A gingivectomia ára Tunéziában

gingivectomia ára 1
Írta William

Minden, amit a tunéziai gingivectomiáról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres gingivectomia elvégzéséhez Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai gingivektómiáról , és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, képzett tunéziai sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A gingivectomia ára Tunéziában

Egy tunéziai gingivectomia átlagos költsége Tuniszban 35 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 20 euró és 50 euró között változhat.

EljárásTunisz ára
Gingivectomia35 €

Mi az a gingivectomia?

A tunéziai gingivectomia az az eljárás, amelynek során az Ön ínyének egy részét teljesen eltávolítják egy vagy több fogon belül és körül, ínybetegség kezelése, illetve egy fog vagy fogszakasz magasságának vagy szélességének meghosszabbítása céljából. Ezt parodontális sebészetben jártas általános fogorvos végezheti. A parodontális műtét egy másik típusát ínyplasztikának nevezik. A gingivoplasztika abban különbözik a gingivektómiától, hogy az előbbi az íny csak részleges eltávolításával jár. Az utóbbi egy teljes ínyszakaszt távolít el.

Az Amerikai Fogászati Társaság szerint a 30 év feletti amerikaiak mintegy 47,2%-a szenved a parodontális betegség (más néven ínybetegség) valamilyen formájában. Ha a fogínybetegséget nem előzzük meg, vagy ha a diagnózis felállítása után nem tesszük meg a szükséges óvintézkedéseket, a fogínybetegség valamelyik formájában szenvedő páciensek valószínűleg végül elveszítik fogaikat. Az ínyeltávolítás elvégezhető a parodontális betegség hatásainak gyógyítására vagy a fogak körüli struktúrákat érintő ínybetegségek korrigálására. Ez egyike azon kevés eljárásoknak, amelyek segíthetnek a parodontális problémák visszafordításában. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon erről az eljárásról, arról, hogyan végzik el, és hogy ez egy lehetséges kezelési lehetőség lehet-e arra, hogy mosolya és ínye újra csúcsformába kerüljön.

Mi az a parodontális betegség és hogyan alakul ki?

A periodontális betegség úgy kezdődik, hogy a szájban lévő baktériumok a fogakhoz tapadnak. A baktériumok felhalmozódnak és elszaporodnak, és egy biofilmet, a foglepedéket alkotják. Ha a lepedék a fogakon marad, a szomszédos ínyszövet begyulladhat, ami ínygyulladás, az ínybetegség korai formájának kialakulásához vezet. A napi fogselyem használata és a baktériumellenes fogkrémmel történő kétszeri fogmosás segíthet megelőzni az ínygyulladást.

A szájhigiéniai gyakorlatok eltávolítják a lepedéket és az ételmaradékot, megtisztítják a fogak felszínét és eltávolítják a bakteriális lepedéket az íny vonaláról. Ha azonban a lepedéket és ételmaradékokat nem távolítják el, és a szájhigiéniai gyakorlatokat nem tartják be, az ínygyulladás súlyosbodik, és az ínyszövet begyulladhat, vérzés léphet fel, a fog és az ínyszövet közötti terület elmélyülhet, és parodontális zseb alakulhat ki, valamint parodontális betegség alakulhat ki.

A parodontális zseb akkor alakul ki, amikor a bakteriális lepedék továbbra is felhalmozódik és az ínyhatár alatt mozog. Ebben a szakaszban az otthoni ápolás nem elég hatékony a lepedék eltávolításához. Ha nem kezelik, a biofilm tovább terjed az ínyhatár alatt, és megfertőzi a zseb belsejét. Az ilyen típusú előrehaladott parodontális betegség a fogak gyökereit is érintheti, és szintén elfertőződhet. A fogak meglazulhatnak vagy kellemetlenné válhatnak, és a páciensnek ínyműtétre lesz szüksége. Ebben a stádiumban tunéziai fogorvosa azt tanácsolhatja, hogy ínyeltávolítást végezzen.

Hogyan történik a gingivectomia?

A beavatkozást sebészi szikével végzik; egyes esetekben azonban helyette alacsony frekvenciájú lézer is alkalmazható. A beteg szöveteket levágják és eltávolítják, a megmaradt ínyt a fogak között és körül öltésekkel visszavarrják, a területet pedig sóoldattal és speciális öblítőkkel megtisztítják. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak a páciens kényelmének biztosítása érdekében a beavatkozás során. A beavatkozás befejezése után sebészeti kötést vagy csomagot helyeznek a fogakra és az ínyre, illetve azok köré. Ez a kötés körülbelül egy hétig marad a helyén. Az antibakteriális szájvíz használata segítheti a gyógyulási folyamatot.

Milyen ápolásra van szükség a gingivectomia után?

A legtöbb páciens a műtétet követő egy hónapon belül folytathatja a szokásos szájápolási rendet. A fogorvosnál vagy parodontológusnál történő rendszeres ellenőrzés biztosítja az eljárás sikerét. A beavatkozást végző fogorvos valószínűleg háromhavonta fog ellenőrző látogatást tenni, majd évente legalább kétszer megelőző egészségügyi látogatást tesz, hogy megtisztítsa a műtéti terület belső és külső részét.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

William

A nevem William Royer, és orvosi szakíró vagyok, aki komplex tudományos adatok megírásában jártas. Szakterületem az immunológia és a hematológia. Nagy inspirációt jelent számomra a különböző egészségügyi szakemberekkel, köztük orvosokkal, ápolókkal és betegjogi képviselőkkel való szoros együttműködés. Emellett recenziókat is publikálok.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️