Mellrekonstrukció Törökországban

ár mellrekonstrukció Törökország 1
Írta Émilie

A törökországi mellrekonstrukció a mell újjáépítése érdekében végzett sebészeti beavatkozások sorozata. A rekonstrukciókat általában az egyik vagy mindkét mell eltávolítása után végzik el a mellrákkezelés részeként.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi mellrekonstrukcióról, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a mellrekonstrukció Törökországban?

Törökországban, Isztambulban a mellrekonstrukció átlagos költsége 2600 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2 100 € és 3 100 € között változhat.

EljárásÁr Törökország
Mellrekonstrukció2600 €

Mi az a mellrekonstrukció?

Egy nő testképében a “nőiesség” legnyilvánvalóbb szimbóluma a melle, amely a társadalmi identitást és a személyiség kialakulását szimbolizálja. A nőknél leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés miatt azonban a rák stádiumától függően a melleket részben vagy teljesen el lehet távolítani.

A törökországi mellrekonstrukció a mell újbóli helyreállítása érdekében végzett sebészeti beavatkozások sorozata. A rekonstrukciókat általában az egyik vagy mindkét mell eltávolítása után végzik el a mellrákkezelés részeként.

Bár a rákkezelés sikeresen zárul, a mell deformálódása jelentős hatással van az ember pszichológiájára.

Az utóbbi időben a mellrákkal kapcsolatos tudatosság a társadalomban is rohamosan nőtt, és a mellrekonstrukció iránti igény is gyorsan emelkedett.

Mikor végezhető mellrekonstrukció Törökországban?

  • Manapság ezeket a műtéteket Isztambulban, Törökországban a melleltávolító műtéttel (masztektómiával) egy időben lehet elvégezni. Így a műtét után már új emlővel rendelkezik, és megszabadul attól a lelki megpróbáltatástól is, amelyet egy nem emlő okozhat.
  • Fontos azonban megjegyezni, hogy a masztektómia utáni mellrekonstrukció nem egyszerű műtét. Itt az orvosok döntik el, hogy melyik eljárás a megfelelő az egyén számára. Éppen ezért a mellrák műtétje és a kemoterápia, például a kiegészítő kezelés befejezése utáni sugárkezelés is lehet a mellrekonstrukció tárgya.

A műtét előtti időszak

  • Ennek a törökországi műtétnek a felkészülési szakasza hasonló a mellplasztika minden más előkészületi szakaszához.
  • A műtét előtt a mellek alapos kivizsgálása szükséges. Az orvost részletesen tájékoztatni kell az előzetesen elvégzett összes eljárásról.
  • A műtét előtt el kell végezni bizonyos rutinvérvizsgálatokat, amelyeket az altatóorvosnak ellenőriznie kell.
  • Az altatóorvos a vizsgálat során kérhet bizonyos további vizsgálatokat, amelyeket a műtét előtt el kell végezni.
  • Az emlőrák utáni emlőjavító műtétek a rák típusától és az emlőből eltávolított szövet mennyiségétől függően változnak.

Mellrekonstrukciós műtét mellrák után

  • Az első módszer az összes mellszövet eltávolítása masztektómia esetén, ahol a rákos területet eltávolították, vagy olaj vagy töltőanyag befecskendezése az ezen a területen keletkezett űr kitöltésére. Ha azonban a mellszövet eltávolítása után a mell még mindig elég nagy, a másik mell minimalizálásával egyensúlyt lehet teremteni.
  • Azokban az esetekben, amikor a mellszövetet eltávolítják, de a mell bőre és a mellbimbó hegye megmarad, a mellek szinkronizálhatók a pótló protézissel.
  • A harmadik és legnehezebb módszer a teljes masztektómia, amely során a mellszövetet, a bőrt és a mellbimbót is eltávolítják. Ebben az esetben a mell bőrét ki kell tágítani. Erre egy expander nevű módszert használnak. A cél itt az, hogy az ép bőr felfújásával a bőrt a protézisbe hozzák. Miután a bőr kellőképpen kitágult, az expander eltávolításra kerül a protézisből, és a mellek kiegyenlítődnek.
  • A tágítótól eltérő felfújható protézisek is beültethetők úgy, hogy a másik mellre felfújt protézist ültetnek be, a protézis pedig bent marad.

Bimbójavítás Törökországban

A mellbimbó és az areola rekonstrukciója az utolsó lépés a mell masztektómia után a mell megjelenésének javításában és a jobb közérzet elérésében.

A mellbimbó esztétikai helyreállítása Törökországban egy kisebb sebészeti beavatkozás, amely helyi vagy általános érzéstelenítésben végezhető.

A mellműtét végén a tervezett mellbimbó esztétika elkészíthető a mellszövetből, vagy az összes szövet eltávolítása után a kitáguló mellbőrből.

Mivel azonban a mellbimbó-helyreállítás a mell bőréből történik, a mellbimbó és az areola nem a korábbi pigmentált állapotban lesz a bőrszínük. Ebben az esetben, közvetlenül a műtét vége után a műtéttel a mellbimbó hegye teljes egyenlőséget biztosít. A mellrekonstrukció Törökországban szinte minden olyan nőnél elvégezhető, aki rák miatt elvesztette a mellét.

A műtét megtervezése

A rekonstrukciót a rák diagnózisa után lehet megfontolni. A műtét és a rákkezelés értékelése után a plasztikai sebész a vizsgálat során dönt az egyén számára megfelelő rekonstrukciós eljárásról. A masztektómia utáni mellrekonstrukció javítja az illető imázsát, és segít kiküszöbölni a masztektómia okozta pszichológiai problémákat. A mellrekonstrukciós eljárás elvégezhető a mell levétele közben, és ha nem tartják megfelelőnek, akkor a műtétet követő időszakra tervezik.

A mellrekonstrukcióműtét utáni utókövetése

  • A fájdalmas műtét utáni időszak a műtéti technikától függően változik.
  • Csak a zsír- vagy töltőanyagos műtétek helyi és általános érzéstelenítésben nagyon rövid idő alatt elvégezhetők. Ez a folyamat nem igényel kórházi tartózkodást, és a páciens még aznap hazamehet.
  • A páciensnek azonban a protézis állapotától függően 1-2 napig kórházban kell maradnia. A műtét során dréneket helyeznek el, hogy megakadályozzák a vér felgyülemlését a műtéten belül. Ezeket 1-2 nap múlva a török sebész felügyelete mellett eltávolítják.
  • A rekonstrukció nem eredményez normális érzést a mellekben; idővel azonban némi érzés megjelenhet.
  • A legtöbb nyom idővel elhalványulhat. Ez az időszak azonban 1-2 évig is eltarthat.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️