Fogfehérítés Törökországban

fogászati fehérítés ára Törökország 1
Írta Émilie

Szeretne egy ragyogóbb, vonzóbb mosolyt? Akkor talán a legjobb módja ennek eléréséhez a törökországi fogfehérítés

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a törökországi fogfehérítésről, és segít lefoglalni egy műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a fogfehérítés Törökországban?

A fogfehérítés átlagos ára Törökországban Isztambulban 250 euró, a minimális ár 200 euró, a maximális ár pedig 300 euró.

EljárásÁr Törökország
Fogfehérítés250 €

Mi a fogfehérítés?

Szeretne egy ragyogóbb, vonzóbb mosolyt? Akkor talán a legjobb módja ennek eléréséhez a törökországi fogfehérítés.

A legtöbben gyönyörű, gyöngyházfehér fogakra vágyunk. Természetesen a legtöbben a gyógyszertárakban kapható fogfehérítő termékekre hagyatkoznak, hogy eltávolítsák a természetes sárgaságot vagy a foltokat a fogaikról. Sajnos ezek a termékek ritkán hatékonyak. A professzionális fogfehérítés Törökországban ezzel szemben gyakorlatilag garantáltan biztonságosan fehéríti a fogakat.

A professzionális fogfehérítés megfelelő Önnek? Olvasson tovább, hogy többet megtudjon az eljárásról és a lehetséges kockázatokról.

Kinek szól a törökországi fogfehérítés?

Fogaink nem tökéletesen fehérek, annak ellenére, amit a fogfehérítő fogkrémek reklámjai sugallnak. A fogak bizonyos mértékű sárgulása természetes. Egyeseknél azonban jelentős mértékű sárgulás tapasztalható. A fogak valóban elszíneződhetnek attól, hogy mit eszik vagy iszik.

Egyes esetekben a fogak természetesen sötétsárgák lehetnek. A genetika és az életkor is szerepet játszik a fogak szépségében.

Íme néhány tényező, amely fogai komoly elszíneződéséhez vezethet:

  • Rossz foghigiénia (nem rendszeres fogmosás)
  • Állandóan olyan italok fogyasztása, mint a kávé, a tea és a vörösbor, amelyek elszínezhetik a fogakat. Bizonyos gyümölcsök, például az alma szintén elszínezhetik a fogakat.
  • Dohányzás
  • Bizonyos gyógyszerek
  • Idegkárosodás a gyökerekben

A jó szájhigiénia megelőzheti a fogak elszíneződését. Ha azonban fogai már elszíneződtek, akkor professzionális fogfehérítéssel javíthat a megjelenésükön. Ez egy egyszerű eljárás, amelyet egy fogorvos végez, aki fehéríti a fogak tetejét, hogy azok fehérebbnek tűnjenek.

A professzionális fogfehérítés nem mindenki számára alkalmas. Ha például egy fog idegsérüléssel rendelkezik és elszíneződött, a fogfehérítési eljárás nem biztos, hogy hasznos. Továbbá, ha fehéríti a fogait, és továbbra is dohányzik, a pozitív hatások nem lesznek tartósak.

Az esetek többségében a fogfehérítés Törökországban, Isztambulban egy jól ismert és elismert fogorvos által segíthet visszanyerni azt a gyöngyházfehér mosolyt, amiről mindig is álmodott. Ezzel az eljárással megszabadulhat fogai egyenetlen színétől is, amely tönkreteszi mosolyát.

Mi a különbség a professzionális fogfehérítés és az otthoni fogfehérítés között?

Amikor számtalan olyan fogfehérítő termék létezik, amelyet egy kisboltban is megvásárolhatsz, miért fizetnél fogorvosnak? Ez egy eléggé jogos kérdés. A fő ok az, hogy a professzionális fogfehérítés külföldön, különösen Törökországban sokkal hatékonyabb.

A fogfehérítés alapvetően egy fogfehérítő eljárás. A szupermarketekben kapható fogfehérítő termékek hidrogén-peroxidot tartalmaznak, egy fehérítőszert, amely eltávolítja a fogakról a foltokat.

A hidrogén-peroxid, mint azt már Ön is tudhatja, erősen maró hatású sav. Nagy koncentrációban használva károsíthatja a zománcot és az ínyt.

Ezért a vény nélkül kapható fogfehérítő termékek nagyon alacsony koncentrációban tartalmaznak hidrogén-peroxidot. Ezek a termékek nem károsítják az ínyt, de a fogak sárgaságának nagy részét sem távolítják el.

A fogorvosok magasabb koncentrációjú fogfehérítő szereket használhatnak, hogy a fogak sokkal fehérebbnek tűnjenek. A fogorvosok speciális betéteket is használnak, hogy megvédjék az ínyét az eljárás során.

A modern fogfehérítési eljárások azonban egyáltalán nem használnak folyékony fehérítőszereket. Manapság a fogorvosok ehelyett lézeres fogfehérítési eljárást alkalmaznak.

Meg kell jegyezni, hogy a fogászati implantátumokat nem lehet fehéríteni.

A lézeres fogfehérítési eljárás során egyfajta lézerrel távolítják el a fogakról a foltokat, miután fehérítőszert használtak. Ez az eljárás kevésbé invazív és hatékonyabb. A lézeres fogfehérítést nem lehet otthon elvégezni.

Csak egy profi fogorvos végezheti el. Különösen törökországi partnerünk szakosodott a fogászati ellátásra, és figyelemre méltó munkát végez a páciensekkel.

Röviden, a professzionális fogfehérítés biztonságosabb és láthatóan hatékonyabb, mint az otthoni fogfehérítés. Az eljárás ráadásul nem is tart sokáig. Egyetlen fogorvosi látogatással kifehérítheti fogait.

Fogfehérítés Isztambulban

Íme a professzionális fogfehérítés alapvető lépései Isztambulban, Törökországban.

Vizsgálat és szűrés

Az eljárás megkezdése előtt a fogorvos megvizsgálja a fogait és az ínyét. Ha ínybetegsége vagy szuvas fogai vannak, a fogorvos azt fogja javasolni, hogy halassza el az eljárást, amíg a súlyos problémákat nem kezelik.

A fogorvos azt is megvizsgálja, hogy Ön alkalmas-e az eljárás elvégzésére. A lézeres fogfehérítés terhes nőknek nem ajánlott. Az eljárást általában nem végzik el tinédzsereken sem. Ha Ön még nem töltötte be a 18. életévét, fogorvosa javasolhatja, hogy várjon az eljárással, amíg egy kicsit idősebb lesz.

A fogfehérítési eljárás elvégzéséhez elegendő szabad fogzománccal is rendelkeznie kell. Ha az ínyvonala egyenetlen, a fogai nem egyenletesen fehérednek, ami furcsa mosolyhoz vezethet. Továbbá, ha az ínye visszahúzódott, és így a fogak gyökerei szabaddá válnak, fogorvosa nem biztos, hogy javasolja a fogfehérítést. A fogak gyökerei nem reagálnak a fogfehérítésre, így csak bizonyos fogrészek lesznek fehérítve.

Ne essen pánikba, ha nem jogosult a professzionális fogfehérítésre. Vannak más alternatívák is, amelyeket megfontolhat, például a törökországi foghéjak és a luminák. A furnér egy vékony porcelán héj, amelyet a fogaira lehet ragasztani, hogy megváltoztassa a fogak színét és formáját. A lumineerek olyanok, mint a furnérok, de sokkal vékonyabbak. A lumineerek akkor alkalmasak, ha fogai különösen érzékenyek.

Ritkán fordul elő, hogy valaki ne tudna profitálni ebből az eljárásból. Hacsak nem terhes vagy fiatal, akkor érdemes elvégeztetni. Ha Ön alkalmas, a török fogorvos a következő lépésre lép, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

A fogak előkezelése

Mielőtt a lézeres fogfehérítés megkezdődik, a fogorvos megtisztítja a fogait. Ezt általában egy dentálhigiénikus végzi. A higiénikus eltávolítja a fogkövet és a fogkőmaradványokat, ha maradtak, hogy a zománcot teljesen előkészítse a professzionális fogfehérítési eljárásra.

Onur Ozel Dental Clinic Antalya

A dentálhigiénikus azt is ellenőrzi, hogy minden szuvas foga jól van-e kitöltve. A zománc nem sérülhet annyira, hogy a fogfehérítő szer behatolhasson a fogak belsejébe. Ha ez mégis megtörténik, a fogfehérítő oldat károsítja az érzékeny szöveteket és idegeket.

Felkészülés az eljárásra

A professzionális fogfehérítési eljárás nem fájdalmas. Nincs szükség helyi érzéstelenítésre, mint a foghúzásnál. Néhány páciensnél azonban a lézeres fogfehérítés érzékenységet vagy esetleg kisebb gyulladást okozhat a fogaknál.

Emiatt egyes fogorvosok az eljárás megkezdése előtt nem szteroid gyulladáscsökkentőt (NSAID) írnak fel. A NSAID szedése előtt tájékoztassa a fogorvost, ha egyéb vényköteles vagy vény nélkül kapható gyógyszert szed. Tájékoztassa a fogorvost az esetleges allergiáról vagy érzékenységről is.

A fogfehérítés folyamata

Ha a fenti lépések mindegyike megtörtént, megkezdődhet a fogfehérítés folyamata. A folyamat meglehetősen gyors. Arra fogják kérni, hogy feküdjön le a fogorvosi székbe. A fogorvos szájvédőt fog használni, hogy a szája nyitva maradjon, és a fogai szabadon legyenek.

A folyamat megkezdése előtt a fogorvos egy védőgátat helyez az ínyére. Ez megakadályozza, hogy a lézer vagy a fogfehérítő szer hozzáérjen az ínyéhez.

Ezután a fogorvos gél formájában fehérítő oldatot visz fel a fogak elülső részén lévő zománcra. Ezt általában egy fecskendővel végzi. A fehérítőszer a fogakon marad.

A fogorvos ezután lézert használ. A lézerfény aktiválja a fehérítőszert, és habzást okozhat. A lézer hatására a fehérítőszer oxigénionokat bocsát ki, amelyek eltávolítják a zománcról a foltokat. A lézert akár 15 percig is bekapcsolva lehet hagyni, hogy a kémiai folyamat kifejtse hatását.

A fogorvos kikapcsolja a lézert, majd a fogfehérítő szert még néhány percig a fogakon hagyhatja. Az utolsó lépés a fehérítőszer eltávolítása. A fogorvosok általában egy apró porszívót használnak, hogy gyorsan és hatékonyan eltávolítsák a foltos fehérítőszert anélkül, hogy a fogak vagy az íny károsodna.

Ezután megkérik, hogy öblítse ki a száját. Amikor a fogorvos eltávolítja az ínypajzsot, az eljárás befejeződött.

Összességében az eljárás általában egy és két óra között tart. Tehát gyors, és nem kell sokat várnia.

HD Dental Clinic Mosonmagyarovar

A kezelés után

A fogorvos még egyszer utoljára megvizsgálja a fogait, mielőtt távozik. A fogfehérítési eljárás után előfordulhat, hogy némi fogérzékenységet tapasztal. Az enyhe vagy mérsékelt érzékenység normális. Néhány páciens azonban nagyfokú érzékenységről számolhat be. A fogorvos gyógyszert fog felírni, ha az érzékenység szintje magas.

Ebben a szakaszban az ínyének normálisnak kell lennie. Ha fájdalmat érez, vagy fogínyének kifehéredését észleli, azonnal szóljon a fogorvosnak.

A professzionális fogfehérítésből eredő szövődmények nagyon ritkák. Ha minden rendben megy, készen áll arra, hogy újra útra keljen. A fogorvos elmondja, hogyan étkezzen és védje fogait a beavatkozás után. A biztonság kedvéért egy utókezelésre is foglalhat időpontot, de ez nem feltétlenül szükséges.

Polyclinique L'Excellence Mahdia

Kockázatok és szövődmények

A professzionális fogfehérítési eljárás köztudottan nagyrészt kockázatmentes folyamat. Az átmeneti mellékhatások, főként az érzékenység, gyakoriak, míg a tartós vagy tartós szövődmények ritkák. Az eljárás alábbi mellékhatásaival érdemes tisztában lennie:

Túlérzékenység

A professzionális fogfehérítésen átesett páciensek többsége utólag fokozott érzékenységre panaszkodik. Ez általában azt jelenti, hogy fogai érzékenyek a forró vagy hideg italokra. Ennek a hatásnak azonban az eljárást követő néhány napon belül el kell tűnnie.

Egyes pácienseknél nagyon nagyfokú fogérzékenység is előfordulhat. Például enyhe megrázkódtatást érezhet, amikor forró vagy hideg italt iszik. Ez a hatás gyógyszerrel kezelhető, és néhány napon belül meg kell szűnnie.

Nagyfokú fogérzékenységet tapasztalhat a fogfehérítési eljárást követően, ha gyakran fehéríti fogait. Tájékoztassa fogorvosát, ha nemrégiben fehérítőszert használt a fogain, hogy azok fehérebbnek tűnjenek. Ha már eleve érzékenyek a fogai, az eljárás súlyosbíthatja a helyzetet. Ezért beszélje meg ezt a szövődményt fogorvosával, ha fennáll a fogérzékenység kockázata.

Ínyirritáció

Ínyirritáció léphet fel, ha a fogfehérítő szer és a lézer behatol az ínybe. Ez nem fordulhat elő, ha az ínyvédő megfelelően van elhelyezve. Egyes ínyirritációs problémák maguktól megszűnnek. Más esetekben a törökországi fogorvos gyógyszert írhat fel.

Ínygyulladás

Bár nem gyakori, a műtét következtében gyulladás vagy duzzanat alakulhat ki az ínyen. Ezért a fogorvosok a műtét megkezdése előtt gyulladáscsökkentő gyógyszert írnak fel.

Idegkárosodás

Ritka esetekben a lézerkezelés idegkárosodást okozhat a fogakban. Ezt soha el nem múló fogérzékenységként tapasztalhatja. Egyes magas hőmérsékletű lézerek növelhetik az idegkárosodás kockázatát. Ez a szövődmény ritka, de a beavatkozás előtt beszélje meg fogorvosával.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️