IVF spermadonáció Spanyolországban

fiv price spermadonáció spanyolország 1
Írta Manuella

Spermadonort találni sokkal egyszerűbb – és sokkal olcsóbb – lehet, mint petesejtdonort találni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a spanyolországi spermadonorral történő IVF mellett könnyű döntés lenne.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a spanyolországi IVF spermadonációról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Sommaire
 [show]

    Az IVF spermadonáció ára Spanyolországban

    A spermadonációval végzett IVF-műtét átlagos költsége Spanyolországban 3500 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 3000 euró és 4000 euró között változhat.

    EljárásÁr Spanyolország
    IVF spermadonációval3500 €

    Mi az IVF spermadonációval?

    A spermadonor kiválasztása fontos döntés lehet az Ön és partnere számára. Az alábbiakban az érzelmi – és jogi – szempontokat kell szem előtt tartania.

    Spermadonort találni sokkal egyszerűbb – és sokkal olcsóbb – lehet, mint petesejtdonort találni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a spanyolországi spermadonorral történő IVF-kezelésre vonatkozó döntés könnyű.

    Elvégre Ön fogja kiválasztani gyermeke DNS-ének felét, így ha valaha is érdemes válogatósnak lenni, akkor ez az a pillanat. Emellett jogi és érzelmi megfontolásokat is figyelembe kell venni, többek között azt, hogy a donort be kívánja-e vonni gyermeke életébe.

    Íme, mit kell szem előtt tartania, amikor spermadonort keres.

    Mi az a spermadonor?

    A spermadonor olyan férfi, aki spermiumot, azaz hímivarsejteket tartalmazó spermiumot adományoz egy teherbe esni próbáló nőnek vagy párnak. Választhat névtelen donort, vagy egy barátot vagy rokont, aki közvetlenül spermát adományozhat.

    Kinek érdemes megfontolnia a spermaadományozást?

    Egyedülállók és párok egyaránt jelöltek a spermadonációra. Például egy azonos nemű pár vagy egy egyedülálló nő is dönthet úgy, hogy spermadonort vesz igénybe.

    Heteroszexuális párok esetében, ha az egyik férfi partner meddőséggel küzd (vagy ha mindkét férfi partnernek meddőségi problémái vannak), a két leendő szülő dönthet úgy, hogy spermadonort vesz igénybe, de ez ritkán jelenti az első vonalbeli lehetőséget, mivel a spermával kapcsolatos problémák gyakran megoldhatók in vitro megtermékenyítéssel.

    Milyen a spermadonorációs eljárás?

    A spermadonorrá válni kívánó férfiaknak – akár spermabankon keresztül, akár közvetlen adományozással – át kell esniük egy szűrési folyamaton különböző örökletes és egészségügyi állapotok tekintetében :

    • A spermadonoroknak teljes családi és orvosi kórtörténetet kell felvenniük.
    • Genetikai vizsgálatnak kell alávetniük magukat.
    • A spermadonorokat mentális egészségügyi problémákra kell szűrni.
    • A donorokat átvihető betegségekre, többek között HIV-re, hepatitisre, gonorrhoeára és szifiliszre is ki kell vizsgálni. A névtelen donorok spermáját legalább hat hónapig karanténban kell tartani, amíg a donort újra nem vizsgálják ezekre a betegségekre, és a tesztek negatívak nem lesznek.
    • A donor spermájának minőségét értékelni kell, ami időbe telhet. Egyes bankok még legalább hat hónapig vizsgálják a spermát fertőző betegségekre.

    A spermadonorokra vonatkozó követelmények

    A férfiaknak számos követelménynek kell megfelelniük, mielőtt spermát adományozhatnak. Egyes spermabankok azt állítják, hogy az összes jelentkező kevesebb mint 1%-át hagyják jóvá. Általában ez azokra a férfiakra korlátozódik, akik:

    • 18 és 39 év közöttiek (bár egyes spermabankok csak 34 év alatti férfiakat fogadnak el)
    • Nem szenvednek fertőző betegségekben, például HIV-ben és hepatitis C-ben
    • Nem szenvednek bizonyos genetikai vagy egészségügyi betegségekben, például cisztás fibrózisban.
    • Nincs alkohol- vagy kábítószerrel való visszaélés vagy annak jele
    • Nem szenvednek bizonyos mentális betegségekben, például bipoláris zavarban vagy skizofréniában

    Egyesek magasságra, iskolai végzettségre, szakmai státuszra és egyéb követelményekre is vonatkoznak, amelyek spermabankonként eltérőek. Egyesek büntetőjogi háttérellenőrzést is végeznek.

    Mennyibe kerül egy spermadonor?

    A spermadonortól való spermabeszerzés nem olcsó. Bár az árak nagyon eltérőek lehetnek, egy fioláért körülbelül 1000 dollárra lehet számítani – és ebben még nincsenek benne a tárolási és szállítási költségek, amelyek szintén több száz dollárra rúghatnak havonta vagy szállítmányonként, illetve a megtermékenyítési folyamat.

    Nézzen utána a biztosítótársaságánál, hogy megtudja, mit fedez. Egyes tervek fedezik a termékenységi kezeléseket, mások nem.

    Mennyit fizetnek a spermadonornak?

    A spermadonorálásért járó díjazás változó lehet, de néhány száz dollár és 1500 dollár közötti összegre számíthat havonta.

    Általában a spermabankok szándékosan alacsonyan tartják a díjazásukat – eleget fizetnek ahhoz, hogy kompenzálják Önt a folyamatért, de nem annyit, hogy csak a pénzért tegye.

    Milyen előnyei vannak a spermaadományozásnak?

    Számos előnye van a leendő szülők és a spermadonorok számára egyaránt:

    A nők (vagy a spermadonációban részesülők) számára:

    • Ön képes lesz a fogamzásra. Egyes nők és párok számára a spermaadományozás segít megvalósítani álmukat a gyermekvállalásról.
    • A spermadonorok általában jó egészségnek örvendenek. Ahhoz, hogy spermadonorrá válhassanak, a férfiaknak számos genetikai, pszichológiai és orvosi vizsgálaton kell átesniük. Sok bank fényképet is biztosít a donorról, mind a felnőttről, mind a gyermekről, és felsorolja a jellemzőket, mint például a magasság, a hajszín, az IQ, az iskolai végzettség, a hobbi stb.

    A férfiak számára, akik spermadonorok:

    • Anyagi kompenzációt kapnak. A spermadonorok csak egy jelképes összeget fizetnek.
    • Ön segít egy nőnek vagy egy párnak abban, hogy gyermeke foganjon meg. Ez lehet az utolsó próbálkozás a gyermekvállalásra, így Ön segít abban, hogy valóra váljon az álom, hogy szülő lehessen.
    • Ön ingyenes egészségügyi vizsgálatokban részesülhet. A spermabankok genetikai és orvosi vizsgálatokat végeznek a potenciális donorokon.

    Milyen kockázatai és hátrányai vannak a spermadonor igénybevételének?

    A spermadonorálással kapcsolatban nincsenek jelentős egészségügyi kockázatok, amennyiben a donort az FDA irányelveinek megfelelően választották ki, de a donor igénybevételének lehetnek hátrányai is.

    Ön – vagy Ön és partnere – dönti el, hogy az előnyök felülmúlják-e az esetleges hátrányokat.

    Nők számára:

    • A spermadonoráció hosszadalmas folyamat lehet. A spermabankok általában legalább 180 napig fagyasztják a spermát, mielőtt megtermékenyítésre használnák. Ez alatt az időszak alatt a spermát további vizsgálatoknak vetik alá az olyan fertőzések kimutatására, mint a HIV, a szifilisz, a Zika és más fertőzések.
    • A spermadonor részt akarhat venni a gyermeke életében. Bár a törvények államonként eltérőek, az ismert spermadonornak általában nincsenek szülői jogai vagy pénzügyi kötelezettségei a gyermekkel szemben. Függetlenül attól, hogy a donort milyen mértékben kívánja bevonni (vagy nem bevonni) a gyermeke életébe, érdemes megfontolni egy ügyvéd igénybevételét, aki szerződést tud készíteni, amelyben felvázolja az Ön és a donor jogait és kötelezettségeit. Az anonim donorok szerződései általában nem ruházzák fel a donorokat semmilyen joggal vagy kiváltsággal. Egyes spermabankok azonban kínálnak olyan személyazonossági közzétételi programokat, amelyekben a donor választhatja, hogy adatait 18 éves korában, ha kéri, kiadják-e a gyermekének.
    • Tanácsadóval vagy terapeutával kellene konzultálnia. Fontos, hogy találkozzon egy képzett tanácsadó szakemberrel, mielőtt úgy dönt, hogy spermadonort vesz igénybe. Ez lehetővé teszi, hogy megbeszélje a donor spermával fogant gyermek felnevelésével kapcsolatos aggályait vagy kérdéseit, beleértve azt is, hogy ismert donort kíván-e bevonni gyermeke életébe. Az is hasznos lehet, ha találkozik egy genetikai tanácsadóval.
    • Ön csak a donor spermáját használhatja fel. A legtöbb klinika nem engedélyezi, hogy “keverje” a donor spermáját a partnere spermájával. Ne feledje azt sem, hogy ha a jövőben több gyermeket szeretne vállalni – és azt szeretné, hogy közös biológiai apjuk legyen -, akkor több spermára lesz szüksége ugyanattól a forrástól.

    Azoknak a férfiaknak, akik spermadonorok:

    • A spermaadományozás előtt legalább két-három napigtartózkodnia kell az ejakulációtól.
    • Lehet, hogy soha nem találkozik biológiai gyermekével. Másrészt viszont előfordulhat, hogy biológiai gyermeke a jövőben kapcsolatot szeretne kialakítani Önnel.
    • Ezt az információt egy későbbi időpontban nyilvánosságra hozhatja. Például el kell döntenie, hogy leendő partnerének vagy gyermekeinek akar-e beszélni a spermaadományozásáról.
    • Mielőtt spermadonorrá válna,pszichológiai tanácsadáson kell részt vennie.

    Ha úgy dönt, hogy spermadonor lesz, vagy spermadonort vesz igénybe gyermeke fogantatásához, amennyiben tudja, mire vállalkozik, és beszél a megfelelő szakemberekkel és tanácsadókkal, jó esély van arra, hogy minden jól fog menni, és minden érintett számára kifizetődő élmény lesz.

    A spermadonációval végzett IVF átlagos költsége Spanyolországban 3500 euró. Az igényektől függően az ár 3000 euró és 4000 euró között változhat.

    Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

    Kérésre és
    az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

    100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

    A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

    A szerzőről

    Manuella

    A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

    ‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️