Macskaszemek Törökországban

macskaszem műtét 1
Írta Manuella

A törökországi Cat Eyes egy olyan sebészeti technika, amelyet a szem külső sarkának megemelésére, a szemhéjak lógásának korrigálására és a szemhéjak extra alátámasztására használnak.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a törökországi Macskaszemekről, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A Macskaszem műtét ára Törökországban

A Macskaszem műtét átlagos költsége Törökországban Isztambulban 1800 €. Az Ön igényeitől függően az ár 1 500 € és 2 100 € között változhat.

Az eljárásÁr Törökország
Macskaszemek1800 €

Mi az a kantoplasztika?

A Cat Eyes Törökországban egy olyan műtéti technika, amelyet a szem külső sarkainak megemelésére, a szemhéjak lógásának korrigálására és a szemhéjak extra támogatására használnak a felső vagy alsó szemhéjplasztika után. A kantoplasztika ideális a fáradt vagy szomorú arckifejezés javítására, a macskaszemek kívánt megjelenésének visszaállítására és a szemkörnyék fiatalosabb megjelenésére.

Ezt az eljárást laterális kantoplasztikának is nevezik, mivel célja a szem egy részének, az úgynevezett laterális kantusznak az átformálása és újrapozícionálása. Az oldalsó szemzug a szem felső külső sarka, ahol a felső és alsó szemhéjak vízszintes “V”-t alkotnak.

Általános információk
ÉrzéstelenítésHelyi
Kórházi tartózkodásNincs
Visszatérés a munkába3-5 nap
A műtét időtartama1-2 óra
Minimális tartózkodás Isztambulban3 nap

Az isztambuli kantoplasztikával a meglazult, megereszkedett alsó szemhéj feszesebbé tehető, valamint az oldalsó szemhéjpárna átformálható és újrapozícionálható. Ez az eljárás az alsó szemhéj külső sarkában végzett bemetszés segítségével helyreállítja az alsó szemhéjat rögzítő, meggyengült vagy megnyúlt kantuszínt, megemeli a szem külső sarkait és javítja a szem általános formáját.

Lásd még: A rókaszemek ára Törökországban

Felkészülés a macskaszemekre

  • A pácienseknek a műtét előtt 6 héttel abba kell hagyniuk a dohányzást, és egy héttel a műtét előtt kerülniük kell az alkoholfogyasztást.
  • A betegeknek jó egészségi állapotban kell lenniük, és a műtét előtt kerülniük kell minden gyógyszert és növényi táplálékkiegészítőt.
  • A betegeknek biztosítaniuk kell, hogy valaki elkísérje őket a műtét alatt, mivel nyugtatót és helyi érzéstelenítést kapnak, és fáradtnak és álmosnak érezhetik magukat.
  • A betegeknek azt tanácsolják, hogy a műtét előtt egy ideig ne egyenek (erről a sebész a műtét előtt tájékoztatja a betegeket).

Ki a legjobb jelölt?

A kantoplasztika a következők számára alkalmas :

  • Általánosságban elmondható, hogy a lógó, megereszkedett vagy duzzadt alsó szemhéjjal rendelkező betegek jó jelöltek erre a típusú beavatkozásra, különösen akkor, ha aggódnak a szem jelenlegi megjelenése és formája miatt.
  • 18 év feletti férfi és női páciensek
  • Jó mentális és fizikai egészségnek örvendő páciensek.

Olvassa el még: Szemhéjplasztika Törökországban

Miért végzik el a szemhéjplasztikát?

Ez az eljárás esztétikai vagy orvosi céllal végezhető, és alkalmazható mandula- vagy macskaszem alakjának kialakítására, illetve a kor előrehaladtával megjelenő lógó szemek (ptosis) vagy szemtáskák hatásának csökkentésére. A kantoplasztika elvégezhető az alsó szemhéj trauma vagy korábbi szemhéjműtét (szemhéjplasztika) okozta helytelen elhelyezkedésének vagy lazaságának korrigálására is.

Milyen előnyei vannak a kantoplasztikának?

  • A szemhéjproblémák, különösen a ptosis vagy a trauma, az öregedés vagy betegség okozta torzulás korrigálása.
  • A felső és alsó szemhéját összekötő izom(ok) feszesítése (ezek az izmok a szem környékén a korral gyengülnek).
  • Korábbi, nem a legjobb eredményt hozó szemműtétek javítása (például revíziós szemhéjplasztika a korábbi alsó szemhéjműtét korrekciója céljából).
  • Ektropikus vagy entropikus állapotok korrigálása
  • A szaruhártya és a szem felszínének jobb védelme
  • A szemizmok támogatásának biztosítása és a könnycsatornák kenőképességének helyreállítása.

Kockázatok és szövődmények

A kantoplasztika egy kisebb műtét, amely nem jár komoly kockázatokkal, de mint minden sebészeti beavatkozás, ez is hordoz bizonyos kockázatokat, többek között a következőket:

  • Átmeneti homályos vagy kettős látás
  • Duzzanat
  • Fertőzés

Canthoplasztika és szemhéjplasztika: mi a különbség?

A kantoplasztika nem tévesztendő össze a legismertebb szemhéjplasztikával, amely a szemhéjplasztika egy másik típusa. A szemhéjplasztika olyan fiatalító eljárás, amely a szem alsó vagy felső részén lévő, a kor előrehaladtával meglazult bőrfelesleg eltávolítására összpontosít, anélkül, hogy a szem alakját vagy méretét megváltoztatná.

A törökországi macskaszemműtét során

A kantoplasztika általában 1 és 2 óra között tart. A műtét megkezdése előtt egy átlátszó műanyag pajzsot helyeznek fel, amely a műtét idejére eltakarja a szemet. A sebész azzal kezdi, hogy a felső szemhéjon jeleket készít, ahol a bemetszéseket végzi. A felső szemhéjon körülbelül 1 cm-es bemetszéseket ejtenek, követve a terület természetes ráncait.

Amikor a török sebész eléri a kantális inat, megfeszíti és a szemhéjperemet borító hártyához (csonthártya) rögzíti. Ha az alsó szemhéjon túl sok a bőr- vagy zsírfelesleg, a sebész eltávolítja azt, majd a bemetszéseket varratokkal zárja le. A műtét befejezése után a pajzsot eltávolítják a szemről, és a sebek védelmére kötszert helyeznek fel.

A kantoplasztikai műtét után

  • A betegeket általában néhány órával a műtét után hazaengedik.
  • A varratokat általában a műtét után két nappal eltávolítják, és a duzzanat nagy része két héten belül megszűnik.
  • A betegeknek fejüket megemelt helyzetben kell tartaniuk, körülbelül két párnán aludva.
  • A szemre napközben többször is lehet hideg borogatást tenni.
  • Különleges óvintézkedéseket kell tenni a szem sérülésének elkerülése érdekében.
  • A betegeknek nem szabad lehajolniuk és nehéz tárgyakat emelniük.
  • A betegeknek alkalmazniuk és szedniük kell a sebész által előírt szemcseppeket, kenőcsöket és egyéb gyógyszereket.

A betegek általában két nappal a műtét után visszatérnek a munkába. Ha nem felszívódó varratokat kapott, két-öt nappal később vissza kell térnie a rendelőbe, hogy eltávolítsák azokat.

Vannak bizonyos tevékenységek, amelyeket egy ideig kerülnie kell. Nem szeretné megerőltetni a szemét, mert irritálódhat. Kerülje tehát az olyan tevékenységeket, mint az olvasás, a tévénézés, a számítógép használata vagy a kontaktlencse viselése. Kerülnie kell a lehajolást és a sportolást is, mivel a fejét a lehető legmagasabban kell tartania.

A macskaszemek teljes gyógyulása általában 2-4 hétig tart.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️