Zsírátültetés Törökországban

zsír transzferár Törökország 1
Írta Laura

Minden, amit a törökországi zsírátültetésről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres zsírátültetéshez Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi zsírátültetésről, és segít lefoglalni a műtétet a képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a zsírátültetés Törökországban?

A Törökországban, Isztambulban végzett zsírátültetés átlagos költsége 2800 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 1850 eurótól 4700 euróig terjedhet.

EljárásokÁr Törökország
Zsírátültetés2800 €

Mi a zsírátültetés?

A zsírátültetéses műtét, más néven zsírátültetés vagyzsírinjekció, illetve lipofilling, egyfajta plasztikai sebészeti eljárás, amely során zsírszövetet helyeznek át a zsírfelesleggel rendelkező területekről a térfogathiányos területekre. Férfiak és nők a világ minden táján alávetik magukat ilyen típusú beavatkozásnak, hogy javítsák esztétikai megjelenésüket. Ez is egy biztonságos, viszonylag egyszerű és minimálisan invazív technika, amely az arc, a törzs és a végtagok számos deformitásának korrekciójára alkalmazható.

A törökországi zsírátültetéses műtéthez a donorterület zsírmennyiségének elegendőnek kell lennie. A zsírt általában a hasból, a combokból és a fenékből veszik. Ezt követően a zsírbefecskendezésnek nevezett eljárás során visszaforgatják a testbe. A zsírt általában olyan területekre fecskendezik be, mint a mell, az arc, a kéz vagy a fenék.

Az autológ zsírátültetésnek vagy zsírátültetési műtétnek több típusa létezik, attól függően, hogy a zsírt mely területekre fecskendezik be a testbe:

  • Arc zsírátültetés – A zsírfeltöltés jó választás a nevetőráncokkal, mosolyráncokkal, arcráncokkal, pattanásos hegekkel, a szemek alatt, az arcokon, az orr és a száj közötti mély ráncokkal, homlokráncokkal vagy egyéb bőrmélyedésekkel küzdő páciensek számára.
  • Mellnagyobbítás zsírátültetéssel vagy zsírátültetéssel a mellekbe – Ez a technika azoknak a pácienseknek ajánlott, akik a melleik méretének kis mértékű növelését szeretnék elérni.
  • Azsírátültetéses mellrekonstrukció – A zsírátültetéses műtét hasznos a mell hibáiban vagy deformitásaiban szenvedő betegek számára. Használható a masztektómia utáni teljes mellrekonstrukcióhoz is.
  • Fenék zsírátültetés – Ezt a technikát brazil fenékfelvarrásként is ismerik.
  • Kézfiatalítás zsírátültetéses műtéttel – A páciensek a zsírátültetéses technikának köszönhetően javíthatnak kezük megjelenésén, így azok sokkal fiatalabbnak tűnnek.
  • Zsírtranszfer az ajkakra – A levett zsírt a páciens ajkaiba lehet befecskendezni, hogy azok természetes módon teltebbek legyenek.
  • Zsírtranszfer a lábakra vagy a vádlira – Ezzel a műtéttel formásabb combok, térdek és vádlik alakíthatók.

A fenék, az arc, a mell vagy a kezek ráncai vagy hibái esetén a törökországi zsírátültetéses műtét előnyös lehet.

Nem ajánlott a zsírátültetés

Az esztétikai zsírátültetési műtét vagy zsírátültetés nem ajánlott az alultáplált betegek számára, mivel előfordulhat, hogy nem rendelkeznek elegendő zsírszövettel a zsír kinyeréséhez. Ezért a pácienseknek általában enyhén túlsúlyosnak kell lenniük ehhez a műtéthez. A pácienseknek jó egészségi állapotban kell lenniük, és a műtét előtt fel kell hagyniuk a dohányzással.

A kórház elhagyása

Szükség lehet egy éjszakai kórházi tartózkodásra.

A műtét időtartama

1-2 óra

Minimális tartózkodás

1 hét

Előkészítés

Erős dohányosoknak a zsírátültetés előtt legalább egy hónappal abba kell hagyniuk a dohányzást, mivel ez negatívan befolyásolhatja a műtét eredményét. A véralvadásgátló szerek, mint például az aszpirin, az étrend-kiegészítők és a gyulladáscsökkentő gyógyszerek szintén tilosak legalább két héttel a műtét előtt.

Hogyan zajlik a műtét?

Az isztambuli zsírátültetési műtét helyi vagy általános érzéstelenítést igényel. Az érzéstelenítés után a sebész zsírleszívással kezdi el eltávolítani a felesleges zsírt a páciens testéből. A levett zsírt ezután a páciens kezelt területére, például az arcra, a kézre, a fenékre vagy a mellre fecskendezi vissza, az előre meghatározott célnak megfelelően. A kívánt eredmény elérése után a műtét véget ér, és megkezdődhet a zsírátültetéses helyreállítási időszak.

Helyreállítás

A zsírátültetéses műtét utáni felépülési idő attól függ, hogy honnan veszik a zsírt, milyen területre fecskendezik vissza, és milyen mennyiségű zsírt használnak fel. A kezelt terület valószínűleg egy-két hétig véraláfutásos és duzzadt lesz. A pácienseknek esetleg néhány hétre ki kell venniük a munkát.

Kockázatok

A zsírátültetéses műtét kockázatai és szövődményei a következők lehetnek:

  • Az érzéstelenítőre adott negatív reakció.
  • Fertőzés azon a területen, ahonnan a zsírt eltávolították.
  • Az érzékelés megváltozása.
  • Hegképződés.
  • Szövetkárosodás a zsírleszívás területén.
  • Revíziós műtét a nem kielégítő eredmény miatt.

Mellékhatások

Az első hét után ezek a műtét utáni mellékhatások, mint például a duzzanat és a véraláfutás, fokozatosan elmúlnak. Egyes esetekben azonban a duzzanat a második héten is fennmaradhat. A műtétet követő két hétig kerülni kell a sportolást és a megerőltető tevékenységeket, és a dohányzás a műtétet követő legalább egy hónapig szigorúan tilos.

Sikerességi arányok

A zsírátültetéses műtéten átesett 309 páciensre alapozott felmérés szerint az elégedettségi arány 84%.

Előtte és utána

A zsírátültetési műtét biztonságos és kielégítő eljárás, amely hosszú távú eredményeket biztosít a pácienseknek. Fontos megjegyezni, hogy a pácienseknek stabilan kell tartaniuk testsúlyukat a műtét eredményeinek megőrzése érdekében.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Laura

A nevem Laura. 2004 óta dolgozom orvosi és tudományos szakíróként. Több mint 15 éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően széleskörű szakértelemmel rendelkezem a dokumentumok széles skálájának megírásában, fordításában és szerkesztésében, beleértve a tudományos és orvosi kutatási cikkeket, valamint a konferencia-kiadványokat.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️