Fogászati híd Törökországban

fogászati híd ára 1
Írta Manuella

A törökországi fogászati híd egy olyan fogászati eszköz, amelyben egy vagy több egyedi készítésű pótfog tölti ki azt a helyet, ahol egy vagy több szomszédos fog hiányzik.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi foghidakról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

Mennyibe kerül egy foghíd Törökországban?

Törökországban, Isztambulban egy foghíd átlagos költsége 300 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 200 € és 400 € között változhat.

EljárásÁr Törökország
Fogászati híd300 €

Mi az a foghíd?

A törökországi foghíd egy olyan fogászati eszköz, amelyben egy vagy több egyedi készítésű pótfog tölti ki azt a helyet, ahol egy vagy több szomszédos fog hiányzik. A törökországi foghíd egy rögzített fogszabályozó készülék, amely több, egymással összekapcsolt műfogból áll. Ezt a fajta szerkezetet a hiányzó fogak két oldalán lévő tartófogakhoz rögzítik.

Napjainkban a törökországi foghíd a legnépszerűbb fogpótlási technika. Ebben a cikkben megismerheti a foghidak készítéséhez használt anyagokat, a foghidak beillesztésének menetét és a hidak költségeit az isztambuli fogászati klinikákon.

Fogászati hidak behelyezése

A törökországi fogászati központokban (Antalya, Marmaris, Isztambul és Fethiye) a hidakat tapasztalt fogszabályozók készítik a legkorszerűbb anyagok felhasználásával.

Török fogorvosaink kivételes képzettségének, a modern berendezésekkel való munkakészségüknek és az egyes páciensekhez való egyéni hozzáállásuknak köszönhetően ideális eredményre számíthat a törökországi fogászati kezeléstől, amely a régóta várt szép mosoly eléréséből, a fogak funkcionális képességeinek helyreállításából és a páciens önbizalmának visszanyeréséből áll.

A fogászati hidak alkalmazásának indikációi

  • Enyhe vagy mérsékelt hiányok a belső és az elülső fogsorokban (legfeljebb 4 fog);
  • Egyetlen zápfog hiánya a rágási területen.

A páciensnek rendelkeznie kell egészséges, megfelelő teherbírású támasztófogakkal. Ellenkező esetben a foghíd rögzítése előtt fogbeültetést kell végezni.

A foghíd alkalmazásának ellenjavallatai:

  • Bruxizmus ;
  • Súlyos szájüreg- vagy torokgyulladás (szájnyálkahártya-gyulladás, ínygyulladás, torokfájás: átmeneti ellenjavallat);
  • Egynél több zápfog, három vagy több premoláris vagy négy fog hiánya a mosoly területén;
  • Okklusális patológiák;
  • Csontritkulás és az állkapocs csontszöveteinek egyéb betegségei;
  • Súlyos parodontális betegség ;
  • Parodontitis ;
  • Kóros fogazati kopás.

Olvassa el ezt is: Fogászati burkolatok felhelyezése Isztambulban

A foghíd beillesztésének szakaszai Törökországban

  • A szájüreg vizsgálata. A török fogorvos megvizsgálja azokat a fogakat, amelyeket a korona el fog takarni. Ezeknek a fogaknak egészségesnek kell lenniük, és el kell bírniuk a megnövekedett rágóterhelést.
  • Előkészítés. Ha a megtartó fogak tönkrementek, a fogorvos eltávolítja a pulpájukat, kitölti a fogcsatornákat, és ha szükséges, inlayekkel erősíti meg a fogakat. Ha a híd egészséges retentív fogakon készül, az idegek eltávolítása nem kötelező intézkedés.
  • Szemtől szemben. A fémkerámia hidak esetében vastag zománcréteget kell eltávolítani, míg a nem fém hidaknál csak minimálisan kell burkolni.
  • Formák készítése. A felső és alsó állkapocsról lenyomatokat vesznek, és elküldik a laboratóriumba.
  • Fogászati hidak gyártása. Ez az eljárás a felhasznált anyagoktól és a munka összetettségétől függően egy-két hetet vesz igénybe. Ez idő alatt egy ideiglenes protézist illesztenek be a mosoly területére.
  • Bepróbálás. A híd rögzítése és beállítása.

A foghidak anyagtípusai

A foghidak készülhetnek fémből, kerámiából, fémkerámiából vagy cirkónium-dioxidból. Az esztétikai megjelenés, az ár, a szilárdság és a tartósság közvetlenül a választott anyagtól függ.

  • A fém foghidak manapság gyakorlatilag kimentek a divatból: szilárdságuk és alacsony áruk ellenére nem rendelkeznek megfelelő esztétikai tulajdonságokkal, és a megtartó fogak roncsolódását okozhatják.
  • A fémkerámia foghidak erősek, megbízhatóak és biztonságosak. Ezek fémvázon elhelyezett kerámiaszerkezetek. Ezek a hidak természetes megjelenésűek és optimális ár-érték arányt kínálnak.
  • A műanyag foghidak könnyűek, gazdaságosak és hipoallergének, és viszonylag rövid időre rögzülnek. Alacsony tartósságuk és gyors gyártásuk miatt átmeneti intézkedésként használhatók a fogsorok hiányosságainak megszüntetésére.
  • A cirkónium foghidak cirkónium-dioxid vázon elhelyezett mesterséges kerámia fogak. Meglehetősen könnyűek és erősek, minimális nyomást gyakorolnak a megtartó fogakra, és nagyobb terhelést is képesek elviselni. A cirkónium hidak esztétikusak és természetes megjelenésűek, hipoallergének és teljesen biokompatibilisek az emberi szövetekkel.

Melyik a jobb: a fogászati implantátumok vagy a hidak?

A fogak foghidakkal történő helyreállításának technikája Isztambulban, Törökországban már több mint 30 éve ismert, ezért a páciensek az ilyen konstrukciókat előnyben részesítik az implantátumokkal szemben. A foghidak jó alternatívát jelentenek afogászati implantátumok helyett, de mégis alulmúlják azokat.

A foghidak előnyei :

  • Az eljárás nem igényel műtétet, és nem jár hosszú rehabilitációs időszakkal, illetve nem áll fenn annak a kockázata, hogy az implantátum nem marad meg.
  • A híd elkészítése 2-4 hetet vesz igénybe, míg az implantáció akár 4 hónapot is igénybe vehet.
  • A híd rögzítése után a kellemetlen érzés legfeljebb 3 napig tart (fogbeültetés esetén ez az időszak 2 hét).
  • A híd az egyetlen lehetőség, ha a szomszédos fogak között minimális hely van. Ebben az esetben nem lehet implantátumokat behelyezni.

A fogászati implantátumok előnyei :

  • Az implantátumok egy életen át használhatók (Törökországban kiváló minőségű “Nobel Biocare” titán implantátumokat használunk, amelyekre garanciát vállalunk). Ugyanakkor a hidak élettartama korlátozott, és ennek az időszaknak a végén ki kell cserélni őket. Ezeknek a protéziseknek a rövid élettartamát a koronák rögzítéséhez használt anyag tulajdonságai magyarázzák.
  • Nem szükséges a felszínre hozás vagy a pulpa eltávolítása.
  • A fogászati implantátumok kiküszöbölik a csontszövet sorvadásával járó problémákat, mivel segítik a csont terhelését, míg a fogászati hidak a rendszeres terhelés nélkül maradt csontszövet pusztulásához vezetnek.

A foghidak megfelelő ápolása

  • A törökországi foghidat naponta kétszer megfelelően tisztítsa meg.
  • A foghidak tisztításához különös figyelmet kell fordítania a belső felületre, amely érintkezik az ínyvel és a fogközökkel (használhat egysoros sörtékkel ellátott fogkefét vagy fogselymet).
  • A fogak tisztításakor a fogkefét 45°-os szögben tartsa, és söprő mozdulatokkal távolítson el minél több ételmaradékot és lepedéket.
  • Az egysoros sörtékkel ellátott fogkefét vagy fogselymet kis mennyiségű fogkrémmel használhatja.
  • A foghíd tisztítása után használjon egy kis szájvizet, de ne feledje, hogy ez a folyadék nem helyettesítheti a fenti eljárást.

Mindezen ajánlások betartása segít meghosszabbítani a foghíd élettartamát és megóvni páciense egészségét.

A kivehető és rögzített foghidak karbantartását érzékeny tisztítószerekkel kell elvégezni, hogy elkerüljük a készülék felületének károsodását. Ha a híd megsérült, ne próbálja meg saját maga megjavítani – azonnal forduljon fogorvosához.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️