Gyomorszűkítő hüvely Tunéziában

ár gyomor hüvely tunézia 1
Írta Erika

Minden, amit a tunéziai gyomorszűkítő műtétről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres gyomorhüvelyműtéthez Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a tunéziai gyomorhüvelyműtétekről, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A gyomorhüvelyműtét ára Tunéziában

Tunéziában a gyomorhüvelyműtét átlagos költsége 2700 euró. Az eljárást általános érzéstelenítésben végzik, és 2 órán át tart. A kórházi tartózkodás időtartama 7 nap, a kórházi tartózkodás pedig 2 éjszaka. Az ár tartalmazza az altatást, a műtétet és a gyógyszereket. A végeredmény 6 hónapon belül látható.

EljárásÁr Tunézia
Gyomorhüvely2700 €

Szeretné az elhízás műtétjét? Ebben a cikkben mindent megtudhat a tunéziai gyomorhüvely műtétről, amely egy hatékony műtéti eljárás, amelynek célja a korai jóllakottság kiváltása.

Tunézia jelenleg nagyon népszerű helyszíne az ilyen típusú műtéteknek, köszönhetően az alacsonyabb áraknak. Mindössze annyit kell tennie, hogy személyre szabott árajánlatot kér a képzett tunéziai sebészektől.

Mi az a gyomorhüvely?

A súlyos elhízás számos egészségügyi kockázattal jár, beleértve a magas vérnyomást, a stroke-ot és a cukorbetegséget, nem beszélve a pszichoszociális problémákról és a testkomplexusokról.

Természetesen lehetséges az étkezési szokások megváltoztatása. De amikor a testtömegindex (BMI) elér egy bizonyos szintet, akkor a legjobb, ha szigorúbb megoldást választunk. Az elhízás és a túlsúly sikeresen kezelhető különböző lehetőségek segítségével, többek között :

  • Zsírleszívás,
  • Gyomorszalag vagy gyomorzsák létrehozása,
  • Gyomor bypass,
  • A gyomorfalak összefűzése,
  • Gyomorhüvely vagy gasztroplastika.

Akár a táplálékfelvétel csökkentése, akár a jóllakottság felgyorsítása a cél, ezeknek a különböző műtéteknek a célja az elhízott emberek fogyásának elősegítése. Itt a gyomorhüvelyre, a hosszanti gyomorszűkítésre vagy az elhízás elleni műtétekre összpontosítunk. Ez a technika a bariátriai sebészet része.

Az emésztőszervi műtét ezen típusa során a gyomor 2/3-át függőleges irányban távolítják el. Arra ösztönzi a pácienst, hogy kevesebb ételt nyeljen le. Ez a részleges reszekció hatékonyabb a parietális gyomorsejtek nagymértékű eltávolításában. Ezek a sejtek egy ghrelin nevű hormont választanak ki, amely serkenti az étvágyat.

A gyomor szűkebbé válik, és könnyebben megtelik. A táplálék gyorsabban jut el a bélbe, ami az emésztés megzavarása nélkül korlátozza a vitaminveszteséget. A hüvely ugyanúgy működik, mint eredeti állapotában.

Miért érdemes gyomorhüvely műtétet végezni Tunéziában?

A gyomorhüvely műtét a világ számos országában elvégezhető. Tunézia azonban jelentős fejlődést ért el ezen a téren, és a legjobb műtéteket kínálja verhetetlen áron. A tunéziai sebészek nagy szaktudással, kivételes szakértelemmel és mindenekelőtt erős képességekkel rendelkeznek, hogy garantálják a csúcsminőségű műtétet.

A magas színvonalú ellátás mellett a kezelés teljes körű fedezetet nyújt az egész tartózkodás alatt. Ráadásul Tunézia napsütötte környezete kellemes, pihentető és egyben nagyon barátságos, ami felgyorsítja a bariátriai műtét utáni felépülést.

Milyen az ideális jelölt profilja ennek a műtétnek?

A tunéziai gyomorhüvelyműtét elsősorban a jelentősen túlsúlyos vagy kórosan elhízott személyeket érinti. Elsősorban 18 és 60 év közötti felnőtteket érint, akiknek :

  • Legalább 35 kg/m2 BMI, súlyos elhízásban szenvedő személy esetében, egy szövődmény (artériás magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség, alvási apnoe szindróma, gasztro-oesophageális reflux, korábbi hasi műtét, ízületi probléma stb.) javítását célozza,
  • Legalább 40 kg/m2 BMI a masszív elhízásban szenvedő személy esetében.

A betegeknek akkor érdemes kipróbálniuk ezt az eljárást, ha már kudarcot vallottak más súlycsökkentő programokkal, mint például a testmozgás, diéta stb.

Másrészt bizonyos helyzetek ellenjavalltnak számítanak a gyomorműtétre, mint például a hiatalis sérv, az alkoholfüggőség, az étkezési zavar stb

Hogyan történik a gyomorhüvelyműtét Tunéziában?

A tunéziai gyomorhüvelyműtét sikerességi aránya 80-90% körüli, ami megmagyarázza, hogy a betegek miért olyan szívesen végzik el ebben a napsütötte országban. Ehhez jön még a tunéziai sebészek tudása, képességei és tapasztalata.

Műtét előtti nyomon követés

Az elhízás műtétje a műtét előtti nyomon követéssel kezdődik, amely 6-12 hónapig tart. Ettől függ a műtét sikere. Ez egyfajta konzultáció, amelyet a kezelőorvos végez, hogy egy kicsit jobban megismerje a beteget, és megállapítsa, hogy a műtét megvalósítható-e vagy sem.

Ezt követi a sebész, a dietetikus, a gasztroenterológus, az aneszteziológus és a pszichológus beszélgetése.

A műtét

A hosszanti gyomoreltávolítást endoszkópos úton, a szájon keresztül végzik. Egyes szakemberek laparoszkópiával végzik, de ez néha komplikációkkal járhat. A cél a túlsúly 40-60%-os csökkentése, vagyis az első két év alatt a kezdeti testsúly kb. 25-35 kg-os csökkentése.

Ez a megszorító technika a gyomor kétharmadának eltávolítását jelenti, amelyet aztán kapcsokkal varrnak össze. A táplálék felszívódási zavarainak elkerülése érdekében csak a függőleges részt tartják meg.

A gyakorlatban a műtétet általános érzéstelenítésben, körülbelül 1-2 órán keresztül végzik. A kórházi kezelés az esettől függően 2-10 napig tart. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a műtét visszafordíthatatlan.

Néhány óvintézkedés a tunéziai gyomorhüvelyműtét után

Mint minden hasi sebészeti beavatkozás, a gyomorhüvelyműtét is jár komplikációkkal, még ha ezek mérsékeltek és ritkák is. Ezek közé tartozhat a gasztro-oesophagealis reflux, fekélyek, táplálkozási hiányosságok stb. A műtét utáni sipoly az egyik leggyakoribb kockázat.

Bizonyos óvintézkedéseket is meg kell tennie, például

  • Ne kezdje újra a fizikai aktivitást körülbelül a 4. hétig,
  • Folyadék fogyasztása a műtét után,
  • Magas fehérjetartalmú étrend elfogadása,
  • Nagyon kis adagokban és nyugodtan étkezzen,
  • Ne evés közben, hanem inkább az étkezések között igyon,
  • Ne fogyasszon szénsavas és/vagy cukros italokat,
  • Kerülje a nagyon zsíros ételeket (sült ételek stb.), szószokat és édességeket.

A betegek fokozatosan növelhetik az elfogyasztott ételek mennyiségét. Jelentős súlygyarapodás azonban ritkán fordul elő.


Gondjai vannak a megfelelő klinika kiválasztásával a legjobb áron? Koordinátorunk ingyenesen segít Önnek a sikeres tunéziai műtét érdekében. Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Erika

A nevem Erika. Több mint 10 év orvosi kutatás után úgy döntöttem, hogy 2018-tól a tudományos és orvosi írásnak szentelem magam. Különböző területekre kiterjedő szakértelmet alakítottam ki, mint például a kozmetikai, fogászati, bariátriai és szemészeti sebészet. Ez az új irány lehetővé teszi számomra, hogy megosszam tudásomat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️