Másodlagos orrplasztika Törökországban

Másodlagos orrplasztika Törökország 2 1
Írta Laurence

Minden, amit a törökországi másodlagos orrplasztikáról tudni kell! Mennyi az átlagos ár Isztambulban? Tanácsaink a sikeres másodlagos orrplasztikához.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi másodlagos orrplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a másodlagos orrplasztika Törökországban?

Törökországban a másodlagos orrplasztika átlagos költsége 2200 euró. Az ár tartalmazza az altatást, a kórházi kezelés költségeit, az orvosi vizsgálatokat, a gyógyszereket és a sebész díját. A műtétet általános érzéstelenítésben végzik, és 3 órán át tart. Az isztambuli tartózkodás időtartama 7 nap, a kórházi tartózkodás pedig 1 éjszaka. A végeredmény 6 hónapon belül látható.

Orrplasztika1800 €
Másodlagos orrplasztika2200 €
Etnikai orrplasztika2300 €
Ultrahangos orrplasztika2500 €

Mi az a másodlagos orrplasztika?

Úgy gondolja, hogy az orra még mindig túl nagy? Az etnikai orrplasztika túl messzire ment – vagy nem elég messzire? Vagy talán egyszerűen csak finomítani szeretné az orra hegyét, vagy az első orrplasztika óta légzési problémái vannak. Ez az eljárás férfiak és nők számára egyaránt alkalmas.

Ha ezek közül bármelyik forgatókönyv ismerősen hangzik, akkor lehet, hogy Ön a Törökországban vagy Tunéziában olcsóbban elvégezhető revíziós orrplasztika jelöltje. Nincs egyedül. Bár a statisztikák eltérőek, az elsődleges orrplasztikák körülbelül 15%-a igényel revíziót valamilyen okból.

Sikeres másodlagos orrplasztika

Az orrplasztika Törökországban a TOP10 kozmetikai sebészeti beavatkozás közé tartozik.

Az emberek túlnyomó többségénél a másodlagos műtét egy konkrét esztétikai problémához, például görbe orrhegyhez, vagy funkcionális problémához, például légzési nehézséghez kapcsolódik. A problémák nem feltétlenül az eredeti sebésznek köszönhetőek.

A gyógyulás nem minden aspektusa áll az orvos ellenőrzése alatt, és bizonyos anatómiai eltérések különleges műtéti problémákat okozhatnak.

Előtte és utána képek

Fontolja meg a revíziós orrplasztikát

A revíziós orrplasztika választása nem olyan döntés, amelyet félvállról kell venni. A revíziós eljárás sokkal bonyolultabb lehet, mint az elsődleges orrplasztika, és olyan sebészt igényel, aki alaposan ismeri az orrszerkezetet és a műtéti technikát. Ezért hosszabb ideig tarthat az elvégzése, és jelentősen többe kerülhet.

Vannak, akik a revízió miatt visszatérnek ahhoz a plasztikai sebészhez, aki az eredeti műtétet végezte. Mások olyan új sebészt keresnek, aki revíziós orrplasztikára specializálódott. Ez a döntés a sebész szakértelmétől és a vele való kapcsolatától függ.

Ne menjen vissza az eredeti sebészhez csak azért, mert az olcsóbb lehet. Győződjön meg arról, hogy a választott orvos megérti a probléma okát, és meg tudja oldani azt.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire en Turquie
Egy törökországi másodlagos orrplasztika előtte és utána fotója

A sebészével folytatott nyílt és őszinte megbeszélés az elvárásairól és céljairól az egyik legfontosabb lépés a sikeres műtét és az orrplasztika másodlagos beavatkozással történő helyreállítása felé. Felhívjuk figyelmét, hogy minden HIV-fertőzött személyt elfogadunk.

Ideális esetben ezt a megbeszélést már az első orrplasztika előtt lefolytatta, ami minimálisra csökkenti a másodlagos orrplasztika szükségességét, de vannak esetek, amikor szükség van revíziós orrplasztikára.

Ha mégis szükség van revíziós orrplasztikára, győződjön meg róla, hogy világosan elmagyarázza, miért elégedetlen az első orrplasztikával.

Manapság egyes sebészek 3D-s képalkotó programokat használnak, hogy megmutassák, hogyan nézhet ki az új orr az Ön arcán. Ez a fajta virtuális modell segíthet Önnek jobban kezelni az elvárásait.

Nem lehet azonban mindent elérni, amit Ön szeretne, vagy amit a sebész meg tud rajzolni. Leendő sebészének olyan orrpéldákat is meg kell mutatnia Önnek, amelyek az Ön problémáit és céljait reprodukálják, és be kell mutatnia, hogy tudja, hogyan lehet az Ön által kívánt megjelenést létrehozni.

A törökországi másodlagos orrplasztikai konzultáció során a plasztikai sebész megvizsgálja a bőrét, a porc és a csontozat szilárdságát is, és felméri a rendelkezésre álló porc mennyiségét, mivel szinte mindig szükség van porcátültetésre.

A graftok jobb formát hozhatnak létre és támogathatják a légutakat – két ok, amiért másodlagos orrplasztikát kell végezni.

Másodlagos orrplasztika: Ne siessen!

Várjon legalább egy évet, mielőtt a revíziós orrplasztikát fontolóra venné. Ha az orrdaganat egy része szinte azonnal le is megy, egy évbe is beletelhet, mire az összes duzzanat eltűnik. A legtöbb sebész úgy véli, hogy az enyhe duzzanat még tovább tart.

A hegszövet felpuhulásához is legalább egy év kell (több, ha már két vagy három orrplasztikán is átesett), és a kemény heg megakadályozhatja, hogy a sebész megfelelő korrekciót végezzen.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
Egy isztambuli másodlagos orrplasztika előtti és utáni fotó

Végül egy év elteltével reálisabb elképzelése lesz arról, hogy mi a baj – vagy egyáltalán mi a baj – az új orrával, és a sebész jobban tudja majd korrigálni. Ha túl korán tér vissza revíziós orrplasztikára, egy kisebb problémából nagy katasztrófát csinálhat, ezért legyen türelmes.

A sebészeti kezeléssel kapcsolatos információk

A másodlagos orrplasztikai műtétek Törökországban páciensenként eltérőek. A problémák az orr bármely területén előfordulhatnak, beleértve a felső, alsó vagy csúcsot. A revíziós orrplasztikát személyre szabottan kell elvégezni az Ön problémáinak kezelésére.

A revíziós orrplasztika helyi érzéstelenítésben és altatásban vagy általános érzéstelenítésben végezhető. A kezelés hosszabb időt vehet igénybe, mint az elsődleges orrplasztika, néha akár négy órát is. Ezzel szemben az elsődleges orrplasztika egy-két órát vesz igénybe.

Az orr műtéti revíziója során a cél a szerkezet és a funkció helyreállítása. Egyes esetekben a sebész porc hozzáadásával vagy eltávolításával megpróbálhatja helyreállítani a szimmetriát.

Ha szükséges, további porcokat lehet venni a septumból, a fülből vagy az egyik bordából. Általában könnyebb a problémákat orvosolni, ha az elsődleges műtét során nem távolítottak el elég porcot, mivel a sebész visszamehet, és több porcot távolíthat el.

A revíziós orrplasztika azonban gyakrabban jár porc hozzáadásával a légutak megnyitása vagy az alak és az arányok újbóli kialakítása érdekében.

A revíziós orrplasztika végezhető az orr belső oldalán (zárt orrplasztika) vagy az orr orr alsó részén, az orrlyukak között (nyitott orrplasztika).

Inspection du nez de la patiente
A páciens orrának vizsgálata

Azárt orrplasztika előnye, hogy kevésbé traumatikus és kevésbé invazív a szövetek számára, mivel a sebész csak a korrigálandó területeket tárja fel, míg a nyitott megközelítés szélesebb körű boncolással és a tartószerkezetek több szét- és újracsatlakoztatásával jár.

A zárt megközelítés biztonságosabb lehet, ha Önnek korábbi orrműtétből származó hegei vannak, de egyes sebészek a nyílt megközelítést részesítik előnyben az általa biztosított expozíció miatt, illetve a bonyolult esetek jobb megértése és szemléltetése érdekében.

Ne csak azért válassza a sebészét, mert egy adott technikát végez: keressen olyat, aki jól elmagyarázza az eljárást, józan ésszel rendelkezik, és bizalommal fog gondoskodni Önről.

Minden revíziós orrplasztika egyedi. Nem létezik olyan, hogy “egy méretre való” revíziós orrplasztika.

Revíziós orrplasztika vagy töltőanyag?

Töltés: igen vagy nem? Ez a kérdés akkor merül fel, amikor az orrplasztika után előforduló egyes szabálytalanságok és aszimmetriák korrigálásáról van szó.

A revíziós orrplasztika gyakori, bár bonyolult eljárás. Éppen ezért egyes sebészek úgy dönthetnek, hogy a keletkező tökéletlenségeket töltőanyagokkal simítják el.

De vajon ez hatékony? A megfelelő kezekben és a megfelelő orron a megfelelő töltőanyag csodákra képes.

Azinjektálható töltőanyagok olcsóbb és biztonságosabb alternatívái lehetnek a másodlagos orrműtéteknek, de nem kockázatmentesek, és nem jelentenek megoldást minden tökéletlenségre.

A töltőanyagokat nem szabad az elsődleges és/vagy revíziós orrműtét helyett alkalmazni; egyes töltőanyagok azonban szerepet játszhatnak a kisebb korrekciókban.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
Egy isztambuli másodlagos orrplasztika előtti és utáni fotó

Jelenleg a hialuronsav alapú töltőanyagokat (például Restylane és Juvederm), a kalcium-hidroxilapatit géleket (például Radiesse) és a folyékony szilikont mind használják off-label az orrdeformitások kezelésére. A szilikon káros lehet, és növelheti a súlyos szövődmények, például a csomók, a cellulitis és a fekély kialakulásának kockázatát.

Ugyanígy az injekciós technika is különbséget jelenthet az elégedettség szempontjából az arc ráncainak feltöltésekor. Az ilyen gyakorlatok az orr tökéletlenségeinek korrigálásában is szerepet játszanak.

Például ezeket a töltőanyagokat nem szabad az orr tövénél és hegyénél használni, és mélyen kell befecskendezni a szövődmények elkerülése érdekében.

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

A másodlagos orrplasztikához néhány ritka kockázat kapcsolódik:

  • A szaglás átmeneti elvesztése;
  • Hosszan tartó duzzanat;
  • A kis erek megrepedése;
  • A szeptum perforációja;
  • Rossz gyógyulás;
  • Légzési problémák.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a sebészét Isztambulban, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Vegye figyelembe, hogy az iszlám vallásban a másodlagos orrplasztika nem haram. Elfogadott, ha a cél a testet érintő hiba eltávolítása.

A kerekesszékkel közlekedők kényelmének biztosítása érdekében a mozgáskorlátozottak számára kialakított berendezéseket állítottunk fel.

A másodlagos orrplasztika műtét utáni nyomon követése

A revíziós orrplasztika az elsődleges orrplasztikához hasonlóan zajlik. Az orrtömés segít csökkenteni a duzzanatot és a vérzést a műtét után, de az orrnyereg eltávolításáig nem fog tudni lélegezni az orrán keresztül.

Sebésze fájdalomcsillapítókat írhat fel a műtéttel járó fájdalom enyhítésére. A műtét után hányingere lehet. Ha már volt ilyen problémája, tájékoztassa erről sebészét és altatóorvosát, hogy előre kaphasson hányinger elleni gyógyszert.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
Az isztambuli másodlagos orrplasztika előtti és utáni fotó

Az első néhány napban előfordulhat némi vérzés. A homlokára tett hideg borogatás segíthet a duzzanat csökkentésében. A műtétet követő első héten célszerű továbbá megemelni a fejét, és a műtétet követő hat-nyolc hétig kerülni kell az orrát érő bármilyen traumát.

Bármilyen orrplasztika után két-három hétig kerülje az orrfújást. A légutaknak azonban tisztának kell lenniük, amint a csomagokat eltávolítják, és az orrfújás szükségességének (ami a légutak elzáródása esetén gyakori) jelentősen csökkennie kell a műtét után.

Valószínűleg arra fogják kérni, hogy három-hét nap múlva térjen vissza, hogy a varratokat és a gipszet eltávolíthassák. Az orra még mindig duzzadt lesz, de két hét múlva a duzzanat nagy része le fog múlni.


Ha nehezen tud dönteni, mi segítünk Önnek, hogy a műtét sikeres legyen, ráadásul csökkentett áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tart egy revíziós orrplasztika Törökországban?

Egy orrplasztikai műtét, akár másodlagos, akár nem, végleges eredményt hoz. Néhány hónappal a műtét után a páciens megkapja a végleges eredményt, és tartósan élvezi új profilját. Ritka esetekben szükség esetén utójavításokra kerülhet sor.

A másodlagos orrplasztika nem fájdalmas szépészeti műtét. Általános érzéstelenítésben végezzük. A műtét utáni időszak is fájdalommentes. Az első néhány napban egyszerű légúti kellemetlenség érezhető.

Egy első sikertelen műtét után természetesen minden páciens reménykedik a sikeres helyreállító orrplasztikában. Ez a műtét Törökországban mindennapos, és az ebben a technikában képzett sebészek híresek szakértelmükről. A bejelentett sikerességi arány 98%.

Bár 16 éves kortól elvégezhető szülői segítséggel, az orrplasztikával célszerű megvárni a felnőttkort. A másodlagos orrplasztika nem végezhető el ezen életkor előtt.

A másodlagos orrplasztika után jelentkező duzzanat a műtétet követő 15 napon belül eltűnik. Ezután az orr 3-6 hónap alatt fokozatosan leereszkedik. Ez a folyamat egy kicsit tovább tarthat, mint az elsődleges orrplasztika esetében. A végleges eredmény 12 hónap elteltével lehet látható.

A Törökországban végzett másodlagos orrplasztikához 6 vagy 7 napos tartózkodást kell tervezni. Ez magában foglalja a szükséges műtét előtti látogatásokat, a műtét napját, a kórházban töltött éjszakát és a hazatérés előtti ellenőrzést.

A szerzőről

Laurence

A nevem Laurence Tung. Orvosi szakíró vagyok, aki több területen is rendelkezik tudományos ismeretekkel. A közelmúltban olyan terápiás területekkel foglalkoztam, mint a reumatológia és a hiperkoleszterinémia. Szaktudásom van továbbá a genomika, az epigenetika, a molekuláris biológia és a biokémia területén. Segítek ennek a weboldalnak az orvosi turizmusról szóló minőségi cikkek közzétételében.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️