Orrplasztika és Tunisie

orrplasztika Tunéziában2 1
Írta Manuella

Minden, amit a tunéziai orrplasztikáról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Tuniszban? Tanácsaink a sikeres orrplasztikához Tunéziában.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a tunéziai orrplasztikáról, és segít lefoglalni egy műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Az orrplasztika ára Tunéziában

Azorrplasztika átlagos költsége Tunéziában 2000 euró. Az Ön igényeitől függően az ár 1800 euró és 2200 euró között változhat. Ez az ár tartalmazza a szállodai és kórházi költségeket, a repülőtéri transzfert, a tolmácsot és a gyógyszereket. A beavatkozást általános érzéstelenítésben végzik, és 2 órán át tart. A kórházi tartózkodás időtartama 7 nap, a kórházi tartózkodás pedig 1 éjszaka. A végeredmény 6 hónapon belül látható.

EljárásokÁrak Tunézia
Orrplasztika2000 €
Másodlagos orrplasztika2200 €

Orrplasztika Tunéziában: miért érdemes ezt a célállomást választani?

A kozmetikai műtétek sokáig féltették az embereket a lehetséges mellékhatások és kockázatok miatt. Azonban kezd egyre népszerűbbé válni, és az ilyen típusú beavatkozásoknak alávetett emberek száma folyamatosan növekszik.

Az orrplasztika az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás. Sok embernek komplexusa van az orrával kapcsolatban, és azon gondolkodik, hogy orrplasztikával megváltoztatja azt.

Tunézia az orrplasztika népszerű célpontja, mivel az ott nyújtott orvosi ellátás magas színvonala, valamint az ország klinikái által kínált vonzó árak miatt. Tudjon meg többet a tunéziai orrplasztikáról.

Orrplasztika, egy nagyon keresett eljárás

Az orrplasztika a világszerte elvégzett szépészeti sebészeti beavatkozások 10%-át teszi ki. Ez a szám folyamatosan emelkedik. És jó okkal: az orrplasztika lehetővé teszi az orr megjelenésének jobbra fordítását. Az emberek sokáig óvakodtak az orrplasztikától, attól tartva, hogy a műtét kiábrándító vagy akár katasztrofális eredményt hozhat.

A sebészek képességei, valamint az orvostudomány és az alkalmazott berendezések fejlődése azonban ellenőrzés alá vonta ezt a fajta műtétet. Ma az orrplasztika gyakorlatilag veszélytelen eljárás, feltéve, hogy megfelelő klinikán és hozzáértő sebész végzi.

image de la structure osseuse d'un nez

Miért érdemes orrplasztikát végezni?

Igaz, hogy egyesek elfogadják magukat olyannak, amilyenek, mások azonban szeretnék kijavítani az arcukon lévő, általuk kozmetikai hibáknak vélt hibákat. Ezekben az esetekben gyakran az orrról van szó. Túl hosszú, túl vastag, túl görbe.

Az orrplasztika lehetővé teszi a páciensek számára, hogy végre olyan külsőt kapjanak, amilyenről álmodtak. Az orrplasztikát nőkön és férfiakon egyaránt végzik, bár a páciensek többsége nő.

Míg az emberek többsége az orrplasztikával szeretné javítani megjelenését, néhány idősebb ember egyszerűen csak fiatalabbnak szeretne kinézni. Valójában az ötvenéves kor után megjelenő orr lógó megjelenésének korrigálása fiatalosabb megjelenést kölcsönözhet Önnek.

Végül az orrplasztikának lehet olyan célja is, amely nem esztétikai. Néhány páciensnek nehézséget okoz a légzés az orr formája miatt. Ebben az esetben az orr alakjának megváltoztatása véget vethet ennek a szenvedésnek.

Az orrplasztika lehetőségei

Hogy képet kapjon arról, hogy ez a sebészeti eljárás milyen változásokat képes előidézni az orron, az alábbi felsorolásban összefoglaljuk:

  • Az orrhegy korrekciója. Ez lehet lógó, túl magas, csípős, vékony, széles stb.
  • Az orrlyukakkal kapcsolatos problémák korrekciója (túl széles, túl rövid)
  • A túl erős orrnyereg, vagy éppen ellenkezőleg, az üreges orrnyereg korrekciója
  • Az üreges orrgyökér korrekciója.

Hogyan működik az orrplasztika Tunéziában?

Mint minden sebészeti beavatkozás, az orrplasztika is egy több különböző szakaszra osztott eljárást követ. Ennek az eljárásnak a betartása minden egyes sebész felelőssége, és elengedhetetlen a műtét zökkenőmentes lebonyolításához.

Első konzultáció

A műtét előtti konzultáció a legelső szakasz. Ön nem azért megy az orvos rendelőjébe, hogy elvégeztesse a műtétet, hanem azért, hogy felállítsa az első diagnózist. A sebész alaposan szemügyre veszi az orrát, és kérdéseket tesz fel Önnek, hogy megértse, pontosan mit szeretne megváltoztatni. Ellenőrizni fogja, hogy van-e orrnyeregferdülésed, és ezután javasolja a septorhinoplasztikát.

Az ő feladata az is, hogy tájékoztassa Önt a műtét részleteiről, és beszéljen Önnel a műtét utáni kezelésről.

Az orvos azért is ott van, hogy megfékezze az irreális elvárásokat, és visszahozza Önt a földre. Meg kell győződnie arról, hogy Ön biztos abban, hogy mit szeretne, és hogy nem vár csodaszámba menő eredményeket.

Végül a műtét előtti konzultáció arra is szolgál, hogy megállapítsa, hogy Önt érinti-e az orrplasztika valamelyik ellenjavallata.

Az orrplasztika ellenjavallatai

Bizonyos ellenjavallatok az orrplasztikát a páciens számára kivitelezhetetlenné teszik, és ezek felismerése az orvos feladata. Ezek közé tartozhatnak bizonyos pszichiátriai rendellenességek, depresszió vagy súlyos, kezelést igénylő szorongásos rohamok.

E betegségeken kívül bizonyos szív- vagy tüdőbetegségek, illetve véralvadási zavarok esetén is lehetetlenné válhat a műtét. Bizonyos túlzott koponyaformák is megszüntethetők, valamint az orrplasztikával nem korrigálható orrplasztikai rendellenességek is.

Tunisz városának fényképe

Végül az orvosok kizárhatják az orrplasztikát, ha a páciens túlzottan dohányzik.

A műtét menete

Az első konzultáció után újabb időpontot egyeztetnek a műtétre, ha nem felel meg az orrplasztika ellenjavallatainak. A műtétet általános érzéstelenítésben végzik, így Ön a beavatkozás alatt nem lesz magánál. A műtét megközelítése ezután attól függően változik, hogy mit kell korrigálni.

Az orrlyukak belsejében szisztematikusan bemetszést ejtenek. Néha más bemetszéseket is végezhetnek, különösen az orr külső bőrén vagy az orrcsúcson. Ezek a bemetszések lehetővé teszik a sebész számára, hogy a struktúrákat és a porcokat a páciens kívánságainak megfelelően átpozícionálja és kijavítsa az orr hibáit.

Természetesen ezeket a bemetszéseket a műtét befejezése után összevarrják. Azt is meg kell jegyezni, hogy ha a páciensnek légzési problémái vannak, akkor ezeket egyidejűleg korrigálják, hogy ne kelljen feleslegesen további bemetszéseket ejteni.

Azt is tudnia kell, hogy az orrplasztika szükségessé teheti porc hozzáadását az orr átformálásához. Ezt a porcot az Ön testének egy donorterületéről veszik. Ezek az esetek azonban ritkák, és az orvos az Ön előzetes beleegyezése nélkül nem folytathatja ezt az eltávolítást.

A műtét időtartama az esettől és az elvégzendő munkától függ, de átlagosan 2-4 órára becsülhető.

A műtét után

Az orrplasztika után az orrán kötéssel az orrán és az orrlyukaiban lévő kanóccal ébred. Az orrplasztika típusától függően a kötés fölé egy műanyag sínt, valamint az orrlyukak belsejében további szilikon síneket is elhelyezhetnek. A klinikán kórházban kell maradnia a kanócok eltávolításáig, amire általában a műtét után 2 nappal kerül sor.

Egy ideig még a szádon keresztül kell lélegezned, mivel az orrsövényed még nem lesz működőképes. Az orra duzzadt lesz, és azt tanácsolják, hogy a duzzanat csökkentése érdekében emelt fejjel aludjon.

Ami a varratokat illeti, a belső oldalon lévő varratok maguktól felszívódnak, míg az orr külső részén lévő varratokat a sebész egy hét múlva eltávolítja. A sínt az esettől függően egy hét és 10 nap között eltávolítják.

A tunéziai Sfax városának fotója

Milyen érzés?

A műtétet követően az orr elzáródásának érzése lesz tapasztalható. Az arcán némi véraláfutást észlelhet, amely néhány hét múlva elmúlik. Az orra és az ajkai is kevésbé lesznek érzékenyek. Mindezek a tünetek normálisak, és a hetek során fokozatosan elmúlnak. Vigyázzon, hogy ne fújja az orrát, különben nagy fájdalmat fog érezni.

A munka megszakítása

Az orrplasztika után nyilvánvalóan nem tudja majd folytatni a szakmai tevékenységét. A munkába 10 nap után térhet vissza, vagy még tovább, ha fizikailag megterhelő tevékenységet folytat. A sportot is kerülni kell, ahogyan a nehéz emelést is. Mint látja, teljes pihenés legalább 10 napig.

Orrplasztika: várható eredmények

Az orrplasztika után nem láthat azonnali eredményeket, mivel az orra még kötés alatt lesz, és az arcát véraláfutások borítják. Az eredmények igazán és teljes mértékben a műtétet követő 3 hónap elteltével jelennek meg, mivel ekkor a hegek és a duzzanat teljesen eltűnnek. Az eredmények első körvonalait azonban már 10 napon belül láthatja, amint a duzzanat jelentősen levonul.

Egy év elteltével az orr már alkalmazkodni fog a műtéthez, és még harmonikusabb formát vesz fel.

Itt egy videós beszámoló a tunéziai orrplasztikáról

Videóriport a tunéziai orrplasztikáról

Fotók az orrplasztika előtt és után

photo avant apres rhinoplastie en tunisie
photo avant apres rhinoplastie en tunisie

Mennyibe kerül az orrplasztika Tunéziában?

Az európaiak, mint sokan máshol, általában inkább külföldön, és különösen Tunéziában végzik el az orrplasztikát. Ennek fő oka az, hogy a műtét sokkal megfizethetőbb. A tunéziai klinikákon az orrplasztika ára 1700 és 2200 euró között mozog. Ez az ár tartalmazza a szállást, a műtétet, az altatóorvost, a repülőtéri transzfert és a gyógyszereket.

Kiváló minőségű gyógyszerek

Az árakon kívül Tunézia kiváló minőségű orvosi ellátást is kínál. A tunéziai orrsebészek rendkívül hozzáértőek, és az általuk használt eszközök a legmodernebbek. A klinikák is nagyon modernek. Egyszóval minden, ami a magas színvonalú műtétekhez szükséges.

Hogyan történik az orrplasztika Tunéziában?

A repülőjegy lefoglalása, a szállodafoglalás és a klinika kiválasztása (mert nem minden klinika egyforma) között az eljárás időigényes. Ezért kínálunk Önnek átfogó szolgáltatást. Mindent elintézünk Ön helyett, a repülőjegy lefoglalásától a műtét előtti konzultáció megszervezéséig!


Gondot okoz a megfelelő klinika kiválasztása a legjobb áron? Koordinátorunk ingyenesen segít Önnek abban, hogy a tunéziai műtétje sikeres legyen. Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️