Szeptoplasztika Törökországban

septoplasztika ár Törökország 1
Írta Émilie

A szeptoplasztika Törökországban, Isztambulban egy olyan műtét, amelynek során az orrsövényt kiegyenesítik, hogy jobb legyen a levegő áramlása az orrban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi szeptoplasztikáról, és segít lefoglalni a műtétet a weboldalon, ahol képzett sebészekhez fordulhat. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

A törökországi septoplasztika ára

Törökországban, Isztambulban egy szeptoplasztika átlagos ára 2500 €, a legalacsonyabb ár 2000 €, a legmagasabb ár pedig 3000 €.

EljárásÁr Törökország
Szeptoplasztika2500 €

Mi az a szeptoplasztika?

A szeptoplasztika egy olyan műtét, amelynek során az orrsövényt korrigálják, hogy az orrban jobb legyen a légáramlás. A septum egy függőleges fal, amely elválasztja az orrüreget az orrmelléküregtől. Ha az Ön orrsövénye nincs középen, el van csavarodva vagy az orr egyik oldalára tolódott, ez az állapot orrsövényferdülésnek nevezett állapot, és megnehezítheti a légzést.

Ez a műtét az egyetlen módja az orrsövényferdülés korrigálásának. A szeptoplasztika azonban tartós orrmelléküreg-gyulladás kezelésére, orrpolipok eltávolítására vagy az orr légutakat elzáró egyéb állapotok kezelésére is elvégezhető. Néha a sebészek az orrvérzés és a visszatérő arcfájdalom megszüntetésére is ajánlják ezt a műtétet.

Szeptoplasztikai műtét Törökországban

Az orrsövényferdülés gyakori, de ha túlságosan kifejezett, elzárhatja az orr egyik oldalát, és csökkentheti a légáramlást. Hozzájárulhat a kérgesedéshez vagy vérzéshez is. Ha olyan nehézségeket tapasztal az orrán keresztül történő légzésben, amelyek jelentősen befolyásolják az életét, érdemes megfontolnia egy török szeptoplasztikát Isztambulban.

A műtét előtt orvosa átbeszéli a műtét részleteit, és megkéri, hogy bizonyos rutinvizsgálatokon, például vérvizsgálaton, elektrokardiogramon vagy röntgenfelvételen vegyen részt. Ne felejtse el elmondani orvosának, ha bármilyen allergiája van. A műtétre való felkészülés érdekében előfordulhat, hogy a műtét előtt legalább két héttel abba kell hagynia bizonyos gyógyszerek szedését, mivel ezek növelhetik a túlzott vérzés kockázatát: aszpirin, ibuprofen és más véralvadásgátlók.

A szeptoplasztika helyi érzéstelenítésben vagy általános érzéstelenítésben végezhető. Ha helyi érzéstelenítésben operálják, a műtét előestéjén éjfél után semmit sem szabad enni vagy inni. Az evés és ivás mellőzése megakadályozza a hányást és a fulladást, ha az érzéstelenítéstől hányingere lesz a műtét alatt.

A műtétet a sebész azzal kezdi, hogy az orr egyik oldalán bemetszést végez, hogy hozzáférjen az orrsövényhez. Ezután megemeli a porcot és a csontot borító nyálkahártyát. Ezután átformálja a porcot és a csontot, hogy a ferde orrsövényt a megfelelő helyzetbe hozza. Az akadályokat képező csont- vagy porcdarabokat eltávolítja. Ezután visszahelyezi a nyálkahártyát. Lehet, hogy varratokra lesz szüksége, hogy a szeptumot és a membránt a helyén tartsa. Néha rugalmas szilikon sínt helyeznek be az orrlyukak belsejébe, hogy megtámasszák a septumot. Az egész eljárás 30-90 percet vesz igénybe.

Minimális tartózkodás Törökországban

A törökországi szeptoplasztika ambuláns eljárás, ami azt jelenti, hogy Ön valószínűleg még a műtét napján, az érzéstelenítés elmúltával hazamehet, hacsak nem lépnek fel nagyobb komplikációk. A kezdeti lábadozás és az utóellenőrzések miatt azonban 3-4 napot Törökországban kell maradnia. Ha a sebész sínt helyez az orrba, akkor azt hét napon belül eltávolítják. Hazamehet, amikor a sebész engedélyezi, feltéve, hogy nem lépnek fel komplikációk.

A felépülési idő

A műtét után néhány órán át álmosnak érezheti magát, és némi fájdalmat is érezhet. Sebésze azonban gyógyszereket fog felírni a fájdalom enyhítésére. A kórházból való távozása után előfordulhat némi torlódás és vérzés, mivel a szervezete regenerálódik, de ezek a tünetek két héten belül megszűnnek.

A felépülési idő egyénenként eltérő. Általánosságban elmondható, hogy néhány napon belül visszatérhet a munkájához, de legalább három hétnek kell eltelnie, mielőtt újra felveszi a szokásos tevékenységeit. A duzzanat minimalizálása és a gyógyulás felgyorsítása érdekében néhány hétig korlátozni kell a fizikai tevékenységeket, például a testmozgást, mivel a megerőltető fizikai tevékenység megemelheti a vérnyomást és vérzést okozhat.

Műtét utáni utókezelés

Kezelőorvosa utasításokat fog adni Önnek a műtét utáni ápolással kapcsolatban, amelyeket be kell tartania. Az orrán lévő seb viszonylag gyorsan begyógyul, és a műtét után hamarosan javulni fog a légzése. A gyorsabb felépülés érdekében előfordulhat, hogy éjszaka meg kell emelnie a fejét, hogy csökkentse a duzzanatot, viseljen gombos inget, hogy ne kelljen húznia a ruháit, és a műtét után legalább két-három napig ne fújja az orrát. Kerülje az alkoholfogyasztást, a dohányzást, a korai visszatérést a munkába, a megerőltető tevékenységet és az olyan tömegben való tartózkodást, ahol mások dohányoznak vagy köhögnek.

Sikeresség

A szeptoplasztika sikerességi aránya magas, az emberek akár 85%-ánál jelentős javulás tapasztalható az orrdugulásban a műtét után.

Egyeseknél azonban szükség van egy második műtétre, ha nem elégedettek az eredménnyel. A szeptoplasztika nagyon alacsony kockázatú eljárás, de tisztában kell lennie a lehetséges szövődményekkel és mellékhatásokkal, és ezek a kockázatok a következők lehetnek:

  • A kis mennyiségű vérzés gyakori, de ritka esetekben túlzott vérzés is előfordulhat.
  • A szeptoplasztika után fertőzés léphet fel, mivel az orr nem steril környezet.
  • A toxikus sokk szindróma egy nagyon ritka fertőzés, amely életveszélyes lehet.
  • A szeptumperforáció egy kis lyuk, amely néha kialakulhat a szeptumban a műtét alatt vagy után.
  • Ez az agy-gerincvelői folyadék szivárgását jelenti, és rendkívül ritka.

Egyéb kockázatok közé tartozik a hegesedés, az orr alakjának megváltozása, az orr elszíneződése, a szaglás csökkenése, a fogak vagy az orr zsibbadása és a tartós tünetek. A sebész utasításainak betartása mellett gyakori kézmosással és az orr tisztán tartásával csökkentheti a kockázatokat.

A törökországi szeptoplasztika alternatívái

Bár az orrsövényferdüléssel kapcsolatos legtöbb állapotot csak szeptoplasztikával lehet kezelni, más orrdugulások esetén is léteznek nem műtéti kezelések, amelyek segítenek Önnek könnyebben lélegezni. Ha az orrdugulás allergiára vezethető vissza, akkor szedhet az orvos által felírt vagy recept nélkül kapható antihisztaminokat. Ha bakteriális fertőzése van, orvosa antibiotikumokat írhat fel, hogy segítsen kitisztítani az orr légutakat.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Émilie

A nevem Emilie Gervais, és Isztambulban, Törökországban élek. Orvosi szakíró vagyok, széleskörű tudományos ismeretekkel és több mint 15 éves tapasztalattal a rákkutatás és a molekuláris biológia területén. Tapasztalatom van a kongresszusszervezésben és a projektmenedzsmentben. Képes vagyok komplex orvosi és tudományos koncepciókat közvetíteni a különböző médiumokon keresztül a legkülönfélébb közönségeknek, beleértve ezt a weboldalt, mint az írásaim fórumát.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️