Fecondation in vitro en Tunisie

in vitro megtermékenyítés tunézia 1
Írta Maria

Minden, amit a tunéziai in vitro megtermékenyítésről tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres in vitro megtermékenyítéshez Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai in vitro megtermékenyítésről, és segít lefoglalni a műtétet képzett orvosoknál. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Az in vitro megtermékenyítés ára Tunéziában

Az in vitro megtermékenyítés átlagos költsége Tunéziában 3100 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 2900 euró és 3300 euró között változhat.

EljárásokÁr Tunézia
In vitro megtermékenyítés3100 €

Mi az in vitro megtermékenyítés?

A természetes úton történő terhességhez a petefészek peteéréskor petesejtet bocsát ki, amely a petevezetékbe kerül, ahol spermiummal találkozik, majd megtermékenyül. A megtermékenyített petesejt a méh üregébe kerül, ahol beágyazódik a méh vastag falába (méhnyálkahártya).

Az IVF (in vitro megtermékenyítés) kezelés során a petefészkeket arra serkentik, hogy több petesejtet termeljenek, amelyeket aztán összegyűjtenek, és laboratóriumban összekeverik a spermiumokkal, így a megtermékenyítés megtörténhet. A fejlődő embriókat szorosan figyelemmel kísérik, majd a legegészségesebb embriókat beültetés céljából a méhbe helyezik.

Az in vitro megtermékenyítés Tunéziában a meddőség kezelésére végzett eljárások sorozata, különösen a 40 év feletti nők esetében. Alkalmazható bizonyos egészségügyi problémák, például peteérési zavarok, korai petefészek-elégtelenség, petevezeték-károsodás, endometriózis, megmagyarázhatatlan meddőség, méh mióma, károsodott spermatermelés vagy -működés, korábbi petevezeték-sterilizáció vagy -eltávolítás, genetikai rendellenesség vagy rákos betegeknél a termékenység megőrzése esetén is.

Mivel jár az in vitro megtermékenyítés (IVF)?

A tunéziai in vitro megtermékenyítés hosszadalmas folyamat, és több hónapig is eltarthat. Bár ez az eljárás növeli a teherbeesés esélyét, még mindig nincs garancia arra, hogy mindenkinél beválik.

Az IVF előtt Önnek és partnerének először egy sor vizsgálaton kell átesnie, például spermavizsgálaton, petefészek tartalék vizsgálaton, fertőző betegségek szűrésén, szimulált embrióátültetésen és a méh üregének vizsgálatán.

A szűrést követően mindketten alávetik magukat az IVF-eljárásnak :

Termékenységi gyógyszerek – ezek olyan gyógyszerek, amelyeket a petefészkek stimulálására írnak fel, hogy növeljék a petesejttermelést. Több petesejtet kell előállítani, mivel várható, hogy néhány nem fejlődik ki vagy nem termékenyül meg a petesejtek kinyerése után. Ebben a szakaszban hüvelyi ultrahangvizsgálatot végeznek a petefészkek ellenőrzésére, és vérvizsgálatot is végeznek az Ön hormonszintjének ellenőrzésére.

Az Ön petesejtjeit egy kisebb műtéti beavatkozással nyerik ki. Ezt a beavatkozást a legmodernebb ultrahangtechnológia segítségével végzik el, hogy egy tűt vezessenek az Ön petefészkeibe a petesejtek kinyerése céljából. Az eljárás során általában propofol érzéstelenítést alkalmaznak.

Spermaminta – Az Ön partnerétől spermamintát kérnek, amely megfelel a megtermékenyítéshez kivett petesejteknek. Ha Ön adományozott spermát használ, akkor azt kiveszik a fagyasztóból, és ugyanígy előkészítik.

Megtermékenyítés – Ennél az eljárásnál a petesejteket és a spermiumokat összekeverik és laboratóriumi edényben tárolják a megtermékenyítéshez. Ha a megtermékenyítés esélye alacsony, intracitoplazmatikus spermiuminjekciót (ICSI) lehet alkalmazni. Ebben az esetben egyetlen spermiumot fecskendeznek közvetlenül a petesejtbe; a petesejteket szorosan figyelemmel kísérik, hogy megtörténik-e a megtermékenyülés.

Embrióátültetés – Ha a megtermékenyítés sikeres volt, a sejtosztódás lezajlik; a megtermékenyített petesejteket most már embrióknak nevezzük. Ezeket az embriókat a petesejtek kinyerése és megtermékenyítése után 3-5 nappal az Ön méhébe helyezik át. A 40 év alatti nők esetében egy vagy két embrió, a 40 év feletti nők esetében pedig legfeljebb 3 embrió ültethető át. Az átültetendő embriók számát korlátozni kell a többszörös születés kockázatának elkerülése érdekében.

Mennyi ideig kell Tunéziában maradnom az in vitro megtermékenyítési (IVF) eljárás miatt?

Bár az embrióátültetés után tanácsos pihenni, egyes nők az eljárás után már képesek visszatérni a szokásos napi rutinjukhoz. Felhívjuk figyelmét, hogy a sebészével való tervezett ellenőrző látogatások elengedhetetlenek az Ön felépüléséhez és gyógyulásához, és hogy 10-12 napig Tunéziában kell maradnia. Ugyanakkor tisztában kell lennie a lehetséges mellékhatásokkal is:

  • A beavatkozás után kis mennyiségű folyadék ürülése (amely lehet tiszta vagy vérrel színezett).
  • Enyhe görcsök és/vagy puffadás
  • Székrekedés
  • A mellek érzékenysége

Mennyi a gyógyulási idő a tunéziai in vitro megtermékenyítési (IVF) eljárások esetében?

a petesejtek begyűjtése után 12 nappal orvosa vérvizsgálatot fog végezni, hogy ellenőrizze, terhes-e Ön. Ezért az IVF után egy kicsit tovább kell maradnia, hogy az összes eljárás teljes mértékben sikeres legyen.

Milyen utókezelésre van szükség a tunéziai in vitro megtermékenyítési (IVF) eljárások után?

A tanácsadás nagyon fontos az IVF-eljárás során; mindenkinek meg kell értenie, hogy nem minden IVF-eljárás sikeres. Erősen ajánlott, hogy a párok megfelelő tanácsadásban részesüljenek az IVF-kezelés alatt és után.

Mekkora az in vitro megtermékenyítési (IVF) eljárások sikerességi aránya Tunéziában?

Az IVF sikerességi aránya számos tényezőtől függ, többek között az anya korától, életmódjától, a meddőség okától és a reprodukciós előzményektől. a 35 év alatti nők 40%-a sikeres, a 36 és 41 év közötti nők 25%-a sikeres, és a 42 év feletti nőknek csak 4%-a sikeres. Azt is meg kell értenie, hogy a terhességi arány nem pontosan azonos az élveszületési aránnyal. Ezenkívül azzal is tisztában kell lennie, hogy az IVF kisebb kockázatokkal jár, például előfordulhat hányinger vagy hányás, légzési nehézségek, ájulás, hasi fájdalmak és puffadás, valamint esetleges súlygyarapodás.

Vannak-e alternatívái az in vitro megtermékenyítési (IVF) eljárásoknak Tunéziában?

Az in vitro megtermékenyítés nem az egyetlen lehetséges meddőségi kezelés. Egyéb megfontolandó termékenységi kezelések lehetnek:

Méhen belüli megtermékenyítés – közismert nevén mesterséges megtermékenyítés. Ennél az eljárásnál a spermiumot a méhnyakon keresztül juttatják be a méhébe a peteérés idején.

Műtét – bizonyos esetekben férfiaknak és nőknek korrekciós műtétre van szükségük, ha a reproduktív szerveik termékenységi problémákat okoznak. Az ilyen korrekciós műtéti lehetőségek más meddőségi kezelések nélkül is segíthetnek.

Életmódbeliváltoztatások – meddőségi kezelés helyett a termékenységi szakember egy sor olyan életmódbeli változtatást javasolhat, amely a problémákat okozhatja. Ezek közé tartozhat a testsúlycsökkentés, az alkoholfogyasztás visszaszorítása és a dohányzás abbahagyása.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Maria

A nevem Maria. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem marketingmenedzserként az orvosi iparban. Számos terméket, köztük orvosi eszközöket is sikeresen piacra dobtam, és nagy szenvedélyem az értékesítés és a marketing.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️