Etnikai orrplasztika Törökországban

etnikai orrplasztika Törökország 1
Írta Melissa

Sajnos nem mindenkinek van olyan orra, mint Kleopátrának! Ezért vált a törökországi orrplasztika Európa egyik legkedveltebb plasztikai beavatkozásává. És ahogyan sokféle orr létezik, úgy az orrplasztikának is különböző típusai vannak, beleértve az etnikai orrplasztikát is. De mi is ez pontosan? És miért választják olyan sokan, hogy Törökországba utaznak erre a műtétre? Íme egy gyors áttekintés.

A LegjobbKlinika.com információt nyújt a törökországi etnikai orrplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet a képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül az etnikai orrplasztika Törökországban?

Az etnikai orrplasztika átlagos költsége Törökországban 2300 euró. Az eljárást általános érzéstelenítésben végzik, és 3 órán át tart. Az isztambuli tartózkodás időtartama 7 nap, a kórházi tartózkodás pedig 1 éjszaka. Az ár tartalmazza a szállást, a tolmácsot, a VIP-transzfert és a műtét költségeit. A végeredmény 6 hónapon belül látható.

Orrplasztika1800 €
Másodlagos orrplasztika2200 €
Etnikai orrplasztika2300 €
Ultrahangos orrplasztika2500 €

Mi az etnikai orrplasztika?

Meghatározás

Az orrplasztika, más névenorrplasztika, egy személy orrának bizonyos szépségkritériumok szerinti átformálását jelenti.

Az etnikai orrplasztikát afrikai, latin-amerikai, délkelet-ázsiai és közel-keleti férfiak és nők esetében végzik. Általánosabban az ázsiai és a fekete bőrű pácienseket célozza meg.

2 femmes souriantes de différentes ethnies
2 mosolygós, különböző etnikumú nők

Fontos megérteni, hogy az etnikai orrplasztikának semmi köze a faji elkülönüléshez! Valójában ezt a fajta műtétet a fekete orr, vagy általánosabban az úgynevezett “etnikai” orrok sajátos orrvonásaihoz való alkalmazkodásra fejlesztették ki.

Az ilyen típusú műtétnek alávetett páciensek nem “nyugatiasabbá” akarják tenni az orrukat: egyszerűen csak bizonyos hibákat akarnak korrigálni, akárcsak a hagyományos orrplasztikán átesett emberek.

Az etnikai orr sajátos anatómiai és morfológiai jellemzői miatt azonban bizonyos pontos és specifikus technikák alkalmazására van szükség: ezt teszi lehetővé az etnikai orrplasztika.

Magyarázó videó az etnikai orrplasztikáról

A hagyományos orrplasztikához hasonlóan ez a műtét is elvégezhető 16 éves kortól: ekkor fejeződik be az orr növekedése. Természetesen 18 éves kor előtt törvényes képviselővel kell rendelkezni.

Fotók előtte és utána

Az etnikai orr sajátosságai

Az orr, akárcsak a test többi része, a családi örökség eredménye. Sőt, lehet, hogy Önnek is mondták már, hogy ugyanolyan orra van, mint az édesapjának vagy az édesanyjának!

Általánosságban 8 különböző orrforma létezik: tompa, egyenes, domború, lógó, gömbölyded, vízvonalas, bourboni és felemás orr. De gyakori a származás szerinti megkülönböztetés is. Ezeket olasz, mediterrán, afrikai vagy ázsiai orrnak nevezik.

Femme avec un nez asiatique
Ázsiai orrú nő

Amikor az“etnikai orr” kifejezést használják, az kifejezetten az ázsiai vagy fekete bőrű emberekre vonatkozik. Az ő orruk gyakran a következő jellemzőkkel rendelkezik:

  • Vastag bőr
  • Széles orrlyukak;
  • Rövidebb csontok;
  • Kevésbé fejlett porcok.

Milyen hibákat emelnek ki leggyakrabban a betegek?

Bármi legyen is az eredetük, az egyes orrok sajátos anatómiai jellemzői miatt a páciensek nagyon eltérő igényeket fejezhetnek ki. Van azonban néhány olyan tendencia, amely rendszeresen visszatér az etnikai orrplasztika kapcsán.

A leggyakoribb kérések a következők

  • Az orr szélességének csökkentése;
  • Kevésbé kitágult orrlyukak kialakítása;
  • Az orrhegy jobb meghatározása;
  • Kevésbé lapos orr.
Femme avec un nez africain
Afrikai orrú nők

Általánosságban elmondható, hogy a cél az orr méretének csökkentése elölről, és növelése profilban.

Miért érdemes etnikai orrplasztikát végezni?

Egy hiba korrigálása az arc harmóniájának megőrzése mellett

Mint minden kozmetikai sebészeti műtét Törökországban, az etnikai orrplasztika is lehetővé teszi a páciensek számára bizonyos hibák korrigálását. De vigyázat: nincs olyan, hogy tökéletes orr, amelyet egyszerűen reprodukálni lehetne.

Ha ragaszkodik a szabványos orrhoz, fennáll a veszélye annak, hogy természetellenes eredményt kap. Akár etnikai, akár standard orrplasztika, az orrplasztikát a páciens anatómiájához kell igazítani az arc harmóniájának megőrzése érdekében.

Une femme africaine montrant son nez
Egy afrikai nő mutatja afro orrát

Ezért azt kérdezheti: miért nem a hagyományos orrplasztikát választja?

A multikulturális szépség megőrzése

A “hagyományos” orrplasztikát végző sebészek általában a kaukázusi orr alapján dolgoznak. Így a nyugati szépségszabványokat követik, amelyek jellemzően a fehér európai nőkön találhatók meg.

Ezek a normák azonban mára átalakultak, és a szépséget egyre inkább a maga multikulturális sokszínűségében ismerik el.

Rhinoplastie asiatique VS rhinoplastie africaine
Ázsiai orrplasztika VS afrikai orrplasztika

Az ázsiai és sötét bőrű páciensek nem nyugati típusú orrplasztikára vágynak. Ők az orruk bizonyos vonásain szeretnének javítani, miközben megtartják az általános etnikai megjelenést.

Hogyan őrizhető meg az etnikai identitás a műtét során?

Egy nőnek vagy férfinak lehetnek olyan elvárásai, amelyek kisebb-nagyobb mértékben eltérnek a származásuknak megfelelő “standardtól”. Ez azonban nem feltétlenül rossz dolog! A legfontosabb, hogy az orresztétikai megjelenése összhangban legyen a páciens eredeti faji sajátosságaival.

A kezdeti konzultáció során az isztambuli plasztikai sebész ezért különös figyelmet fordít a páciens elvárásaira, mivel a túlzott módosítások az etnikai identitás elvesztéséhez vezethetnek.

Mi a különbség az etnikai és a hagyományos orrplasztika között?

A hagyományos orrplasztika, amely Európában nagyon népszerű, számos okból alkalmazható:

  • Az orr méretének csökkentése;
  • Az orrhegy módosítása;
  • A deformált vagy görbe orr korrigálása.
Photo avant et après d'une rhinoplastie ethnique sur femme asiatique
Egy ázsiai nő etnikai orrplasztikájának előtte és utána képe

Ennek eléréséhez többféle módszert alkalmaznak, például a csontok eltávolítását vagy a csúcs átformálását.

Az etnikai orrplasztika esetében általában a következő kérésekkel találkozunk:

  • Az orrnyereg méretének csökkentése ;
  • A dorzális púp (a felső vonal) megemelése;
  • A csúcs keskenyebbé tétele.

A kérések tehát eltérnek a hagyományos orrplasztika kéréseitől. De ez még nem minden: az orrplasztikai technikák között is vannak különbségek.

A hagyományos orrplasztika esetében például gyakran megrövidítik az orrhátat. Ezzel szemben az etnikai orrplasztikánál gyakran a porcok segítségével növelik a híd méretét. Az etnikai orr viszonylag vékony porcának megerősítésére gyakran alkalmaznak porcstabilizáló graftot.

Photo avant et après d'une rhinoplastique ethnique sur femme de type afro
Egy afro nő etnikai orrplasztikájának előtte és utána képe

Az ázsiai és afroamerikai pácienseknél az orr körüli bőr is vastagabb. A műtét utáni vérzés ezért gyakoribb, ezért általában zárt orrplasztikát végeznek: a hegek ilyenkor az orr belsejében rejtőznek el.

Etnikai orrplasztika: forduljon tapasztalt szakemberhez!

Ha etnikai orrplasztikát tervez Törökországban, fontos, hogy gondosan válassza meg a sebészt. Különösen az előkészítő konzultáció során tehet fel neki számos kérdést:

  • Miben különbözik a műtéti technikája a hagyományos orrplasztikától?
  • Végezett-e már műtétet az Ön etnikai származású személyen?
  • Milyen transzplantációs anyagot fog használni, ha szükséges?
  • Mik a lehetséges szövődmények és kockázatok?
Une femme asiatique face à une femme africaine
Ázsiai orr vs. afrikai orr

Mindezen kérdések segítségével ellenőrizheti, hogy a török sebész tapasztalt-e az etnikai orrplasztika területén. Biztos lehet benne, hogy speciális technikákat fog alkalmazni, hogy figyelembe vegye az Ön orrának sajátos morfológiai jellemzőit. Vegye figyelembe, hogy minden HIV-fertőzött személyt elfogadnak.

Mennyibe kerül az etnikai orrplasztika?

Úgy döntött, hogy orrplasztikát szeretne végeztetni Isztambulban? Először is fontos, hogy megtudja, mennyibe kerül egy ilyen műtét.

Az orrplasztika egy összetett és nagyon igényes műtét. Mivel az orr az arc szintjén helyezkedik el, a legkisebb hiba is azonnal jól látható lenne! Ezért ez a műtét különösen drága.

Coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie ethnique
A Coordinatrice kiszámítja az etnikai orrplasztika árát

Az etnikai orrplasztika ára

Ha Ön Európában él, valószínűleg az első gondolata az, hogy európai klinikákhoz fordul. Ez azonban nem feltétlenül a legolcsóbb megoldás.

Európában az etnikai orrplasztika átlagos költsége 5000 euró körül van. A várostól és a kezelőtől függően ez az összeg 4000 eurótól 9000 euró fölé is terjed het! Ehhez még hozzá kell számolni bizonyos további költségeket, például a műtétet megelőző különböző konzultációkat és az altatóorvos árát.

Az etnikai orrplasztika ára Törökországban

Sok páciens választja a törökországi utazást, hogy csökkentse a műtét költségeit. Több úti cél is rendelkezésre áll: Isztambul, Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara és Bursa.

Vue sur le Pont Galata à Istanbul
Az isztambuli Galata-híd látképe

Az Isztambulban praktizáló kozmetikai sebészeket ma már a világ legjobbjai között tartják számon. Nagy tapasztalattal rendelkeznek a területen, és sokkal alacsonyabb árakat kínálnak, mint Európában!

Az etnikai orrplasztika összetettsége hatással van a teljes költségre. A törökországi Isztambulban egy etnikai orrplasztika átlagos költsége 2300 euró, a minimális költség 1800 euró, a maximális pedig 2600 euró. Az árak akár 70%-kal olcsóbbak, mint Európában.

Etnikai orrplasztika: a különböző szakaszok

Akár egy isztambuli, akár egy európai klinikára megy, az etnikai orrplasztikai műtét menete nagyjából ugyanaz.

A műtét előtt

A kozmetikai orrműtétet megelőző konzultáció olyan szakasz, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezen az ülésen a sebész megtervezi a műtét további részét.

Coordinatrice avec une patiente
Koordinátor a pácienssel

Ne habozzon elmagyarázni, hogyan érzi magát az orrával kapcsolatban:

  • Mit nem szeret benne?
  • Van egy preferált profilja?
  • Hogyan határozná meg az orrát másokhoz képest?
  • stb.

A sebész ezután feljegyzi az Ön összes részletét és aggodalmát. Ezután elvégzi orrának endoszkópos vizsgálatát. Ez a vizsgálat fájdalommentes és nagyon gyors (1-2 perc elegendő), és lehetővé teszi számára, hogy funkcionális és esztétikai szempontból elemezze az Ön orrát.

Számítógépes szimulációk

Ahogy Európában, a törökországi plasztikai sebészek is számítógépes szimulációs programot használnak, hogy virtuálisan átalakítsák az Ön orrát, és képet adjanak arról, hogy milyen lesz a végeredmény.

Természetesen szem előtt kell tartania, hogy ez csak egy szimuláció: a tényleges eredmény nem feltétlenül fog megegyezni a digitális képpel. Mindazonáltal lehetővé teszi a sebész számára, hogy megtervezze a szükséges műtéti eljárásokat, hogy a lehető legközelebb kerüljön a szimulációban látható eredményhez.

Simulation avant et après une rhinoplastie ethnique
Szimuláció az etnikai orrplasztika előtt és után

Készüljön fel a műtétre

Általában 15 nap telik el a sebésszel való első konzultáció és a műtét időpontja között. Ez az időszak létfontosságú ahhoz, hogy a műtét sikeres legyen.

Ezért azt javasoljuk, hogy

  • Az orrplasztika előtt és után 2 hétigtartózkodjon a dohányzástól
  • Ne szedjen aszpirint, nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket vagy étrend-kiegészítőket a vérzés kockázatának csökkentése érdekében.
  • A műtét előtt 6 órával ne egyen és ne igyon semmit.

Ezenkívül a sebész át fogja tekinteni Önnel a családi kórtörténetét és az allergiáit, hogy ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan ellenjavallatok, amelyek akadályozhatják a műtétet.

Chirurgien plasticien
Plasztikai sebész

A műtét előtti napon és a műtét reggelén megkérik, hogy fertőtlenítse bőrét fertőtlenítő oldattal.

A műtét napján

Az etnikai orrplasztika helyi vagy általános érzéstelenítésben végezhető.

Az orrhegy átformálásához vagy például egy kisebb dudorhoz elegendő a helyi érzéstelenítés. Ha viszont az orr csontos részén kell műtétet végezni, akkor automatikusan általános érzéstelenítésben lesz.

Az etnikai orrplasztika időtartama 30 perctől 3 óráig terjedhet. Ismétlem, minden attól függ, hogy milyen változtatásokat hajtanak végre az orrán.

Hall d'une clinique esthétique en Turquie
Esztétikai klinika lobby Törökországban

A műtétet követően előfordulhat, hogy Önt éjszakára kórházba szállítják. Ha Törökországba utazik, legalább 6 napot tervezzen, hogy legyen ideje a műtét utáni ellenőrzésre a sebésszel az 5. napon, a kötések és a sín eltávolítására.

Kockázatok, szövődmények és mellékhatások

Az etnikai orrplasztikához néhány ritka kockázat is társulhat:

  • Zúzódás és duzzanat;
  • Vérzés és fertőzések;
  • A légutakkal kapcsolatos problémák;
  • A septum perforációja;
  • Rossz gyógyulás;
  • Pszichológiai problémák.

Ezért bízzon bennünk, hogy segítünk kiválasztani a sebészét Isztambulban, és válasszon egy jó hírű és tapasztalt szakembert.

Vegye figyelembe, hogy az iszlám vallásban az etnikai orrplasztika nem haram. Elfogadott, ha a cél a testet érintő hiba eltávolítása.

A mozgáskorlátozottak számára kellemes élményt nyújt a kerekesszékkölcsönzés.

A műtét után betartandó óvintézkedések

Az orrplasztikai pácienseket a műtét után általában legalább egy évig megfigyelik. Azt is tudnia kell, hogy a műtét esztétikai eredménye nem lesz azonnal látható: 6 hónap és 2 év között eltarthat, mire minden tökéletesen rendben lesz!

A kifogástalan eredmény elérése érdekében ezért a műtétet követő napokban, hetekben és hónapokban feltétlenül be kell tartani néhány szabályt.

Photo avant après d'une rhinoplastie Ethnique en Turquie
Előtte és utána fotó egy törökországi etnikai orrplasztikáról

Az orr tisztítása az etnikai orrplasztika után

A megfelelő gyógyuláshoz elengedhetetlen az orrmosás. Ez lehetővé teszi, hogy az orrfalból kiürüljön a vér és a kéreg, miközben segíti a nyálkahártya gyorsabb regenerálódását. A tisztításhoz fiziológiás sóoldatot kell használnia.

Néhány tipp az orrduzzanat korlátozására

Az etnikai orrplasztika után teljesen normális, hogy az orra megduzzad: ez a szövetek egyszerű gyógyulási reakciója. Ez a jelenség az etnikai orrnál a vastagabb bőr miatt különösen kifejezett.

  • A műtét után 24 órán át alkalmazzon hideg borogatást a szeme alatt, hogy korlátozza a duzzanatot.
  • Aludjon a fejét a törzse fölé emelve, hogy elkerülje a folyadék pangását az orrában.
  • Kerülje a sós ételeket, amelyek elősegítik a vízvisszatartást. Ehelyett fogyasszon fehérjékben és vitaminokban gazdag étrendet.

Ha nehezen dönt, mi segítünk Önnek abban, hogy a beavatkozás sikeres legyen, ráadásul kedvezményes áron.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig tart egy etnikai orrplasztika Törökországban?

A törökországi etnikai orrplasztika az orrhibák tartós korrekciója. Körülbelül tizenöt év elteltével azonban szükség lehet néhány korrekcióra, mivel az orr a korral (a test többi részéhez hasonlóan) kissé megváltozik.

Az etnikai orrplasztika teljesen fájdalommentes műtéti beavatkozás. A műtétet követően csupán az orr eltömődésének érzését tapasztalhatja, amely néhány nap múlva spontán megszűnik. A véraláfutás vagy az ödéma nem okoz fájdalmat.

Az etnikai orrplasztika sikerességi aránya Törökországban 98%. Ez egy nagyon megnyugtató adat, amely a nyújtott ellátás minőségéről tanúskodik. Ez az egyik oka annak, hogy a páciensek a világ minden tájáról Törökországba utaznak erre a műtétre.

Az etnikai orrplasztikát követően ajánlott legalább 4-6 hétig semmilyen sporttevékenységet nem végezni. A “nagy kockázatú” sportokat (különösen a csapatsportokat és a küzdősportokat) legalább 2 hónapig kerülni kell.

Az etnikai orrplasztikát általában zárt megközelítéssel végzik, ebben az esetben a hegeket az orr belsejébe rejtik. Néha azonban szükséges az orrhegy csúcsán vagy az orrlyukak tövénél bemetszést ejteni: a hegek ilyenkor láthatóak, bár meglehetősen diszkrétek.

Az etnikai orrplasztika minimális tartózkodási ideje Törökországban 6-7 nap. A műtét menetétől függően szükség lehet egy éjszakai kórházi tartózkodásra. Általában a sebész az 5. napon ellenőrzést végez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van.

A szerzőről

Melissa

A nevem Mélissa, és 2014 óta dolgozom orvosi és tudományos szakíróként. Széleskörű tapasztalattal rendelkezem a szabályozási és orvos-marketing dokumentumok megírásában, terápiás területek széles skáláját lefedve.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️