Fogászati burkolatok Spanyolországban

fogászati burkolatok Spanyolország 2

Szeretné megváltoztatni fogai színét vagy formáját anélkül, hogy fogbeültetéshez vagy koronához folyamodna? Akkor a furnér lehet a megoldás az Ön számára. Ha úgy dönt, hogy Spanyolországban foghomlokzatot készíttet, akkor egy költséghatékony, hosszú távú megoldást választ mosolya feljavítására és a hiányosságok korrigálására, miközben megóvja fogait. Íme egy áttekintés az árakról és az eljárás működéséről.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a spanyolországi foghomlokzatról, és segít lefoglalni egy műtétet képzett fogorvosoknál. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül egy fogászati burkolat Spanyolországban?

Egy fogászati furnér átlagos költsége Spanyolországban 430 euró. Az Ön igényeitől függően egy 14 fogat tartalmazó Hollywood Smile 5500 és 6500 euró között mozoghat.

Kompozit foghomlokzat380 €
Kerámia foghomlokzat450 €
Lumineers fogászati burkolat750 €

Mi az a fogászati furnér?

A foghomlokzati furnérok vékony kerámia- vagy kompozitfilmek vagy -héjak, amelyeket a fogak külső oldalára helyeznek. Ezek általában körülbelül 0,5 mm vastagok. Ezeket a furnérokat a metsző- és szemfogakra, vagy akár a premolárisokra is fel lehet helyezni. A fogászati furnérok korrigálják a látható fogak megjelenését, elfedve azok megjelenését, helyzetét vagy színét.

Ez egy esztétikus megoldás, amely könnyen alkalmazható és olcsóbb, mint az implantátumok vagy a koronák. Anélkül, hogy invazív műtétre lenne szükség, a furnérok hosszú távú eredményt biztosítanak. Bár nem helyettesítik a fogszabályozó vagy protézis kezelést, hosszú távon harmonizálják a mosolyt. Évekig olyan mosolya lesz, amilyenről álmodott.

A fogászati burkolatok előnyei

A fogászati furnérok számos előnnyel javítják fogai megjelenését:

  • Kevésbé költségesek, mint más fogászati eszközök;
  • Nem jelentenek invazív beavatkozást;
  • Megőrzik a fogzománcot, és nem kell sok fogzománcot eltávolítani, ami csökkenti a parodontális betegségek kockázatát;
  • Méretre készülnek, így viselésük kényelmes;
  • Hosszú élettartamúak.

A foghomlokzat különböző típusai

A foghéjhéjak különböző típusai léteznek, elsősorban a felhasznált anyagoktól függően.

Kompozit foghomlokzatok

A kompozit foghomlokzati burkolatok fogszínű gyantából készülnek. A kerámia furnérokkal ellentétben ezek a furnérok nem igényelnek különösebb előkészítést a fogakon. Felhelyezésük kétféle technikával történhet:

  • Közvetlen felhelyezés, amikor a furnér közvetlenül a fogorvosnál, az Ön szájában készül;
  • Közvetett felhelyezés, amikor a furnérokat a fogtechnikus készíti el a formázás után, mint a kerámia furnérok esetében.

A kompozit furnérok olcsóbbak, mint a kerámia furnérok, de a színük bizonytalanabb, és valamivel kevésbé szilárdak.

Kerámia foghomlokzatok

Ezek olyan vékony héjak, amelyek a fogak külsejét borítják, hogy korrigálják azok formáját vagy színét. Ezeket a furnérokat a meglévő fogakra ragasztják, hogy korrigálják a páciens mosolyát.

A kerámia burkolatok közül a Lumineers és a Glamsmile burkolatok már körülbelül 30 éve széles körben használatosak, és kiváló hírnevet szereztek. Ezek nagyon vékony, legfeljebb 0,3 mm vastagságú, pellikuláris kerámiafurnérok.

Lásd még: A Lumineers burkolatok ára Törökországban

Rendkívül erősek, és több mint 20 évig is kitartanak. A megmunkálásuk azonban egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe. Ráadásul csak olyan pácienseknek ajánlhatók, akiknek a fogai csak enyhe hibákkal rendelkeznek, deformáció vagy átfedés nélkül.

Kiknek készülnek a foghomlokzati burkolatok?

A foghéjhéjak egy nagyon népszerű esztétikai kezelés, amely számos különböző problémát orvosol:

  • Az esetleg elszíneződött vagy megsárgult fogak színének megváltoztatása.
  • A fogak alakjának megváltoztatása. A metszőfogak vagy szemfogak túl rövidek vagy túl kicsik lehetnek.
  • A rosszul álló fogak vagy a köztük lévő egyenlőtlen fogközök elfedése.

A foghéjhéjakat azonban nem ajánlják azoknak az embereknek, akik :

  • bruxizmusban vagy parodontális betegségekben, például ínygyulladásban vagy parodontitisben szenvednek.
  • sérült vagy rosszul álló fogakkal rendelkeznek.
  • akiknek zománchiányuk van.

Összefoglalva, a fogászati furnérok azok számára alkalmasak, akik szeretnék harmonizálni a mosolyukat, helyreállítani a fehérebb árnyalatot vagy korrigálni a látható fogak kisebb hibáit.

A hollywoodi mosoly a filmsztárok tökéletes mosolyára utal. Ezt a szépségideált a fogászati furnérokkal lehet elérni.

Hogyan történik a fogászati furnérok felhelyezése?

A fogorvos alaposan megvizsgálja a fogait, hogy megbizonyosodjon a megfelelő szájhigiéniáról.

Az első ülés során a fogorvos előkészíti a fogakat. Ehhez csökkenti a fogzománc vastagságát, és megreszeli a fogak felszínét, amelyekre a foghéjlemezek kerülnek. Egy furnér mindössze körülbelül 0,5 mm vastag.

Ezután a fogorvos fényképet készít a mosolyáról, és megröntgenezi a fogait. Az Ön fogairól lenyomatot is készít, amelyet elküld a protézislaboratóriumba, amely méretre készíti el a furnérokat.

Néhány héttel később a fogorvos felhelyezi a furnérokat. A fogorvos fogászati ragasztót és polimerizáló lámpát használ. Ezt a szakaszt általában helyi érzéstelenítésben végzik. Nem fájdalmas, de kellemetlen lehet, mert sokáig tart. Foganként 30-60 percet vesz igénybe. Ezért három vagy négy kezelésre is szükség lehet az új mosoly eléréséhez.

Ha Ön a közvetlenül a fogaira felhelyezett kompozit furnérokat választotta, akkor csak egy kezelésre van szükség, mivel a fogorvos közvetlenül, fogászati formák nélkül tudja felhelyezni azokat.

Milyen óvintézkedéseket kell tennem a foghéjhéjak felhelyezése után?

A fogászati furnérok élettartamának maximalizálása érdekében kifogástalanul kell vigyáznia a szájára. Különösen, naponta legalább kétszer mosson fogat puha fogkefével és fluoridtartalmú fogkrémmel.

A fogközök megtisztításához naponta fogselymet vagy fogközti kefét is célszerű használni.

Mennyibe kerül a foghéjhéj Spanyolországban?

Spanyolországban egy kompozit foghéjburkolat egységára 380 euró, egy kerámia burkolat 480 euró, egy Lumineers burkolat pedig 750 euró. Ez az ár tartalmazza a fogorvos díját a foghomlokzat felhelyezéséért, az érzéstelenítő szereket és a gyógyszereket.


Ha nehezen tud választani, mi segítünk Önnek, hogy a beavatkozás sikerrel járjon, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️