Hasplasztika Törökországban

hasplasztika Törökország 2
Írta Émilie

A hasplasztika olyan műtét, amelynek célja a felesleges bőr és zsírszövet eltávolítása a hasi területről, valamint az elülső hasfal megereszkedésének megszüntetése.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt atörökországi hasplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, ahol képzett sebészekhez fordulhat. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a hasplasztika Törökországban?

Törökországban egy hasplasztika átlagos költsége Isztambulban 2800 euró. Az eljárást általános érzéstelenítésben végzik, és 1-2 órán át tart. Ez magában foglalja a kórházban töltött éjszakai tartózkodást is. Ez az átlagköltség tartalmazza az altatást, a műtétet és az egyéb kapcsolódó költségeket, mint például a gyógyszereket és a támasztóöveket.

Hasplasztika2800 €
Mini hasplasztika2500 €
A has zsírleszívás1900 €
Csípő zsírleszívás1800 €

Előszó

Minden profi sportoló megmondja: a hasi zsírtól a legnehezebb megszabadulni. Bizonyos esetekben (többszöri terhesség, túlsúly) egyszerűen lehetetlen visszanyerni a lapos hasat.

Ha túl nagy a zsírfelesleg, csúnya bőrfelesleg keletkezik, amit sem az intenzív sport, sem a drákói diéta nem tud helyrehozni. Ha ez a helyzet, a lapos hasról vagy a csokoládészeletről szőtt álom elérhetetlennek tűnhet.

Femme touchant son gros ventre
Egy nő, akinek komplexusa van a hasával kapcsolatban

A tudomány, és különösen a plasztikai sebészet csodákra képes. Ahasplasztika, a has kozmetikai műtétje a legjobb megoldás a lapos has visszanyerésére. Ez egy meglehetősen invazív technika, amely a hasról a felesleges bőr eltávolítását jelenti metszéssel. A hasat ezután megszabadítják a puffadt bőrtől és a felesleges zsírtól.

Bár a hasplasztika költsége továbbra is nagy akadálya annak, hogy Európában széles körben elterjedjen, Törökországban igen népszerű. A plasztikai sebészet szülőföldjeként az ország az orvosi turizmus kínálatának köszönhetően sok rajongót vonz.

Une vue panoramique d'Istanbul
Csodálatos kilátás Isztambulra

A Boszporusz partján a kozmetikai sebészet Törökországban 70%-kal kevesebbe kerül, mint Franciaországban, Németországban, Olaszországban vagy Spanyolországban. Ráadásul a legmodernebb technológiával végzik a tapasztalt török sebészek.

Minden feltétel adott a sikeres külföldi hasplasztikához. Ha tehát lapos hasra vágyik, Törökországban a helye! Fókuszáljon az isztambuli hasplasztikára.

Előtte és utána képek

Minden, amit a törökországi hasplasztikáról tudni kell

A túlzott súlygyarapodás, az ismételt terhességek és a jelentős súlyvesztés után a bőr és a hasizmok deformálódnak. A bőr meglazul és megereszkedik, az izmok pedig elválnak egymástól, így a hasfal szövetében szakadás keletkezik.

Ezt nevezzük diasztázisnak. Ennek a falnak az a feladata, hogy a belső szerveket jól bent tartsa a hasban, lapos hasat hozva létre. Ha azonban elszakad, a belső szervek már nem maradnak a helyükön, és a has megereszkedik. Ez hozzájárul a bőr megereszkedéséhez és a felesleges zsír felhalmozódásához a területen.

Sok esetben a felesleges zsírt sporttal vagy diétával lehet eltüntetni. A legmakacsabbakat zsírleszívással lehet eltávolítani. Ekkor azonban mindig marad némi felesleges bőr, amelyet sem sporttal, sem diétával nem lehet eltüntetni.

Un ventre avec des lignes tracées par le chirurgien
A has a sebész által meghúzott vonalakkal

Itt jön a képbe a hasplasztika, nők és férfiak esetében egyaránt. Ez egy végső megoldásként alkalmazott sebészeti eljárás, hogy megszabaduljunk a zsíros hasi övtől.

Mi az a hasplasztika?

Az abdominoplasztika, más néven hasplasztika egy olyan kozmetikai sebészeti eljárás, amelynek célja a felesleges zsír és bőr eltávolítása a hasról.

A műtét célja, hogy javítsa a hasfal megjelenését, simábbá, feszesebbé téve azt.

A műtétet a has bőrén végzik a szeméremtest és a has felső része között, és egy vízszintes bemetszést végeznek a meglazult bőr és a felesleges zsír eltávolítása érdekében.

Ezután a has sima megjelenésének visszaállítása érdekében a hasöv izmait újraépítik és átformálják. A bőrt ezután visszavarrják, és egy heget hagynak maguk után, amely idővel elhalványul.

Photo avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Hasplasztika előtt és után Törökországban

Hasplasztika és zsírleszívás

A hasplasztika egy meglehetősen invazív sebészeti eljárás, amely különbözik a zsírleszívástól. A zsírleszívást a felesleges zsír eltávolítására használják. Bár a két technikát gyakran összekeverik, a hasplasztika magában foglalhatja a has, a szeretetpárnák és a hát zsírjának zsírleszívását a dermolipektómia: a felesleges drapp bőr eltávolítása előtt.

Ezt a hasplasztikából álló részt ultramodern technikákkal végzik, hogy kifogástalan eredményt érjenek el.

A hasplasztika eredményei meglepőek. Ezért kell a hasplasztikát tapasztalt sebészre bíznia. Isztambulban megtalálja Törökország legjobb hasplasztikai sebészeit.

Törökországban a hasplasztika biztonságosan elvégezhető HIV-pozitív pácienseken, feltéve, hogy jó egészségi állapotban vannak, nincs kimutatható vírusterhelésük és normális a CD4-számuk.

Tracé d'un chirurgien sur un ventre pour une abdominoplastie
A sebész rajza a hasplasztikához szükséges hasplasztikához szükséges pocakról

Útmutatásra van szüksége a törökországi hasplasztikai klinika kiválasztásához? Szeretné, ha a legjobbak operálnák meg? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kinek érdemes hasplasztikát végezni Törökországban?

Bár a hasplasztikai műtét elterjedt, nem mindenki számára elérhető, aki lapos hasra vágyik.

A hasplasztika ideális jelöltje az, aki jelentős mennyiségű zsírt veszített a hasi területről, és akinek felesleges bőre meglazult a fogyás következtében.

A férfiak hasplasztikája köldöksérv vagy jelentős súlyvesztés esetén ajánlott. Azért végzik, hogy tónusos hasi területet érjenek el a híres csokoládészelet, a 6-os csomag elérése érdekében.

Un homme qui touche son gros ventre
Egy férfi, akinek komplexusa van a hasa miatt

Anők hasplasztikáját többszörös terhességen átesett nőknél végzik. A “hasfelvarrás” néven is ismert eljárás javítja a terhesség alatt meglazult középső izmok tónusát és feszességét.

Ez a műtét olyan férfiaknak és nőknek is szól, akik túlzott elhízásban szenvednek, és nem képesek a hasi területen lévő súlyfelesleget eltüntetni. Ez a sport és a diéta ellenére is így van.

Meg kell jegyezni, hogy az iszlám vallásban a hasplasztika nem haram. Elfogadható, ha a cél egy hiba eltávolítása.

A hasplasztika fő célja a has korrigálása. Elhízás esetén a pácienseknek azt tanácsolják, hogy előzetesen fogyókúrát folytassanak.

Ha ez nem elegendő, Törökországban megfontolható a bariátriai műtét. Ezt gyomorhüvely vagy gyomorballon néven ismerik. Alternatív megoldásként a hasplasztikát megelőzően zsírleszíváson kell átesni.

Photo avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Hasplasztika előtt és után Törökországban

Végül a hasplasztika Törökországban a hason lévő hegek, a látható, komplexeket okozó striák stb. kezelésére is megfontolható.

Mekkora a BMI a törökországi hasplasztikához?

A hasplasztika elvégzéséhez el kell érnie egy bizonyos stabil testsúlyt (a sebész által ajánlott), és jó általános egészségi állapotban kell lennie. Ajánlott a <30-as testtömegindex vagy BMI, azaz a fogyókúra előtti 30%-os súlyfelesleg leadása.

Általános szabályként az is ajánlott, hogy a páciensek testsúlya megegyezzen a testmagasságuknak megfelelő méterszámmal. Például, ha Ön 1,65 cm magas, akkor körülbelül 65 kg-ot kell nyomnia, mielőtt a hasplasztikát fontolóra venné. Azt azonban, hogy Ön alkalmas-e a test vagy a has kozmetikai műtétjére, csak a sebész állapíthatja meg. Egy orvosi vizsgálat segít.

Tracé d'un chirurgien sur le ventre d'une personne un peu grosse
A sebész vonala egy enyhén túlsúlyos személy hasán

Lásd még: Mami plasztikai műtét Törökországban

A hasplasztika eljárása férfiak és nők számára

A test és a hasi öv alakítása invazív szépészeti műtét. Általános érzéstelenítésben, műtőasztalon végzik. Az eljárás több szakaszból áll:

Előkészítés

Az első szakaszban a sebészének egyéni felügyeletére van szüksége. Egy orvosi vizsgálat során megállapítják az Ön egészségi állapotát, és felkészítik a műtétre. A műtét előtt mindig tanácsos abbahagyni minden orvosi kezelést, gyulladáscsökkentő gyógyszert, hallucinogén anyagokat, nikotint és egyebeket.

A műtét

A műtét napján böjtölnie kell. Egy fertőtlenítőszerrel, általában Betadine-nal történő zuhanyozás után a műtőasztalra fektetik, és beadják Önnek a megfelelő dózisú általános érzéstelenítőt. Az anyag másodperceken belül kifejti hatását, és Ön elalszik.

Un chirurgien touche un ventre de femme avant une opération
A sebész megérinti egy nő hasát a műtét előtt

Ez idő alatt a sebész bemetszést végez a köldök és a szeméremcsont közötti területen. Egy vízszintes bemetszést végez, hogy eltávolítsa a felesleges bőrt. Miután a hasi bőrt megemelték, a sebész elkezdi az izmok helyreállítását és diasztázis esetén azok megfeszítését. A köldök alatti egészséges bőrt leviszi és a szeméremtest magasságában összevarrja.

Teljes hasplasztikai beavatkozás esetén a sebész a köldök körül is végezhet egy bemetszést a felesleges bőr eltávolítása érdekében. A bőrt a has felső része felé megemelik. Ebben a szakaszban a köldök szükség esetén áthelyezhető.

Van HIV-fertőzése? Egy speciális klinikát különítettünk el az Ön és a személyzet számára, ahol a hasplasztikát teljes biztonságban végezhetik el.

Gyógyulás

A műtét végeztével egy éjszakát a klinikán kell töltenie, orvosi felügyelet mellett. Ez az idő a felépülésre szolgál, és arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a műtétet biztonságosan és sikeresen végezték el.

Ha a műtét utáni fájdalom elviselhető, a fájdalomcsillapítók segítenek Önnek jobban aludni. Gyógyító krémek és fertőzés elleni kezelések is adhatók.

Résultat avant et après d'une abdominoplastie d'une femme noire
Hasplasztika előtte és utána

A kötést a műtét után 2-3 nappal megújítják. A kapcsokat és a varratokat 10 nap után eltávolítják, ha azok nem szívódnak fel maguktól. A műtét utáni folyadékok eltávolításához gyakran szükség van finom drénekre. Ez elősegíti a gyógyulást.

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A hasplasztika során ritka szövődmények léphetnek fel:

  • A hasplasztikával kapcsolatban különböző kockázatok merülnek fel, többek között:
  • Folyadék felhalmozódása a bőr alatt
  • Rossz sebgyógyulás, ami fertőzéshez vezethet;
  • A hasi heg extra láthatósága;
  • A hasi területen a bőr mélyén lévő szövetkárosodás.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a sebészét Isztambulban, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Mi több, a hasplasztika megengedett az iszlámban. Ez halal, nem pedig haram műtét, mert orvosi előnyt nyújt, és javítja az ember életminőségét.

A fogyatékkal élők (mozgáskorlátozottak) számára akadálymentesítési intézkedéseket hoztunk, hogy megkönnyítsük számukra a közlekedést.

Mennyi ideig tart egy hasplasztika Törökországban?

Egy törökországi hasplasztikai műtét az eltávolítandó bőr mennyiségétől függően 3-5 óráig tart. A műtét előrehaladása és sikere a sebész szakértelmétől függ. Mindig azt javasoljuk, hogy olyan tapasztalt sebészt válasszon, aki elsajátította a hasplasztika technikáját.

A törökországi hasplasztika eredményei tartósak, feltéve, hogy Ön egészséges életmódot és egészséges, kiegyensúlyozott étrendet folytat. A hasplasztika után nem ajánlott a túlzott súlygyarapodás, bár 1 év múlva egy második műtét lehetséges.

Simulation avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Hasplasztika előtte és utána szimuláció

Mennyi ideig tart a hasplasztika utáni felépülés?

A lábadozási időszakot 10-15 napra becsülik. Sok páciens azonban már egy hét után elkezd visszatérni a normális életéhez. Már 2-3 nap múlva gond nélkül tud járni. 10 nap elteltével már képes lesz egyszerűbb háztartási és szakmai feladatokat elvégezni anélkül, hogy túlságosan megerőltetné magát.

A sportolással 3-4 hónapot kell várnia . Ez idő alatt javasoljuk, hogy tartózkodjon a megerőltető tevékenységektől és a nehéz terhek cipelésétől. A törökországi hasplasztika eredményei 6-12 hónap elteltével lesznek láthatóak.

Mennyit fogok fogyni a törökországi hasplasztika után?

Mint azt már tudja, a hasplasztika nem fogyókúrás műtét. Ez mindenekelőtt a test és a has átformálása. Azonban lehetséges, hogy a műtét után észrevehető súlykülönbség alakul ki. Az eltávolított bőr- és zsírfelesleg súlya 300 g és 3 kg között van, a páciens profiljától függően.

Résultat avant et après d'une abdominoplastie d'une femme
Eredmények a hasplasztika előtt és után nőknél

Hogyan alszom a hasplasztika után?

A hasplasztika után célszerű olyan helyzetben aludni, amely nem feszíti a hasizmokat. A legjobb pozíció a háton alvás, behajlított lábakkal és a térdre helyezett párnákkal, hogy megakadályozza a feszülést.

Mikor kell eltávolítani a fűzőt az isztambuli hasplasztika után?

A fűző vagy fűző viselése a hasplasztika után néhány nappal ajánlott. Ez további támaszt nyújt az alaknak. A fűzőt a műtét után 2-3 hónappal lehet eltávolítani. A sebész megvizsgálja, hogy szükséges-e eltávolítani, vagy hosszabb ideig viselni kell.

Mit együnk hasplasztika után

A hasplasztika utáni lapos has fenntartása érdekében ajánlatos egészséges, kiegyensúlyozott étrendet követni. Az egészséges táplálkozás segít a hasplasztikai műtét eredményeinek minél hosszabb ideig történő megőrzésében.

Une coordinatrice calcule le prix d'une abdominoplastie

Ha személyre szabott árajánlatot szeretne a műtétjére vonatkozóan, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Örömmel válaszolunk Önnek a lehető leggyorsabban és az Ön megelégedésére.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

A hasplasztika adhat lapos hasat?

Igen, a hasa laposabb lesz a hasplasztika után. Ez a műtéti eljárás a “hasi kötény”, azaz a bariátriai műtét, terhesség vagy jelentős súlyvesztés után keletkező sérült bőrfelesleg eltávolításából áll.

A törökországi hasplasztikát csak akkor végezzük el, ha az Ön súlya az ajánlott tartományon belül van. Ez a testsúly a páciens méteres magasságának megfelelő cm-nek felel meg. Tehát ha Ön 1,75 cm magas, akkor 75 kg-ot kell nyomnia ahhoz, hogy hasplasztikát végeztessenek Önön.

Amint a hasi bőr megfeszül, műtét utáni fájdalom jelentkezhet. A fájdalom mértéke a pácienstől és az izomjavítás meglététől függően változik. Nyugodt lehet, a lábadozás alatt hatékony fájdalomcsillapítókat írnak fel.

A hasplasztika típusától függően a heg vagy függőleges, T alakú, fordított T alakú, vízszintes lesz a has mentén vagy a köldök körül (diszkrétebb). A heg általában két hét múlva rózsaszínűvé válik, majd kifehéredik és egy év múlva fokozatosan halványodik.

Amellett, hogy az Ön testsúlyának stabilnak és egészségi állapotának kiválónak kell lennie, a BMI-jét is kiszámítják, mielőtt a sebész beleegyezik az isztambuli hasplasztikába. Ennek a testtömegindexnek 30-nál kisebbnek vagy azzal egyenlőnek kell lennie.

A törökországi hasi dermolipektómiás műtéthez legalább 7 napos tartózkodást kell terveznie. A klinikától függően a kórházi tartózkodás két éjszakát foglal magában. Ezt követően 5 nap műtét utáni utókezelésre van szükség, hogy biztosítsa, hogy nem lépnek fel komplikációk.

Ha rendszeres testmozgást végez a hasizmok erősítése érdekében, és a hasplasztika után egészségesen táplálkozik, akkor lapos hasa megmarad. Egy komoly sebész megfelelő táplálkozási és sporttanácsokat fog ajánlani az optimális eredmény érdekében.

Az utolsó terhesség után legalább 6 hónapot, de ideális esetben egy évet kell várnia, mielőtt hasplasztikát fontolgatna. A tökéletes hasi gyógyulás és a műtét optimális eredményének elérése érdekében elengedhetetlen, hogy ennyit várjon.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️