Orrplasztika Törökországban

orrplasztika Törökország 1
Írta Émilie

Orrplasztikát tervez Törökországban? Ez a végső útmutató mindent tartalmaz, amit az eljárásról, a gyógyulásról és az isztambuli költségekről tudni kell. Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat a sikeres törökországi orrműtéthez.

A LegjobbKlinika.com információt nyújt a orhinoplasztikáról Törökországban, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török sebészektől. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül az orrplasztika Törökországban?

Törökországban az orrplasztika átlagos költsége 1800 euró. A beavatkozást általános érzéstelenítésben végzik, és 2,5 órán át tart. Az isztambuli tartózkodás időtartama 6 nap, a kórházi tartózkodás pedig 1 éjszaka. A végeredmény 6 hónapon belül látható. Az ár tartalmazza az altatást, a műtétet, a gyógyszereket, a tolmácsot, a szállodát és a repülőtéri transzfert.

Orrplasztika1800 €
Másodlagos orrplasztika2200 €
Etnikai orrplasztika2300 €
Ultrahangos orrplasztika2500 €

Orrplasztika Törökország: A végső útmutató

Akinek nagy orra van, az azt hiszi, hogy mindenki erről beszél. Ez a mondás megérteti velünk, ó, milyen bosszantó tud lenni néha az orr. Az arc középpontjában, az arc bája vagy szégyene. Púpos, lógó, felálló, tüskés, teveorr, vízvonalas, horgas, mindenféle formájuk van, és némelyik nagy komplexust tud hagyni maga után. Lehetetlen elrejteni vagy eltávolítani, mindazonáltal alapvető funkciói vannak: a légzés és szaglás funkciója.

rhinoplastie et pansement sur le nez
Orrplasztika és orrkötés

Mit lehet kezdeni a túl nagy orral? Hála a tudománynak és a technológiának, ma már korrigálhatjuk az orr alakját, és kisebb orrot varázsolhatunk belőle. Az orr karcsúsítását a szakemberek orrplasztikának nevezik. Nők és férfiak esetében egyaránt ez az orvosi gyakorlat egy ” új orr ” orrplasztikát eredményez. És nem is akármilyen orrot, hanem olyat, amelyet mi választottunk, és amely szebbé tesz minket. Legalábbis olyanná, amelytől jól nézünk ki.

Pácienseink előtte és utána fotói

Hol lehet megcsináltatni az orrát Törökországban?

Az orrplasztika a leggyakoribb plasztikai műtét, amelyet a világon szinte mindenhol végeznek. De Isztambulban, a plasztikai sebészet nemzetközi fővárosában több ezer kilométerről is érezni az esztétikai orrplasztika oázisának vagy szent gráljának szagát.

Az orrplasztika a TOP 10 legkeresettebb Esztétikai sebészet Törökországban műtétek között szerepel. Ez minden bizonnyal a török plasztikai sebészek számának köszönhető, akik nagy tapasztalatra és világhírnévre tettek szert.

Ráadásul az árak olcsóbbak, mint máshol, a táj remekül élhető és az ételek rendkívül ízletesek, így nehéz nem Isztambult vagy a törökországi Antalyát választani a gyógyturizmus szempontjából. Aztán nincs is jobb, mint a Boszporusz partján kipróbálni az új érzékedet.

Simulation d'une rhinoplastie avant après
Szimuláció orrplasztika előtt és után

Készen áll egy orrinoplasztikára Isztambulban vagy Antalyában, Törökországban ? Kövesse az útmutatót!

Véget vetni a nagy, dudoros vagy görbe orr komplexusnak

Azt mondják, hogy az orr az arc bolondja. A mondás kitalálója, Marcel Mariën író egyértelműen megértette, hogy az orrfüggelékből gyakran hiányzik a józan ész. Túl hosszú, túl magas, túl rövid, túl vékony, túl széles, túl dudoros, túl mély, túl alacsony, túl magas, túl görbe, az “orr” nem mindig tud diszkrét lenni. Ami kár, mert gyakran úgy néz ki, mintha az orr az arc közepén lenne. Nem mindig könnyű megfelelni neki.

Emellett nem vagyunk mindannyian olyan szerencsések, hogy Kleopátra orrával születtünk. Egyes közösségekben vagy éppen családokban az orr alakja genetikai eredetű, és nem mindig játszik az arc bája mellett. Másoknál lehet, hogy trauma, baleset okozta deformitás. Ez az orr nem megfelelő alakjához, de még súlyosabb esetben légzési zavarokhoz vezethet.

Supprimer la bosse sur le nez
Távolítsa el a dudort az orrról

A szépség, mondják, relatív. És a szép orr több mint esztétikai kérdés. Az önbizalomról és az önmegvalósításról szól. A testi és lelki komplexusok magunk mögött hagyásáról szól.

Ami arra késztet minket, hogy az extra mérföldet  megváltoztassuk az orr formáját vagy legalábbis javítsuk az esztétikáját, hogy olyan szimmetrikus orrot kapjunk, mint a sztárok az Instagramon. Itt jön a képbe az orrplasztika. Általánosságban elmondható, hogy a orrplasztika Törökországban leggyakoribb célja az orrhibák korrigálása. De az orrplasztika ennél sokkal több…..

Mi az orrplasztika?

Az orrplasztika vagy orrműtét olyan sebészeti beavatkozás, amely az orr méretének vagy alakjának módosítását, vagy egyszerűen egy dudor eltávolítását jelenti. A cél egy szép profilú, természetes, harmonikus, szimmetrikus és szépen formált orr kialakítása, amely tökéletesen illeszkedik az arc általános vonásaihoz. Bár a módosítás elengedhetetlen, az orrplasztika biztosítja, hogy az orr minden anatómiai esztétikai kritériuma tökéletes harmóniában legyen. A műtét fő célja a tökéletes arcegyensúly elérése.

Az orrplasztika tehát magában foglalja mind az orr, mind a tekintet és az arc magának, valamint az orrgarati ráncokon keresztül a mosoly javítását. Az így átformált orr teljesen más megjelenést kölcsönözhet az arcnak. Egyes pácienseknél az orrplasztika még fiatalabbá is teheti a megjelenést. Ezen jóval túlmenően fontos, hogy tapasztalt sebészre bízzuk az orrplasztikai műtétet, hogy a műtét ne károsítsa sem a légzésfunkciót, sem az orrhátat.

Chirurgie de la pointe du nez
Orrhegy műtét

Mi a megfelelő életkor az orrplasztikához Törökországban?

Lényeges tudni, hogy az orrplasztika nem mindenkinek való, aki orrplasztikát szeretne végeztetni. De mikor érdemes olcsó orrplasztikát végeztetni Törökországban? Az alsó korhatár nők esetében 17 év, férfiak esetében 18 év. Ebben a korban a csontporc a növekedése végére ér, és a kívánt formákra módosítható.

Ezenkívül egy bizonyos életkor után a kozmetikai orrműtéteket nehezebb lehet elvégezni. A 35 éves kortól kezdve a csontporc keményebbé válik. A módosítás összetettebb lehet.

Az orrplasztika különböző típusai Törökországban

A technológia fejlődésének köszönhetően a törökországi orrplasztika olyan eljárás, amely nem hagy hegeket. A kis bemetszések, a minimális javítások és a magas elégedettségi arány az, ami miatt a páciensek Törökországot választják az olcsó orrplasztikához. De ettől még egy tapasztalt sebészt kell választania, aki képes hibátlan műtétet végezni. Kicsit később elmagyarázzuk, hol találja meg őt, és hogyan vegye fel vele a kapcsolatot.

Először is nézzük meg, hogy milyen típusú orrműtéteket tudunk Önnek ajánlani:

1 – Funkcionális orrplasztika

Az orrplasztikát akkor nevezzük funkcionálisnak, ha azt orvosi okokból végzik. Más néven szeptoplasztika vagy orrplasztika néven is ismert, és akkor van rá szükség, ha a szaglószerv nem képes ellátni alapvető funkcióit. Ez a műtét az orrlyukak elzáródását és minden légúti tünetet kezel. A funkcionális orrplasztika a páciens orrának morfológiájában egyenesen változást eredményez. Európában ezt a műtétet az egészségbiztosítás fedezi.

Déviation de l'arête nasale
Az orrhíd eltérése

2 – Strukturális orrplasztika

A strukturális orrplasztika, az úgynevezett klasszikus orrplasztika tisztán esztétikai változtatást jelent. Az orr porcos és csontos felépítésének megerősítését foglalja magában, azzal a céllal, hogy harmonizálja az orr alakját és vastagságát. Ennél a műtéttípusnál kétféleképpen  operálhatunk:

  • Az orrát elzáró csavarodott porc eltérésének korrigálása. Ezt nevezik szeptorhinoplasztikának.
  • Orrhegy műtét, amely csak az orrhegyet érinti, amely lehet lógó, túl magas, aszimmetrikus, túl széles, gömb alakú vagy elferdült. A cél az orr finomítása.
chirurgie de la pointe du nez
Orrhegy műtét

3 – Orrplasztika porcbeültetéssel

A rhinoplasztika porcátültetéssel során a porc egy részét eltávolítják a testből, hogy azt az orrba ültessék. A műtét célja az orr alakjának megváltoztatása, térfogatának növelése, egy defekt elfedése, az orrszerkezetek megerősítése vagy a későbbi deformitások korrigálása.

A graftokat gyakran az orrsövény porcából veszik. De használhatunk a fül porcából, a bordakosárból származó graftokat is. Az orrplasztika ezen típusa olyan emberek számára készült, akiknek nagyon vastag vagy túl vékony az orruk, és akiknek a módosítása graftot igényel.

4 – Nem orvosi orrplasztika vagy orrfelvarrás

Ez az esztétikai gyakorlat nem jár műtéttel, mint olyannal. A műtétet érzéstelenítés nélkül végzik. Két széles körben alkalmazott technika létezik:

Hialuronsav injekció

Ez az orr alakjának módosítását jelenti hialuronsav injekciókkal, amelyekhez Botox is adható. Ez a nem sebészeti alternatíva Önnek szól, ha szeretné :

  • Állítsa újra egyensúlyba az orr térfogatát.
  • Fordítsa felfelé az orr hegyét.
  • Enyhe dudor csökkentése.
  • Egy korábbi, sikertelen orrplasztika során keletkezett hiányosságok és hibák kijavítása.
  • Ha Ön 50 évesnél idősebb, és az orrporca kemény.

Ez a technika gyors. Egyetlen kezelés mindössze 30 percet vesz igénybe. Azonban 18 hónap után meg kell újítani.

Simulation avant et après une rhinoplastie sur une femme
Női orrplasztika előtti és utáni szimuláció

5 – Ultrahangos orrplasztika

A 2013-ban kifejlesztett ultrahangos orrplasztika szintén ultrahangos frekvenciát használ az az orr nagyobb pontosságú átstrukturálására. Ez egy nem invazív módszer, amely rezgésekkel simítja és alakítja át az orrcsontokat és a porcot. Ez az orr karcsúsítására és kíméletes csiszolására a legelőnyösebb módszer.

6 – Másodlagos orrplasztika

A szekunder orrplasztika vagy revíziós orrplasztika olyan helyreállító műtét, amely az orr felújítását igényli. Nagy szakértelmet igényel a török rekonstrukciós sebész részéről, hogy egy korábbi elfuserált orrműtétet orrrekonstrukcióval korrigálni tudjon. Ez a második rekonstrukciós orrplasztika trükkös lehet, mert egy korábbi orvos műtétjének kijavítását jelenti, aki esetleg rossz munkát végzett.

7 – Etnikai orrplasztika

A nemzetiségi orrplasztika olyan orrműtét, amelynek célja az esztétikusan kellemes orrforma kialakítása, az egyes etnikai csoportokra jellemző jellegzetes vonások megtartása mellett. A mai fejlett orrplasztika az örökséget felvállaló és szépséget fokozó egyéni szépséget közelíti meg, ahelyett, hogy egy univerzális orrkialakítást hozna létre.

Une patiente de type africain après une rhinoplastie ethnique
Egy afrikai páciens etnikai orrplasztika után

A 80-as és 90-es években az orrplasztika fő irányvonala a kaukázusi orrformán alapult, amely nem volt megfelelő más etnikai csoportok, például az ázsiaiak, Afrikaiak és Közel-Keletiek számára.

Nyitott vagy zárt orrplasztika?

A nyitott orrplasztika, más néven külső orrplasztika során a columella, azaz a két orrlyukat elválasztó lágyszövet tövénél végeznek bemetszést. Ez a módszer könnyebb hozzáférést biztosít az orr porcaihoz, és a jobb láthatóságnak köszönhetően hatékonyabb munkát tesz lehetővé. A műtét célja az orr morfológiájának azonosítása, hogy az orr minél gyorsabban átformálható legyen. Ez a műtéttípus a gyakori orrplasztikai műtétek közé tartozik Törökországban.

A zárt orrplasztika, más néven endonazális orrplasztika, az orr átformálását közvetlenül az orrlyukak belsejéből, finom metszésekkel végzi. Ezért nincsenek látható hegek. Ezt a kevésbé invazív eljárást kisebb korrekciókhoz, például az orrhegynél lévő gödröcskék korrigálásához használják. A felépülési idő rövidebb, mivel kevesebb véraláfutás keletkezik.

rhinoplastie ouverte et fermée

Mit kell elolvasnia, mielőtt az orrplasztikát fontolóra venné

Az orrplasztika típusának azonosítása mellett, amire Önnek szüksége van, tisztában kell lennie azzal, hogy a sikeres orrplasztika és a megfelelő műtéttípus kiválasztása számos tényezővel függ össze. Ezek a következők :

Kor

Először is, figyelembe kell vennie az életkorát. Ez döntő hatással van a bőrre. A fiatalabb bőr rugalmasabb. Képes alkalmazkodni az orrplasztika okozta változásokhoz. Másrészt, ahogy öregszik, a bőr öregszik. Kevésbé képes alkalmazkodni a plasztikai műtétekhez, és a hatások a reméltnél kevésbé láthatók.

Életmód

Az életmód is befolyásolja a bőr minőségét. Nyilvánvaló, hogy a dohányzás vagy a napozás hatással van a bőrre. Ez bonyolultabbá teheti az esztétikai orrműtétek folyamatait.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az orrplasztika korlátozott. Éppen ellenkezőleg, ezek a tényezők megkönnyítik az Ön igényeinek és bőrének legmegfelelőbb orrplasztika típusának kiválasztását. Érett, kevésbé rugalmas bőr esetén például a nem orvosi orrplasztika a legcélszerűbb. Ez egy kíméletes módszer, amely az orr formáját korrigálja anélkül, hogy bőrfelesleg keletkezne.

schéma de la rhinoplastie
Orrplasztika diagram

Motiváció

Bár a kozmetikai orrműtét egy egyszeri beavatkozás, az eredmények visszafordíthatatlanok. És az új orrát egy életen át megtartja. Ez túl hosszú idő a megbánáshoz. Mielőtt tehát belevágna az orrplasztikába, győződjön meg róla, hogy jó döntést hoz.

Amikor szembenézel az arcoddal, és belenézel a tükörbe, kérdezd meg magadtól, miért akarod megváltoztatni az orrodat? Az orrod melyik részét szeretnéd megváltoztatni ? Hogyan tervezed, hogy megváltoztatod az orrodat ? Vegye számba a motivációit.

Az orrplasztikai sebész kiválasztása

Ő az a személy, akire rábízza az orrát, az arca szépségét és a jövőbeli életének nagy részét. Miért? Mert az ő hőstettei fogják meghatározni, hogy elégedett lesz-e az orrával vagy sem. És ahogy mindig mondjuk, ez az arc középpontja, így az új orra jobb, ha elégedett lesz. Mindezt azért, hogy elmondhassuk, hogy az orvosválasztás több kutatás tárgyát kell, hogy képezze :

  • Találja meg a legjobb sebész orhinoplasztika Törökország tapasztalt és hatékony sebészét a hírnév, az eredmények, a sikerek és a sikerek alapján.
  • Keressen egy olyan szakembert, akiben megbízik, és aki végigvezeti Önt az egész folyamaton. Attól a pillanattól kezdve, hogy időpontot foglal, egészen a műtét utáni beszélgetésig.
  • Bízza orrát olyan sebészre, aki nemcsak azért végzi ezt a munkát, mert ez a munkája, hanem mert megérti az Ön motivációit, és ennek megfelelően tudja irányítani Önt.
chirurgien rhinoplasticien
Orrplasztikai sebész

Hol találok kiváló orrplasztikai sebészt?

Törökországban ! Az ország tele van tapasztalt orrplasztikai szakorvosokkal, akik kiváló minőségű szolgáltatást nyújtanak, és akiknek a hírneve túlmutat az európai kontinensen.

Híres emberek, nemzetközi sztárok, vállalkozók, diákok vagy magánszemélyek Isztambult vagy Antalyát választják úti célként, mivel az orrplasztika Törökországban bevett gyakorlat. Elég csak megnézni a törökországi orrplasztika előtti és utáni fotókat a Instagram oldalon, hogy megértsük, hogy ők a mesterek a szakmában.

Ráadásul csúcstechnológiás helyiségekben, ultramodern berendezésekkel és a legmodernebb gépekkel. A műtéti felszereltség egy 5 csillagos bentlakásos iskolához méltó, ahol Ön teljesen jól fogja érezni magát. És még ennél is több, miután megváltoztatták az orrát, az új érzékét Törökország utcáin is kipróbálhatja, ahol a baklava, a kebab vagy a dolma illata felébreszti az orrlyukait.

chirurgien spécialiste de la rhinoplastie
orrplasztikai sebész

Az orrplasztikára szakosodott klinikánkon végig kísérjük Önt az egész orvosi tartózkodás alatt. Mindig segítségére leszünk, és örömmel válaszolunk minden kérdésére, tisztázzuk minden kétségét, és minden lépésnél elkísérjük Önt.

Ha pedig a nyelvi akadályok nem jelentenek komoly akadályt a kommunikációban, akkor tudnia kell, hogy szinkrontolmácsaink vannak, akik tökéletesen beszélik az Ön nyelvét. Szóval mire vár még hogy orrplasztikát végeztessen Törökországban ?

Orrplasztika Törökországban: esztétikai orrműtét

Törökországban az orrplasztika sikerességi aránya 98%, ezért is olyan népszerű itt ez a szépészeti műtét. Mint már fentebb említettük, ez nagyrészt a sebészek képességeinek és tapasztalatának, valamint a helyben alkalmazott ultramodern technológiáknak köszönhető.

Videó egy sikeres orrplasztikáról Törökországban

Hogy halad a művelet Isztambulban?

A az orrplasztika isztambuli eljárása kodifikálva van. A kezdeti konzultációtól a műtéti eljárásig különböző szakaszokon megy keresztül. Biztos lehet benne, hogy minden szakaszban olyan szakemberekből álló csapat kíséri Önt, akikben teljes mértékben megbízhat.

HIV-fertőzött? Az orrplasztika elvégzésére egy speciális egységet különítettünk el, ahol Ön és a személyzet teljes biztonságban van.

Csapatunk képzett, hogy személyre szabott segítséget nyújtson a mozgáskorlátozott, kerekesszékes személyeknek az egész tartózkodásuk alatt. Klinikánk akadálymentesített a fogyatékkal élők számára (PRM).

Az első konzultáció

A szaglás szívéhez vezető utazás kiindulópontja, az első konzultáció az első megbeszélés a török sebésszel. Ez alapvető fontosságú az orrplasztikai projektnek az Ön igényeinek és kérésének megfelelő beállításához. Ez történhet közvetlenül az isztambuli klinikán vagy távolról, élő interjú vagy fényképek segítségével. A sebésszel való személyes találkozás még mindig a legjobb módja a bizalmi légkör megteremtésének.

Ebben az első szakaszban elmondja a sebésznek, hogy milyen esztétikai kívánságai vannak. Pontos diagnózist készít, hogy megállapítsa, hogy ez megvalósítható-e. Felméri a számos kritériumot, tényezőt és ellenjavallatot, amelyek lehetővé teszik az Ön műtéti projektjének sikeres végrehajtását.

chirurgien et patient de rhinoplastie
Orrplasztikai sebész és páciens

Ezen a kezdeti konzultáción a törökországi orrplasztikai sebész elmagyarázza a kezelést, amely teljes elégedettséget hozhat Önnek. Részletesen ismerteti az eljárásokat, a célokat és az eljárástól várt eredményeket. Ugyanakkor tájékoztatni fogja Önt az eljárás során esetlegesen felmerülő kockázatokról vagy egyéb nemkívánatos hatásokról.

Orrának formájától függően az orrplasztikai sebész az Ön kérésére röntgenfelvételeket, 3D-s felvételeket vagy akár funkcionális rinológiai vizsgálatot is végezhet. Egy második konzultációra is feljegyezhető a naplójába.

Amit tudnia kell

Ezen a kezdeti konzultáción megismerheti az orrplasztika sikeres elvégzéséhez szükséges szisztematikus műtéti utasításokat is. Ne habozzon feltenni sebészének minden olyan kérdést, amely az elvárásaival és a műtéttel kapcsolatos eredményekkel kapcsolatban felmerülhet.

Néhány követendő utasítás..:

  • Dohányzás és alkoholfogyasztás abbahagyása a műtét előtt
  • Hagyja abba a gyulladáscsökkentők, az aszpirin és a véralvadásgátlók szedését.
  • Az arc tisztítása és karbantartása a műtét előtt: szakáll vagy bajusz borotválása stb.
Simulation avant et après d'une rhinoplastie
Szimuláció orrplasztika előtt és után

A műtét napja

A műtét napján gondosan meghívják Önt az esztétikai klinikára. Minden intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy ez a kezelés egy nyugodt, stresszmentes pillanat legyen az Ön számára. Hiszen fontos, hogy Ön jól érezze magát a beavatkozás során. Az egész Isztambulban dolgozó orvoscsapat nyugalmat és kényelmet biztosít Önnek.

A rhinoplasztikai műtét helyi vagy általános érzéstelenítésben is elvégezhető:

  • A lokális érzéstelenítés során enyhe nyugtatót alkalmaznak az orrban. Ön semmit sem fog érezni, de végignézheti a kezelés egész folyamatát. A sebész igyekszik majd a lehető legtöbbet közölni az eljárásáról. Ne aggódjon, a műtét fájdalommentes és teljesen kényelmes lesz.
  • Az általános érzéstelenítésben Ön a műtét alatt végig aludni fog. A kozmetikai műtét méretétől és összetettségétől függően a klinikán való éjszakai tartózkodással is járhat.
chirurgie du nez en turquie
Orrműtét Törökországban

A beavatkozás időtartama

Az orrplasztika végrehajtásáért egy erre szakosodott sebész a felelős. Segítségére lehetnek más szakorvosok vagy az orvosi csapat.

Az ülés a műtét összetettségétől függően 1-3 órát vehet igénybe. Személy szerint a törökországi orrplasztikám 3,5 órán át tartott, mivel ez egy másodlagos orrplasztika volt. Az orrátalakítás folyamata a korrigálandó problémától, illetve a sebész által alkalmazott technikától függ. Minden esetben az orr bőrének a csontos és porcos tetőtől való elválasztásával kezdi. Miután az átalakítás befejeződött, a bőrt visszahelyezi a helyére az orrsövény fölé.

Ha a műtét célja az orr kisebbé tétele, a sebész eltávolítja a porc és a csont egy részét. Ehhez az orrlyukak belsejében néhány bemetszést ejt. A műtét során a sebész az orrlyukak belsejébe vágja az orrot.

un nez vu de face
Orr szemből nézve

Ha a műtét célja az orr méretének növelése, a sebész porcátültetést végez, amely újramodellezi az orrot. Ebben az esetben a bemetszéseket kívülről végzik. Nagy orrlyukak esetén lehetőség van arra, hogy az orrlyukak oldalán kis bemetszéseket ejtsenek az orr talpának módosítása és az orrlyukak szűkülése érdekében, ezt nevezik alarplastikának.

Amikor a műtét befejeződött, egy műanyag vagy fém sínt visel majd az orra felett. Ez lehetővé teszi, hogy az új orr megfelelően üljön és megtartsa alakját. Ezenkívül párnákat is be lehet helyezni az orrlyukakba, hogy megtámasszák a septumot (orrsövényt), és ne akadályozzák a légzést. Végül kötszereket lehet használni, hogy megvédjék az orrot a külső behatásoktól, például az ütésektől.

A műtét utáni szakasz

Az orrplasztika utáni első 24 órában az orrnyergét zsibbadtnak fogja érezni. Időnként kisebb kellemetlen érzések jelentkezhetnek. Az arc megduzzadhat és érzékennyé válhat. Ez azonban csak néhány óráig tart. A kellemetlen érzés enyhítésére fájdalomcsillapítót fog kapni.

Bár a gondolat, hogy új orrával az egész Isztambulban hivalkodhat, nagyon csábító lehet, a műtétet követő első napon még pihennie kell. A műtét utáni első 3-4 napban tartsa a fejét magasan, különösen alvás közben, különben a feje megduzzadhat.

5 nap elteltével a szeme körül véraláfutások jelenhetnek meg. De ne essen pánikba. Egy hideg borogatás alkalmazása elegendő ahhoz, hogy jobban érezze magát, és csökkentse a duzzanatot. Ezek a véraláfutások egy hét múlva eltűnnek, ahogy a belső szövetek gyógyulnak.

Ezenkívül előfordulhat enyhe orrlyukszivárgás vagy orrdugulás, ami semmiképpen nem okozhat riadalmat. Ez mind a folyamat része. A gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében hagyja, hogy annyi folyjon ki, amennyire szüksége van, anélkül, hogy kifújná az orrát.

Patiente après une rhinoplastie
Páciens orrplasztika után

Ez idő alatt és a következő műtéti időpont előtt bármikor felveheti a kapcsolatot a kórház orvosi csapatával. Ha bármilyen kérdése vagy kétsége van a fizikai állapotával kapcsolatban, ne habozzon megkérdezni sebészét.

Ha teljesen magabiztosnak érzi magát, akkor csak annyi a dolga, hogy Isztambulban városnézésre induljon. De vigyázz a bukkanóktól és a koppanásoktól. Védd az orrodat, mint a szemed almáját!

Egy hét múlva a sínt, a kanócot, a tampont és az egyéb kötéseket eltávolítják. Fellélegezhet. A zúzódások és a duzzanatok mind eltűnnek. Visszatér a normális élethez. Bár sok páciens már 3-4 nappal a műtét után visszatérhet a normális életéhez.

Orrplasztika Törökország: Előtte és utána képek

Photo avant après d'une rhinoplastie d'une femme blonde
Egy szőke nő orrplasztikai műtétje előtti/utáni fotója.
Photo avant après d'une rhinoplastie d'une femme métisse
Egy vegyes bőrű nő orrplasztikájának előtte-utána fotója.
Photo avant après d'une rhinoplastie d'une femme blanche
előtte utána fotó egy fehér nő orrplasztikájáról

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A orrinoplasztika során ritkán lehetnek kockázatok :

  • A szaglás átmeneti elvesztése;
  • Az orrhegy érzékenységének elvesztése;
  • A bőr elszíneződése és duzzanata ;
  • Az orrsövény perforációja ;
  • Csúnya hegesedés;
  • Légzési problémák.

Ezért érdemes megbízni bennünk, hogy megfelelően válassza ki a sebészét Isztambulban, és egy elismert és tapasztalt szakembert válasszon.

Megjegyzendő, hogy az iszlám vallásban az orrplasztika nem haram. Halal és elfogadott, mert célja az orrot érintő hiba eltávolítása.

Megteendő óvintézkedések

Miután az orrplasztikát elvégezték, és az orra a helyére került, még ne ünnepelje a győzelmet. Az orr végleges formáját csak 3-12 hónap múlva veszi fel. Türelmesnek és mindenekelőtt óvatosnak kell lennie.

A műtétet követő első hónapban továbbra is azt tanácsoljuk, hogy ne erőltesse meg magát túlságosan, és ne végezzen nagy erőt igénylő mozdulatokat. Ez ugyanis a vérnyomása emelkedését okozhatja. Hasonlóképpen kerülje az ütéseket és ütéseket, amelyek deformálhatják az új orrot. Ebben az időszakban kerülni kell az úszást, az edzőterembe járást, a futást és még a túl sok szexuális együttlétet is.

Patiente de rhinoplastie avec un pansement sur le nez
Orrplasztikai páciens kötéssel az orrán

Ha vényköteles szemüveget visel, próbáljon meg kontaktlencsére váltani, amíg az orra meg nem gyógyul (kb. 2-3 hónap).

Ebben az időszakban tudnia kell, hogy az orhinoplasztika Isztambulban teljes orvosi csapata elkíséri Önt telefonos vagy online interjúkon keresztül. A klinikával is felveheti a kapcsolatot, ha bármilyen kétsége vagy félelme van. A kozmetikai műtét első évében rendszeres kapcsolatban lesz a sebészével telefonhívás, fényképek küldése stb. útján. Így nyomon tudja majd követni az orra fejlődését.

Az új orrod

A véraláfutások és a duzzanat epizódjain túl már látható az orr megjelenése. Gyönyörű, tökéletesen megfelel annak, amit megálmodtál. Ez az az orr, amely véget vet fizikai komplexusainak, légzési problémáinak és különböző kellemetlenségeinek.

Ez az az orr, amit az arcod közepén fogsz viselni. Lehet, hogy szokatlan reakciókat fogsz kapni másoktól. De nyugodt lehetsz, ez is része annak a folyamatnak, amelynek során visszanyered a testedbe és önmagadba vetett bizalmat.

Hogyan öregszik az orrplasztika Törökországban?

A törökországi Isztambulban végzett orrplasztika jól öregszik. Az orrplasztika tartósnak vagy állandónak számít, de ez nem jelenti azt, hogy az eredmények nem változhatnak. A műtét hatása azért változik, mert az orra is változik.

Sokan nem értik, hogy az orr ugyanúgy hajlamos az öregedésre, mint más arcvonások. Egy nagyon komoly brit tudományos tanulmány szerint az orr a korral ugyanúgy megnő, mint a fülek. Szerencsére, még ha az orrplasztika eredménye megváltozott is, egy revíziós orrplasztikával visszaállítható a kívánt orr megjelenése.

Photo d'un homme après une rhinoplastie
Egy férfi fotója orrplasztika után

Az orrplasztikai nyaralás előkészítése Törökországban

Ennyi, készen állsz arra, hogy belevágj, hogy megtedd a lépést egy rhinoplasztika Törökországban ? Íme néhány lépés, amit meg kell tennie ahhoz, hogy megszervezze az orrplasztikai nyaralását Isztambulban.

Sebész és klinika kiválasztása

Az első és legfontosabb lépés a sebész kiválasztása. Olyan sebészt válasszon, aki tapasztalt, ismert és elismert a hatékonyságáról. Válasszon olyan sebészt, aki jól kommunikál és minden kérdésére választ tud adni. Szakértő törökországi orrplasztikai sebészünk az egyik legelismertebb az országban. Mi több, isztambuli klinikánkon az út minden lépésénél zökkenőmentes segítséget kap.

Pár szó a klinikáról:

  • Isztambul egyik legjobb plasztikai sebészeti klinikája (4,7/5-ös értékelés a Google Avis-on)
  • Nemzetközi hírnév és képzett sebészek

Pár szó az orrplasztikai sebészről.

  • 29 éves sebészeti tapasztalat (több mint 15 000 műtét)
  • 7 szakorvosi bizonyítvány (plasztikai sebészet és haj helyreállítása)
  • Első helyezést ért el a tudományos kutatási versenyen.
  • A Török Nemzeti Orvosi Tanács tagja
  • Szakértelem az orrplasztika, zsírleszívás, mell- és hajsebészet területén.
  • Egy török TV csatorna tanácsadója
Coordinatrice avec une patiente
Koordinátor egy pácienssel

Az utazás előkészítése

Ha már kiválasztott egy sebészt, például Dr. Ergin doktort, felkészülhet az utazás orrplasztikára Törökországban. A legtöbb török plasztikai sebészeti kórház all-inclusive csomagokat kínál : repülőjegyek, szállás, konzultáció, műtét, műtét utáni ellátás, étkezés, látogatások és felfedezések stb.

Ezek az ajánlatok megkönnyítik Önnek a törökországi orrplasztika megszervezését. Nem kell semmit sem szerveznie, mivel mindent már tartalmaznak. Csak össze kell pakolnia a csomagjait és megszervezni a szállítást az Atlanti-óceánon túlra.

Ha több kalandra vagy szabadságra vágyik, bármikor választhatja a szabadabb csomagokat. Ebben az esetben a konzultációkon és a műtéten kívül szabadon megszervezheti Isztambulban való tartózkodását , ahogyan szeretné.

Des hôtels à Istanbul pour un séjour médical réussi
Isztambuli szállodák a sikeres orvosi tartózkodáshoz

Mennyi ideig maradhatok Törökországban orrplasztikai műtétre?

Általánosságban elmondható, hogy a törökországi orrplasztika tartózkodási ideje körülbelül 6-7 nap. Ennyi időre van szükség az orrplasztika elvégzéséhez és a műtét utáni helyszíni utókezeléshez. Az ország szépsége azonban meggyőzheti Önt, és arra késztetheti, hogy meghosszabbítsa tartózkodását.

Hogy telik a szépségszünet Isztambulban?

  1. Megérkezik az isztambuli repülőtérre (IST). A privát sofőr az előcsarnokban várja Önt az Ön nevével ellátott táblával.
  2. A sofőr egy Mercedes furgonnal elviszi Önt a 4 csillagos szállodába (30 perces út). A szálloda 2 perces sétára található a szépségklinikától.
  3. Kérjen időpontot a koordinátorral és a sebésszel, hogy meghatározzák a céljait. Minden kérdésére választ fog adni. A koordinátor fordítani fog.
  4. Időpont a második napon orrplasztikai műtétre. A műtét után megfigyelés céljából a klinikán marad éjszakára.
  5. Ezután a 4*-os szállodában pihenhetsz a gyógyszerekkel és krémekkel, amelyeket a koordinátor kérni fog tőled.
  6. Időpont a hatodik napon a sín eltávolítására és a végső ellenőrzésre a sebésszel, ismét a koordinátor jelenlétében.
  7. A privát sofőr ezután visszaviszi Önt a repülőtérre a hazafelé tartó járatra, és 7 napon belül már élvezheti is új orrát.

Mennyibe kerül az orrplasztika Törökországban?

A végső kérdés ! És az, ami miatt több százezer páciens választja a törökországi orrplasztikát, az a műtét költsége. A plasztikai orrműtét költsége a Boszporusz partján akár 70%-kal is olcsóbb lehet, mint Európában. Az isztambuli orrplasztikáért 1600 és 2500 euró közötti összeggel kell számolni. Ez az ár azonban az alkalmazott technikáktól, a módosítás bonyolultságától és a sebész hírnevétől függően változik. Pontos árért és Isztambul legjobb plasztikai sebészének véleményéért kérjen személyre szabott árajánlatot.

La coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie
A koordinátor kiszámítja az orrplasztika árát.

Következtetés

Válassza a legjobb törökországi orrplasztikai klinikát a sikeres beavatkozás érdekében. Keressen információt a sebész tevékenységéről. Számos kritériumot kell figyelembe venni a választás során :

  • Páciensek véleménye és ajánlások
  • Előtte és utána fotók
  • A klinika felállításának időpontja
  • A klinika akkreditációi
  • Az orvos több éves tapasztalata
  • A klinika és a sebészek szakterülete

Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk Önnek abban, hogy az eljárás sikerrel járjon, méghozzá kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tart egy orrműtét Törökországban?

A törökországi orrműtét után az eredmények évekig tartanak. Az életkor előrehaladtával azonban az arcbőr elvékonyodik. Ennek következtében szabálytalanságok jelenhetnek meg. Ezek az apró tökéletlenségek azonban hialuronsav injekciókkal korrigálhatók.

Az orrplasztika fájdalommentes kozmetikai műtét. Mivel a műtétet általános érzéstelenítésben végezzük, Ön nem érez fájdalmat. Amikor azonban az érzéstelenítő hatása elmúlik, némi kellemetlenséget fog érezni. Ennek ellenére a fájdalom elviselhető marad.

A kozmetikai orrműtétek sikerességi aránya Törökországban 98%. Ez az oka annak, hogy a műtét olyan sok embert vonz. Ráadásul a súlyos mellékhatások is ritkák. A leggyakoribb szövődmények a vérzés, az érzéstelenítésre adott rossz reakció és a fertőzés.

Törökország ideális választás azok számára, akik orrplasztikát szeretnének végeztetni. A török plasztikai sebészek magasan képzettek, és a terület legjobb szakembereinek számítanak. A műtét ára is alacsonyabb, mint Európában.

Az orrplasztika 16 éves kor előtt nem megengedett. Valójában meg kell várni, amíg az arc növekedési fázisa véget nem ér. Ez 16 vagy 17 éves kortól teljes. A műtét ideális életkora azonban 20 és 30 év között van. Erre a műtétre nincs korhatár.

A törökországi orrplasztikához legalább 8 napos tartózkodást kell tervezni. A műtét általában egy vagy legfeljebb két órát vesz igénybe. Ennek ellenére vannak kötelező előkészítő szakaszok és műtét utáni ellátás. Ezért a tartózkodásának több mint egy hétig kell tartania.

Igen, a nem sebészeti orrplasztika lehetséges. Hialuronsav vagy más töltőanyagok befecskendezésével lehet elvégezni az orr alakjának ideiglenes megváltoztatására. Forduljon egészségügyi szakemberhez, hogy megtudja, ez megfelelő-e az Ön számára.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️