Másodlagos orrplasztika Spanyolországban

másodlagos orrplasztika nő spanyolország 1
Írta Émilie

Spanyolország az egyik vezető célpont a plasztikai műtétet kereső betegek számára. Gyakoriak az olyan eljárások, mint a másodlagos orrplasztika. Ezt a műtétet akkor végzik el, ha az első orrplasztika nem hozta meg a várt eredményt.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a másodlagos orrplasztikáról Spanyolországban, és segít lefoglalni a műtétet képzett plasztikai sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a másodlagos orrplasztika Spanyolországban?

A másodlagos orrplasztika költsége Spanyolországban 3700 euró. Az Ön igényeitől függően az orvosi all-inclusive tartózkodás összege 3500 € és 6700 € között változhat.

Orrplasztika3500 €
Másodlagos orrplasztika3700 €
Etnikai orrplasztika4300 €
Ultrahangos orrplasztika4500 €

Ez a cikk tartalmazza az összes szükséges információt a másodlagos orrplasztikáról Spanyolországban.

A másodlagos orrplasztika meghatározása

A másodlagos orrplasztikát revíziós orrplasztikának is nevezik. Célja az első orrplasztika hibáinak és hiányosságainak kijavítása. Ez a műtét nemcsak az esztétikai kellemetlenségeket korrigálja; a korábbi elrontott műtétből eredő problémákat, például a légzési problémákat is megoldja.

A másodlagos orrplasztika összetettebb műtét, mint az elsődleges orrplasztika Spanyolországban. Az alkalmazott technikák fejlettebbek, mivel az orr porcszerkezetét javítják, különösen porcátültetéssel.

Az orrlyukak átformálására is sor kerülhet. A hegszövetek jelenléte és az első műtét eredményei módosítják azoknak a struktúráknak a megjelenését, amelyeken a sebész beavatkozik, hogy újraformálja az orr esztétikai megjelenését és helyreállítsa az összes funkcióját.

Másodlagos orrplasztika: kinek?

A másodlagos orrplasztika azoknak a férfiaknak és nőknek szól, akik már átestek orrplasztikán, de nem voltak elégedettek. Számos esetben szükség lehet rá, különösen az alábbi problémák fennállása esetén:

  • Légúti elzáródás;
  • Fizikai kellemetlenségek;
  • Aszimmetria;
  • Az orrban lévő porcok vagy csontok összeomlása;
  • Az orr elégtelen vagy túlzott mértékű csökkenése;
  • Sikertelen alakítás ;
  • Ronda orrhegy;
  • A hegszövet megvastagodása.

Azok a betegek, akik túlságosan lógónak, túl magasnak, túl vastagnak vagy túl vékonynak találják orrcsúcsukat, másodlagos orrplasztikát is fontolóra vehetnek. Ugyanez vonatkozik azokra a páciensekre is, akiknek maradvány púpjuk van, vagy akik az orrnyeregszabálytalanságát vagy eltérésétészlelik.

Minden esetben legalább tizenkét hónapnak el kell telnie az első orrplasztika óta.

Másodlagos orrplasztikai eljárás

Az első konzultáció lehetővé teszi a sebész számára, hogyelemezze a páciens orrát és bemutassa a lehetséges műtéteket. Ez az első látogatás kulcsfontosságú. A meghozott döntéseket alaposan meg kell fontolni, és a kezelendő orrhoz és a páciens által tapasztalt problémákhoz kell igazítani.

Erre a konzultációra célszerű magával hozni a korábbi orrplasztikai műtétekről készült műtéti jegyzőkönyveket és az azóta elvégzett vizsgálatokat. Az orvos ezután tudja majd felmérni az elvégzendő javításokat.

A másodlagos orrplasztikának 2 lehetséges technikája van:

  • Anyitott orrplasztika az orr bőrének megemelését jelenti. Az orr átformálása történhet porcátültetéssel vagy implantátummal.
  • Azárt orrplasztikát az orrlyukakban lévő kis bemetszéseken keresztül végzik. Ez kisebb korrekciók elvégzését teszi lehetővé

A választott technika tehát a másodlagos orrplasztikai páciens elvárásaitól függ.

A műtétet több szakaszban végzik:

  • Az orrbőr burkának megemelése;
  • A felesleges hegszövet leválasztása;
  • Az orr szerkezetének felmérése az elvégzendő eljárások kiválasztásához. A sebésznek a lelethez kell igazítania stratégiáját, különösen, ha sérült porccal vagy orrszepta sérüléssel találkozik;
  • A javításhoz szükséges porc eltávolítása. Ez történhet az orrsövényből, de a két fül kagylóporcából vagy a bordaporcból is;
  • A hát rekonstrukciója, különösen a felesleg eltávolításával és a porcok helyreállításával;
  • Az orrhegy rekonstrukciója, szükség esetén porcátültetéssel;
  • Végső simítások az orrlyukak újrapozícionálására, ha szükséges, vagy az orr hátsó részének kisimítására;
  • Az orrnyálkahártya lezárása felszívódó varratokkal;
  • A merevítő és a kanóc elhelyezése mindkét orrlyukba.

A másodlagos orrplasztika műtétje átlagosan 3-5 órát vesz igénybe. Legtöbbször általános érzéstelenítésben végzik.

A műtétet követő óvintézkedések

A hagyományos orrplasztikához hasonlóan a revíziós orrplasztika után is sínt helyeznek fel az orr rögzítésére. Az orrlyukakba szívószálakat is behelyeznek a duzzanat és a vérzés korlátozására. Ezeket a műtétet követő napon eltávolítják. A gipszgipszet egy héttel vagy tíz nappal később távolítják el.

A páciensek a műtétet követő napon folytathatják mindennapi tevékenységüket. A gipsz eltávolítása után általában újra folytatják szakmai tevékenységüket. A sporttevékenységekkel viszont a műtétet követő egy hónapig várni kell.

A műtét után az orr és a környező szövetek megduzzadnak. Az arc, a szem és az ajkak is megduzzadnak. Úgy érezheti, hogy az orra eldugult. A duzzanat a műtét után két héttel kezd csökkenni. Ezután az orr gyulladása csökkenni kezd, három-hat hónapig.

Ez a folyamat nyitott orrplasztika esetén valamivel tovább tarthat. Általánosságban elmondható, hogy a műtét hatása hosszabb ideig érezhető, mint az elsődleges orrplasztika esetében.

Amásodlagos orrplasztika végeredménye tehát néhány hónap múlva látható. Az orrnak ekkor már volt ideje leereszkedni és végleges formájára finomodni. Egy év múlva utókonzultációra kerül sor. Ekkor további korrekciós beavatkozásokra lehet szükség.

Mennyibe kerül a másodlagos orrplasztika Spanyolországban?

A műtét Spanyolországban kevesebbe kerül, átlagosan 3700 euróba. A másodlagos orrplasztika ára a műtét jellegétől és összetettségétől függően változik. Egy teljes orrműtét nyilvánvalóan többe kerül, mint egy kisebb módosítás.

Bizonyos esetekben a másodlagos orrplasztikát az egészségbiztosítás fedezheti. Ez akkor van így, ha funkcionális céllal írják elő.


Ha nehezen tud dönteni, mi segíthetünk Önnek, hogy a műtétet kedvezményes áron sikerre vigye.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️