à Istanbul
Első fogászati konzultáció Isztambulban

Fogainak megformázása

Ebben a második fázisban fogairól lenyomatot készítünk. Vegye figyelembe, hogy erre nincs szükség, ha kompozit foghéjlemezek mellett dönt. Emax vagy Lumineers furnérok esetén azonban ez a lépés nagyon fontos.

Ehhez a kezelőorvos egy tálcát használ, amelybe gyantát önt. Ezt követően a páciens szájába helyezi. A tálca eltávolítása előtt várnia kell néhány percet, hogy a gyanta szilárdan a fogakon maradjon.

Création du moule dentaire à Istanbul
A fogászati forma elkészítése Isztambulban

A fogak előkészítése

Miután elkészült a forma, a kezelőorvos fontolóra veheti a zománc enyhe csiszolását, hogy segítse a furnérok megkötését.

A felhelyezése

A fogorvos minden egyes fogra cementet visz fel a furnér ragasztásához. A műtétet helyi érzéstelenítésben végzik. A műtét 35 perc és 4 óra között tart. A foghomlokzat végleges ragasztása előtt ideiglenes próbát végeznek.

Après la pose des facettes dentaires en Turquie
A törökországi foghomlokzat után

Beillesztés után

Az első néhány órában kissé kellemetlenül érezheti magát, különösen étkezés közben. Ez azonban el fog múlni, ahogy megszokja új fogait. A következő két napban egy ellenőrző vizsgálatot tervezünk, hogy ellenőrizzük, hogy a furnérok megtapadnak-e az ínyén és a zománcán

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A fogászati furnérok felhelyezése néhány ritka kockázattal jár hat:

  • Színillesztési problémák;
  • A fogak érzékenysége a hidegre és a melegre;
  • Gyulladt íny;
  • Lehetséges fogszuvasodás;
  • Allergiás reakció az érzéstelenítőre.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a sebészét Isztambulban, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Magyarázó videó a foghomlokzat felhelyezéséről

Fontos információk

A foghomlokzatburkolatok, akárcsak a természetes fogak, nem védettek a szuvasodás ellen. Ráadásul az íny tovább fog nőni a furnérok körül, ezért a szájápolás elengedhetetlen.

A furnérok karbantartása nagyon kevés erőfeszítést igényel:

  • Fogmosás puha sörtéjű fogkefével;
  • Fogselyem használata a szennyeződések eltávolításához;
  • Rendszeres fogkőeltávolítás a fehérség megőrzése érdekében.

Korlátozza a kávé, tea vagy dohány fogyasztását, amelyek barnára színezhetik a fogakat és a furnérokat. Óvakodjon továbbá a karamelltől és az articsókalevelektől, illetve minden olyan ételtől, amely húzhatja az állkapcsot.

photo avant après de facettes dentaires
A fogászati furnérok előtte és utána fotója

Fogászati és szépségturizmus Törökországban

Törökország az orvosi és fogászati turizmus paradicsoma. A csúcstechnológiás esztétika hazája, Isztambul tele van a legjobb címekkel a kozmetikai sebészet és a fogászati sebészet számára a furnérok vagy fogbeültetések számára.

A Boszporusz csodálatos tájai, a legmodernebb turisztikai és orvosi infrastruktúrával rendelkező klinikák, valamint a megfizethető műtéti költségek miatt gyorsan Törökországra esik a választás.

HIV-fertőzött? Egy speciális fogászati klinikát különítettek el az Ön számára, ahol a foghéjakat az Ön és a személyzet számára is teljes biztonságban lehet felhelyezni.

Olvassa el még: all-on-4 fogászati implantátumok Törökországban

Magnifique panoramique d'Istanbul avec une vue sur le Bosphore
Csodálatos panoráma Isztambulra a Boszporuszra néző kilátással

Az akadálymentesítés iránti elkötelezettségünkhöz tartozik a kerekesszékkölcsönzés és a mozgáskorlátozottaknak nyújtott személyre szabott segítség.

A megfelelő fogorvos kiválasztása

Törökországban, különösen Isztambulban, rengeteg a furnérra specializálódott fogorvos. Amikor azonban arról a fogorvosról van szó, aki Törökországban felhelyezi Önnek a foghomlokzatot, a legjobb, ha a legjobbat választja, hogy elkerülje az elfuserált műtétet.

Tekintettel arra, hogy ez egy méretre szabott és visszafordíthatatlan művelet, fontos, hogy hozzáértő és tapasztalt fogorvost válasszon.

Az utazás előkészítése

Készüljön fel a törökországi utazásra. Ha bizonyos európai országokból származó személyi igazolvánnyal rendelkezik, nem lesz szüksége vízumra, de még útlevélre sem.

Koordinátorunk javaslatot tesz az all-inclusive csomagra, amely tartalmazza a repülőjegyet, a taxit, a szállást, a tolmácsot, a kezelést és a gyógyszereket. Ez a csomag korlátozza a költségeket és elkerüli a kellemetlen meglepetéseket.

coordinatrice dentaire à Istanbul en Turquie
Fogászati koordinátor Isztambulban, Törökországban

Mennyi ideig tart a furnér?

A furnérok élettartama kiváló, ha teljesen a zománchoz vannak ragasztva. Szilárd porcelánfurnérok esetében akár 20 évig vagy tovább is eltarthatnak, kompozitfurnérok esetében pedig 7-10 évig.

Elszíneződhetnek a furnérok?

Idővel a kevésbé drága anyagokból készült foghomlokzatok elszíneződhetnek és/vagy elszíneződhetnek. Míg a kompozit furnérok idővel elszíneződhetnek, a porcelánfurnérokat rendkívül nehéz elszínezni.

Mennyi ideig kell Törökországban maradnom a fogászati furnérok miatt?

Isztambulban 8 napot kell maradnia. Semmi sem akadályozza meg, hogy tovább maradjon, hogy élvezze az ország szépségét, vagy hogy kipróbálja új fogai csábító erejét.

Calcul des devis médical par la coordinatrice
Az orvosi becslés elkészítése a koordinátor által

Ha nehezen dönt, mi segítünk Önnek, hogy műtétje sikerüljön, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tart a fogászati furnér Törökországban?

A Törökországban felhelyezett foghomlokzatok nagyon tartósak. Élettartamuk a minőségüktől függően változik. A kompozit burkolatok 7 és 10 év között tartanak. A porcelán vagy kerámia furnérok viszont akár 20 évig is eltarthatnak.

A kompozit vagy kerámia furnérok jó megoldást jelentenek az átfedő fogak korrigálására, különösen, ha azok csak enyhén fedik egymást. A természetes, esztétikus és tartós eredmény eléréséhez azonban egyedi készítésre van szükség.

Szükség esetén a foghéjhéjakat kerámia koronákhoz lehet ragasztani. Ez az eset áll fenn, ha egy fogkorona eltört. Másrészről viszont szigorúan tilos egy rosszul elhelyezkedő koronát foghéjjal elfedni.

A fogakat inkább enyhén reszelni kell, hogy ne növeljük a fogak térfogatát, és hogy nagyon erős legyen a kötés. Lehetőség van a fogak csiszolása nélkül, a Lumineers® nevű ultravékony furnérok alkalmazásával is felhelyezni a foghéjakat.

A foghomlokzati burkolatok ugyanolyan erősek, mint a természetes fogak. Néhány óvintézkedés betartásával normálisan étkezhet: Kerülje a kemény, ragadós vagy savas ételeket. Rágjon lassan és óvatosan. Használjon puha fogkefét, és rendszeresen konzultáljon fogorvosával.

Ahhoz, hogy Törökországban felhelyezzék a fogászati burkolatokat, legalább 10 napot kell maradnia. Valójában a teljes kezelés 7 napot vesz igénybe. De nem fog ennyi időt a fogászati klinikán tölteni. Mindössze 4 konzultációra van szükség a fogorvossal.

A fogászati burkolatok felszerelése Isztambulban fájdalommentes. Ez egy fájdalommentes és biztonságos eljárás, mivel nincs szükség a fogak devitalizálására. Ha több fogat kell reszelni, a műtétet általános érzéstelenítésben végzik. Ön nem fog fájdalmat érezni.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️