Fogpótlás Törökországban

fogpótlás ára 1
Írta Melissa

A törökországi fogpótlás olyan fogászati eszköz, amely pótolja a hiányzó fogat, vagy fedezi a foghiányt. Ezek a fogpótlások közé tartoznak az implantátumok, koronák, hidak, fogsorok és furnérok, és némelyikük lehet kivehető vagy tartósan a szájban rögzített.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a törökországi fogpótlásokról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészekkel. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a műfogsor Törökországban?

Törökországban Isztambulban egy fogpótlás átlagos költsége 900 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 700 eurótól 1100 euróig terjedhet.

EljárásÁr Törökország
Fogpótlás900 €

Mi az a fogpótlás?

A fogpótlás Törökországban egy olyan fogászati eszköz, amely pótolja a hiányzó fogat, vagy fedezi a foghiányt. Ezek a fogpótlások közé tartoznak az implantátumok, koronák, hidak, műfogsorok és furnérok, és némelyikük lehet kivehető vagy tartósan a szájban rögzített.

A hiányzó fogak számos okból, például trauma, fogszuvasodás vagy kötőszöveti károsodás miatt hiányozhatnak. A veleszületett foghiány sem ritka. A fogpótlás a lágyrészek, a hiányzó fogak vagy az összes fog pótlását jelenti különböző műfogászati módszerekkel. A fogpótló fogászat magában foglalja a sérült fogak koronával történő pótlását is, azaz a fog látható részének pótlását.

Milyen protetikai megoldások léteznek?

A törökországi fogászati sebészet kivehető és rögzített fogpótlásokhoz biztosít hozzáférést. A rögzített fogpótlási lehetőségek hidakat és koronákat használnak, amelyeket a szájba cementálnak. A kivehető fogpótlások közé tartoznak a részleges és teljes fogsorok.

Mit javítanak a koronákkal?

Egy súlyosan sérült fogat koronával lehet kijavítani. Ha egy foga jelentősen szuvasodott, és azt többször tömték, vagy ha a fog sötétedett el, például gyökérkezelés következtében, a korona kiváló kezelési lehetőség.

A korona javítja a fog megjelenését és megerősíti azt. A koronázandó fogból egy apró tartóoszlopot csiszolnak, amelyre a korona készül. A fogtechnikus a fogorvos által készített modellek alapján a páciens okklúziójának megfelelően elkészíti az egyedi koronát, amelyet a fog támpillérére cementálnak.

A korona készülhet például aranyból, kerámiából vagy különböző fémötvözetekből. Ha a fog teljesen hiányzik és fogászati implantátummal pótolják, a koronát az implantátumhoz rögzítik.

Mi pótolható híddal és részleges fogpótlással?

Egy vagy több hiányzó fog pótolható implantátummal, híddal vagy részleges fogpótlással. A híd a hiányzó fog melletti fogakra rögzül, és ezeket koronázzuk. Ezenkívül a több fog hiánya által okozott hiányt is el lehet fedni híddal. A koronákhoz hasonlóan a hidak is többféle anyagból készülhetnek.

A híddal ellentétben a részleges fogpótlás egy kivehető fogpótlási megoldás. A részleges protézis lehet például egy fémből vagy akril műanyagból készült lemez, amelyhez műfogakat rögzítenek. Amikor a részleges fogpótlást a szájba illesztik, a hiányzó fogak által létrehozott réseket a műfogak fedik.

Mi történik, ha az összes fog hiányzik?

Ha az összes foga hiányzik, a teljes fogpótlást használják protézis alternatívaként. A teljes fogsor egy kivehető eszköz, amely az összes fogat helyettesíti. A törökországi fogpótlás bizonyos implantátumok segítségével akár be is ragasztható a szájba. Ebben az esetben is kivehető az öntisztításhoz.

Mennyi ideig tart a fogsor?

A fogsorhoz való hozzászokás eleinte némi időt vehet igénybe. Ráadásul a szájban lévő szövetek folyamatosan alkalmazkodnak, ami a fogsor illeszkedésének csökkenéséhez vezethet. A fogsor illeszkedését a gyakori fogorvosi látogatások során megvizsgálják, és szükség esetén a fogsor újrahangolására is sor kerülhet. A jó szájhigiénia általában meghosszabbítja a műfogsor élettartamát. Megfelelően tisztítva a műfogsor örökké tarthat.

A műfogsor ápolása

A műfogsor ápolása során érdemes egy összehajtogatott törülköző vagy egy vizes tál fölé állni, arra az esetre, ha véletlenül leejtené. Minden nap mossa meg műfogsorát (ideális esetben műfogsorkefével), hogy eltávolítsa a lepedéket és az ételmaradékokat, és megakadályozza, hogy tartósan elszíneződjön. Kerülje a kemény sörtéjű kefék használatát, amelyek károsíthatják a műfogsort. Fordítson különös figyelmet a fogsor fémkapcsok alatti fogak tisztítására. A zárójelek aljára tapadó lepedék növeli a fogszuvasodás kockázatát.

A műfogsor tisztításához enyhe mosogatószer vagy kéziszappan is elfogadható. Más típusú háztartási tisztítószerek és sok fogkrém túlságosan súroló hatásúak, és nem szabad őket a műfogsor tisztítására használni. A műfogsor elveszítheti megfelelő alakját, ha nem tartjuk nedvesen. Lefekvéskor a műfogsort vízbe vagy áztató oldatba kell helyezni. Ha azonban a műfogsornak fémből készült rögzítései vannak, azok elszíneződhetnek, ha áztató oldatba helyezzük őket.

A teljes műfogsorral is meg kell őrizni a jó szájhigiéniát. Minden reggel, a műfogsor behelyezése előtt puha sörtéjű kefével mossa meg a szájpadlását, ínyét és nyelvét. Ez eltávolítja a lepedéket és serkenti a szájban a vérkeringést. A kiegyensúlyozott táplálkozás megválasztása elengedhetetlen az egészséges száj fenntartásához.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Melissa

A nevem Mélissa, és 2014 óta dolgozom orvosi és tudományos szakíróként. Széleskörű tapasztalattal rendelkezem a szabályozási és orvos-marketing dokumentumok megírásában, terápiás területek széles skáláját lefedve.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️