Fogászati korona Törökországban

fogászati korona Törökország 1
Írta Émilie

A fogászati korona Törökországban a fogászati burkolat egy fajtája. Míg a furnér csak a fog látható felületét fedi le, a fogkorona a teljes fogat.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a törökországi fogkoronákról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A fogkorona ára Törökországban

Egy fogkorona átlagos ára Törökországban 200 €. Az igényektől függően a minimális ár 170 euró, a maximális ár pedig 230 euró.

EljárásÁr Törökország
Fogászati korona200 €

Mi az a fogászati korona?

A fogászati korona Törökországban a fogászati burkolat egy fajtája. Míg a furnér csak a fog látható felületét fedi le, a fogkorona a teljes fogat.

Amellett, hogy a fogkorona helyreállítja a sérült, letört, elferdült vagy torzult fogak természetes megjelenését, és helyreállítja a mosolyt, a fogkorona a fogakat erősebbé is teheti, és növelheti a fogak normális működésének képességét.

Ha fogai szuvasodás, repedések vagy egyéb problémák miatt fizikailag károsodtak, a cirkónium fogkorona segíthet. Törökországban kínálunk fogászati kezelést kiváló minőségű, márkás fogkoronákhoz, megfizethető áron.

A törökországi fogkoronák előnyei

A fogászati korona olyan, mint egy kalap. A részben sérült fog felső részét fedi, helyreállítva annak funkcionalitását és megjelenését. Számos előnyt kínálnak azoknak, akiknek szükségük van rá.

Leggyakrabban a mosoly helyreállítására és a teljes mosoly átalakítására használják őket, beleértve a fogak alakját és méretét is. Mivel a fogkoronák a teljes fogat fedik, újraformázhatják a fogat. A súlyos károsodással fenyegetett fogak védelmére is használják őket.

Ha például egy fogat komoly szuvasodás veszélye fenyeget, a fogkorona késleltetheti a károsodást, és megvédheti a fog többi részét. Ha egy fog elvesztésének veszélye fenyegeti, koronával meg lehet védeni azt. Ha a zománc nagy része már lekopott, és csak egy csonk maradt, akkor a fog eltávolítása nélkül is használhat koronát.

Néhány isztambuli és antalyai páciens fogkoronát használhat a fogak súlyos elszíneződésének elfedésére, vagy arra, hogy a természetesen eldeformálódott fogaknak normálisabb megjelenést adjon. Fogászati hidak készítéséhez is használhatók a hiányzó fogak pótlására.

Fogászati koronák gyermekek számára

A törökországi fogkoronák nem csak felnőttek számára készültek. A török fogorvosok szájüregi problémákkal küzdő gyermekek számára is javasolhatnak koronákat. A tejfogak általában fogszuvasodásra hajlamosak. Bizonyos esetekben a szuvasodás túl súlyos lehet a töméshez, és a fogorvos koronát javasolhat. A gyerekek ugyanis nem mindig az utasításoknak megfelelően mosnak fogat. Egyes gyermekek betegség, életkor vagy viselkedési problémák miatt nem képesek napi szinten gondoskodni fogaikról.

A fogkoronák ezeknek a gyermekeknek a tejfogaik védelmére szolgálhatnak. Ha gyermeke gyermekorvosa fogkoronát javasolt, akkor azt Isztambulban vagy a törökországi Antalyában az Európában szokásos áraknál alacsonyabb áron szerezheti be. A termékek teljesen eredetiek és kiváló minőségűek.

A fogkoronák típusai Isztambulban

A fogkoronákat általában két csoportba sorolják:

Ideiglenes koronák

Az ideiglenes koronákat rövid távú viselésre ajánlják, amíg a végleges korona beillesztése el nem készül, hogy Ön normálisan tudjon rágni és beszélni. Az isztambuli és antalyai klinikák ingyenesen biztosítják ezeket.

Állandó koronák

A végleges fogkoronák az Ön szájhigiéniájától függően 15 és 20 év közötti ideig tartanak. A fogkoronák különböző típusú anyagokból készülnek, ami meghatározhatja a termék minőségét és költségét.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est prix-couronne-dentaire-.jpg.

A fogkorona anyagok listája

Rozsdamentes acél

Az ideiglenes fogkoronák leggyakrabban rozsdamentes acélból készülnek. Ezeket az Isztambulban nagyon népszerű koronákat általában a tömések védelmére vagy a szuvasodás megelőzésére használják. A rozsdamentes acélból készült koronákat gyermekek számára ajánlják, mivel a korona természetesen lekerül, amikor a tejfogak kihullanak. A rozsdamentes acél koronák más anyagokhoz képest is meglehetősen olcsók. Ezeket a koronákat egyetlen törökországi látogatás során is fel lehet szereltetni.

Ötvözött fémek

A fogkoronák egyes típusai fémötvözetekből, például platinából vagy aranyból készülnek. A modern változatok többsége olyan ötvözeteket választ, amelyek magas kobalt-, króm- vagy nikkeltartalmúak. A fémkoronák tartósak és ellenállnak a harapások hatásának. A legnagyobb hátrányuk természetesen a fémes szín, amely miatt úgy nézhet ki, mint egy kalóz.

Fémbe olvasztott porcelán (PFM)

A PFM koronák porcelán és fémötvözet keverékével illeszkednek természetes fogainak színéhez. Ezek a koronák helyreállíthatják a mosolyt és megerősíthetik a meglévő fém alapot. Idővel azonban, ha ínye visszahúzódik, a fém vonal láthatóvá válhat.

Kerámia vagy porcelán

A kerámia vagy porcelán fogkoronákat a természetes mosoly helyreállítására használják. A kerámia vagy porcelán koronák nem sokban különböznek a természetes fogaktól, ezért a sérült fogak helyreállítására is használhatók. Ezek a koronák akkor használhatók, ha a páciens allergiás egy bizonyos fémtípusra.

A fogászati koronák márkái

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kiváló minőségű fogkorona márkákat, amelyeket a páciensek Törökországban igénybe vehetnek:

Cirkónium fogászati koronák

A kubikus cirkónium fogkoronák porcelánból és cirkóniumból, egy erős ásványból készülnek. A cirkónium-dioxid olyan anyag hírében áll, amely képes a gyémánt keménységét fokozni. A törökországi cirkónium fogkoronák fehér cirkónium magból és porcelán külső részből állnak. A porcelán a koronának a természetes fogak megjelenését adja, míg a fém belseje megvédi a koronát az ütés okozta sérülésektől.

A tipikus fémkoronákkal ellentétben a cirkónium fogkoronák Isztambulban vagy Antalyában soha nem mutatnak sötét fémvonalat, még akkor sem, ha az Ön ínye a kor előrehaladtával visszahúzódik. A fém is fehér, így nem észrevehető a különbség. Ennek az egyedülálló márkának köszönhetően élvezheti a fémkoronák szilárdságát és a porcelán koronák vonzerejét. A törökországi fogorvosok a cirkónium fogkoronákat a felső vagy alsó fogívben lévő frontfogak pótlására ajánlják. Ez a márka különösen hasznos a sérült mosolyok helyreállításához.

E-Max koronák

Az E-Max fogászati koronák mind márkás kerámia termékek. Az E-Max koronák egy kiváló minőségű anyagból, úgynevezett lítium-diszilikát kerámiából készülnek. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy rendkívül ellenálló, tartós és átlátszatlan. Az E.Max fogkoronák áttetsző fehér megjelenése nagyon hasonlít a valódi fogakéhoz. Ezek a koronák szilárdságukról és vonzó megjelenésükről ismertek. Ha mosolya helyreállításához keres fogászati koronát, az E.Max koronákat érdemes megfontolni.

Az E.Max a fogászati koronák világhírű márkája. Biztos lehet benne, hogy fogai természetes formájúak és színűek lesznek, megkülönböztethetetlenek a normál fogaitól.

Ezek a koronák fémmentes ötvözeteket is tartalmaznak. Az E.Max koronák nagy valószínűséggel nem törnek vagy repedeznek. Az E.Max fogkoronák nagyon drágák is.

Atörökországi fogorvosok fogászati implantátumokat és ugyanazokat a márkás E.Max fogászati koronákatkínálják, amelyeket Európában máshol is talál, de alacsonyabb áron. Nem kell nagyon magas működési költségeket vállalnia ahhoz, hogy megengedhesse magának a márkát.

A fogkoronák műtét utáni utókövetése

Az első lépés a fogkoronák tartósságának biztosításához az, hogy pontosan úgy ápolja azokat, ahogyan azt elvárják. Ez különösen fontos nem sokkal azután, hogy a koronákat beültették a szájába. Ahhoz, hogy a lehető legjobb állapotban tartsa őket, az alábbiakat kell tudnia:

Ideiglenes koronák

Az első látogatás során fogorvosa elkezdi elkészíteni a koronákat. Nevezetesen lenyomatot vesz a fogairól, hogy elkészíthesse a személyre szabott koronát. A jobb illeszkedés érdekében le is reszeli a fogait. Amíg a személyre szabott koronák elkészítésére vár, ideiglenes koronákat kap. Rendkívül fontos, hogy jól vigyázzon ezekre az ideiglenes koronákra. Mivel az illeszkedés nem pontos, könnyebben elmozdulhatnak vagy eltörhetnek. Ezért tökéletesen be kell tartania fogorvosa utasításait, ha azt szeretné, hogy a végleges koronák elkészültéig a helyükön maradjanak.

Gondosan válassza ki az ételeket

Az első dolog, amit tennie kell, hogy válogatottabban választja meg az ételeket. A legjobb, ha nem fogyaszt olyan ételeket, amelyek rágósnak vagy ragadósnak tekinthetők. Ezek megtapadhatnak a koronákon, és letéphetik azokat, ami újabb műtétre kényszerítheti Önt. Hasonlóképpen a nagyon kemény ételeket is kerülnie kell egy ideig. Mivel az ideiglenes koronák nem túl tartósak, előfordulhat, hogy egy kemény ételdarab megsérül, eltörik vagy elmozdul a korona. Tudatosan törekedhet arra is, hogy egy ideig a szája másik oldalán rágjon. Legalább a keményebb ételeknél koncentráljon erre az oldalra. Ez szintén minimalizálja a korona sérülésének kockázatát.

Legyen óvatos a fogselyem használatakor

Amíg az ideiglenes koronák a helyükön vannak, fontos, hogy a fogmosást és a fogselyem használatát a szokásos módon folytassa. Azonban egy kicsit óvatosabban kell bánnia a fogselyemmel. Kerülje el, hogy a fogselymet felhúzza a fogai közé. Ehelyett óvatosan csúsztassa ki az íny vonalából. Így a koronák kisebb valószínűséggel csúsznak el.

Állandó koronák

A jó hír az, hogy végleges koronái sokkal tovább tartanak, mint az ideiglenes koronák. Ráadásul jobban illeszkednek majd, így nem tudja majd olyan könnyen elmozdítani őket. Ennek ellenére tudnia kell, hogyan kell megfelelően gondoskodni róluk.

Közvetlenül a műtét után

Körülbelül 24 órát vesz igénybe, amíg a koronák megfelelően rögzülnek a meglévő fogra. Amíg ez nem történik meg, fennáll annak a veszélye, hogy a koronákat ételek vagy túl nagy erő hatására a korona részei lehúzódnak. Ezért várjon legalább egy-két órát, mielőtt bármilyen ételt vagy italt fogyasztana. Ezt követően a legjobb, ha puha ételeket fogyaszt, és távol marad minden kemény, rágós vagy ropogós dologtól. A koronák megfelelő bebetonozása után folytathatja szokásos étrendjét. Ebben az időszakban a fogai közötti fogselyemmel is óvatosan kell bánnia. Az ideiglenes koronákhoz hasonlóan a fogselymet inkább felfelé csúsztassa, mintsem húzza. 24 óra elteltével folytathatja szokásos szájápolási rutinját.

Folyamatos gondozás

Egy-két hónapig némi érzékenységet/fájdalmat tapasztalhat; ez teljesen normális és várható. Ebben az időszakban török fogorvosa azt fogja tanácsolni, hogy olyan fogkrémet használjon, amely csökkenti az érzékenységet. ( Sensodyne stb… ) A gyógyulási folyamat elősegítése érdekében naponta háromszor sós vízzel is gargalizálhat. A fogkoronák célja, hogy megerősítse az ínyvonal feletti területet.

Az Ön ínyét, valamint az íny és a fogkorona közötti területet azonban nem védi ez a protézis. Ezért fontos, hogy egészséges rutint kövessen. Ez magában foglalja a napi kétszeri fogmosást és a rendszeres fogselyem használatát. Ha korábban már volt parodontális betegsége, fogorvosa javasolhatja, hogy minden nap használjon fluoridos öblítést is.

Ez segít megelőzni a fogszuvasodást. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy bár a koronák tartósak, mégis megsérülhetnek. Ezért igyekezzen minél inkább minimalizálni a kockázatos tevékenységeket. Kerülje a jégbe harapást, a diófélék feltörését, a söröskupakok felnyitását és más kemény ételek vagy anyagok fogyasztását. Védje fogait akkor is, ha kontakt sportokat űz. Ha általában fogat szokott mosni, akkor minden nap viselje az éjszakai fogvédőt alvás közben.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️