Gyomor Botox Törökországban

gyomor botox ár 1
Írta Manuella

Minden, amit a törökországi gyomorbotoxról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres gyomorbotoxhoz Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi gyomorbotoxról, és segít lefoglalni a műtétet a képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a gyomor botox Törökországban?

Törökországban a gyomorbotox átlagos költsége 1200 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 1000 és 1400 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
Gyomor botox1200 €

Mi az a gyomor botox?

A gyomor botox injekciót Törökországban az utóbbi években széles körben alkalmazzák. A botulinum toxint endoszkópos tű segítségével fecskendezik a gyomorba. A botox a gyomor harántcsíkolt izmaira hat, gátolva azok összehúzódását; ily módon lassítja a gyomorban lévő táplálék emésztését. A gyomornak tovább tart az étel megemésztése, és ennek következtében a teltségérzet tovább tart.

Isztambulban a botoxot elsősorban a gyomorfenékbe fecskendezik, amelyet a gyomor étvágyközpontjának tartanak, és megállítja a ghrelin hormon jelzését erről a területről. Végső soron az eljárás megkönnyíti az étvágyszabályozást.

HOGYAN TÖRTÉNIK A BOTOX BEADÁSA A GYOMORBA?

A botulinumtoxint könnyű altatásban, fájdalommentesen lehet beadni. A betegeknek beadott botox mennyisége 500 és 1000 NE között változhat. Az eljárás körülbelül 15 és 29 perc között tart.

Az eljárás befejezése után a betegeket átszállítják a kórterembe, és legalább két órán keresztül megfigyelik őket. A betegek addig maradnak a Tturc klinikán, amíg elég jól nem érzik magukat ahhoz, hogy hazamenjenek

KIK KAPHATNAK BOTOXINJEKCIÓT A GYOMORBA?

Azok, akik a korábbi diétás korlátozási kísérletek során nem értek el kielégítő eredményt, akiknek új motivációs forrásokra van szükségük a fogyókúrás étrend betartásához, a 25 kg/m²-nél nagyobb testtömegindexű, enyhén túlsúlyos emberek, vagy az elhízottnak minősülő, de a bariátriai műtétet nem preferáló személyek könnyen kaphatnak botoxinjekciót a gyomorba.

A gyomor bármilyen betegségét, beleértve a gyomorhurutot és a gyomorfekélyt is, a botox gyomorbefecskendezési eljárás előtt kezelni kell. A betegek a kezelés befejezése után kaphatnak botoxinjekciókat.

MEDDIG TART A GYOMORBA ADOTT BOTOXINJEKCIÓK HATÁSA PULYKÁBAN?

A törökországi gyomorbotoxinjekciók hatása körülbelül 72 órával az eljárás után kezdődik, és 4-6 hónapig tart. Ennek az időszaknak a végén fel kell mérni, hogy az ideális testsúly elérése előtt fenyegető betegségek kockázata csökkent-e.

Nem szükséges megismételni az injekciókat azoknál a betegeknél, akiknek nincsenek egészségügyi problémáik, és akiknek sikerült elegendő súlyt leadniuk. Ezeknek a betegeknek azonban ajánlott betartaniuk a diétát és a mozgásprogramot.

Az eljárás 6 hónap múlva megismételhető azoknál a betegeknél, akik elégedettek a gyomorba adott botulinum toxin injekciókkal elért eredményekkel. Az injekciók között eltelt idő meghosszabbítható, ha a páciens kellőképpen betartja a diétáját, az előző 6 hónapban mindent megtett, és ez idő alatt nem panaszkodik a táplálékfelvételre.

A gyomorba adott botoxinjekciók megismétlésének Törökországban nincsenek hátrányai. Az eljárás egymás után 3 alkalommal ismételhető 6 hónapos időközzel.

Mennyi ideig tart a botox hatása a gyomorra?

A törökországi botox gyomorbeavatkozás után a betegek 3 órán belül teljesen felépülnek. Az alkalmazás hatása 2-3 napon belül kezdődik és 4-6 hónapig tart. A gyomor-botox alkalmazása után az étvágy 3 napon belül csökken, és 2 hét múlva kezd jelentkezni a fogyás.

A várható és célzott fogyás 5-10 kg. Mivel a Botox hatásának átlagos időtartama 4-6 hónap, a Botox alkalmazását követő első 6 hónapot gondosan ki kell értékelni a hatékony fogyás szempontjából. Ezért ebben a folyamatban nagy figyelmet kell fordítani a diétára, és dietetikussal kell konzultálni.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A GYOMORBA ADOTT BOTOXINJEKCIÓKNAK?

A törökországi gyomor botoxinjekciók fő előnyei az eljárás nem műtéti jellege és az azonnali visszatérés a mindennapi élet tevékenységeihez. Nincs szükség kötésekre, mivel az eljárás nem jár bemetszésekkel vagy sebészeti varratokkal. A felépülési folyamat gyorsabb és kényelmesebb, mint más fogyókúrás eljárásoknál.

Milyen lehetséges mellékhatásai lehetnek a gyomorba adott botoxinjekciónak?

Mint minden egészségügyi műtétnek, a gyomorbotoxnak is vannak bizonyos mellékhatásai. Olyannyira, hogy aki a botoxkezelést fontolgatja, az ne menjen át az eljáráson, ha izombetegségben szenved vagy allergiás a botoxra.

Ezenkívül a szakorvos kívánságának megfelelően elvégzett ellenőrzések is biztosítják, hogy a páciens alkalmas legyen a gyomorba történő botoxkezelésre. Íme néhány a gyomorba adott botoxinjekció lehetséges mellékhatásai közül:

  1. Szívritmuszavarok
  2. Légzési nehézségek
  3. Szívroham
  4. Neurológiai hatások
  5. Gyomorelhalás
  6. Allergia a botoxra
  7. Az adagolás kockázata

Bár a gyomor botox úgy néz ki, mint egy sebészeti eljárás, valójában egyfajta gyakorlat. A mindössze 15-20 perc alatt alkalmazható gyomorbotoxot a gyomor különböző részeibe fecskendezik. Nincs tartós hatása. Átlagos élettartama 6-7 hónapra korlátozódik, de az első hónapokban a legnagyobb a tartóssága, a következő hónapokban fokozatosan csökken, és befejezi az élettartamát. Csökkenti a gyomorizmok összehúzódását és lassítja az emésztést.

Hány kilót lehet leadni a gyomorbotoxszal?

Ideális módszer azoknak, akik 5-10 kg-mal vannak az ideális testsúlyuk felett, azaz nem eléggé elhízottak ahhoz, hogy műtétnek vessék alá magukat. Az endoszkópiát 18 és 70 év közötti, egészségügyi problémákkal nem küzdő embereknél lehet elvégezni. A botox nem alternatívája a bariátriai műtétnek Törökországban.

Ezért a 40 feletti testtömegindexű betegek esetében a gyomorbotox nem lesz túl hasznos. Addig is, a gyomorfekélyben vagy gyomorhurutban szenvedő betegeknek először ezeket a problémákat kell kezelniük, majd áttérni a Botoxra. Nemcsak a gyomor botoxolása, hanem egyetlen módszer sem garantálja a fogyást.

Tehát nem érdemes csodaszerként közelíteni hozzá. Étvágycsökkentő hatása van, de a Botox után magas szénhidrát- és fehérjetartalmú súlyt és gyorséttermi stílust kap, és ha továbbra is mozgás nélkül él, akkor kicsi az esélye a sikerre.

A Botox alkalmazása után a tápláléknak a gyomorból a belekbe való átjutási ideje akár 10-12 óra is lehet. Ez szintén nagyon erős érzéseket okoz hosszú ideig. A botox gyomorbeültetés után átlagosan 15 kilót veszít az ember, vagy akár többet is az első hónapokban.

Ebben azonban fontos szerepet játszik az ember korábbi testsúlya és anyagcseréje. Például egy 100 kilós, 60 centiméteres testmagasságú személy és egy 150 kilós, 60 centiméteres testmagasságú személy nem biztos, hogy ugyanolyan gyorsan és ugyanolyan ütemben fogy. Ahogy nő a pilóták száma, úgy nő a felhasználható súly is.

A botox nem olyan gyógyszer, amely már a beadásakor elkezdi kifejteni a hatását. A hatás az eljárást követő napokban kezd jelentkezni, és akár 6 hónapig is eltarthat. Az ok, amiért a hatása átmeneti, a Botox természetéből adódik. Bármilyen céllal is alkalmazzák, a gyógyszer hatása legfeljebb 6 hónapig tart, ez idő alatt a gyógyszer fokozatosan kiürül a szervezetből, és kezdi elveszíteni a hatását.

DIÉTA A BOTOX GYOMORBEFECSKENDEZÉST KÖVETŐEN

A diéta betartása kiemelkedő fontosságú a törökországi gyomor botox injekciók után. Azoknak, akiknek botulinum toxint injekcióztak a gyomrukba, nem szabad elfelejteniük, hogy az eljárást úgy tervezték, hogy megkönnyítse a diéta betartását.

Ebben az időszakban Ön és a dietetikusa olyan étrendet tervez, amely kiegyensúlyozott mennyiségű szénhidrátot, zsírt és fehérjét tartalmaz, amely az Ön életmódjához, étkezési szokásaihoz és ízérzékeléséhez igazodik, és amely megkönnyíti, hogy éhségérzet nélkül érje el céljait.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️