Gyomorcsökkentés Törökországban

gyomorcsökkentés ára istanbul 1
Írta Maria

A törökországi gyomorszűkítés a bariátriai műtétek egyik leggyakoribb típusa, amely a korlátozó és a felszívódási zavarokat megszüntető eljárásokat kombinálja.

A LegjobbKlinika.com információt nyújt a törökországi gyomorszűkítésről, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Sommaire
 [Voir]

    Mennyibe kerül a gyomorszűkítés Törökországban?

    Egy gyomorredukciós műtét átlagos költsége Isztambulban 4600 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 3 000 eurótól 6 200 euróig terjedhet.

    Az eljárásÁr Törökország
    Gyomorszűkítés4600 €

    Mi az a gyomorszűkítés?

    A gyomorredukció Törökországban a bariátriai műtétek egyik leggyakoribb típusa, amely a restriktív és malabszorptív eljárásokat kombinálja.

    Technikailag az eljárás során egy kis tasakot hoznak létre a gyomor zsugorítása érdekében, és a vékonybél egy bizonyos szakaszát felhúzzák és ehhez a kis tasakhoz csatlakoztatják. A sleeve gastrectomiával ellentétben a gyomor többi részét nem távolítják el.

    A gyomor megmaradó részébe azonban nem kerül étel, miközben a gyomornedv és az enzimek továbbra is termelődnek ebben a részben, hogy segítsék az emésztést és a táplálék felszívódását.

    Ennek eredményeképpen a gyomor bypass betegek fogynak, mivel kevesebbet esznek, és a kalóriabevitel a gyomor csökkentett mérete miatt korlátozott, miközben a magas kalóriatartalmú tápanyagok felszívódása is csökken a megmaradó tasak és a vékonybél közötti közvetlen kapcsolat miatt. Ez az eljárás tehát két különböző mechanizmus révén segíthet a fogyásban.

    Lásd még: Bariátriai műtétek Törökországban

    A gyomorszűkítő műtétet Törökországban laparoszkóposan végzik, és nem jár mély bőrmetszéssel és az ezzel járó fájdalommal. A beavatkozás általános érzéstelenítésben történik, és átlagosan egy órát vesz igénybe.

    A műtétet megelőzően teljes körű kivizsgálást végeznek, és a pácienssel számos szakorvos, többek között tüdőgyógyász, aneszteziológus, pszichiáter és endokrinológus is konzultál. A betegek a második posztoperatív napon szivárgásvizsgálaton vesznek részt, és a harmadik posztoperatív napon elhagyhatják a kórházat.

    A gyomorszűkítés típusai

    A gyomorredukciós műtétek típusai közé tartozik a sleeve és a Mini Bypass. A sleeve egy proximális csökkentő műtét, amely egyszerre szűkítő és felszívó (kalóriát felszívó) műtét.

    Az a beteg, akinek a gyomrát a sleeve-műtéttel csökkentették, kisebb adagok fogyasztása mellett éhségérzet nélkül jóllakik.

    A gyomor bypass műtét a táplálék felszívódásának sebességét is csökkenti. A műtét után a ghrelin nevű étvágyhormon szintje csökken, és a beteg étvágya jelentősen csökken.

    Lásd még: Gyomorballon Törökországban

    Bár a mini gyomor-bypass egyszerűbben kivitelezhető, ez a módszer miatt a vékonybélből epe és hasnyálmirigy-enzimek szivárognak a nyelőcsőbe, ami néha súlyos gyulladásokhoz és fekélyekhez vezet a maradék gyomorban és a nyelőcsőben. Ha a hasüregbe szivárog, ezek a maró folyadékok súlyos szövődményeket okozhatnak.

    Miért érdemes gyomorszűkítést végezni?

    A törökországi gyomorredukciónak azok az emberek lehetnek a hasa, akik többször is megpróbáltak fogyókúrával fogyni, egészségüket veszélyeztető mértékben túlsúlyosak, 18 és 65 év közöttiek, testtömegindexük legalább 40 kg/m² vagy 35-40 kg/m², és az elhízáshoz társuló társbetegségek, például inzulinrezisztencia, alvási apnoe, szívbetegség vagy ízületi problémák állnak fenn.

    Ezenkívül ez az eljárás revíziós műtétként is elvégezhető azoknál a személyeknél, akik már estek át sleeve gastrectomián, gyomorszalag-eltávolításon vagy gyomorplikáción, és akik a műtét után hízni kezdtek.

    A törökországi gyomorszűkítés előnyei

    A gyomorredukció Isztambulban tökéletes módja a hosszú távú súlykontroll elérésének az étvágy csökkentésével és a kis adagok megengedésével. A legtöbb páciensnek sikerül lefogynia és hosszú távon megtartania a súlyfeleslegét.

    A testsúlycsökkentés segít tartósan megoldani az elhízással járó társbetegségeket, különösen a 2-es típusú cukorbetegséget. A betegek műtét utáni elégedettségi aránya magas mind a pszichológiai, mind a fizikai hatások tekintetében.

    A műtét napján injektálható véralvadásgátlót adnak, és a betegek kompressziós harisnyát (visszeres harisnyát) viselnek az embólia kockázatának csökkentése érdekében. A betegeknek a kórházból való elbocsátás után még 10 napig kompressziós harisnyát kell viselniük, és otthon is kapniuk kell a véralvadásgátló injekciókat.

    A vérzés az eljárás leggyakoribb szövődménye. A drén monitorozása megkönnyíti az esetleges vérzés megfigyelését. A vérzés jelei és tünetei közé tartozik a fáradtság, a szédülés és az alacsony vérnyomás. A vérzés kezelése a vérzés mértékétől függően vérátömlesztésből áll, és ez a szövődmény könnyen leküzdhető.

    A gyomor-bypass műtéttel kapcsolatos halálozás és kockázatok

    Mint minden műtétnél, az elhízás műtéteknél, ahol a gyomor és a bélműtéteket végzik, a műtét során elszenvedett sérülések és a varratok megfelelő gyógyulásának képtelensége miatt hasüregi gyulladás léphet fel.

    A gyomor-bypass egy teljes idejű műtét, és technikai szempontból eltér a többi gyomorműtéttől. A gyomor-bypassra szakosodott orvosok kiválasztásakor fontos, hogy a csapatukban vannak-e dietetikusok és pszichológus, akik gondoskodnak az Ön hasplasztikai műtét utáni pszichológiájáról.

    Azt is meg kell kérdeznie, hogy a műtétet végző kórházak teljesen felszereltek-e, és hogy a csapataik kellő tapasztalattal rendelkeznek-e ebben a tekintetben. A kezdeti bariátriai műtétet követő revíziós eljárások során a sipolyok aránya elérheti a 20%-ot is.

    A szivárgás szempontjából kritikus területek a nyelőcső-gyomor találkozásánál található tűzővonal legmagasabb pontja (89%) és az egymást követő patronok közötti csatlakozások. A műtét utáni szivárgásokat akut, késői, nagyon késői és krónikus szivárgásokba sorolják.

    Hány kilótól lehet megszabadulni a gyomorszűkítéssel?

    A gyomor bypass az egyik leghatékonyabb fogyókúrás műtét az összes elhízás műtét közül. Aki ezen a műtéten átesett, az a műtétet követő napon elkezd egy bizonyos szinten fogyni, és a következő napokban tovább növekszik a súlya.

    A gyomor bypass műtét után a túlsúly várhatóan másfél év alatt körülbelül 75-80%-kal csökken. Meg kell azonban jegyezni, hogy mivel az emberek étkezési szokásai ez alatt a kb. 1,5-2 év alatt visszaállnak, a leadott testsúly kb. 10-15%-a visszaszerződhet.

    Mit együnk a gyomorszűkítés után?

    A gyomor-bypass után a páciensek a műtét utáni második napon szivárgásvizsgálatnak vetik alá magukat, és 15 napos folyékony diétát vezetnek be. A folyékony diéta időszakát pürésített ételekből álló diéta követi, majd ezt követően szilárd ételeket adnak hozzá. A diétás időszakokat a dietetikus gondosan elmagyarázza Önnek.

    A gyomorszűkítés eredményei

    A műtét befejezése és a kíméletes táplálkozás folyamata után kezdenek megmutatkozni a műtét első eredményei. Az első megfigyelhető eredmények inkább az étvágyra, mint a testsúlyra vonatkoznak. Mivel a gyomor térfogata kilencvenöt százalékkal kisebb a normálisnál, egy vagy két étkezéssel jóllakhatunk.

    Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

    Kérésre és
    az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

    100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

    A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

    A szerzőről

    Maria

    A nevem Maria. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem marketingmenedzserként az orvosi iparban. Számos terméket, köztük orvosi eszközöket is sikeresen piacra dobtam, és nagy szenvedélyem az értékesítés és a marketing.

    ‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️