In vitro megtermékenyítés Törökországban

in vitro megtermékenyítés ára e16166019275 1
Írta Manuella

Az IVF (in vitro megtermékenyítés) Törökországban a meddőség kezelésére alkalmazott asszisztált reprodukciós technika, amely a nő testén kívüli megtermékenyítéssel és egy vagy több embriónak a méhbe történő beültetésével történik.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a törökországi in vitro megtermékenyítésről, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül az IVF Törökországban?

Az IVF átlagos költsége Törökországban Isztambulban 2200 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2 000 euró és 2 700 euró között változhat.

EljárásÁr Törökország
In vitro megtermékenyítés2200 €

A nemzés nehézségei miatt sok pár folyamodik az MAP (orvosilag támogatott reprodukció ) módszerhez, hogy teljesüljön a gyermek utáni vágyuk. Az Európában megfizethetetlen árak és az egyre növekvő késedelmek arra késztetik a leendő szülőket, hogy gyorsabb és könnyebben elérhető megoldásokat keressenek.

Ma a törökországi IVF (in vitro megtermékenyítés) a legkedveltebb megoldás, köszönhetően annak tagadhatatlan előnyeinek.

Mi az in vitro megtermékenyítés?

Az in vitro megtermékenyítést (IVF) a meddőség kezelésére alkalmazzák Törökországban. Ez egy olyan segédtechnológia, amely lehetővé teszi a terméketlen párok számára, hogy egészséges gyermek szülei legyenek. A török IVF-klinikák világszerte ismertek kifogástalan szolgáltatásaikról és a meddőségi kezelés magas színvonaláról.

Miért válassza az IVF-et Törökországban?

Ennek számos oka van:

  • A török orvosok modern létesítményekben dolgoznak, ahol a sikerességi arány akár 75% is lehet;
  • Törökországban több mint 140 IVF-klinika működik, nevezetesen Isztambulban, Ankarában, Izmirben és Antalyában;
  • Ezek a klinikák a legmodernebb technológiával vannak felszerelve, és megfelelnek az egészségügyi és biztonsági előírásoknak. ISO 9001 tanúsítvánnyal és JCI (Joint Commission International) akkreditációval rendelkeznek;
  • Gyors átfutási idő. Néhány hét, szemben az Európában átlagosan másfél év alatt eltelt idővel;
  • Az adminisztratív formalitások egyszerűek, mivel ugyanazok, mint a turisták esetében;
  • Az IVF költsége Törökországban 60%-kal alacsonyabb, mint Európában.

Az IVF sikerességi aránya Törökországban

A természetes úton történő nemzés sikerességi aránya 25% egy 20 és 30 év közötti fiatal pár esetében. Az IVF átlagos sikerességi aránya Európában alacsonyabb, 20,3% kísérletenként.

Törökországban a sikerességi arány :

  • 40-50% a 40 év alatti párok esetében, és 65%-ra, sőt 71%-ra emelkedik a 35 év alatti nők esetében;
  • 25-30% a 40 év feletti párok esetében, ami a 40-45 év közötti nők esetében 54%-ra emelkedik.

Melyik IVF-et válasszam Törökországban?

Különböző MAP-eljárások léteznek. Az orvos feladata, hogy az Ön életkori kritériumai és a pár meddőségének okait felmérő vizsgálatok eredményei alapján válassza ki az Önnek megfelelő módszert.

Kik számára alkalmas az IVF?

A törökországi IVF rendkívül hatékony orvosi válasz meddőségi problémákra 40 év feletti és/vagy bizonyos jellemzőkkel rendelkező nőknél: csökkent működésű petefészkek, sérült vagy elzáródott petevezetékek, méh mióma, méhpolipok stb. esetén. Az IVF az apa gyenge vagy elégtelen spermaszámának kompenzálására is alkalmazható.

Ahogy máshol is, az IVF-et Törökországban – és az összes többi MAP-eljárást – egy multidiszciplináris orvoscsoport végzi, amelynek tagjai között van nőgyógyász, pszichológus, embriológus, orvosbiológus és természetesen egy ápolókból és gondozókból álló csapat.

Az IVF koncepciója

az “in vitro” latinul “üvegben”, azaz “kémcsőben” történő megtermékenyítés. Ezért tekintették az IVF-et követő első szüléseket “kémcsőbabáknak”. A koncepció lényege, hogy laboratóriumban reprodukáljuk a megtermékenyítés folyamatát “in vivo”, azaz “élő szervezetben”.

A siker esélyének növelése érdekében az orvos hormonkezelést követően több női ivarsejtet – petesejtet – gyűjt. A petefészkek stimulálására tervezett kezelés növeli a petesejttermelést. Ugyanakkor, amikor eljön az idő, a leendő apa a klinika területén maszturbációval gyűjti spermiumait (a hímivarsejteket).

A petesejteket egy Petri-csészének nevezett inkubátorban helyezik el, mintegy 100 000 spermiummal körülvéve. Ez a környezet reprodukálja a természetes hőmérsékleti viszonyokat, valamint az oxigén és a szén-dioxid jelenlétét és nyomását. Az ivarsejtek közötti kölcsönhatásokat és fejlődésüket egy kamera segítségével követik nyomon.

Egy nap elteltével az orvosok azonosítják, hogy mely petesejtek termékenyültek meg. Ezek 2-5 napig maradnak az inkubátorban, mielőtt beültetik őket a méhbe, amikor az embriológus megfelelőnek ítéli az időt.

Olvassa el külön riportunkat: IVF PGD a baba nemének kiválasztásával Törökországban

Az orvosilag támogatott nemzés egyéb módszerei

Mivel a török orvostudomány a kutatás élvonalában van, a MAP-eljárás minden típusa lehetséges Törökországban.

Intracitoplazmatikus spermiuminjekció – ICSI

Az intracitoplazmatikus spermiuminjekció különösen alkalmas az elégtelen spermatermelésben és/vagy csökkent mobilitásban szenvedő apák számára.

Az injekció nagy teljesítményű mikroszkóp alatt történik. Az embriológus reprodukálja a spermium természetes behatolását a petesejt kromoszómáit körülvevő citoplazmába. Ehhez át kell hatolnia a tüszősejteken, a zona pellucidán, majd a petesejtet védő plazmamembránon. A hímivarsejtet a legjobb elemek közül választják ki, hogy növeljék a siker esélyét.

Nagyított spermiuminjekció – IMSI

A felnagyított spermiuminjekciót scored intracitoplazmatikus spermiuminjekciónak (SICSI) is nevezik. Ez a legújabb MAP módszer még az ICSI-nél is hatékonyabb a súlyos spermakárosodásban szenvedő apák számára. Ugyanazt az elvet használja, de még nagyobb teljesítményű mikroszkóppal, amely lehetővé teszi a spermiumok még gondosabb kiválasztását.

Az IMSI különösen a fején vakuolumokkal rendelkező spermiumok kizárására használható. Ezek az apró kráterek valójában a túlzottan töredezett DNS-t jelzik, ami akadályozza az embrió életképességét.

Méhen belüli megtermékenyítés – IUI

A méhen belüli megtermékenyítés nem megy keresztül a mesterséges megtermékenyítés szakaszán, hanem közvetlenül a méhbe fecskendezik. A spermiumokat a megtermékenyítéshez ideális pillanatban választják ki és fecskendezik be.

Ez a technika elsősorban a 35 év alatti nőknek szól, mivel a sikerességi arány ezen életkor után 12% alá csökken.

Hogyan történik az IVF Törökországban?

Az IVF Törökországban több szakaszban zajlik.

1 – Az IVF előtti vizsgálatok Törökországban

Az orvosok első feladata a meddőség okainak azonosítása, hogy meghatározzák a legmegfelelőbb MAP-módszert. A különböző vizsgálatok eredményeitől függően az orvos a speciális diéta mellett gyógyszeres kezelést is előírhat.

Spermavizsgálat

A spermaértékelő vizsgálat annak megállapítására szolgál, hogy az apa spermája felelős-e azért, hogy a nő nem tud teherbe esni. A vizsgálatok célja a spermasűrűség és a mozgékonyság felmérése.

Progeszteron-teszt

A progeszteron az egészséges terhességhez nélkülözhetetlen hormon. A teszt biztosítja, hogy a menstruációs ciklus második felében, az ovulációt követően termelődik.

A prolaktin-teszt

A prolaktin a tejtermeléshez nélkülözhetetlen hormon. Ha azonban túlzott mennyiségben van jelen, akkor zavarhatja a magzat fejlődését.

Petefészek tartalék teszt

A petefészek tartalék vizsgálat során vérmintát vesznek, és hormonokat elemeznek, hogy felmérjék a petefészkek által termelt petesejtek számát.

A petevezetékek átjárhatósági vizsgálata

A petevezetékek átjárhatósági vizsgálata a petevezetékek átjárhatóságára összpontosít, amelyet ultrahangvizsgálat során vizsgálnak.

Fertőző betegségek szűrővizsgálata

Végül a különböző fertőző betegségek szűrése elengedhetetlen a komplikációk elkerülése érdekében mind az anya, mind a gyermek számára. Ezek közé tartozik a hepatitis B, a rubeola, a klamídia, a bárányhimlő és a HIV szűrése.

2 – Petefészek-stimuláció

A petefészek-stimuláció segíti a szerveket abban, hogy a szokásos egy helyett több petesejtet termeljenek. A kezelést a menstruációs ciklus kezdetétől a petesejtek kiszúrásáig kell követni.

3 – A petesejtek punkciója

A petesejtek punkciója 36 órával a GnRH vagy hCG hormonok beadása után, az ovuláció idején történik. A punkciót a hüvelyen keresztül, ultrahangos irányítás mellett végzik, és átlagosan tizenöt percet vesz igénybe.

A nőgyógyász eltávolítja a tüszőfolyadékot, és átadja egy biológusnak, aki kivonja a petesejteket, mielőtt az inkubátorba helyezi őket.

4 – Megtermékenyítés

A spermiumokat az inkubátorba helyezik. ICSI vagy IMSI esetén csak egy hímivarsejtet használnak, amelyet közvetlenül a petesejtbe juttatnak be.

5 – Embrióátültetés

2-5 nap elteltével az embriológus kiveszi az in vitro megtermékenyítéssel nyert embriókat. Az átültetett embriók száma a szülők választásától függ, legfeljebb három embrió lehet. A be nem ültetett embriókat le lehet fagyasztani vagy vitrifikálni, és folyékony nitrogénben -196°C-on tárolni. A szülők fontolóra vehetik egy újabb átültetés lehetőségét sikertelenség vagy egy újabb terhesség esetén.

6 – Terhesség

A terhesség folytatja normális menetét. Az embrióátültetést követő két héten belül egy vagy több embrió kikel és bekerül a méhnyálkahártyába. Ezt követően vérvizsgálattal igazolják, hogy a folyamat sikeres volt.

A terhes nőnek ezután a terhesség nyolcadik hetéig tartó kezelést írnak elő. A terhesség alatt a leendő anya vérvizsgálatokon és ultrahangvizsgálatokon vesz részt, hogy megbizonyosodjon a magzat megfelelő fejlődéséről.

Ha a terhesség nem sikerül, a hormonkezelést leállítják. A nőgyógyász feladata, hogy meghatározza az új beültetés időpontját, amelyhez fagyasztott vagy vitrifikált szupernumerikus embriókat használ.


Ha nehezen dönt, mi segíthetünk Önnek a sikeres beavatkozásban, csökkentett költséggel.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️