Hajátültetés külföldön

férfi külföldi hajátültetés 1
Írta Manuella

Minden, amit a külföldi hajbeültetésről tudni kell! Mennyi az átlagos ár? Tanácsaink a sikeres külföldi hajátültetéshez.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a külföldi hajátültetésekről, és segít lefoglalni a műtétet képzett sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Biztonságos külföldre utazni hajátültetés céljából? A külföldi hajátültetés jó ötletnek tűnhet. A fő ok, amiért egyesek olyan országokba, mint Törökország, Magyarország és Mexikó, választják a hajátültetést, általában a műtétek ára és a szolgáltatás minősége. De vajon megéri-e a megtakarítás?

Hajátültetési árak országonként

Hajátültetés Törökország1750 €
Hajátültetés Tunézia1850 €
Hajátültetés Lengyelország2400 €
Hajátültetés Magyarország2800 €
Hajátültetés Németország3000 €
Hajátültetés Spanyolország3300 €
Hajátültetés Mexikó3500 €
Hajátültetés Franciaország6400 €
Hajátültetés Dubai6800 €
Hajátültetés Egyesült Királyság9500 €
Hajátültetés Írország10500 €

Mi az a hajátültetés?

A hajműtét (vagy hajátültetés) során a legerősebb hajat a fej hátsó részén, a koronán (amely “tüszőegységekben” nő) veszik ki, és áthelyezik a fej elülső részére. Ez azt jelenti, hogy nem biztos, hogy Ön ideális jelölt a kopaszság kezelésére, ha nagyon kevés haja van.

Ha a donorterület ritkás, nehéz lesz elegendő hajat nyerni ahhoz, hogy a fejének ritkás területeit elfedje.

Egy hivatalos jelentés szerint a férfiak kétharmada szenved hajhullástól (alopecia), mielőtt elérné a harmincas éveiket. Mire pedig elérik az 50-et, a férfiak többségének (85%) már jóval kevesebb haja lesz.

Mivel sok időt töltök a férfiak hajáról és hajápolásáról szóló írásokkal és YouTube-videók készítésével, a hajhullás problémája mindig is érdekelt. Ennek ellenére kevésbé aggódom emiatt, mint korábban. Miért kellene aggódnom?

Ha elkezdem elveszíteni a hajam, tudom, hogy léteznek olyan eljárások, amelyekkel lelassíthatom a hajhullást, vagy külföldön hajátültetéssel helyreállíthatom.

Két hajátültetési módszer létezik:

  1. FUE (Follicular Unit Extraction)
  2. FUT (follikuláris egység transzplantáció).

A FUE drágább, mivel a follikuláris egységek egyenként történő áthelyezését jelenti, míg a FUT során a donor területről egy kis fejbőrcsíkot helyeznek át a koponya fogadó területére.

A FUE lehetővé teszi a klinikus számára, hogy a haj természetes módon hulljon ki, és a hajvonal a lehető legszebb legyen.

Mi a különbség a hajhullás és a kopaszodás között?

A hajhullás és a kopaszodás valójában két különböző probléma.

A hajhullást számos tényező kiválthatja, többek között a stressz, az étkezés, bizonyos gyógyszerek és még a hajmosás módja is.

A valódi “kopaszodás” genetikai probléma, amely általában az életkor előrehaladtával súlyosbodik. Bármely életkorban elkezdődhet, akár 20 éves kor előtt is.

Érdekes módon a kopaszodás (ami nem csak a férfiak problémája, a nők is szenvednek tőle) általában a fej elején és a hajkoronán kezdődik; míg a tarkón (a hajkoronán) a legkevésbé valószínű, hogy a haj növekedése leáll, mivel genetikailag arra van programozva, hogy ne hulljon ki.

Olvassa el ezt is: Teljes útmutató a hajátültetéshez

Mennyibe kerül a külföldi hajátültetés?

A FUE módszer hatékony, de fájdalmasan lassú folyamat. Az idő pedig pénz.

A FUE módszer nem tarthat tovább napi 8 óránál. A páciensnek több napos kezelésre lehet szüksége. Ez a magyarázat arra, hogy Európában egy jó hírű klinikán egy hajbeültetésért könnyen akár 45 000 eurót (és még többet!) is fizethet.

A FUT módszer olcsóbb. Ennek során egy vékony hajszálcsíkot távolítanak el a tarkóról, amelyet aztán a megmaradt fejbőrrel való összeillesztéssel elrejtenek, ami heget okoz. A fej elülső részén lévő ritkuló területek kitöltésére follikuláris egységeket szüretelnek.

Wayne Rooney 2011-ben állítólag 15 000 dollárt fizetett az első kezelésért egy manchesteri klinikán, és további kezeléseket végeztetett, hogy “kitöltse” az új területeket.

Lásd még: Hajbeültetés a sztároknak

Olcsó hajátültetések

A hajátültetés az orvosi turizmus legnépszerűbb műtétjévé vált. Törökországban, Lengyelországban és Magyarországon jelentősen megnőtt az Európából érkező betegek száma.

Ezen az áron egy all-inclusive csomagot kap: Repülőjegyek Taxi Hotel Műtét

Az európai árak azonban sokkal versenyképesebbé váltak, mivel egyre több klinika kínálja ezt a műtétet. Párizsban nem kevesebb, mint 75 klinika foglalkozik hajbeültetéssel. Az erre szakosodott klinikákon kívül több mint 100 hajhullás elleni klinika van, amelyek a masszázstól kezdve a gyógyszeres kezelésen át az akupunktúráig mindent kínálnak a probléma enyhítésére.

Egyre többen keresik a hatékony kezelést Kelet-Európában és Ázsiában, ahol az árak akár 90%-kal olcsóbbak lehetnek, mint a hazai klinikákon.

Valójában a külföldi klinikákra irányuló megkeresések 2016 és 2017 februárja között több mint kétszeresére nőttek (105%-os növekedés) az előző évhez képest, különösen a törökországi klinikák által kínált All-Inclusive csomagoknak köszönhetően.

Mi az az All-Inclusive csomag?

Az All-Inclusive csomag ellenőrzött költségekkel járó orvosi utazást kínál:

  • Transzfer a repülőtérről a szállodába és a szállodából a klinikára
  • Gyógyszerek a műtét előtt, alatt és után.
  • Szállás 4 vagy 5 csillagos szállodában
  • Anyanyelvi tolmács
  • Ingyenes online nyomon követési szolgáltatások

Ez a fajta csomag lehetővé teszi a FUE vagy DHI hajátültetés iránt érdeklődők számára, hogy a törökországi utazásukat úgy tervezzék meg, hogy előre tudják a teljes költséget.

Előtte és utána fotók

Hajátültetés külföldön: hová mennek az európaiak?

Törökország rendelkezik a legnagyobb részesedéssel a hajkezelésre irányuló orvosi turizmus piacán. Ez a legnépszerűbb tengerentúli úti cél az európaiak körében. A világ hajkezelés iránti keresletének 70%-a érkezik oda.

Bár ez egy lenyűgöző statisztika, a betegek költségvetési megszorításai arra késztetik őket, hogy még messzebbre menjenek, és Indiába és Thaiföldre foglaljanak utakat az olcsóbb kezelések reményében.

Hazánkhoz közelebb Spanyolország és a Cseh Köztársaság is elkezdett versenyezni a török klinikákkal, és olyan all-inclusive orvosi turisztikai csomagokat kínálnak, amelyek tartalmazzák a szállást, a repülőtéri szállodai klinikai transzfert és még az Európában található utókezelő klinikákat is a további egyszerűség kedvéért.

A hajátültetési műtét egy nagyon érdekes téma, amely egyre több férfi figyelmét kelti fel. A hajkezelés iránti kereslet növekedésével az iparág további növekedése várható…

Videóriport a hajbeültetésről :

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.

A szerzőről

Manuella

A nevem Manuella Fiorentini. Tapasztalt marketingszakember vagyok az orvostechnikai eszközök és a gyógyszeripar területén. Több mint 7 éves tapasztalatommal kreatív és stratégiai szerepkörben dolgoztam marketingkampányok, termékbevezetések és nemzetközi konferenciák kidolgozásában.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️